25 май 2019 16 914

Скільки часу смажити курячу печінку на сковороді

У житті кожної людини буває такий завал справ, часу не вистачає, діти голодні, чоловік повинен прийти з роботи, і необхідно щось швидко приготувати. Як раз такий «швидкої» допомоги може стати куряча печінка.

Скільки смажити курячу печінку? Вона готується простіше простого. Її не доведеться очищати від плівки, ошпарювати і вимочити в молоці. Курячу печінку можна смажити навіть в цілому вигляді, хоча для кращої і рівномірної прожарювання варто її розрізати на 2-3 частини.

Потім обсмажити скибочки на сильному вогні 8 хвилин, приправити перцем, посолити за смаком, все печінка готова. Головне – не пересмажити її.

Єдина проблема, яка може виникнути, якщо її прогрівати дуже довго, то вона вийде сухою. До речі, цього може і не статися, якщо в запасі є час, то курячу печінку перед готуванням варто замаринувати на кілька годин в рослинному маслі, винному оцті і соєвому соусі.

Після чого ретельно обсушити на рушнику і посмажити дуже швидко на розігрітій сковорідці. Все, куряча печінка готова і вийшла вона при цьому дуже ніжною і м'якою.

Скільки часу і як смажити курячу печінку з цибулею
Інгредієнти Кількість
курячої печінки - 0,5 кг
цибулин - 2 шт.
рафінованої олії - 40 г
борошна - жменька
листової петрушки - 3 гілочки
солі - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Ріпчасту цибулю разом з курячою печінкою – це така прекрасна «компанія», що і додавати нічого не потрібно. Цибулину дрібно нарізати і попередньо злегка обсмажити. А печінку, навпаки, нарізати досить крупно і відправити на сковорідку з цибулею на 10 хвилин.

Як приготувати:

  1. Промийте печінку, перевірте кожен шматочок на наявність жовчних проток, які іноді залишаються неприбраними;
  2. Спочатку в розігрітому маслі обсмажте подрібнену цибулю;
  3. Печінка наріжте скибочками, приправте сіллю і перцем, покладіть для готування в сковороду з цибулею;
  4. Готуйте на середньому вогні 15 хвилин, потім викладіть печінку на блюдо, посипте подрібненою петрушкою;
  5. На гарнір можна подати відварну або смажену картоплю.

Як смажити печінку курки в сметанному соусі на сковороді

Домашня їжа в кілька разів смачніше і краще, ніж те, що нам подають в кафе або ресторанах. Для близьких людей, ми готує з величезною любов'ю. Тому куряча печінка в сметанному соусі, приготовані на власній кухні – страва, яку обов'язково порадує всю вашу сім'ю.

Вам знадобиться:

  • 2 цибулини;
  • 50 мл рафінованої олії;
  • перець, зелень, сіль – все за смаком;
  • 60 г пшеничного борошна;
  • 70 г сметани (краще 20%);
  • 0,5 кг замороженої курячої печінки.

Щоб загасити печінку, вам знадобиться 20 хв., цінність однієї порції становить 299 ккал.

Як приготувати страву:

Крок 1. Спочатку наріжте цибулини дрібними кубиками, обсмажте на розігрітій олії.

Крок 2. Підготовлену печінку теж нашаткувати невеликими шматочками. За смаком додати сіль, поперчити, обваляти шматочки в борошні. Смажити окремо від цибулі. Печінка майже готова, залишилося зробити соус зі сметани, який додати їй смаку.

Крок 3. У невелику каструлю перекладіть курячу печінку, додайте злегка обсмажену цибулю, сметану і трохи води або бульйону. Закрийте каструлю щільною кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні не більше 10 хв.

Крок 4. Готову печінку викладіть на тарілку, полийте соусом і на свій розсуд прикрасьте зеленню.

Салат з вареної курячої грудки — кілька варіантів закуски у вашу колекцію.

Шарлотка — це один з найбільш простих варіантів швидкої домашньої випічки.

До святкового столу приготуйте буженину з свинини запечену з пряними травами і спеціями. Рецепти тут.

Скільки хвилин і як смажити печінку в клярі

Варіантів приготування кляра досить багато: саме легке тісто замішується з яєць, борошна і коров'ячого молока.

Вам знадобиться:

  • упаковка замороженої курячої печінки (близько 1 кг);
  • 0,5 склянки рафінованої олії;
  • 2 ст. ложки свіжого молока або кефіру;
  • 100 г борошна;
  • яйце;
  • трохи топленого масла (приблизно 20 г);
  • додавати сіль і чорний перець як зазвичай за смаком.

Печінка готується всього 10 хв., її калорійність не перевищить 288 ккал.

Приготування:

  1. Курячу печінку (без жовчних проток) розрізати навпіл;
  2. З'єднати борошно з молоком, олією, курячими жовтками, розмішати, в отримане тісто акуратно ввести збиті білки;
  3. Шматочки печінки вмочити в приготоване тісто і відправити на розігріту з маслом сковороду;
  4. Обсмажити до золотистого відтінку;
  5. До печінці радимо подати гречану розсипчасту кашу з цибулею.

Як посмажити печінка в винної заливці

Це страва для тих, хто піклується про правильне харчування, але не бажає відмовляти собі в смаженій їжі. Головна хитрість полягає в тому, що смажити печінку ми рекомендуємо на грилі.

Потрібно:

  • 0,8 кг свіжої печінки;
  • селера (2 невеликих кореня);
  • 100 мл олії рафінованої;
  • 200 г сухого вина (червоного);
  • цибулина і лаврове листя;
  • перець, дрібну сіль додавати за смаком.

Загальний час приготування — 40 хв. Одна порція (100 г) містить 260 ккал.

Як готувати:

Крок 1. Духова шафа попередньо розігрійте до 180 Cº.

Крок 2. Печінку промийте, обсушіть і покладіть в цілому вигляді на деко;

Крок 3. Приготуйте маринад: з'єднайте цибулю і селеру, подрібнені в блендері, додайте перець, поламаний лавровий лист, сіль, рафіновану олію і все перемішайте. Влийте вино і ще раз перемішайте.

Крок 4. Полийте маринадом підготовлену печінку і залиште на 25 хв.

Крок 5. Готуйте в розігрітій духовій шафі 8 хв., поливаючи соком з дека.

Крок 6. Увімкніть гриль в духовці і залиште під ним печінку ще на 5 хв.

Куряча печінка з овочами

Прекрасний варіант, коли треба щось швидко зметикувати на стіл. М'яка печінка посмажити буквально за кілька хвилин, а овочі вийдуть трохи хрусткими. Головне, щоб масло в сковороді ВОК добре розігрілися. Продукти повинні смажитися, а не тушкуватися.

Вам знадобиться:

  • 300 г печінки;
  • 1 невелика морквина;
  • часник (зубчик);
  • перець чилі;
  • шматочок (1 см) кореня імбиру;
  • стручок солодкого перцю;
  • кінза – маленький пучок;
  • 30 г крохмалю (кукурудзяного);
  • 15 г меду;
  • рафінована олія.

Для смаження знадобиться 15 хв., порція містить 270 ккал.

Як приготувати:

  1. Перець солодкий і чилі розрізати, видалити насіння. Солодкий перець, очищену моркву нашаткувати соломкою, гострий тонкими кільцями. Зубчик часнику, подрібнити корінь імбиру;
  2. Печінку нарізати шматочками, скласти їх в посуд, посипати кукурудзяним крохмалем, гарненько перемішати. Потім обсмажити в воке на розігрітій олії до карамельного кольору. Причому, обсмажувати треба швидко. Після обжарювання шумівкою перекласти в тарілку;
  3. Долити В сковороду ще трохи олії і відправити обсмажуватися часник, гострий перець, імбир. Готувати одну хвилину, весь час помішуючи, покласти моркву і смажити ще дві хвилини. Додати перець солодкий і готувати ще хвилинку. Потім влити соєвий соус, трохи меду, розмішати і повернути в сковороду печінку. Всі продукти разом прогріти, і відразу подавати страву на стіл, посипавши його кінзою.

З курячої печінки можна готувати страви не гірше, ніж з яловичої печінки. Крім того, підсмажені шматочки печінки в сметанному соусі, на грилі, в клярі відмінно підходять до будь-якого овочевого гарніру або ніжному картопляного пюре.

Що ще почитати: