08 апрель 2019 2 937

Як приготувати свинину зі звичайною або стручкової квасолею

Приготована на сковороді або в казані свинина з квасолею, неважливо, біла, червона або стручкова, може цілком замінити обід або вечерю. Грамотно приготоване блюдо не буде сухим або рідким — потрібно стежити за інтенсивністю нагріву сковороди і тривалістю приготування. Нижче зібрана підбірка 3 різних рецептів приготування свинини з додаванням цього виду бобових.

Покроковий рецепт на сковороді
Інгредієнти Кількість
перець болгарський зелений - 1 шт.
свинина - 0,4 кг
спеції та зелень - за смаком
морква червона - 1 шт.
масло рослинне - для смаження
концентрат: томатна паста - 75 г
вода - 0,2 л
часник - 2 зубки
цибулю - 1 головка
консервована червона квасоля - 300 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 147 Ккал

Квасолю можна купити консервовану в томатному соусі. У такому випадку норму закладання томатної пасти потрібно зменшити на 25%.

Як готувати свинину з квасолею:

  1. Зачищене м'ясо нарізати брусочками, приблизно так, як воно ріжеться на бефстроганов;
  2. Морква натирається, цибулю нарізати, часник дуже дрібно рубатися ножем. Болгарський перець нарізати соломкою, розмір шматочків має приблизно збігатися зі свининою;
  3. М'ясо трохи обсмажити, перекласти в тарілку;
  4. У чистій сковороді трохи обсмажити часник, потім цибулю і моркву. До них додається перець, готуватися разом 5 хвилин, а по закінченню цього часу додається м'ясо;
  5. Вміст сковороди залити водою, накрити кришкою і тушкувати ще протягом 10 хвилин;
  6. Після закінчення цього часу додати в сковороду томатну пасту, протушкувати протягом 15 хвилин, додати бобові, спеції і готувати ще 5 хвилин.

Подавати це блюдо коштує гарячим.

Читайте як приготувати кролика, тушкованої з овочами.

Качка, запечена в рукаві з яблуками — по цьому рецепту м'ясо виходить ніжним і дуже соковитим.

Читайте як правильно загасити картоплю з курячим м'ясом.

Рецепт білої квасолі зі свининою і томатом

Для цієї страви краще вибирати м'які і соковиті помідори, так як їх потрібно натерти для отримання томатного пюре. Чим соковитіше будуть томати, тим смачніше вийде блюдо.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
м'ясо 1000 м
масло вершкове ½ Пачки
спеції, сіль за смаком
біла квасоля 2 банки
томати свіжі стиглі м'які 0,5 кг
кетчуп «Чілі» 70 г
цибуля 3 головки
масло для смаження

Кулінарний процес буде тривати протягом 1 години.

Калорійність порції становить близько 220 калорій.

Тушкована свинина з білою квасолею в томатному соусі готується так:

  1. М'ясо нарізати невеликими квадратними шматочками;
  2. У маленькому казанку розігріти олію, обсмажити свинину;
  3. Коли на шматочках м'яса з'явиться скориночка, всипати в казанок порізану цибулю і протушкувати його протягом 5 хвилин;
  4. Потім додати 100 мл окропу і тушкувати до готовності м'яса;
  5. Томати натерти, додати до свинини. Покласти також кетчуп, бобові і посолити;
  6. Перемішати вміст казанка. Готувати ще 7 хвилин, потім вимкнути нагрів.

Подавати це блюдо слід гарячим, посипавши його дрібно нарубаної свіжої зеленню петрушки або м'яти.

М'ясо зі стручковою квасолею

Якщо використовуються заморожені стручки, перед додаванням в сковороду їх можна не розморожувати.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свинина 0,5 кг
стручкова квасоля заморожена 400 г
масло 50 г
часник 1 зубок
борошно просеянная 20 г
приправи та спеції

Готується страва протягом 45 хвилин.

Калорійність порції 247 калорій.

Рецепт приготування свинини зі стручковою квасолею покроково:

  1. Свинину нарізати квадратними шматочками, обсмажують протягом 7 хвилин;
  2. Всипати в сковороду стручки, перемішати, залишити готується ще на 5 хвилин;
  3. Налити в сковороду трохи води, додати спеції, тушкувати до готовності;
  4. Часник дрібно порубати, додати в сковороду разом з борошном, перемішати, довести до кипіння і вимкнути нагрів.

При обсмажуванні свинини за бажанням можна додати трохи цибулі.

Кулінарні хитрості

Після промивання м'яса, перед нарізанням і обсмажуванням, потрібно обов'язково видалити з поверхні шматка зайву воду. Для цього потрібно промокнути поверхню м'яса паперовим рушником або серветкою.

По-перше, це вбереже того, хто готує страви, від бризок розігрітого жиру під час викладання м'ясо на сковороду, а по-друге, добре обсмажити м'ясо з водою не вийде, так як воно відразу почне гаситься і на ньому не буде красивою рум'яної скоринки.

Викладати м'ясо на сковороду або в казан можна тільки після розігрівання олії. Крім того, що гарячий жир сприяє швидкому утворення рум'яної кірочки і може значно скоротити час смаження м'яса, він не забирає з нього сік, який виділяється під час лежання його в сковороді з холодним або теплим жиром.

Якщо є можливість використовувати не заморожену стручкову квасолю, а свіжу, цією можливістю обов'язково потрібно скористатися. Свіжі стручки квасолі потрібно розрізати ножем на шматочки довжиною до 3 см, а час приготування свіжої квасолі скоротити на кілька хвилин, так як вона приготуватися швидше ніж заморожена.

Якщо замість консервованої квасолі в страві використовується суха, її потрібно попередньо відварити, промити і дати стекти всій рідини.

Крім того, слід пам'ятати, що, оскільки при варінні квасолі вона дуже сильно збільшується в розмірі, то для приготування страви з сухою квасолею її потрібно набагато менше, ніж з консервованою.

Так, замінити дві банки консервованих бобів потрібно всього лише однією чашкою сухих, які після відварювання збільшаться в розмірах в чотири рази.

Що ще почитати: