06 май 2019 27

Як швидко і смачно приготувати макарони з помідорами

Ці борошняні вироби є в кожному будинку, і вони завжди під рукою «на випадок». Томати ж продаються цілий рік і навіть не в сезон, так що приготувати таке смачне і швидке блюдо, як макарони з помідорами, буде простіше простого.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
черрі - 6 шт.
мускатного горіха - 1 г
часнику - 1 зубок
чорного перцю - 2 г
пенне (макарони-пір'я) - 260 р
солі - 1 пучку
помідор - 4 шт.
базиліка - 10 г
цукру - 7 р
олії оливи - 35 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

Як готувати макарони з помідорами:

  1. Набрати великий сотейник з водою, поставити на великий вогонь;
  2. Довести до кипіння, посолити і всипати пір'я;
  3. Варити їх, поки не будуть готові, періодично заважаючи;
  4. Відварені пенне злити на друшляк, дати стекти і повернути в гарячу каструлю;
  5. Томати сполоснути, зробити надрізи на їх шкірці;
  6. Нагріти для них сотейник з водою, щоб бланшувати;
  7. Коли вода закипить, покласти в неї томати на одну хвилину;
  8. За цю хвилину підготувати томатам ємність з холодною водою;
  9. Через хвилину перекласти їх у неї, щоб швидше охололи;
  10. Охолоджені плоди очистити від шкірки, видалити ним плодоніжки і трохи подрібнити овочі;
  11. Часник позбавити від шкірки і видалити сухою корінець, пустити під прес;
  12. Базилік сполоснути, кілька аркушів додати до томатів та часнику;
  13. Відправити все три компонента в блендер, щоб пробити масу до однорідності;
  14. Розігріти сковорідку, налити в неї масло;
  15. До нагрітого масла налити томатно-часниковий соус;
  16. Додати сіль, мускатний горіх, чорний перець, цукор і перемішати;
  17. Зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришку і тушкувати десять хвилин;
  18. Коли пройде час, зняти сковорідку і дати соусу випаруватися, щоб став густим і схожим за консистенцією на цей соус;
  19. Готовий соус змішати з макаронами;
  20. При подачі прикрасити кожну порцію половинками черрі і залишилися листям базиліка.

Макарони з помідорами і сиром

  • 15 мл бальзамічного оцту;
  • 470 г макаронів;
  • 20 мл соку лимона;
  • 15 г пармезану;
  • 25 мл олії оливи;
  • 60 г базиліка;
  • 750 г черрі;
  • 3 зубки часнику.

Скільки по часу – 45 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 144 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Поставити на плиту великий сотейник з водою, яку обов'язково потрібно посолити;
  2. Коли вона закипить, всипати макарони і варити до повної готовності, періодично помішуючи виделкою або ложкою, щоб борошняні вироби не склеїлися між собою і не пристали до дна посуду;
  3. Готові злити макарони на друшляк і дати їм стекти, при необхідності промити проточною водою;
  4. Помідори вимити, обсушити їх сухими серветками від вологи;
  5. Нарізати їх кубиками, попередньо вирізавши плодоніжки;
  6. Часник почистити, зрізати корінці;
  7. Кожну часточку окремо відправити під прес;
  8. Пармезан натерти дрібної теркою або ж скористатися терткою для цедри;
  9. Базилік вимити, дуже дрібно нарізати його лезом гострого ножа;
  10. Базилік змішати в миску з цілими черрі і часником, додати до них і бальзамічний оцет, перемішати;
  11. Розігріти сковороду, відправити в неї масло і покласти томати;
  12. До них відправити готові макарони, перемішати;
  13. Гасити компоненти разом чотири хвилини, не більше п'яти;
  14. Після цього додати соку лимона, знову з'єднати;
  15. Додати черрі з прянощами і часником, перемішати;
  16. Коли черрі почнуть рум'янитися, всипати сир, змішати компоненти і подавати до столу.

Макарони з помідорами, куркою і часником

  • 560 г курячого філе;
  • 3 солодких перцю;
  • 230 мл сметани;
  • 530 г макаронів;
  • 3 гілки петрушки;
  • 3 зубки часнику;
  • 35 мл будь-якого масла.

Скільки по часу – 40 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 150 ккал.

Алгоритм дій:

  1. М'ясо птиці вимити, видалити з нього жир і плівки, скориставшись ножем;
  2. Нарізати філе на невеликі шматочки, приправити улюбленими спеціями (або хоча б сіллю з чорним перцем) і прибрати в бік хвилин на п'ятнадцять;
  3. Томати вимити, зробити надрізи на шкірці кожного плоду;
  4. Закип'ятити сотейник з водою, щоб можна було бланшувати томати;
  5. Коли вода закипить, опустити туди плоди не більше ніж на хвилину;
  6. Через хвилину терміново перекласти плоди в холодну воду;
  7. Коли охолонуть, зняти з них шкірку і видалити плодоніжки;
  8. М'які помідори нарізати кубиками;
  9. Солодкий перець сполоснути, розрізати, щоб видалити перетинки і насіння;
  10. М'якоть порізати соломкою, змішати з помідорами;
  11. Петрушку вимити, дрібно нарізати її гострим ножем;
  12. Часник позбавити від лушпиння і кожну часточку розрізати вздовж;
  13. Нагріти сковорідку з олією, викласти половинки часнику і обсмажити до рум'яності;
  14. Прибрати часник і викласти шматочки курки;
  15. Обсмажити птицю до рум'яної скоринки з усіх сторін;
  16. Тоді дати до неї овочі, тушкувати кілька хвилин;
  17. Влити сметану, перемішати, дати прокипіти, щоб не була кислою, і зняти з вогню;
  18. Поки готується м'ясо, і бланшируются томати, нагріти сотейник великого розміру з водою для макаронів;
  19. Всипати макарони у киплячу та солону воду, варити до готовності;
  20. Готові борошняні вироби змішати з куркою і томатами, подавати до столу.

А ви знаєте як приготувати обалденние пиріжки в мультиварці з різними начинками?

Спробуйте приготувати «Рафаелло» з крабових паличок — дуже цікава закуска. Рецепт тут.

Пшоняна каша в горщиках — страва приготована таким чином, виходить незвичайно смачним і ароматним.

Рецепт макаронів з помідорами і фаршем

  • 3 зубки часнику;
  • 450 р фаршу;
  • 3 томата;
  • 30 мл будь-якого масла;
  • 1 цибулина;
  • 260 г макаронів;
  • 40 г сиру;
  • 35 г вершкового масла.

Скільки по часу – 35 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 212 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Луку зрізати коріння, зняти з нього лушпиння;
  2. Нагріти сковорідку, влити в неї масло і прогріти його;
  3. Всипати цибулю і готувати його до м'якості;
  4. Поки цибуля мякнет, очистити часник, кожну часточку пустити під прес;
  5. Всі подрібнені часточки додати до м'якого луку, гасити дві хвилини;
  6. Томати вимити, зрізати корінці, плоди подрібнити кубиками;
  7. Додати в сковорідку, тушкувати разом десять хвилин;
  8. На іншу сковорідку покласти шматочок вершкового масла, розтопити його;
  9. Викласти фарш і постаратися максимально його розбити, щоб вийшов розсипчастим;
  10. Готовий фарш приправити за смаком і змішати його з томатом;
  11. Поки готується м'ясо, нагріти великий сотейник з водою для макаронів;
  12. Як тільки вона закипить, всипати борошняні вироби, посолити воду;
  13. Варити до готовності, потім перелити в друшляк і назад в каструлю;
  14. Готовий фарш змішати макаронами, розкласти по тарілках;
  15. Натерти сир і присипати їм кожну порцію.

Макарони з сиром і помідорами в духовці

  • 1 зубок часнику;
  • 140 г моцарели;
  • 320 г макаронів;
  • 1 томат;
  • 10 чорних перців горошком;
  • 160 мл майонезу.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 201 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Набрати великий сотейник з водою, помістити його на плиту;
  2. При великому вогні прогріти воду, посолити її;
  3. Всипати улюблені макарони і довести їх до готовності, не забуваючи помішувати;
  4. Готові борошняні вироби перелити на друшляк, щоб стекли;
  5. Потім викласти макарони на дно форми для випічки;
  6. Томат сполоснути, нарізати його кільцями, кубиками або скибочками, викласти зверху на макарони;
  7. Сир позбавити від упаковки і розсолу, натерти його теркою;
  8. Всипати отриманим сиром макарони з томатами;
  9. Рівномірно розподілити чорний перець;
  10. Часнику зняти лушпиння і корінець, нарізати пластинками;
  11. Розподілити часник по поверхні макаронів;
  12. Полити блюдо майонезом і відставити;
  13. Нагріти духовку до 190 за Цельсієм;
  14. Прибрати в нього блюдо у формі не більше, ніж на двадцять хвилин;
  15. Вийняти гарячі макарони з помідорами з духовки і можна відразу подавати до столу, поки сир тягнеться.

Корисні поради

Якщо вам хочеться, щоб сир сильно тягнувся в гарячому блюді, то краще використовувати один з двох найбільш придатних для цього сортів — моцарелла і чеддер. Обидва сорти є на наших прилавках, так що проблем з купівлею і пошуком точно не буде.

Чим менше макарони, тим швидше вони будуть готові і тим швидше можна буде подати страву. Така рада буде актуальний на майбутнє. Не забудьте тільки вчасно про нього згадати.

Якщо ви хочете максимально наблизитися до італійської кухні, використовуйте багато базиліка, розмарину, моцарели і обов'язково пармезан. На цих інгредієнтів, можна сказати, будується італійська кухня.

Макарони з томатами – завжди смачно. Тут можна багато з чим експериментувати, починаючи з набором овочів, закінчуючи соусом і набором спецій. Треба все пробувати, щоб відкривати для себе нові, ще більш незабутні смаки.

Що ще почитати: