28 июнь 2019 4 496

Як приготувати свинину в пиві на сковороді в духовці і мультиварці

Що може бути смачніше, ніж обсмажена соковита свинина. Ще більш приємний смак і аромат додасть їй пиво. Свинина досить жирне м'ясо і калорійне. Але при правильному приготуванні зайвих калорій можна уникнути і отримати дуже смачне блюдо. До того ж, при приготуванні його з хмільним напоєм буде менш помітний специфічний смак і запах цього м'яса.

Свинина по-чеськи
Інгредієнти Кількість
свинини (ескалоп або шийка) - 900 г
жиру (сала) - 80 г
пива (темного) - 1/2 л
цибулин - 6 шт.
хлібних кірок (сірий хліб, «Празький») - 3 шт.
перцю і солі - за смаком
цукру - 1/2 ч. л.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Не можна точно стверджувати, що це споконвічно чеський варіант. Але те, що в ньому використовуються два улюблених компонента чехів – з цим не посперечаєшся.

Жир або сало порізати на шматочки і розтопити на сковороді. Шкварки прибрати. У розтопленому жирі обсмажити цибулю, порізану півкільцями, до золотистого кольору.

Свинину відправити в сковороду до цибулі. М'ясо повинно лежати на дні, щоб могло добре підсмажитися. Дочекатися золотисто-коричневої скоринки з одного боку, перевернути і обсмажити таким же чином з іншого боку.

Влити 1/3 частина пива і не закривати сковороду, поки воно не випарується наполовину. Додати сіль, свіжозмелену перець, цукор і долити ще 1/3 пива. Прикрити кришкою і томити на малому вогні 20 хвилин. Далі додати хлібні кірки, вилити решту пиво і залишити настоюватися приблизно 30 хвилин.

До такого м'яса найкраще підійде на гарнір просто відварена картопля. Пиво слід використовувати гарну, темну, щоб до м'яса не домішувалися сторонні, не потрібні аромати.

 

Свинина в пиві на сковороді

Цей рецепт дуже простий у виконанні.

Для приготування необхідно:

  • 500 р свинини;
  • 250 мл пива (темного);
  • 15 мл олії соняшникової;
  • перець, сіль.

Загальний час приготування – 1 годину.

Калорійність – 170 ккал/100 р.

Свинину розрізати на пластини завтовшки 1,5 див. Отстучать молотком до 0,5 см. Присипати сіллю і перцем з усіх сторін і викласти на розігріту сковорідку. Підсмажити з обох країв і залити пивом. Прикрити кришкою і томити до готовності.

До такого м'яса чудово підійдуть овочеві гарніри, в тому числі і картопля. Також непогано буде воно поєднуватися і з гречаною крупою.

Пивна свинина з грибами в духовці

Для приготування потрібно:

  • 900 г свинини;
  • 300 г грибів (гливи, печериці);
  • 1 цибулина;
  • 300 мл пива;
  • 15-20 мл олії соняшникової;
  • перець, сіль.

Загальний час приготування – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 155 ккал/100 р.

Гриби подрібнити. Цибулину розрізати півкільцями. Посмажити все на сковороді на рослинному маслі. М'ясо порізати пластинами товщиною 1,5 см і відбити. Викласти свинину на металевий лист, присолити і поперчити.

Поверх викласти обсмажені гриби і поставити у підігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин. Після витягнути м'ясо і залити його пивом. Повернути назад на 30 хвилин, збавивши температуру до 180 градусів.

На гарнір до такого м'яса чудово підійде гречка. Крім того, хороша свинина буде з відварною картоплею або спаржею.

Тушкована свинина в пиві в мультиварці

Для приготування потрібно:

  • 900 г свинини;
  • 330 мл пива;
  • 15 мл олії соняшникової;
  • перець, сіль.

Загальний час приготування – 1 годину.

Калорійність – приблизно 210 ккал/100 р.

М'ясо розрізати на пласти і відбити молотком до 0,5 см. Присипати сіллю і перцем з усіх боків. Викласти в каструлю, змазану олією. Включити на «Смаження» — 10 хвилин. Після обсмажування залити м'ясо пивом і включити режим «Гасіння» — 40 хвилин. Для додання більшого смаку і аромату залишити нудитися м'ясо на «Підігріві».

До цієї свинині добре підійде картопляне пюре, овочеві рагу і спаржа на пару.

Рецепт шашлику з свинини у хмільному напої

Яке ж літо проходить без виїздів на природу і шашликів? Для маринування м'яса є безліч рецептів. Один з них – маринад з пива.

Для приготування потрібно:

  • 1000 г свинини;
  • 0,5 л пива;
  • 2 шт. цибулини;
  • 2 шт. томатів;
  • перець, сіль.

Загальний час готування – 5-6 годин.

Калорійність – 159 ккал/100 р.

Свинину нарізати шматками приблизно 2×2 см і скласти її в яку-небудь ємність. Цибулю нарізати кільцями і додати до м'яса. Приєднати сіль, спеції. Гарненько пом'яти руками, щоб цибуля виділив сік. Потім залити пиво і знову пом'яти. Перемішати все і залишити замачиваться на 3-4 години (найкращий варіант – на ніч).

Шматки м'яса накалываются на шампур, по черзі з кільцями цибулі і кружальцями помідорів. Обсмажувати на слабкому вогні або на вугіллі до готовності.

Для шашлику на гарнір найбільше підходить салат зі свіжих овочів.

Тісто для італійської піци — читайте як приготувати хорошу основу для випічки.

Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці — це страва коштує того, щоб красуватися на святковому столі.

Пастрома з курячої грудки — спробуйте як правильно це зробити.

Свинина з овочами, тушкована в пиві

Тушковані овочі завжди є хорошим доповненням до м'яса. Особливо для такого важкого, як свинина.

Для приготування потрібно:

  • 700 г свинини;
  • 350 г картоплі;
  • 350 г капусти;
  • 120 г моркви;
  • 120 г цибулі;
  • 120 г зеленого горошку;
  • 400 мл пива;
  • 10 мл олії соняшникової;
  • перець, сіль.

Загальний час приготування – 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – приблизно 126 ккал/100 р.

М'ясо порізати шматочками і скинути обсмажуватися в сотейник. Картоплю і цибулю порізати кубиками. Капусту нашинковывать. Морква перетерти на крупній тертці. До м'яса додати цибулю і моркву. Обсмажувати, поки морква не стане готовою.

Потім додати шарами капусту, картоплю і зелений горошок. Залишити потомитися на дрібному вогні хвилин 15. Спостерігати, щоб не пригоріло. Далі приєднати сіль, спеції і залити все пивом. Залишити відкритим сотейник, поки пиво не випарується до половини. Потім закрити кришкою і залишити дотушиваться на 20 хвилин.

Таке страву краще подати з посіченою свіжої зеленню. Таке м'ясо не потребує гарнірі, так як тушковані овочі вже їм і є. Для більш м'якого смаку за 10 хвилин до готовності можна доповісти 20-30 мл сметани.

Свиняча рулька в пиві з медом, запечена в духовці

Для приготування потрібно:

  • 2 свинячі рульки;
  • 1 л пива (темного);
  • 60-70 мл меду;
  • перець, сіль.

Час готування – 25 годин.

Калорійність – приблизно 200 ккал/100 р.

Свинячі рульки гарненько миємо й чистимо. Натираємо сіллю, складаємо на дно каструлі і заливаємо пивом. Каструлю прибрати в холодильник на добу. Потім рульки вийняти, обсушити від вологи паперовими серветками.

Натерти медом, викласти на вистелений фольгою деко, загорнути і поставити в духовку 200 градусів на 20 хвилин. Далі витягнути, розгорнути і дати добре зарум'яниться, повернувши в духовку ще на 10 хвилин.

Здавалося б, занадто короткий час приготування. Але його вистачає, щоб досягти повної готовності. І все це завдяки пиву, в якому рульки маринуються.

На гарнір добре підходить квашена капуста.

Поради кулінарів

Свинина – досить просте м'ясо, як, здавалося б. Але навіть при його приготуванні є свої нюанси, які варто було б враховувати.

  1. Для приготування того чи іншого блюда варто вибирати різні частини свинячої туші. Для смаження більше підходять шийна і грудна частини. Для шашлику хороша задня частина – окіст;
  2. Приправи також добре доповнюють свинину і перебивають не завжди приємний специфічний запах. Підходять: перець чорний, червоний, мускатний горіх, майоран, кмин, гвоздика, базилік, розмарин, карі, коріандр, гірчиця, петрушка, селера, цибуля, кріп;
  3. Для шашлику не рекомендується застосовувати розморожене м'ясо. В цьому випадку краще брати свіжу свинину. В іншому випадку м'ясо може вийти жорстким і «гумовим»;
  4. На пиві також не варто економити. Адже дешеве в основному складається з спиртовий складової і різних ароматизаторів, барвників. Тобто потрібного ефекту, для якого воно застосовується, не вийде, і страва буде безповоротно зіпсовано;
  5. Пиво буває темне, світле та коричневе. Світле є універсальним, воно підходить практично до будь-якої страви. Цей легкий напій просочить і наповнить їжу більш багатим ароматом, ніж темне. Коричневе — більш щільне і більше підходить до овочевих рагу та сирних страв. Для м'ясних — ближче темне, особливо для червоних видів м'яса.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: