03 апрель 2019 131

Рецепти незвичайних салатів з яблуком і куркою

Приготувати смачний і корисний салат з простих продуктів – завдання, з яким впорається не кожна господиня. Але при сильному бажанні і фантазії, можна завжди здивувати своїх друзів і рідних незвичайним і апетитним стравою. У цій статті ми розповімо вам, як готувати салат з яблуком і куркою в різних варіантах.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячого філе - 0,5 кілограма
яблук - 2 штуки
цибулин - 1 штука
яєць - 4 шт.
майонезу - за смаком
солі - за смаком
сиру - 50 грам
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал
З курячого м'яса і яблук виходить простий, але дуже смачний салат. Для його приготування потрібно мінімум доступних і недорогих продуктів, які часто присутні в холодильнику у кожної людини.
  1. Куряче філе добре миють, кладуть у каструлю і вариться до готовності;
  2. Яйця викладають у сотейник, заливаються водою, варяться 7 хвилин з моменту кипіння, охолоджуються, чистяться
  3. Білки труться на тертці і викладаються в миску першим шаром;
  4. Кожен наступний шар промащується невеликою кількістю майонезу;
  5. М'ясо ріжеться маленькими шматочками другий шар;
  6. Цибулю нарізати якомога дрібніше і викладається третім шаром;
  7. Яблука миють, з них зрізається шкірка, вони труться на дрібній тертці, викладаються в миску;
  8. Сир треться на тертці і їм посипається блюдо, а зверху салат прикрашається порізаними жовтками.

При бажанні, готовий салат можна прикрасити ще волоськими горіхами, які добре просушуються у мікрохвильовці або на сковорідці.

Теплий салат з куркою і яблуком

Приготувати смачний і незвичайний салат без додавання майонезу може дозволити собі кожен кулінар. Куряче м'ясо та яблука в карамелі створюють незвичайне поєднання, і таке блюдо обов'язково стане родзинкою святкового столу.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • цукор – 50 грам;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • 0,5 склянки яблучного соку;
  • олія рослинна;
  • 2 яблука;
  • 1 чайна ложка оцту бальзамічного;
  • 40 мілілітрів води;
  • спеції;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 50 грам цибулі-порею.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 205 ккал.

  1. Куряче філе миється, просушується паперовим рушником, ріжеться на шматочки і присипається улюбленими приправами і сіллю;
  2. У сковорідку наливають олію, яка добре розігрівається, у нього викладаються шматочки м'яса, які обсмажують з усіх сторін протягом 5 хвилин;
  3. Яблука миють, чистяться, з них видаляється серцевини;
  4. Фрукти нарізати красивими часточками, кладуть у глибоку тарілку і заливаються окропом, щоб вони стали м'якшими;
  5. У сотейник наливається вода, додається цукор і вариться на повільному вогні густий сироп;
  6. Коли сироп почне загусати, вливається бальзамічний оцет, викладаються яблука, все перемішується і готується 2 хвилини;
  7. Шматочки фруктів дістаються і викладають на тарілку;
  8. У що залишився сироп додається 20 грам вершкового масла, трохи меленого червоного перцю, яблучний сік і варити на повільно вогні постійно помішуючи, поки соус не почне густіти;
  9. На сковорідці розтопити 20 грам вершкового масла і обсмажити на ньому 5 хвилин порізаний смужками перець і нарізану кільцями цибулю-порей;
  10. У салатник викласти всі приготовані інгредієнти, полити їх соусом.

Подавати такий салат потрібно тільки в теплому вигляді, щоб гості скуштували його смакові нотки, поєднання солодкого і гострого.

Листкове «диво» кулінарії

Листковий салат з куркою і яблуком – прикраса святкового столу. Таке блюдо неможливо зіпсувати, треба тільки приготувати всі інгредієнти і правильно їх викласти на тарілку.

Інгредієнти:

  • стегенця – 2 штуки;
  • 6 яєць;
  • 2 цибулини;
  • 2 яблука;
  • майонез;
  • 100 грам сиру.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 169 ккал.

  1. Цибуля чиститься, ріжеться півкільцями, обсмажується в маслі, поки не стане прозорим і викладається в тарілку;
  2. М'ясо відварюється заздалегідь, охолоджується, нарізане маленькими кубиками і лягає зверху на цибулю;
  3. Яйця варяться яйця, чистяться, труться на тертці, змазується майонезом – третій шар;
  4. З яблук зрізати шкірка, вони труться на тертці і викладаються в тарілку;
  5. Зверху на салат викладається натертий сир і шар майонезу.

Така страва готується швидко і з доступних інгредієнтів, але його можна подавати не тільки для рідних, а й на святковий стіл.

Читайте як приготувати смачний і корисний компот з кураги.

Візьміть на замітку рецепт цікавого пирога з замороженої чорниці.

А ви знаєте як приготувати смачну тушковану капусту з м'ясом? Ми підготували кілька цікавих рецептів.

Салат з копченою куркою, сиром і яблуком

Якщо гості вже на порозі, а часу готувати абсолютно немає, можна здивувати їх смачними, але одночасно і простими у приготуванні стравами.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма копченої грудинки;
  • лимонний сік;
  • яблука – 3 штуки;
  • сир – 300 грам;
  • майонез;
  • солодкий перець – 2 штуки.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 г: 170 ккал.

Щоб салат був більш святковим і яскравим, можна використовувати солодкий перець різних сортів – жовтий, червоний, зелений.

  1. Перець миється, очищається від перетинок і насіння, нарізати красивими і тонкими півкільцями;
  2. Яблука чистяться, ріжуться пелюстками, а сир і м'ясо – соломкою;
  3. Всі інгредієнти скласти в глибоку миску, заправити майонезом і лимонним соком, перемішати.

Таке блюдо дуже смачне, не дивлячись на всю його простоту, а на приготування потрібно всього пару хвилин.

Рецепт «Черепаха»

Прикрасити святковий стіл незвичайними і яскравими стравами – бажання багатьох господинь. Для приготування смачного і одночасно оригінального в подачі салату «Черепаха» потрібні прості продукти і трохи фантазії.

Інгредієнти:

  • яблука – 4 штуки;
  • 2 курячі грудки;
  • 8 яєць;
  • цибуля – 2 штуки;
  • листя салату;
  • сир – 200 грам;
  • горіхи;
  • майонез.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

Салат «Черепаха» з куркою, горіхами і яблуками виглядає дуже ошатно і ідеально підходить для дитячих свят.

  1. Покласти курячу грудку в гарячу, підсолену воду, варити 30 хвилин, остудити і порізати шматочками;
  2. Яйця відварити круто, почистити, натерти окремо білки і жовтки;
  3. Цибуля чиститься, ріжеться кубиками, залити на 10 хвилин окропом, промивається;
  4. Горіхи обсмажуються, подрібнюються в блендері;
  5. Яблука і сир натираються на тертці;
  6. Листя салату миються, просушуються і викладають на тарілку;
  7. У вигляді овальної гірки викладаються шарами інгредієнти: білки, м'ясо, цибуля, яблука, сир, жовтки, горіхи і кожен шар змащується майонезом;
  8. Цілі горіхи викладаються зверху на салат, у вигляді панцира;
  9. З одного яйця робиться голова, з запашного перцю – очі, рот вирізається ножем;
  10. З шматочків сиру або половинок яєць робляться лапки.

Такий незвичайний салат запам'ятається всім гостям, незалежно від віку.

Салат із зеленим яблуком, авокадо і курячим філе

З курячого м'яса можна приготувати не тільки ситне, але і легкий салат, якщо доповнити його авокадо і яблуками.

Інгредієнти:

  • 300 грам філе;
  • авокадо – 400 грам;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • яблуко – 1 штука;
  • лимонний сік;
  • листя салату.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

  1. Відварити до готовності м'ясо курки, остудити, порізати кубиками;
  2. Авокадо і яблука помити, зрізати шкірку, видалити серцевини і порізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком;
  3. Листя салату помити, порвати руками, перекласти в тарілку;
  4. Додати до салату інші інгредієнти, заправити олією і перемішати.

Таке блюдо, не дивлячись на всю його простоту, радує своїм ніжним смаком. Всі інгредієнти поєднуються між собою просто ідеально.

З курки і яблук можна приготувати безліч різних салатів на будь-який смак. Вони можуть бути легкими, поживними, ніжними і корисними одночасно. Приємного апетиту!

Що ще почитати: