25 июнь 2019 207

Домашні рецепти тортів з ківі на будь-який смак

Десерт, який здатний запобігти появі сивого волосся, поліпшити ліпідний обмін в організмі і спалити непотрібні жири – це сон чи реальність? Ні, це цілком реально, оскільки такими воістину чудодійними властивостями володіє «лікувальна ягода» або «китайський агрус», більш відомий багатьом як ківі.

Рецепт торта на швидку руку
Інгредієнти Кількість
бісквітних коржів - 400 г
домашнього жирного сиру - 500 г
згущеного молока - 380 г
ківі (можна поєднувати з іншими фруктами: полуниця, виноград, банан) - 200 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 266 Ккал

Випічка коржів для торта вимагає певного часу, якого може опинитися в обріз перед приходом гостей. У цій ситуації виручать покупні бісквітні коржі. Їх можна знайти практично в будь-якому продуктовому магазині. Господині залишиться тільки приготувати крем і зібрати торт, прикрасивши його за своїм смаком.

Порядок приготування торта з ківі з готових коржів:

  1. Оскільки коржі вже готові, то в першу чергу потрібно приготувати крем. Сир з допомогою заглибного блендера необхідно збити в пишну однорідну масу без грудочок. Потім, продовжуючи збивати, ввести в крем згущене молоко. Воно може бути як звичайним, так і вареним. Крем готовий;
  2. З фруктів зняти шкірку і перетворити їх на тонкі круглі слайсы. Якщо готові коржі сухуваті, то їх можна просочити сиропом або дати зібраному торту більше часу на просочення кремом;
  3. Кожен готовий корж щедро змастити кремом (його вийде багато), зверху розкласти шматочки ківі та/або інших фруктів. Так повторювати поки не закінчаться коржі і фрукти. Боки і верх так само обмазати кремом і прикрасити способом, який підкаже фантазія кондитера.

Торт «Черепаха» з ківі

Цей торт ще дуже часто називають «Смарагдова черепаха» з-за кольору готового десерту і великої кількості в ньому ківі. Ще одна особливість даної випічки полягає в тому, що коржі печуться не в духовці, а на сковороді. Оскільки поверхня торта прикрашена слайсами ківі, то щоб вони не потемніли і не обвітрилися, їх можна покрити холодним декор-гелем або тонким шаром желе для торта.

Для коржів, креми та фруктової прошарку знадобляться:

  • 370 г згущеного молока;
  • 3 курячих яйця (1 в тісто, 2 – в крем);
  • 5 г харчової соди;
  • 3 мл столового оцту;
  • 500 г борошна (у тому числі 50 г для крему);
  • 500 мл молока;
  • 220 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 800 г ківі.

Всі кулінарні процеси з приготування десерту займуть 120 хвилин.

Калорійність або енергетична цінність стограмової порції складе 220,0 кілокалорій.

Черговість етапів приготування:

  1. Випічка торта починається з приготування заварного крему. Звичайний цукор змішати з ванільним і необхідною кількістю борошна. Два яйця збити з сумішшю сухих інгредієнтів, в отриману суміш влити молоко і відправити все на вогонь;
  2. Молочну основу крему уварювати на середньому вогні, не забуваючи безперервно заважати, щоб не підгоріло, до незникаючого сліду від лопатки на поверхні. Знявши крем з вогню, відразу додати в нього масло і розмішати до однорідності. Потім накрити харчовою плівкою в контакт, щоб на поверхні не з'явилася скориночка;
  3. Для тіста змішати згущене молоко з яйцем, гашеного содою і мукою. В результаті вийде тісто, по консистенції схоже на пісочне;
  4. З отриманого кількості тесту потрібно спекти вісім коржів різного діаметру (по два 20, 22, 24 і 26 см). Розкачати коржі потрібно дуже тонко, а обсмажувати на сухій сковорідці. Тривалість випічки від 40 секунд до 1 хвилини. Обрізки тіста теж треба спекти, вони допоможуть додати торту більш плавну форму;
  5. Ківі почистити і нарізати тонюсенькими кружечками, приблизно 1 мм. По завершенні цього процесу можна приступати до складання. Самий великий корж змастити кремом, на нього укласти прошарок з ківі, повторити шар крему. Таким чином переслоить та інші коржі, рухаючись від великих до менших діаметрів;
  6. Образки крему вмочити в крем і надати з їх допомогою торту форму півсфери. Кремом, який залишиться рясно обмазати торт. У центр кола зверху покласти кружечок ківі, іншими кружечками внахлест по колу викласти весь торт;
  7. Також з ківі або обрізків тесту можна викласти мордочку, хвостик і лапки. Після того, як торт просочиться (хоча б хвилин 20), його можна подавати до столу.

Оладки без борошна — смачне дієтичне блюдо, яке так легко приготувати до чаю.

Читайте як приготувати неймовірно ніжне, пишне і смачно тісто на дріжджовий опарі.

Візьміть на замітку рецепт кляру для риби — він підійде для будь-якої риби.

Рецепт желейного торта з ківі і сметани

Яскраве зелене желе з шматочками ківі, покрите найніжнішим сметанним мусом на основі з пісочного печива і шоколаду, викличуть своїм смаком і зовнішнім виглядом бурхливе захоплення у будь-ласуни. Готуватися такий торт без випічки і з мінімальними витратами часу.

У процесі приготування яскравого фруктового десерту потрібно:

  • 300 г пісочного печива;
  • 100 г вершкового масла;
  • 20 г шоколаду;
  • 500 мл жирної (можна домашньої) сметани 20-30% жирності;
  • 250 мл молока;
  • 20 г гранульованого желатину;
  • 3 г ваніліну;
  • 120 г ківі;
  • 100 г желе з ароматом ківі;
  • 400 мл води.

Почавши роботу з приготування частування, вже через 2,5 години його можна буде подавати до столу.

Калорійність 100 г готового торта дорівнює 228,3 ккал.

Послідовність роботи:

  1. Ківі очистити від шкірки, нарізати (кружечками або кубиками), залити окропом і залишити на 10-15 хвилин. Цей фрукт так само, як і ананас можна додавати в желе без попередньої термічної обробки;
  2. Желе з пакету залити водою і приготувати згідно до інструкції на упаковці. У гаряче, проціджене крізь сито желе перекласти фрукти, полежавшие в окропі. Отриману суміш перелити в форму трохи меншого діаметру і висоти, ніж форма для торта. Потім помістити в холодильник до повного застигання;
  3. Для коржа-основи печиво подрібнити в крихту, а шоколад натерти на крупну тертку. Змішати обидва продукту разом і залити рідким, але не гарячим вершковим маслом. В рознімної формі, дно якої застелене пергаментом, сформувати корж з отриманої маси і прибрати на 15-20 хвилин в холод;
  4. Для сметанного мусу збити міксером сметану з цукром і ваніліном. Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити, і залити їм желатин. Швидко розмішати суміш до повного розчинення желатинових гранул і тонкою цівкою ввести її в сметану, яку потрібно продовжувати збивати;
  5. На корж з печива в центр викласти желе з шматочками ківі. Для цього форму з ківі потрібно буквально на кілька секунд занурити у гарячу воду. Потім все зверху залити сметанним кремом, щоб він заповнив порожнечі з боків і сховав желе зверху. Поставити десерт на півтора – дві години в холодильник.

Сирний торт з ківі і бананом

Цей сирний десерт із фруктами готується без випічки і стане справжньою знахідкою в жарку пору року. В якості основи торта, використовується вівсяне печиво, але при бажанні його можна замінити готовим бісквітним коржем, спеченим самостійно або придбаних у магазині.

Список використовуваних інгредієнтів:

  • 400 г вівсяного печива;
  • 200 г вершкового масла;
  • 500 г протертого через сито сиру;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • 180 г цукру;
  • 100 мл молока;
  • 30 г желатину;
  • 100 мл води;
  • 5 г ванільного порошку;
  • 150 г винограду;
  • 200 г бананів;
  • 200 г ківі;
  • для прикраси готові збиті вершки і желе для торта.

Оскільки після складання тору знадобиться певний час провести в холоді, щоб він добре застиг, то загальний час приготування складе 4-5 годин.

Енергетична цінність основних інгредієнтів складе 261,3 ккал на 100 г, загальна калорійність готового десерту буде залежати від калорійності і кількості використовуваних вершків і желе для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Печиво розім'яти в дрібну крихту, змішати з м'яким вершковим маслом. Отриману масу розкласти рівномірним шаром по дну рознімної форми (діаметр 26 см) і гарненько утрамбувати. На час приготування сирного шару форму з печивом прибрати в холодильник;
  2. Желатин (20 г) залити молоком і залишити до набухання на час, вказаний в інструкції до желатину. Сир з йогуртом гарненько перебити заглибним блендером. Набряклі крупинки желатину прогріти на паровій бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення. Рідкий желатин з молоком тонкою цівкою ввести в сирну масу, продовжуючи працювати блендером;
  3. Фрукти очистити від шкірки і нарізати кружечками. Після цього можна приступати до складання. На основу з печива викласти кружальця банана і залити половиною сирного крему, слідом викласти шар з слайсів ківі і залити які залишилися кремом. Прибрати торт на півгодини в холодильник;
  4. Тим часом підготувати фрукти в цукрі для прикраси. Залишився желатин розчинити у воді, вмочити в нього ягоди винограду і кружальця банана і ківі, слідом обваляти фрукти в цукрі і підсушити їх на паперовій серветці;
  5. На поверхні сухого десерту красиво викласти зацукровані фрукти і акуратно залити їх шаром желе для торту, приготовлений згідно з інструкцією виробника;
  6. Прибрати торт на кілька годин в холодильник перед подачею зняти борти рознімної форми і прикрасити боковини десерту готовими збитими вершками.

Бісквітний торт з ківі і бананом

У цьому торті чудово поєднуються м'який соковитий бісквіт, кислинка тонких слайсів ківі, солодкість і приємний аромат бананів на сметанному крем із згущеним молоком. Готуватися цей десерт не складно, головне – це повне дотримання покрокового алгоритму.

Для випічки бісквіта, приготування крему і складання торта використовуються:

  • 8 курячих яєць;
  • 500 г цукрового піску;
  • 320 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 5 г ваніліну;
  • 800 мл домашньої густої сметани;
  • 380 г згущеного молока;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 200 г бананів;
  • 200 г ківі;
  • 100 мл води.

Випічка коржа займе приблизно години, трохи менше приготування крему і збірка торта, але слід враховувати, що потрібен час для відпочинку бісквіта в холодильнику від 8 до 12 годин. Стільки ж готова випічка буде просочуватися.

Калорійність частування – 287,6 ккал/100 р.

Поетапність приготування:

  1. Для бісквітного коржа збити окремо вісім жовтків з 200 г цукрового піску дочиста. З білками проробити ті ж дії, використовуючи ще 200 г цукру і сіль, але потрібно домогтися м'яких піків;
  2. Обережно лопаткою вмішати білкову піну жовтки. Рухи повинні бути знизу вгору. Потім просіяти борошно з ваніліном і в два прийоми вмішати в тісто;
  3. Випікати масу одним коржем в попередньо розігрітій духовці до 180-200 градусів. Дана кількість тіста розраховане на форму діаметром 24 див тривалість випічки буде становити від 25 до 40 хвилин;
  4. Готовий корж обернути харчовою плівкою, щоб він не обветрился, і відправити на ніч відлежатися в холодильнику. Після такої процедури його можна нарізати з мінімальною кількістю крихт;
  5. Для крему збити жирну сметану (краще домашню) з цукровою пудрою, потім продовжуючи збивати на невеликій швидкості ввести згущене молоко. Для аромату можна додати трохи ваніліну. Якщо сметана з магазину, то для потрібної консистенції крему її потрібно буде дати або скористатися загусником, наприклад, желатином;
  6. Підготовлений бісквіт потрібно нарізати на 4 коржі. З рецептурного кількості води і 100 г цукру зварити сироп і після його остигання просочити коржі. Просочення обов'язково повинна бути постигла, щоб крем не поплив;
  7. Ківі і банани нарізати тонкими кружечками і можна збирати торт. Кожен корж щедро змастити кремом, на крем викласти фруктові кружечки, чергуючи ківі і банан. Зверху торт теж обмазати кремом і прикрасити фруктами. Дати десерту деякий час просочитися і подавати до столу.

Корисні поради

Купуючи ківі в магазині, потрібно віддавати перевагу більш твердим плодам, оскільки м'які при натисканні екземпляри можуть виявитися порченными. Краще купити твердий фрукт, а потім дати йому трохи полежати, щоб він дійшов до необхідного ступеня м'якості.

Готовий десерт з цим фруктом у складі інгредієнтів можна прикрасити вишнею, бананами, ананасами, полуницею, мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою. Ці продукти добре доповнюють екзотичний смак ківі.

Що ще почитати: