05 март 2019 218

Як смачно приготувати салат з печінкою та морквою

Сьогодні у нас в рецептах повсякденний продукт, з яким можна готувати оригінальні салати – печінка.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулина середньої величини - 1 шт.
печінка куряча - 0,2 кг
морква середньої величини - 1 шт.
масло селянське - 50 г
солодкий перець - 1 шт.
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 214 Ккал

Це простенький, але смачний і корисний салат. Його приготування не займе багато часу.

Як приготувати салат з печінки з морквою:

  1. Підготовка інгредієнтів: промийте печінку, моркву почистіть, наріжте соломкою, цибулину наріжте тонкими півкільцями, стручок перцю очистіть від насіння і наріжте колечками;
  2. Розігрійте олію на сковороді, викладіть нарізану печінку, обсмажте її протягом двох хвилин з усіх боків;
  3. Відправте в сковорідку підготовлені овочі, приправте за смаком. Обсмажуйте при постійному помішуванні, достатньо 4 хв. Зніміть з плити, трохи остудіть. На стіл подавайте салат в теплому вигляді.

Салат з печінкою, цибулею, морквою і солоними огірками

Щоб вийшло ідеально, в салат краще класти не просто цибулю і моркву, а трохи потримати їх в маринаді, щоб зробити лук менш «злим», а смак моркви більш пікантним.

Для приготування страви потрібно:

  • 200 г якісної курячої печінки;
  • 1 пучок листового салату;
  • 2 пружних помідора + 2 солоних огірка;
  • 1 середнього розміру морква;
  • середньої величини червона цибулина;
  • 60 мл червоного винного оцту;
  • 40 мл рафінованої оливкової олії.

Час готування складе: 20 хв. На 100 г доводиться: 230 ккал.

Як приготувати смачно і швидко:

  1. Почніть з лука. Наріжте його півкільцями, вони повинні бути тонкими;
  2. Наріжте моркву соломкою або натріть на крупній тертці;
  3. У ємності змішайте цибульні півкільця, морква, приправте сіллю і 30 мл оцту. Гарненько пам'ятайте руками, потім додайте трохи окропу;
  4. Промийте листя салату, просушіть і порвіть на невеликі шматочки;
  5. Помідори наріжте півкільцями, солоні огірки наріжте кружечками;
  6. Печінку поділіть на 3-4 частини, складіть у сковороду з розігрітим маслом і швиденько обсмажте. Досить 5 хв. Під час готування додайте сіль, поперчіть;
  7. Охолоджену печінку змішайте з цибулею і морквою;
  8. Викладіть на плоске блюдо листя салату, зверху печінку з овочами, заправте сумішшю з оливкової олії і винного оцту. По краях страви розкладіть кружечки солоного огірка.

Салат з кукурудзи і свіжих огірків — кілька варіантів простого і смачного салату для будь-якого випадку.

Спробуйте приготувати ніжні тістечка із заварним кремом — дуже смачний десерт.

Читайте як приготувати цікавий салат з ананасом в нашій статті.

Салат з курячою печінкою і корейською морквою

Це блюдо виглядає красиво і апетитно, тому цілком може зайняти місце на святковому столі.

Для салату знадобляться наступні інгредієнти:

  • 150 г готової корейської моркви;
  • 60 мл оливкової олії першого віджиму;
  • листовий салат – 1 качан;
  • 0,3 кг охолодженої курячої печінки;
  • маленька голівка білої цибулі;
  • для соку 1 плід лимона;
  • жменька кедрових горіхів;

На приготування потрібен час: 30 хв Калорійність страви становить: 215 ккал.

Як готувати:

Крок 1. Печінку промийте, розріжте на 2 частини, обсушити на рушнику.

Крок 2. На фольгу викладіть печінку, краї фольги злегка підігніть вгору, покладіть в розігріту духовку на решітку. Температура не повинна перевищувати 220 градусів. Готуйте до появи скоринки, час готування близько 10 хв.

Крок 3. Коли дістанете печінку з духовки, зберіть краю фольги, нехай постоїть, поки ви працюєте з іншими інгредієнтами.

Крок 4. Дно плоского блюда викладіть сухими салатними листям. Корейську моркву поріжте на шматочки довжиною 3 см, розкладіть на листя.

Крок 5. Білу цибулину дуже тонко нашаткуйте кільцями, горішки підсушіть на сухій сковорідці.

Крок 6. Для заправки змішайте масло з 20 мл лимонного соку, додайте сіль, чорний перець.

Крок 7. Викладіть печінку на корейську моркву, посипати кільцями цибулі, горішками, приправте заправкою і ставте на стіл.

Салат з яловичої печінкою, горошком і морквою

І якщо куряча печінка вам встигла приїстися, то приготуйте салат з телячої печінки. За рецептом його заправляють майонезом, але якщо не хочеться перевантажувати його смак, заправте сметаною.

Необхідний набір продуктів:

  • 0,5 кг телячої печінки;
  • 3 яйця;
  • звичайний ріпчаста цибуля;
  • 1 свіжа морква;
  • 2 огірка (маринованих);
  • майонез оливковий або сметана – 150 г;
  • рафінована олія – 45 мл;
  • зелений горошок – за смаком.

На приготування потрібен час: 45 хв. Порція 100 г містить: 248 ккал.

Як зробити салат з яловичої печінки:

  1. Відваріть печінку до повної готовності. Остудіть і натріть на тертці;
  2. Курячі яйця відваріть звичайним способом, після охолодження очистіть, потім натріть на тертці;
  3. Огірки теж натерти на тертці;
  4. Цибулю з морквою почистіть. Нашаткуйте цибулю Кубиками, а моркву на тертці. Потім обсмажте овочі на сковороді, додавши трохи олії. Досить 8 хв.;
  5. Підготовлені і остиглі інгредієнти з'єднайте в салатнику, перемішайте. Додайте за смаком зелений горошок, майонез, чорний перець, сіль.

Кухонні таємниці

  1. Курячу печінку добре промийте, обсушити паперовими рушниками. Обсмажуйте 5 хвилин до повної готовності, не пережаривайте, всередині вона повинна залишатися трохи рожевою;
  2. Для салату яловичу печінку треба обмити, зачистити від плівок, видалити жовчні протоки;
  3. Печінка в салаті буде соковитіше, якщо перед обсмаженням її обваляти в борошні;
  4. Під час маринування лука в оцті доводиться розминати його руками. Хоча оцет добре змивається, багатьом не подобається запах від рук. Щоб це не сталося, спочатку розімніть нашатковану цибулину з сіллю, а потім додайте оцет.

Ми розглянули прості рецепти, з якими, при бажанні, все чудово справляються. Приємного апетиту!

Що ще почитати: