14 апрель 2019 14

Кращі рецепти домашніх соусів для овочів

Соуси для овочів – щось нове для наших людей. Але, тим не менш, це люди пробують і їм подобається! Чим ви гірші? Починайте готувати прямо зараз, щоб швидше дізнатися наскільки це незвично, наскільки смачно! Тим більше, соуси підходять не тільки до овочів, їх можна подавати до салатів, сирної нарізці, м'яса, морепродуктів і так далі.

Оливковий соус
Інгредієнти Кількість
сухого вина - 120 мл
чебрецю - 3 р
сала - 30 г
маслин - 5 шт.
оливок - 5 шт.
бульйону з дичини - бульйону з дичини;
цибулі-порею - 1 аркуш
лавра - 1 аркуш
води - 125 мл
цибулин шалот - 5 шт.
борошна - 5 г
олії оливкової - 15 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 80 Ккал

Приготування:

  1. Шалот очистити, вимити й обсушити;
  2. Розігріти сковорідку, налити олію, викласти цибулини;
  3. Обсмажити їх до рум'яності з усіх боків цілими;
  4. Поки цибуля рум'яниться, сало нарізати соломкою;
  5. Порей сполоснути і подрібнити його;
  6. Додати сало і порей до цибулі, туди ж борошно і тушкувати до рум'яного кольору;
  7. Влити бульйон в якості основи соусу, воду і вино;
  8. Додати чебрець і покришити листочок лавра;
  9. Готувати двадцять хвилин на маленькому вогні;
  10. Оливки і маслини додати в соус, туди ж сіль і перець – готово!

Заправка на основі йогурту зі шпинатом

  • 160 г шпинату;
  • 110 г сметани;
  • 200 г сиру;
  • 1 стручок чилі.

Час – 20 хвилин.

Калорії – 102.

Приготування соусу для овочів:

  1. Шпинат вимити й подрібнити або віджати розморожений;
  2. Сир пустити кілька разів в м'ясорубку або під погружной блендер для отримання консистенції крему;
  3. До сиру відправити шпинат і сметану, перемішати;
  4. Чилі сполоснути і нарізати кільцями;
  5. Додати в пасту, перемішати, посолити її та подавати.

Рецепт соусу суго до овочів

  • 1 солодкий перець;
  • 2 гілки базиліка;
  • 20 мл олії;
  • 5 томатів;
  • 4 зубки часнику;
  • ½ Стручки чилі;
  • 1 пучку солі;
  • 2 дрібку цукру;
  • 2 дрібку чорного перцю.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 53.

Приготування:

  1. Масло налити в сковорідку і дати йому нагрітися;
  2. Часник почистити, подрібнити його і кинути в сковорідку на дві хвилини;
  3. Перець вимити, порізати його навпіл і вирізати насіння з перетинками;
  4. М'якоть нарізати соломкою або кубиками, теж дати до масла оливи;
  5. Базилік сполоснути, зняти листи з гілок, дрібно-дрібно порубати;
  6. Додати зелень за перцем і, помішуючи, тушкувати до м'якості;
  7. Томати сполоснути, порізати їх кубиками, відправити слідом за базиліком;
  8. Додати спеції у вигляді солі з цукром і чорним перцем;
  9. Чилі дрібно-дрібно порубати, вимивши його проточною водою;
  10. Відправити чилі до спецій, тушкувати ще дві хвилини і подавати до улюблених овочів.

Винний соус

  • 1 цибулина;
  • 135 мл білого вина;
  • 5 г пасти томата;
  • 15 мл оцту;
  • 15 мл води;
  • 15 р петрушки;
  • 375 мл курячого бульйону.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 31.

Приготування:

  1. Цибулю очистити, вдарити корінці і промити його;
  2. Нарізати головку дрібним кубиком;
  3. Помістити в сотейник лук, дати до нього вино, оцет, чорний перець;
  4. Петрушку сполоснути, дрібно порубати і відправити в сотейник;
  5. Туди ж відправити воду і перемішати;
  6. Довести масу до кипіння, випарити половину всієї маси;
  7. Влити бульйон, закип'ятити;
  8. Додати томатну пасту, знову закип'ятити, варити протягом п'яти хвилин, додати солі.

Як запекти подчеревок в духовці зі спеціями або овочами.

Як приготувати неймовірно смачний шашлик із стегенець.

Якщо ви стежите за своєю вагою, вам корисно буде дізнатися, скільки калорій в борщ без м'яса.

Соус «Вінегрет»

  • 2 яйця;
  • 30 мл оцту;
  • 2 корнішона;
  • 5 г гірчиці;
  • 1 цибуля;
  • 45 мл салатного масла;
  • 20 каперсів.

Час – 45 хвилин.

Калорії – 28.

Приготування соусу для овочів під назвою «Вінегрет»:

  1. Яйця помістити в каструлю, дати до них води;
  2. Прибрати на плиту, довести до кипіння;
  3. З цього моменту дати їм кипіти хоча б п'ятнадцять хвилин;
  4. Потім киплячу воду злити, залити яйця прохолодною водою;
  5. Через п'ять хвилин вода нагріється, її потрібно змінити;
  6. Ще через п'ять хвилин вже можна очистити продукти від шкаралупи, дрібно їх порізати;
  7. У цибулі прибрати цибулі і коріння, вимити його;
  8. Нарізати його маленьким кубиком;
  9. Каперси і корнішони разом дрібно порубати;
  10. Змішати каперси, цибуля, корнішони, яйця, додати солі і перцю;
  11. Туди ж оцет і гірчицю, масло;
  12. Масу перемішати і можна подавати до столу.

Заправка з бринзи

  • 70 г бринзи;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 солодкий перець;
  • 90 мл вершків;
  • 2 гілки кропу;
  • 35 мл рослинного масла.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 178.

Приготування:

  1. Перець розрізати на чотири частини, видалити насіння і перетинки, одну з частин порізати кубиками, решту відправити в блендер;
  2. Бринзу теж відправити до неї, туди ж вершки;
  3. Часник очистити, видалити сухою кінчик, пустити часточку під прес;
  4. У блендер і налити олію, перебити масу до однорідності;
  5. У майже готовий соус додати кубики перцю, часник, перемішати;
  6. Кріп дрібно порубати, вимивши його і теж додати в соус, перемішати.

Арахісова підлива

  • 60 г арахісового масла;
  • 2 зубки часнику;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 2 дрібку кайенского перцю;
  • 30 мл води.

Час – 15 хвилин.

Калорії – 509.

Приготування:

  1. Часник очистити від луски, видалити сухі корені;
  2. Подрібнити часточки і відправити їх під прес;
  3. Арахісову пасту перебити з водою до однорідності. Якщо пасти немає, то її можна приготувати за лічені хвилини з цілого арахісу. Для цього просто необхідно перебити цілі горішки в блендері до стану пасти;
  4. Додати до горіхової маси часник, соєвий соус і перець, перебити. Готово!

Сирний соус

  • 80 г сиру;
  • 30 мл сметани;
  • 1 зубчик часнику;
  • 3 дрібку солі;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 20 мл молока;
  • 30 г базиліка;
  • 2 гілки розмарину.

Час – 10 хвилин.

Калорії – 103.

Приготування:

  1. Сир зі сметаною перемістити в блендер;
  2. Додати сіль, перемішати;
  3. Базилік сполоснути разом з розмарином, зняти листя з гілок;
  4. Дрібно їх порізати, додати до молочних продуктів;
  5. Перебити масу до однорідності чи зробити те саме з допомогою заглибного блендера.

Варіант приготування з нуту

  • 250 г нуту;
  • 5 р куміна;
  • 60 г тахін;
  • ½ Лимона;
  • 75 мл олії;
  • 2 зубки часнику.

Час – 1 година.

Калорії – 437.

Приготування:

  1. Нут залити теплою водою, залишити його на чотири години;
  2. Після цього воду злити, промити нут і прибрати на плиту, затока новою водою;
  3. Варити протягом сорока хвилин, потім злити;
  4. Трохи нуту прибрати в сторону (буквально 10-15 бобів);
  5. Залишок нуту всипати в блендер;
  6. Відправити до нього тахін, сік лимона, кумін і масло;
  7. Часник очистити від лушпиння і сухого кінця, пустити часточку під прес;
  8. Відправити часник до нуту і прянощів;
  9. Перебити масу в однорідну пасту, додати відкладений нут, перемішати.

Рецепти для овочів гриль

Часниковий

  • 1 жовток;
  • 10 часточок часнику;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 3 г перцю;
  • 3 г солі;
  • 200 мл масло оливи.

Час – 10 хвилин.

Калорії – 725.

Приготування:

  1. Часник очистити, видалити всі сухі кінці;
  2. Нарізати скибочки пластинками і прибрати в ступку, розім'яти товкачем в пасту;
  3. Жовток збити за допомогою віночка;
  4. Додати до нього часник, масло, сік цитруса, сіль і перець;
  5. Масу перемішати і отриманий соус можна вважати готовим.

Горіховий

  • 60 г чебрецю;
  • 30 г кедрових горіхів;
  • 260 мл сметани.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 162.

Приготування:

  1. Всипати горіхи на суху сковороду, обсмажити до рум'яності;
  2. Помістити їх в блендер, щоб подрібнити в пасту;
  3. Додати сметану, перетовкти на однорідну масу;
  4. Чебрець сполоснути, дрібно порубати і подрібнити гострим ножем;
  5. Компоненти змішати і можна вважати соус готовим, залишилося лише дати спецій за смаком.

Грецька

  • 4 зубки часнику;
  • 15 мл олії;
  • 5 гілочок кропу;
  • 1 огірок;
  • 650 мл йогурту;
  • 15 г маслин.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 74.

Приготування:

  1. Огірок вимити, позбавити його від шкірки і подрібнити на тертці;
  2. Додати солі за смаком, залишити на десять хвилин;
  3. Після цього віджати огірок;
  4. Маслини подрібнити з допомогою ножа, змішати з огірком;
  5. Часник позбавити від лушпиння і сухого кінця, пустити під прес;
  6. Змішати часник з маслинами і огірком;
  7. Йогурт змішати з маслом, з'єднати обидві суміші;
  8. Додати спецій за смаком і подавати.

Медово-сирний

  • 15 г світлого меду;
  • 200 мл сметани;
  • 30 г цибулі-шніт;
  • 260 г горгонзоли.

Час – 10 хвилин + ніч.

Калорії – 230.

Приготування:

  1. Мед змішати зі сметаною до однорідної консистенції;
  2. Цибуля сполоснути і дрібно нарізати його;
  3. Сир подрібнити з допомогою терки в крихту;
  4. Додати сир і цибулю в масу, перемішати;
  5. Прибрати соус в холодильник на всю ніч, дати настоятися.

«Ромеско»

  • 2 солодких перцю;
  • 20 мл олії;
  • 40 г мигдалю;
  • 1 томат;
  • 3 г червоного перцю;
  • 1 невелика цибулина.

Час – 35 хвилин.

Калорії – 110.

Приготування:

  1. Перець сполоснути, нарізати його на дві частини, видалити насіння і перетинки;
  2. Далі м'якоть нарізати кубиками;
  3. Томат сполоснути, закип'ятити для нього сотейник з водою;
  4. Зробити надріз у вигляді хреста і опустити плід у воду на хвилину;
  5. Потім перемістити його в холодну воду, щоб охолодити;
  6. Зняти шкірку з плоду, нарізати його кубиками;
  7. Цибуля позбавити від лушпиння, прибрати корінці і цибулю промити;
  8. Нарізати його шматочками будь-якого розміру;
  9. Нагріти сковорідку налити олію;
  10. Всипати перець і тушкувати до м'якості;
  11. Перець і томат відправити в блендер, туди ж мигдаль, цибулю;
  12. Перебити масу до однорідності, додати спеції.

Корисні поради

Щоб соуси для овочів вийшли смачними і правильними, підбирайте тільки перевірені і тільки свіжі продукти. Якщо це овочі, то вони обов'язково повинні бути апетитними. Тобто, тут неприпустимі удари, вм'ятини та інші дефекти. Грайте зі спеціями і отримуйте нові смаки!

Якщо ви любитель овочів у свіжому вигляді або на грилі, обов'язково приготуйте всі соуси, які ми вам запропонували. На секундочку, їх тут чотирнадцять (!) штук! Щоб спробувати їх, вам знадобиться кілька днів, так що в принципі можете приступити відразу, щоб знайти серед них свій улюблений смак.

Що ще почитати: