03 май 2019 1 705

Як приготувати яловичину в пиві на сковороді в духовці і мультиварці

Пиво – алкогольний напій, який може використовуватися в різних сферах. Приміром, сьогодні ми вам покажемо, що його можна не тільки пити, але і готувати з нього.

Пиво входить дуже багато маринади для м'яса, з нього готують випічку і навіть додають в соуси. За рахунок термічної обробки з майбутнього страви завжди випаровується алкогольна частина. Тобто, і смак, і аромат. Залишається тільки те, що дійсно потрібно.

Спробуйте приготувати соковите м'ясне блюдо в маринаді з такого напою, щоб зрозуміти, що це таке насправді. Не сумнівайтеся в тому, що вам сподобається.

М'ясо настільки смачне, що можна подавати гостям навіть на свята. Або ж готувати його у будні дні до обіду або вечері.

Як маринувати і тушкувати яловичину в пиві
Інгредієнти Кількість
лука - 1 шт.
лавра - 2 аркуша
яловичини - 1300 г
води - 130 мл
черрі - 6 шт.
моркви - 4 шт
часнику - 4 часточки
пива - 120 мл
борошна - 50 г
коричневого цукру - 45 г
Час приготування: 215 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Алгоритм дій:

  1. Борошно висипати в миску, посолити і перемішати;
  2. М'ясо вимити, за бажанням зрізати всі жирові плівки;
  3. Порізати яловичину на великі шматочки і обваляти кожен шматочок у борошні;
  4. Цибулю очистити, видалити коріння і нарізати коренеплід часточками;
  5. Моркву вимити, очистити і крупно нарізати;
  6. Часник почистити, залишити часточки цілими, зрізати тільки корінці;
  7. У сотейник налити трохи оливкової олії, розігріти;
  8. Додати цибулину, довести до м'якості;
  9. Потім додати часник, лаврові листи і морквину;
  10. Додати м'ясо, з'єднати компоненти;
  11. Томати вимити, розчавити їх виделкою, не розрізаючи;
  12. Додати помідори до решти інгредієнтів, туди ж пиво з водою і трохи солі, коричневий цукор;
  13. Рідини повинно бути стільки, щоб усі накрило, так що при необхідності можна долити води;
  14. Накрити сотейник кришкою і тушкувати три години на маленькому вогні.

Рецепт яловичини в пиві з гірчицею

  • 550 мл темного пива;
  • 60 г діжонської гірчиці;
  • 450 г яловичини;
  • 70 мл рослинного масла;
  • 2 головки цибулі;
  • 4 скибочки чорного хліба;
  • 2 зубки часнику.

Скільки готувати – 1 годину і 15 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 144 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Цибулини чистити, зрізати їм коріння і вимити головки;
  2. Нарізати їх кубиками, прибрати в сторону;
  3. Часник почистити таким же чином, можна не мити, нарізати кубиками;
  4. М'ясо промити, почистити його гострим ножем нарізати однаковими скибочками;
  5. Нагріти сковорідку з олією, викласти яловичину;
  6. Обсмажувати протягом декількох хвилин, не забуваючи помішувати;
  7. Потім додати до нього цибулю і часник, заважати і готувати до м'якості;
  8. Влити пиво, перемішати, тушкувати п'ять хвилин;
  9. Після цього додати спеції і тушкувати ще близько однієї години, не більше;
  10. Хліб за цей час позбавити від кірок, нарізати його шматочками;
  11. Нагріти суху сковорідку, викласти шматочки хліба і підсушити їх з усіх боків до хрускоту;
  12. Викласти шматочки на тарілку, змастити кожен з них гірчицею;
  13. Коли пройде тридцять-сорок хвилин з години, додати сухарі з гірчицею до яловичині, перемішати;
  14. Тушкувати ще хвилин п'ятнадцять і подавати до столу.

Тушкована яловичина у хмільному напої

  • 5 гілочок петрушки;
  • 550 мл світлого пива;
  • 1250 г яловичої вирізки;
  • 90 г борошна;
  • 2 цибулини;
  • 280 мл бульйону з яловичини;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 зубок часнику.

Скільки готувати – 1 годину і 50 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 160 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Цибулю почистити, вимити, розрізати на чотири частини і потім соломкою;
  2. Часник очистити, відправити його під прес;
  3. Петрушку добре промити, дрібно порубати;
  4. Яловичину теж промити, але її нарізати великими шматочками;
  5. За бажанням видалити всі жирові плівки з її поверхні;
  6. Борошно висипати на тарілку або миску, обваляти в ній подрібнений продукт;
  7. Включити каструлю, нагріти її і влити третю частину масла;
  8. Нагріти його і викласти шматочки м'яса;
  9. Обсмажувати їх до рум'яності близько п'яти хвилин, не забуваючи перевертати скибочки;
  10. Далі витягнути їх, влити в чашу залишки масла, петрушку, часник і цибулю;
  11. Тушкувати хвилин п'ять і повернути м'ясо, перемішати, влити пиво і бульйон;
  12. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати півтора години;
  13. Перш ніж подавати страву до столу, його потрібно приправити спеціями за смаком.

Торт «Стьопка-Растрепка» — ТОП-5 рецептів з кількома варіантами крему.

Райдужна форель, запечена в сметані — цікаве блюдо, смачне й ароматне.

Котлети по-французьки — спробуйте перетворити звичайне блюдо в дивовижний шедевр.

Запечена яловичина, маринована в пиві

  • 240 мл бульйону;
  • 2300 г яловичини;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 350 мл пива;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 г мускатного горіха;
  • 15 г коричневого цукру;
  • 3 скибочки часнику;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 45 г гірчиці.

Скільки готувати – 4 години і 15 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 159 ккал.

Алгоритм дій:

  1. М'ясо вимити, очистити його від жиру і вимити;
  2. Далі обсушити його сухими серветками, натерти сіллю і чорним перцем з усіх боків, прибрати в невелику миску хоча б на п'ятнадцять хвилин;
  3. Цибулини позбавити від шкірки і коренів, нарізати коренеплоди півкільцями;
  4. Часник почистити, дрібно-дрібно порубати його;
  5. Половину рослинного масла змішати з гірчицею, соком лимона, цукром;
  6. Туди ж відправити часник і трохи солі, чорного перцю;
  7. Довести маринад до однорідності, відставити, щоб настоявся;
  8. Нагріти гусятницю або іншу форму, яку можна поставити на плиту;
  9. Налити в неї масло, розігріти його і викласти в нього м'ясо;
  10. Смажити з усіх боків до рум'яності;
  11. Після дістати його і скрізь обмазати получившимся маринадом;
  12. Укласти його назад у форму, зверху розподілити кільця цибулі;
  13. Бульйон змішати з пивом, полити зверху цибулю і м'ясо;
  14. Додати спеції і прибрати в духовку при 160 за Цельсієм на три години під кришкою;
  15. Коли пройде час, кришку зняти і смажити в духовій шафі ще тридцять хвилин, при необхідності долив ще рідини.

Яловичина по-фламандські

  • 2 цибулини;
  • 1 лист лавра;
  • 270 мл темного пива;
  • 3 м'ясистого перцю;
  • 1300 г яловичини;
  • 15 г гірчиці;
  • 3 шматочка хліба.

Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 143 ккал.

Алгоритм дій:

  1. М'ясо промити, очистити і нарізати шматочками, видаляючи зайвий жир;
  2. Нагріти сковорідку, налити трохи олії і викласти його туди;
  3. Смажити до рум'яності з усіх сторін;
  4. Поки продукт смажиться, цибулю почистити і промити його;
  5. Розрізати головки навпіл, нарізати їх півкільцями;
  6. Перець вимити, нарізати всі три плода кільцями або соломкою;
  7. Перекласти м'ясо в вогнетривку ємність, з ним і цибулю, перемішати;
  8. Додати пиво і закрити кришку, тушкувати близько п'ятдесяти хвилин;
  9. Якщо буде сильно випаровуватися, почати вливати бульйон;
  10. У хліба видалити скоринки, змастити шматочки гірчицею;
  11. Викласти хліб на м'ясо, гірчицею вниз;
  12. Через хвилин сорок м'ясо приправити спеціями, додати листочок лавра;
  13. Тушкувати ще п'ятнадцять хвилин;
  14. Коли м'ясо буде майже готове, розім'яти хліб вилкою;
  15. Тушкувати ще хвилин десять і подавати до столу.

Дане блюдо – це щось абсолютно нове у вашому раціоні. Таке ситне, що його обов'язково варто спробувати. Ви навіть пошкодуєте про те, що не готували таке м'ясо раніше. Приємного апетиту!

Що ще почитати: