31 май 2019 118

Як приготувати салат з куркою та горіхами

У разі, якщо олів'є і мімоза вже набридли, настав час спробувати щось нове і перевірена часом. Поєднання курки з волоськими горіхами – одне з кращих в кулінарії. Це дуже поживно і смачно. А подати подібне блюдо можна десятками варіантів!

Рецепт салату «Черепашка»
Інгредієнти Кількість
яєць - 4 шт.
яблук - 2 шт.
копченої курки - 170 г
цибулі-порею - 1 шт.
листя салату - 3 шт.
російського сиру - 120 г
волоських горіхів - 130 г
майонезу - 180 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 183 Ккал

Процес приготування салату з куркою і волоськими горіхами:

  1. Копчене куряче м'ясо порізати на маленькі шматочки або розібрати на волокна;
  2. Яйця зварити до стану твердого жовтка. Охолодити їх у холодній воді, шкаралупу зчистити, розділити жовтки і білки. Кожну з цих частин натерти на тертці в різні миски. Одне яйце залишити цілими для прикраси;
  3. Сир натерти крупно;
  4. З яблук зчистити шкірку. Якщо яблуко зелене, то шкірку можна залишити. Вирізати серцевину, м'якоть теж натерти;
  5. Очищену цибулину порізати чверть-кільцями і обдати окропом. Потім промити коренеплід;
  6. Волоські горіхи трохи прожарити на сковороді, залишити чотири половинки для прикраси. Інші горіхи подрібнити блендером, ножем чи качалкою;
  7. Спочатку викладаються на блюдо білки. Їх потрібно посолити і злегка змастити майонезом;
  8. Наступним шаром викласти курку, білий соус нанести зверху;
  9. Далі викласти цибулю і яблука, їх можна не змащувати;
  10. Зверху посипати сиром, додати майонез і розподілити його по всій поверхні;
  11. Далі йдуть жовтки, їх теж лише злегка змастити;
  12. Зверху салат присипати подрібненими горіхами;
  13. Одне яйце поставити як голову майбутньої черепахи. Очі можна зробити з чорного гороху або гвоздики. Чотири половинки горіха поставити в якості лапок;
  14. Майонезом зробити нагорі сіточку, як візерунок на панцирі. Прикрасити навколо вимитими і нарізаними листям салату.

Курячий салат з ананасами і волоськими горіхами

  • 60 г твердого сиру;
  • 1 філе курки;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 120 г консервованої кукурудзи;
  • 5 кілець ананаса (можна консервованого);
  • 45 мл майонезу.

Скільки готувати – 25 хвилин.

Калорійність на 100 г – 231 ккал.

Процес приготування:

  1. Філе курки вимити і зрізати всі зайві жилки. Відправити варитися у воду зі спеціями на двадцять хвилин;
  2. Кукурудзу витягти з банки і дати їй стекти;
  3. Кілець ананаса теж потрібно час, щоб стік сироп. Після цього їх треба порізати невеликими шматочками. Якщо ананас свіжий, то його можна різати. Одне колечко потрібно залишити для прикраси;
  4. Волоські горіхи прожарити на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі, потім порубати ножем, не надто дрібно;
  5. Сир натерти або порізати маленькими кубиками;
  6. Курці дати охолонути в бульйоні. Після цього розібрати її на невеликі волокна або нарізати брусочками;
  7. Змішати в салатниці м'ясо, порізаний ананас, кукурудзу і сир. Заправити все майонезом;
  8. Зверху посипати горіхами і прикрасити останнім кільцем ананаса.

Варіант з печерицями

  • 2 зубки часнику;
  • 1 філе курки;
  • 1 цибулина;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 2 яйця;
  • 80 г твердого сиру;
  • 120 г печериць;
  • 70 мл майонезу.

Скільки готувати – 30 хвилин.

Калорійність на 100 г – 217 ккал.

Процес приготування:

  1. Цибулину звільнити від лушпиння, після цього дрібно нарізати ножем;
  2. Гриби почистити від сміття і відварити у воді з сіллю приблизно вісім хвилин. Дати їм охолонути і порізати на слайсы або шматочки;
  3. На сковороді з олією обсмажити трохи гриби і цибулю разом і знову дати охолонути;
  4. В окремій ємності зварити м'ясо, попередньо вимивши. Дати йому охолонути у самому бульйоні, після чого вийняти, нарізати маленькими шматочками;
  5. Яйця зварити до повністю твердого жовтка. Коли вони охолонуть, їх потрібно почистити і натерти;
  6. Сир натерти і змішати з очищеним і нарубаним часником. Як варіант, можна його пропустити через давильню;
  7. Додати до сиру майонез і перемішати;
  8. Волоські горіхи прогріти на сковороді і подрібнити м'ясорубкою або ножем;
  9. Взяти тарілку і поставити на нього кулінарне кільце;
  10. В кільце шарами викладати інгредієнти. Першим шаром йде філе, яке необхідно змастити майонезом і при необхідності досолити;
  11. Далі потрібно викласти яйця і теж обов'язково їх змастити;
  12. Потім слід викласти вже остиглі гриби з цибулею і рівномірно розподілити їх і нанести білий соус;
  13. Сирно-часникову масу теж потрібно розподілити по салату;
  14. Зверху присипати горішки і зняти кільце. Бажано дати постояти приблизно півгодини. Прикрасити можна зеленню.

Салат: курка + ананас + сир + волоський горіх + яйце

  • 2 філе курячих;
  • 30 г волоських горіхів;
  • 3 яйця;
  • 30 г кедрових горіхів;
  • 240 г консервованих ананасів;
  • 180 мл майонезу;
  • 120 г сиру;
  • 30 г мигдальних пластівців.

Скільки готувати – 40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 233 ккал.

Процес приготування:

  1. Філе зварити у воді з різними спеціями і почекати, поки воно охолоне. Після цього нарізати рівними кубиками;
  2. Взяти блюдо і велику кулінарну кільце. Першим шаром викласти курку і змастити її білим соусом;
  3. Ананаси порізати на такі ж кубики і викласти їх в якості другого шару;
  4. Яйця, зварені до твердого жовтка, потрібно поділити. Білки натерти як третій шар, жовтки теж натерти, але відставити в сторону;
  5. На білки нанести майонез;
  6. Сир натерти прямо на білки, а зверху на нього присипати жовтки;
  7. Волоські і кедрові горіхи трохи розігріти і порубати ножем;
  8. Змішати їх з мигдалевими пластівцями і цієї присипати сумішшю салат. Кільце зняти;
  9. Дати інгредієнтів просочитися приблизно годину.

Візьміть на замітку рецепти гостреньких рулетиків з баклажанами по-грузинськи.

Читайте як приготувати смачну солянку з копченою куркою — візьміть на замітку рецепт.

Шніцель з курки — смачне блюдо за простими рецептами.

Оригінальний рецепт з чорносливом

  • 120 г чорносливу;
  • 1 філе;
  • 80 г волоських горіхів;
  • 1 яблуко;
  • 10 г петрушки;
  • 4 яйця;
  • 80 г моцарели;
  • 90 мл майонезу.

Скільки готувати – 35 хвилин.

Калорійність на 100 г – 169 ккал.

Процес приготування:

  1. Чорнослив залити окропом і залишити хвилин на п'ятнадцять. Коли він набубнявіє, воду потрібно злити, а самі сухофрукти дрібно порізати;
  2. Волоські горіхи теж потрібно подрібнити, простіше всього це зробити качалкою;
  3. Кульки моцарелли натерти на тертці або порізати дрібними брусочками;
  4. Яйця зварити (кип'ятити не менше десяти хвилин) і остудити. Три жовтки залишити цілими, всі інші частини перетерти;
  5. Курку натерти улюбленими спеціями і обсмажити на сковороді цілим шматком. Можна використовувати сковороду-гриль;
  6. Потім м'яса дати охолонути і порізати її невеликими шматочками. Викласти на блюдо, в якості першого шару. Потрібно взяти тільки половину курки, а друга частина піде шарами вище;
  7. Утрамбувати курку і відразу зверху на неї присипати моцарелу. Зверху нанести трохи майонезу;
  8. Після цього викласти терті яйця;
  9. Яблуко почистити від шкірки і від серцевини, сполоснути його і натерти. Викласти поверх яєць;
  10. Знову утрамбувати шари і викласти зверху на чорнослив. Його потрібно змастити білим соусом;
  11. Викласти подрібнені горіхи і поверх них другу частину м'яса;
  12. Розподілити по всій поверхні салату майонез і присипати зверху тертими жовтками. Прикрасити зеленню.

Поради хазяєчкам

Кращий спосіб зробити смак салату цікавіше і глибше – приготувати домашній майонез. Це зовсім просто, досить дешево і швидко. А смак виходить у кілька разів краще, ніж у магазинного.

Можна відійти від традиційного рецепту даного соусу і зробити його на основі різного масла: конопляного, кунжутного, гірчичного і т. д. Саму гірчицю теж можна варіювати, причому використовувати можна навіть зернисту. А щоб у майонезу був приємний кремовий колір, потрібно взяти тільки жовтки.

Волоські горішки перед використанням потрібно спробувати. Якщо трохи гірчать, то їх обов'язково потрібно просушити на сковороді. Коли вони охолонуть, взяти в руки невелику частину горіхів і перетерти їх над столом. Велика частина лушпиння повинна впасти – саме вона і дає гіркоту. А далі використовувати продукт за рецептом.

Салати з куркою та горіхами – завжди вдалий вибір як для святкового столу, так і для буденного. Поєднання завжди можна доповнити та урізноманітнити, а тому воно не приїдається.

Що ще почитати: