09 апрель 2019 1 089

Як приготувати торт «Холодне серце»

Назва цього десерту говорить сама за себе: торт «Холодне серце» представляє з себе кілька ярусів бісквітних коржів, перемазанних сметанним, заварним або вершковим кремом.

Його часто готують на дитячі свята і в спекотну походу, він чудово допомагає охолодитися. Ще назва асоціюється з одним з улюблених мультиків, персонажів якого ліплять з мастики і встановлюють на саму верхівку кондитерського виробу.

Деякі батьки користуються послугами кондитерських фабрик, а талановиті домогосподарки намагаються втілити цей шедевр власноруч.

«Холодне серце» своїми руками

Варіант 1
Інгредієнти Кількість
Борошно - 600 г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 250 г
Мед - 3 ст. л.
Сода - 0.5 ч. л.
Маргарин - 250 г
Варена згущене молоко - 1 банку
Масло вершкове - 300 г
Курага - 50 г
Чорнослив - 50 г
Ваніль - пакетик
Час приготування: 360 хвилин Калорійність на 100 грам: 472 Ккал

В одному з варіантів приготування цієї солодощі за основу беруться медові коржі, перемазуються збитим маслом вершковим з відвареної згущеним молоком.

Прикрашається готовий виріб сухофруктами. Це найпростіший варіант приготування.

Натуральний мед накладаємо в чавунець, подбавляем цукор, маргарин і харчову соду. Ставимо на вогонь і розтоплюємо до гомогенного стану весь час промешівая, щоб маса не підгоріла і не полізла через верх.

Тримати на конфорці до того кольору, якими ви хочете бачити свої коржі. Відставляємо і даємо повністю охолонути.

Вбиваємо яйця і починаємо промешивать, поступово всипаємо протрушенную борошно, але не всю відразу, а порціями. Вона може вся не знадобитися – дивіться по консистенції тесту, повинно вийти густе, але не круте.

Запускаємо електродуховку на 190 °С. Форму устеляємо пергаментом, дно промазуємо маргарином і вливаємо частину тіста. Діліть так, щоб вийшло три заходу. Випікаємо тридцять хвилин, не заглядаючи в пристрій.

Розм'якшене масло вершкове перебиваємо в пишну масу, підкладаємо згущене молоко і продовжуємо збивати. Ставимо вийшов крем охолоджуватися.

Сухофрукти заливаємо теплою водою і залишаємо хвилин на п'ять розм'якнути. Викладаємо на рушник. Курагу і чорнослив краще відразу брати без кісточок.

Готові коржі, розрізаємо навпіл, повинно вийти шість штук. Один кришимо на посипання. Решта – вирізаємо у вигляді серця під трафарет і рясно промазуємо кремом.

Зверху притрушиваем крихтою, викладаємо сухофрукти і ставимо охолодитися мінімум на чотири години.

Варіант 2

Щоб порадувати свою дитину і на свято приготувати торт з улюбленими персонажами, доведеться під запастися терпінням і відповідним матеріалом.

Компоненти:

  • Яйця – 6 шт.;
  • Борошно – 700 г;
  • Розпушувач – 1 ст. л.;
  • Молоко – 0.5 л;
  • Згущене молоко – 300 мл;
  • Сметана фермерська – 250 мл;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Маскарпоне – 300 г;
  • Мастика необхідних кольорів – 1 кг;
  • Горіхи – 100 г;
  • Масло вершкове – 300 г;
  • Плитка шоколаду – 1 шт.

Приготування: 3 години.

Калорійність: 487 Ккал/ 100 р.

Перебиваємо охолоджені яйця з цукровою пудрою в гомогенну масу, схожу на гоголь-моголь. Змішуємо протрушенную борошно, пекарський порошок і молоко.

Цю масу партіями подбавляем в яєчну суміш і акуратно промешиваем, щоб тісто залишалося повітряним. Розливаємо борошняну суміш у дві форми пропекаем в элетродуховке сорок хвилин.

Не перевіряйте готовність бісквіта зубочисткою: він впаде, і торт вийде плоским і некрасива. Досить натиснути лопаткою по центру коржа. Якщо форма не змінилася – він готовий. Розрізаємо бісквіти на дві частини.

Перебиваємо маскарпоне з 150 мл згущеного молока, промазуємо половину коржів (в крем можна подбавить трохи подрібнених горіхів). Другу половину промазуємо кремом із збитої домашньої сметани і залишилася згущеного молока.

Масло вершкове топимо з плиткою шоколаду в мікрохвильовці і цією сумішшю вирівнюємо поверхню і боки торта. Ставимо дві частини охолодитися на годину.

Притрушиваем стіл пудрою і розкачуємо до необхідного діаметра мастику, щоб повністю покрити обидві частини торта.

Не потрібно занадто тонко катати, інакше вона почне рватися, товщина повинна бути близько п'яти міліметрів.

Намотуємо мастику на качалку і покриваємо спочатку один торт, потім другий, спеціальним праскою приминаем до коржам.

Встановлюємо один торт на другий.

З решти мастики ліпимо бажаних персонажів, пензликом намазуємо місце, де вони будуть стояти і закріплюємо фігурки.

Відправляємо готовий шедевр в холодне місце.

А як готують торт «Маша і ведмідь»? Дізнайтеся прямо зараз!

Домашні кекси з сиром вас завжди виручать, якщо дуже хочеться солодкої випічки, а довго возитися з приготуванням немає бажання. Тут є рецепти з фото.

Не викидайте апельсинові кірки після того, як з'їли апельсин, так як ми пропонуємо вам краще скористатися нашими рецептами, зваривши чудове варення.

Рецепт торта Ельзи

Втілити в життя торт «Холодне серце» за участю персонажа Ельзи з улюбленого мультфільму досить просто. Купіть гарну ляльку і дійте згідно рецепту.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Цукор – 350 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Кефір – 150 мл;
  • Харчова сода – 1 ч. л.;
  • Ваніль – пачка;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Сметани домашня – 400 мл;
  • Мастика – 500 г;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування: 4.5 години.

Компоненти: 465 Ккал/ 100 р.

В борошно з харчовою содою вливаємо теплий кефір, вбиваємо яйця і додаємо п'ять ложок цукру. Все перемішуємо, додаємо ваніль і масло оливкова. Виходить негусте однорідне тісто. Активуємо електродуховку на 180 °С.

Виливаємо борошняну масу в маленьку форму, нам треба, щоб бісквіт був невеликим в діаметрі, але високим. Попередньо застеліть всередину пергаментний папір, це полегшить процес виймання коржа.

Випікайте сорок п'ять хвилин. Бісквіт вийміть і накрийте рушником, залиште охолонути.

Холодну густу фермерську сметану перебити з цукром – вийде пишний кислуватий крем.

Бісквіт розріжте вздовж на дві частини, а потім упоперек. Змастіть половинки кремом і з'єднайте. У центр посадіть ляльку так, щоб вона по пояс була в торті. Обріжте спеціальним тонким ножем коржі, щоб вийшло подобу пишної спідниці.

Обмажте поверхню торта розм'якшеним кремом, намагаючись максимально вирівняти. Поставте його охолодитися. Розкачайте мастику, таким чином, щоб зробити подобу спідниці. Обмотайте матеріалом торт і залиште охолоджуватися мінімум на три години.

Альтернативний рецепт

Можна приготувати гарний торт «Холодне серце», не використовуючи лялькову іграшку або мастику. Більш простий варіант – замовити в кондитерській майстерні яскраве фото цієї героїні, його дуже просто накласти на готовий торт.

Компоненти:

  • Медові коржі готові – 2 шт.;
  • Вершки жирні – 450 мл;
  • Цукрова пудра – 200 г;
  • Ягоди свіжі – 200 г;
  • Масло вершкове – 250 г;
  • Переводка фото Ельзи – 1 шт.

Приготування: 2.5 години.

Калорійність: 454 Ккал/ 100 р.

Перебиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою, починаючи з повільної швидкості і поступово її збільшуючи.

Коли маса вийде пишною, розрізаємо коржі навпіл, промазуємо вершковим кремом, на них довільно розкладаємо промиті і обсушені ягоди (будь-які, які є в наявності).

Так з'єднуємо весь торт. Вирівнюємо і обмазуємо його маслом вершковим, це буде основа під переводки.

Ставимо охолодитися на півгодини. Потім зверху покриваємо фото, при необхідності обрізаємо краю і знову ставимо торт охолодитися.

Торт «Холодне серце»: фото і картинки

До вашої уваги невеличка добірка фото тортів:

Що ще почитати: