06 март 2019 138

Як спекти шарлотку з полуницею в духовці і мультиварці

Цього разу ми пропонуємо приготувати пиріг, з яким впорається кожен з вас. Він неймовірно простий, легкий і швидкий у приготуванні. Шарлотка – це пиріг з розряду «підготував, змішав, залив, спек – готово!». Обов'язково приготуйте!

Шарлотка зі свіжою полуницею
Інгредієнти Кількість
полуниці - 0,1 кг
цукру - 130 г
солі - за смаком
яєць - 4 шт.
пекарського порошку - 10 г
масла вершкового - 20 г
борошна - 150 г
олії соняшникової - 80 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 309 Ккал

Як приготувати:

  1. Ягоди в першу чергу потрібно покласти в друшляк і промити під проточною водою.
  2. Потім викласти на сухе рушник, дати обсохнути.
  3. Прибрати плодоніжки, подрібнити ягоди.
  4. Борошно висипати через сито у велику миску, змішати її з порошком для випічки.
  5. Форму для випічки змастити маслом.
  6. Духовку попередньо розігріти до 200 градусів.
  7. В другу ємність помістити яйця, додати до них цукор.
  8. Збити компоненти в легку, обов'язково пишну масу.
  9. Коли все готове, додати сіль і частинами ввести муку.
  10. При цьому міксер краще не вимикати, щоб не отримати сухі грудочки.
  11. Ввести рослинне масло і все перемішати до однорідності.
  12. У змащену форму вилити половину тіста, красиво розкласти майже всю полуницю.
  13. Вилити залишки рідкої маси, розкласти залишки ягід.
  14. Поставити майбутній пиріг в духовку на 35-40 хвилин.

Як спекти з замороженою полуницею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солі 1 пучку
яєць 3 шт.
замороженої полуниці 200 г
борошна 0,2 кг
розпушувача 5 г
цукру 150 г
масла вершкового 20 г

Часу: 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 243 калорії.

Як приготувати:

  1. Яйця покласти в глибоку миску, доповнити сіллю і цукром.
  2. Збити компоненти в пишну, однорідну піну. На це піде близько п'яти хвилин.
  3. Борошно змішати з розпушувачем і поступово ввести до яєць.
  4. Робити це краще за допомогою сита і поступово вимішувати, щоб тісто вийшло однорідним.
  5. Форму для випічки змастити вершковим маслом і вилити в неї тісто.
  6. Розподілити рівномірно, викласти зверху ягоди.
  7. Якщо ягоди великі, то прямо в замороженому вигляді нарізати їх половинками.
  8. Прибрати пиріг в духовку на 45-50 хвилин при 190 градусах.

Полунична шарлотка з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукру 200 г
крохмалю 50 г
масла вершкового 20 г
яблук 0,5 кг
кориці за смаком
полуниці 300 г
порошку для тіста 10 г
борошна 0,2 кг
ваніліну 2 г

Часу: 1 годину і 10 хвилин.

Яка калорійність – 169 калорій.

Як приготувати:

  1. Яблука вимити, за бажанням нарізати часточками.
  2. Форму для шарлотки змастити маслом і викласти в неї всі яблука.
  3. Посипати фрукти крохмалем за допомогою чайного сита.
  4. Червоні плоди вимити холодною водою, очистити від плодоніжок.
  5. Обсушити ягоди і подрібнити, якщо є в цьому необхідність.
  6. Викласти їх на яблука і форму відставити ненадовго.
  7. У мисці вбити до однорідності цукор з яйцями.
  8. Всипати ванілін, розпушувач і поетапно додати борошно.
  9. Отриманим однорідним тестом залити ягоди з фруктами, розподілити його.
  10. Прибрати шарлотку в духовку на 40 хвилин при 170 градусах.

Улюблений пиріг з полуничним варенням

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оцту 5 мл
соди 2 дрібку
вершкового масла 20 г
сметани 30 мл
борошна 320 г
полуничного варення 280 мл
яєць 3 шт.
цукру 90 г

Час: 45 хвилин.

Яка калорійність – 282 калорії.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в невелику ємність, їх віночком збити в піну.
  2. Всипати цукор і продовжувати збивати масу, потрібно домогтися ідеальної пишної консистенції.
  3. По одній ложці додавати борошно, але обов'язково через сито, щоб не з'явилися грудочки.
  4. Соду погасити оцтом і вмішати в готове тісто.
  5. Влити сметану, довести масу до однорідності.
  6. Поступово ввести в тісто варення, обережно вимішуючи його лопаткою.
  7. Форму для запікання змастити маслом, вилити туди тісто.
  8. Запікати до готовності при 200 градусах.

Ви коли-небудь пробували готувати вареники з чорницею? Безсумнівно це блюдо варто приготувати, щоб закохатися в неповторний ягідний аромат і чудовий смак, незважаючи на калорійність.

Рецепти простих пирогів з ожиною описані тут. Якщо вміло прикрасити випічку, то вона стане гідним доповненням навіть святкової чайної церемонії.

Немає часу вранці на приготування сніданку, а дітей не хочеться відпускати до школи голодними? Ось вам рецепти сирників з яблуками. Буквально за півгодини все буде готово!

Як готувати в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 130 г
олії соняшникової 5 мл
яєць 3 шт.
ванілі 10 г
цукру 90 г
полуниці 15 шт.

Час: 50 хвилин.

Яка калорійність – 221 калорія.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно полуницю вимити, очистити її від хвостиків і обсушити.
  2. Ягоди довільно подрібнити або залишити цілими.
  3. Яйця збити в легку піну з цукром.
  4. Частинами ввести муку, щоразу вимішуючи масу до однорідності.
  5. Половину тіста вилити в змащену чашу, розподілити його.
  6. Викласти скибочки ягід і вилити залишки тіста.
  7. В режимі випічки готувати шарлотку до рум'яності.

На відео — дуже простий рецепт приготування шарлотки з полуницею в мультиварці:

Смачний рецепт з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соди 2 дрібку
йогурту класичного 0,2 кг
солі за смаком
полуниці 10 шт.
цукру 200 г
крохмалю 15 г
яєць 1 шт.
сиру жирного 180 г
борошна 0,3 кг
олії соняшникової 30 мл
цукру в начинку 30 г

Часу: 55 хвилин.

Яка калорійність – 252 калорії.

Як приготувати:

  1. В е першу чергу змішати в мисці яйця з цукром, збити їх в пишну піну.
  2. Вмішати сіль, йогурт і соду.
  3. Влити масло і поступово ввести муку. Її бажано попередньо просіяти.
  4. За допомогою віночка або міксера перетворити інгредієнти в рідке тісто.
  5. Вилити його у форму, рівномірно розподілити.
  6. Для начинки змішати сир з цукром і крохмалем.
  7. Щоб сир бути більше схожий на крем, збити його в блендері до потрібної консистенції.
  8. Додати вимитий і обсушену (при необхідності навіть подрібнену) полуницю.
  9. Перемішати акуратно сир з полуницею і викласти поверх тіста.
  10. Запікати півгодини при 190 градусах.

Десерт з додаванням банана

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувача 10 г
яєць 3 шт.
цукрової пудри 30 г
борошна 200 г
полуниці 150 г
банана 2 шт.
цукру 0,2 кг
масла вершкового 25 г

Часу: 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 231 калорія.

Як приготувати:

  1. Яйця в сирому вигляді помістити в миску.
  2. Всипати до них цукровий пісок і з допомогою ручного міксера компоненти збити в пишну, легку масу.
  3. Ввести розпушувач, ретельно перемішати все.
  4. Вершкове масло використовувати для змазування форми.
  5. Частинами ввести до яєць борошно, обов'язково з допомогою сита і віночка.
  6. Полуницю гарненько промити під проточною водою, можна в друшляку.
  7. Далі звільнити від плодоніжок і нарізати половинками.
  8. Банан очистити і нарізати його кільцями однакової товщини.
  9. У тісто додати банан з ягодами, акуратно перемішати.
  10. Вилити у форму і розподілити всі лопаткою.
  11. Відправити в духовку приблизно на 45 хвилин при 200 градусах.
  12. Готовий пиріг дістати, остудити і присипати пудрою через чайне сито.

Шарлотка з полуницею та іншими ягодами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 0,3 кг
ванілі 10 г
полуниці 250 г
яєць 4 шт.
малини 0,2 кг
масла вершкового 20 г
цукру 200 г

Часу: 1 година.

Яка калорійність – 245 калорій.

Як приготувати:

  1. Цукор засипати в миску, додати яйця і збити все в легку масу.
  2. Борошно змішати з ванільним цукром і частинами ввести отриману суху суміш до яєць.
  3. Кожен раз вимішують, щоб не отримати сухі грудочки.
  4. Полуницю ретельно вимити проточною водою. Не варто забувати про те, що росте вона дуже низько, тому ягоди можуть бути в піску.
  5. Великі плоди нарізати половинками, дрібні залишити цілими.
  6. Якщо потрібно вимити малину, то робити це під проточною водою категорично не можна, навіть якщо струмінь неймовірно тонка. Щоб промити ці ягоди, потрібно помістити в миску з водою. Дати постояти так хвилин п'ятнадцять, потім воду змінити.
  7. Після цього дати ягодам трохи обсохнути на сухих серветках або рушник.
  8. Форму для випічки змастити маслом.
  9. Вилити тісто, розрівняти його і викласти зверху малину з полуницею, чергуючи ягоди між собою. Можна додати за смаком трохи кориці або мускатного горіха.
  10. Прибрати в духовку і готувати 35-40 хвилин при 200 градусах.

Корисні поради

В будь-який з рецептів ви сміливо можете вносити свої корективи. Справа стосується інгредієнтів. У тісто можна додавати не тільки улюблені ягоди і фрукти, але і цукати, подрібнені сухофрукти, підсмажені горішки, шматочки шоколаду, кокосову стружку, мак і т. д.

Якщо ви переживаєте, що шарлотка пристане до формі, в обов'язковому порядку змащуйте її дно і боки вершковим або рослинним маслом. Можна присипати зверху крохмалем, борошном, сухарями, кокосовою стружкою або манною крупою. Замість масла можна використовувати пергамент.

Шарлотка – це завжди просто, швидко і незабутньо смачно! Ніжне, але пишне і в міру солодке тісто тане в роті, начинка надає пирога легку кислинку, а чай, що стоїть поруч, чудово доповнює загальну картину.

Що ще почитати: