28 март 2019 245

Як спекти шарлотку на сметані в духовці і мультиварці

Цей пиріг можна спокійно назвати заливним, так як він відноситься до розряду тих, де компоненти просто перемішуються і потім заливаються в форму. Серед наших рецептів в основному будуть яблука. Ви можете експериментувати з начинкою так, як вам хочеться. У шарлотку можуть йти і ягоди, і горіхи, і прянощі, і навіть сухофрукти. Вона завжди виходить соковитою і смачною. Але рекомендації по приготуванню обов'язково потрібно дотримуватися.

Рецепт шарлотки з яблуками
Інгредієнти Кількість
яєць - 1 шт.
цукру - 230 р
сметани - 250 мл
розпушувача - 5 г
борошна - 240 г
яблук - 5 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 Ккал

Алгоритм дій:

  1. З самого початку необхідно прогріти духовку до середньої температури;
  2. Яблука сполоснути, очистити їх і порізати часточками;
  3. З'єднати сметану і розпушувачем, добре перемішати їх у глибокій мисці;
  4. Яйце розбити в іншу ємність, збити його в легку піну, додати цукор;
  5. Тепер збивати масу до щільної піни, яка навіть змінить колір, збільшиться в розмірах;
  6. Змішати яєчну піну зі сметаною, з'єднати до однорідної консистенції і кольору;
  7. Борошно частинами пускати в сито, щоразу перемішуючи компоненти до однорідності у всіх сенсах;
  8. Таким чином, всипати все борошно і отримати середню по густоті тісто без грудочок;
  9. Форму для запікання трохи змастити олією і викласти на дно половину всіх яблук;
  10. Залити тісто і знову викласти яблука, прибрати пиріг в духовку;
  11. Запікати близько сорока хвилин до сухої зубочистки.

Шарлотка з сметаною, кефіром і яблуками

  • 2 яйця;
  • 140 г вершкового масла;
  • 230 г цукру;
  • 4 яблука;
  • 5 г розпушувача;
  • 120 мл кефіру;
  • 120 мл сметани.

Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 192 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Олію заздалегідь вийняти і залишити при кімнатній температурі, щоб стало м'яким, і щоб з ним було легше працювати;
  2. Порізати його кубиками, змішати з цукром;
  3. З допомогою міксер або електричного віночка збити все в легку, пишну масу;
  4. Додати яйця і довести компоненти до однорідної консистенції;
  5. Кефір теж витягнути, так як він потрібен кімнатної температури;
  6. Додати до масла з яйцями, перемішати;
  7. За кефіром відправити і сметану, добре з'єднати;
  8. Борошно змішати з розпушувачем і пустити крізь сито прямо в загальну миску, ретельно поєднавши все віночком, щоб уникнути утворення грудочок;
  9. У підсумку виходить тісто середньої густоти;
  10. Яблука вимити, очистити і нарізати кубиками;
  11. Змастити форму маслом і відразу ж включити духовку на 180 за Цельсієм;
  12. У форму вилити половину тіста, розкласти на нього яблука і вилити другу половину тіста;
  13. Верхівку розрівняти і запікати сорок п'ять хвилин.

Рецепт шарлотки з сметанним кремом

  • 230 г борошна;
  • 4 яйця;
  • 3 г розпушувача;
  • 220 г цукру;
  • 220 мл сметани;
  • 3 яблука;
  • 30 г цукрової пудри;
  • 30 г сухарів;
  • 10 г какао;
  • 5 г кориці.

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 189 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Яйця розбити в глибоку миску, всипати до них цукор;
  2. За допомогою віночка або міксера збити в щільну масу, пишну піну;
  3. На це піде близько десяти хвилин, так як спочатку маса взагалі зовні змінюватися не буде, потім все швидше і швидше все зміниться;
  4. Борошно змішати з розпушувачем, пустити крізь сито прямо до яєць;
  5. Краще додавати борошно частинами і кожен раз вимішувати масу до однорідності;
  6. Таким чином додати всю муку, щоб не утворилися грудочки;
  7. Яблука вимити, очистити їх від шкірки і нарізати м'якоть кубиками;
  8. Форму трохи змастити будь-яким маслом, викласти яблука, присипати їх корицею, потім сухарями;
  9. Масу перемішати руками, рівномірно розподілити по дну і вилити зверху тісто;
  10. Духовку нагріти до 170 за Цельсієм і відправити туди пиріг на сорок п'ять хвилин;
  11. Холодну сметану вилити в глибоку миску, додати пудру;
  12. Збити компоненти до розчинення пудри і полити кремом остиглий пиріг. Якщо полити гарячий пиріг, то сметана не тільки сильно потече, але і вбереться в випічку;
  13. Перед подачею посипати пиріг какао через сито.

Якщо ви любите гостреньку гірчицю, вам напевно стане в нагоді рецепт смачної гірчиці з порошку в домашніх умовах.

Простий і смачний рецепт салату з кальмарами в нашій статті.

Читайте як приготувати ніжну свинячу печінку зі сметаною в мультиварці.

Сирна шарлотка з тіста на сметані з грушами

  • 45 мл сметани;
  • 280 г цукру;
  • 240 г сиру;
  • 220 г борошна;
  • 1 дрібку соди;
  • 4 яйця;
  • 5 груш.

Скільки по часу – 1 годину і 5 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 263 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Яйця розбити в миску, додати до них цукор;
  2. Можна просто перемішати компоненти, а можна добре збити віночком, щоб отримати пишну масу. Адже чим пишніше буде тісто, тим пишніше буде пиріг;
  3. Сир пустити через сито, щоб став більш однорідним і в тесті не відчувалися грудочки;
  4. Додати сир до яєць і перемішати;
  5. Туди ж відправити соду і сметану, з'єднати;
  6. Далі чергу борошна, яку потрібно пускати до решти інгредієнтів через сито, але частинами. Якщо додавати відразу всі, то ймовірність утворення грудочок досить велика;
  7. Тому, після кожного етапу додавання борошна, масу потрібно доводити до однорідності за допомогою віночка або міксера;
  8. Груші вимити, почистити і нарізати часточками;
  9. Форму для випічки змастити маслом і викласти в неї фрукти;
  10. Злити тестом, рівномірно розподілити його по всіх грушам;
  11. Запікати пиріг сорок хвилин при 190 за Цельсієм.

Спосіб приготування пирога в мультиварці

  • 1 яйце;
  • 230 г борошна;
  • 1 груша;
  • 240 г цукру;
  • 2 г соди;
  • 230 мл сметани;
  • 1 пучку солі;
  • 3 яблука.

Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 172 ккал.

Алгоритм приготування шарлотки на сметані в мультиварці:

  1. Яйце розбити в глибоку миску;
  2. Додати цукор і збити масу в пишну піну, скориставшись віночком або міксером;
  3. Додати сметану, сіль, соду і перемішати;
  4. В кілька етапів додати борошно, пускаючи її крізь сито;
  5. Це потрібно для того, щоб від великої кількості борошна не утворилися борошняні грудки;
  6. Краще доводити тісто до однорідності після кожного додавання борошна;
  7. Середнє по густоті тісто відставити, вимити яблука і груші;
  8. Очистити фрукти від шкірки, нарізати їх кубиками;
  9. Додати фрукти в тісто, добре перемішати всю масу;
  10. Чашу мультиварки змастити, вилити туди тісто, рівномірно розподілити всю масу по чаші;
  11. Випікати пиріг протягом сорока п'яти хвилин;
  12. Після сигналу не відкрити мультиварку ще п'ятнадцять хвилин;
  13. Потім пиріг дістати, остудити його і при подачі можна посипати какао або цукровою пудрою.

Корисні поради

Час запікання іноді може відрізнятися від зазначеного, так як потік газу і духовки у всіх різні. Тому, щоб напевно бути впевненими в готовності випічки, можна скористатися зубочисткою.

Щоб тісто виходило максимально пишним, намагайтеся дуже добре збивати яйця або взагалі ділити їх і збивати окремо, потім змішувати піну з жовтків і стійкі білки. Також дуже важливо пускати борошно в сито. Це насичує її киснем, а мука це віддає в тісто, чому воно і далі піднімається.

Якщо боїтеся, що тісто пристане до форми, змастіть її дно будь-яким маслом, яке є на вашій кухні. Пергаментом тут краще не користуватися, масло допоможе краще.

Коли ми чуємо про шарлотці, то автоматична асоціація – яблуко. Вірно? Ось і ми так подумали, тому запропонували вам так багато варіантів рецептів з додаванням цього цілорічного фрукта. Пробуйте і закохуйтеся!

Що ще почитати: