Як спекти шарлотку з полуницею в духовці і мультиварці
Цього разу ми пропонуємо приготувати пиріг, з яким впорається кожен з вас. Він неймовірно простий, легкий і швидкий у приготуванні. Шарлотка – це пиріг з розряду «підготував, змішав, залив, спек – готово!». Обов'язково приготуйте!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| полуниці - | 0,1 кг |
| цукру - | 130 г |
| солі - | за смаком |
| яєць - | 4 шт. |
| пекарського порошку - | 10 г |
| масла вершкового - | 20 г |
| борошна - | 150 г |
| олії соняшникової - | 80 мл |
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 309 Ккал |
Як приготувати:
- Ягоди в першу чергу потрібно покласти в друшляк і промити під проточною водою.

- Потім викласти на сухе рушник, дати обсохнути.
- Прибрати плодоніжки, подрібнити ягоди.

- Борошно висипати через сито у велику миску, змішати її з порошком для випічки.

- Форму для випічки змастити маслом.
- Духовку попередньо розігріти до 200 градусів.
- В другу ємність помістити яйця, додати до них цукор.

- Збити компоненти в легку, обов'язково пишну масу.

- Коли все готове, додати сіль і частинами ввести муку.
- При цьому міксер краще не вимикати, щоб не отримати сухі грудочки.
- Ввести рослинне масло і все перемішати до однорідності.

- У змащену форму вилити половину тіста, красиво розкласти майже всю полуницю.

- Вилити залишки рідкої маси, розкласти залишки ягід.
- Поставити майбутній пиріг в духовку на 35-40 хвилин.
Як спекти з замороженою полуницею
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| солі | 1 пучку |
| яєць | 3 шт. |
| замороженої полуниці | 200 г |
| борошна | 0,2 кг |
| розпушувача | 5 г |
| цукру | 150 г |
| масла вершкового | 20 г |
Часу: 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 243 калорії.
Як приготувати:
- Яйця покласти в глибоку миску, доповнити сіллю і цукром.
- Збити компоненти в пишну, однорідну піну. На це піде близько п'яти хвилин.
- Борошно змішати з розпушувачем і поступово ввести до яєць.
- Робити це краще за допомогою сита і поступово вимішувати, щоб тісто вийшло однорідним.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом і вилити в неї тісто.
- Розподілити рівномірно, викласти зверху ягоди.
- Якщо ягоди великі, то прямо в замороженому вигляді нарізати їх половинками.
- Прибрати пиріг в духовку на 45-50 хвилин при 190 градусах.
Полунична шарлотка з яблуками
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цукру | 200 г |
| крохмалю | 50 г |
| масла вершкового | 20 г |
| яблук | 0,5 кг |
| кориці | за смаком |
| полуниці | 300 г |
| порошку для тіста | 10 г |
| борошна | 0,2 кг |
| ваніліну | 2 г |
Часу: 1 годину і 10 хвилин.
Яка калорійність – 169 калорій.
Як приготувати:
- Яблука вимити, за бажанням нарізати часточками.
- Форму для шарлотки змастити маслом і викласти в неї всі яблука.
- Посипати фрукти крохмалем за допомогою чайного сита.
- Червоні плоди вимити холодною водою, очистити від плодоніжок.
- Обсушити ягоди і подрібнити, якщо є в цьому необхідність.
- Викласти їх на яблука і форму відставити ненадовго.
- У мисці вбити до однорідності цукор з яйцями.
- Всипати ванілін, розпушувач і поетапно додати борошно.
- Отриманим однорідним тестом залити ягоди з фруктами, розподілити його.
- Прибрати шарлотку в духовку на 40 хвилин при 170 градусах.
Улюблений пиріг з полуничним варенням
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| оцту | 5 мл |
| соди | 2 дрібку |
| вершкового масла | 20 г |
| сметани | 30 мл |
| борошна | 320 г |
| полуничного варення | 280 мл |
| яєць | 3 шт. |
| цукру | 90 г |
Час: 45 хвилин.
Яка калорійність – 282 калорії.
Як приготувати:
- Яйця розбити в невелику ємність, їх віночком збити в піну.
- Всипати цукор і продовжувати збивати масу, потрібно домогтися ідеальної пишної консистенції.
- По одній ложці додавати борошно, але обов'язково через сито, щоб не з'явилися грудочки.
- Соду погасити оцтом і вмішати в готове тісто.
- Влити сметану, довести масу до однорідності.
- Поступово ввести в тісто варення, обережно вимішуючи його лопаткою.
- Форму для запікання змастити маслом, вилити туди тісто.
- Запікати до готовності при 200 градусах.
Ви коли-небудь пробували готувати вареники з чорницею? Безсумнівно це блюдо варто приготувати, щоб закохатися в неповторний ягідний аромат і чудовий смак, незважаючи на калорійність.
Рецепти простих пирогів з ожиною описані тут. Якщо вміло прикрасити випічку, то вона стане гідним доповненням навіть святкової чайної церемонії.
Немає часу вранці на приготування сніданку, а дітей не хочеться відпускати до школи голодними? Ось вам рецепти сирників з яблуками. Буквально за півгодини все буде готово!
Як готувати в мультиварці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| борошна | 130 г |
| олії соняшникової | 5 мл |
| яєць | 3 шт. |
| ванілі | 10 г |
| цукру | 90 г |
| полуниці | 15 шт. |
Час: 50 хвилин.
Яка калорійність – 221 калорія.
Як приготувати:
- Для початку потрібно полуницю вимити, очистити її від хвостиків і обсушити.
- Ягоди довільно подрібнити або залишити цілими.
- Яйця збити в легку піну з цукром.
- Частинами ввести муку, щоразу вимішуючи масу до однорідності.
- Половину тіста вилити в змащену чашу, розподілити його.
- Викласти скибочки ягід і вилити залишки тіста.
- В режимі випічки готувати шарлотку до рум'яності.
На відео — дуже простий рецепт приготування шарлотки з полуницею в мультиварці:
Смачний рецепт з сиром
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| соди | 2 дрібку |
| йогурту класичного | 0,2 кг |
| солі | за смаком |
| полуниці | 10 шт. |
| цукру | 200 г |
| крохмалю | 15 г |
| яєць | 1 шт. |
| сиру жирного | 180 г |
| борошна | 0,3 кг |
| олії соняшникової | 30 мл |
| цукру в начинку | 30 г |
Часу: 55 хвилин.
Яка калорійність – 252 калорії.
Як приготувати:
- В е першу чергу змішати в мисці яйця з цукром, збити їх в пишну піну.
- Вмішати сіль, йогурт і соду.
- Влити масло і поступово ввести муку. Її бажано попередньо просіяти.
- За допомогою віночка або міксера перетворити інгредієнти в рідке тісто.
- Вилити його у форму, рівномірно розподілити.
- Для начинки змішати сир з цукром і крохмалем.
- Щоб сир бути більше схожий на крем, збити його в блендері до потрібної консистенції.
- Додати вимитий і обсушену (при необхідності навіть подрібнену) полуницю.
- Перемішати акуратно сир з полуницею і викласти поверх тіста.
- Запікати півгодини при 190 градусах.
Десерт з додаванням банана
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| розпушувача | 10 г |
| яєць | 3 шт. |
| цукрової пудри | 30 г |
| борошна | 200 г |
| полуниці | 150 г |
| банана | 2 шт. |
| цукру | 0,2 кг |
| масла вершкового | 25 г |
Часу: 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 231 калорія.
Як приготувати:
- Яйця в сирому вигляді помістити в миску.
- Всипати до них цукровий пісок і з допомогою ручного міксера компоненти збити в пишну, легку масу.
- Ввести розпушувач, ретельно перемішати все.
- Вершкове масло використовувати для змазування форми.
- Частинами ввести до яєць борошно, обов'язково з допомогою сита і віночка.
- Полуницю гарненько промити під проточною водою, можна в друшляку.
- Далі звільнити від плодоніжок і нарізати половинками.
- Банан очистити і нарізати його кільцями однакової товщини.
- У тісто додати банан з ягодами, акуратно перемішати.
- Вилити у форму і розподілити всі лопаткою.
- Відправити в духовку приблизно на 45 хвилин при 200 градусах.
- Готовий пиріг дістати, остудити і присипати пудрою через чайне сито.
Шарлотка з полуницею та іншими ягодами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| борошна | 0,3 кг |
| ванілі | 10 г |
| полуниці | 250 г |
| яєць | 4 шт. |
| малини | 0,2 кг |
| масла вершкового | 20 г |
| цукру | 200 г |
Часу: 1 година.
Яка калорійність – 245 калорій.
Як приготувати:
- Цукор засипати в миску, додати яйця і збити все в легку масу.
- Борошно змішати з ванільним цукром і частинами ввести отриману суху суміш до яєць.
- Кожен раз вимішують, щоб не отримати сухі грудочки.
- Полуницю ретельно вимити проточною водою. Не варто забувати про те, що росте вона дуже низько, тому ягоди можуть бути в піску.
- Великі плоди нарізати половинками, дрібні залишити цілими.
- Якщо потрібно вимити малину, то робити це під проточною водою категорично не можна, навіть якщо струмінь неймовірно тонка. Щоб промити ці ягоди, потрібно помістити в миску з водою. Дати постояти так хвилин п'ятнадцять, потім воду змінити.
- Після цього дати ягодам трохи обсохнути на сухих серветках або рушник.
- Форму для випічки змастити маслом.
- Вилити тісто, розрівняти його і викласти зверху малину з полуницею, чергуючи ягоди між собою. Можна додати за смаком трохи кориці або мускатного горіха.
- Прибрати в духовку і готувати 35-40 хвилин при 200 градусах.
Корисні поради
В будь-який з рецептів ви сміливо можете вносити свої корективи. Справа стосується інгредієнтів. У тісто можна додавати не тільки улюблені ягоди і фрукти, але і цукати, подрібнені сухофрукти, підсмажені горішки, шматочки шоколаду, кокосову стружку, мак і т. д.
Шарлотка – це завжди просто, швидко і незабутньо смачно! Ніжне, але пишне і в міру солодке тісто тане в роті, начинка надає пирога легку кислинку, а чай, що стоїть поруч, чудово доповнює загальну картину.









