Як приготувати смачний торт на швидку руку
Виготовлення тортів – справа досить клопітка, вимагає не тільки певних кулінарних вмінь, але й часу.
Так, щоб приготувати бісквітний торт за всіма правилами, наприклад, спочатку потрібно спекти бісквіт, дати йому відлежатися годин 12, приготувати крем, і теж дати йому охолонути і дійти до необхідної кондиції, потім зібрати торт, дати йому просочитися і тільки після цього можна приступати до вирівнювання і прикраси. На всі ці процеси може піти до 3 діб.
Але це робота для справжніх професіоналів арт-кондитерів, а господині, які просто вирішили побалувати рідних смачненьким або думають, що подати до чаю раптово неочікуваною гостям, можуть скористатися рецептами на швидку руку. Багато з цих тортів готуються навіть без випічки і не більше ніж за 20 хвилин.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
маргарину для випічки - | 100 грам |
цукру - | 150 грам |
яєць - | 2 шт. |
сметани - | 25 грам |
розпушувача - | 7-10 грам |
ванільного цукру - | 20 грам |
борошна - | 450 грам |
сухого заварного крему - | 3 пакету (300 грам) |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 301 Ккал |
Алгоритм дій:
- М'яке вершкове масло збити міксером разом з цукром. Яйця розбовтати з ванільним цукром і відправити до маслу, продовжуючи збивати. Слідом в тісто відправити сметану, змішану з розпушувачем;
- Останньою в кілька прийомів вмішують борошно. Тісто повинне вийти м'яким і трохи буде липнути до рук. Його потрібно на 15 хвилин відправити в холодильник;
- Тим часом потрібно приготувати заварний крем, керуючись вказівками на упаковці. Крему повинно вийти трохи більше 0,5 літра;
- Трохи затверділе тісто розділити на 8 рівних частин. Кожну розкачати в тонкий корж, які обсмажити на сухій сковороді з обох сторін, буквально по 1 хвилині з кожної сторони;
- Готові коржі перемазати кремом і дати трохи постояти, щоб трохи настоятися.
Сирний торт без випічки
У цьому рецепті замість тесту використовується пісочне печиво, просочене молоком і переслоенное ніжним сирним кремом. При виборі інгредієнтів важливу роль відіграє форма печива. Воно повинно бути квадратним або прямокутним, щоб його було простіше зібрати в прямокутний торт.
Продукти, які увійдуть до складу десерту:
- 450 грам печива;
- 350 грам сиру;
- 100-125 грамів цукру;
- 100 грам вершкового масла;
- 200 мл молока;
- 100-150 грам сметани 20% жирності;
- 200 грам свіжих або консервованих фруктів.
Щоб зібрати цей торт, буде потрібно 20 хвилин, і ще 1 годину він повинен провести у холодильнику.
Калорійність – 289,9 ккал/100 р.
Хід роботи:
- Спочатку потрібно приготувати сирний крем. Для цього в глибокій мисці потрібно заглибним блендером збити масло, цукор, сир і сметану;
- Свіжі фрукти потрібно помити, з консервованих – злити сироп, великі екземпляри порізати середніми шматочками;
- Печиво поділити на 3 частини – 3 коржа. Кожне печиво на кілька секунд занурити в молоко і з однієї частини викласти перший шар;
- Зверху на печиво акуратно покласти шар крему. Робити це краще за допомогою кондитерського мішка. Зверху на крем рівномірно розкласти шматочки фруктів (полуниця, ківі, персик, банан і т. д.);
- Так повторити ще 2 рази. Верх і боки торта теж обмазати кремом, прикрасити фруктами і поставити в холод, щоб він схопився і просочився.
Юшка з карася — здавалося б блюдо дуже просто приготувати, він далеко не всі вміють це робити. Дізнайтеся секрети ароматною вусі в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти рулетиків з кабачків з різними начинками. Спробуйте наші варіанти цієї смачної, але разом з тим низькокалорійної закуски.
Читайте як зварити суп з пельменів правильно, щоб блюдо вийшло смачним а пельмені не розварилися.
Дешевий рецепт з варенням
Це простий торт з пісочного тіста, який нагадує велику відкриту кошик з солодкою крихтою зверху. Часу, щоб спекти такі ласощі, піде практично стільки ж, скільки і для того, щоб заварити чай.
Інгредієнти:
- 200 грам маргарину;
- 200 грам цукру;
- 1 яйце;
- 350-450 грам борошна;
- 10 грам розпушувача;
- 250 грам густого варення.
Час приготування складе не більше 30-40 хвилин.
Калорійність – 374,3 ккал/100 р.
Етапи випічки:
- Яйце розтерти з цукром, влити розтоплений, але не гарячий маргарин, потім всипати борошно, змішане з розпушувачем, замісити пластичне тісто;
- Тісто розділити на дві частини. Одну покласти в холодильник, щоб трохи застигла, а другу розкачати в пласт і викласти на дно форми, зробивши невеликий бортик по краю;
- Зверху рівномірно розподілити густе варення. Тісто з холодильника потерти на крупну тертку прямо на варення. Потім відправити торт в духовку на 20-25 хвилин. Готовий торт можна гарячим порізати на порційні шматочки.
Вафельний торт зі згущеним молоком
Готові вафельні коржі – це прекрасна основа для тортів на швидку руку. Їх можна просто перекласти згущеним молоком або варенням, і торт готовий. Приготування такого десерту займе не більше 10 хвилин.
Але можна все-таки, якщо дозволяє час, провести трохи більше часу на кухню і приготувати смачний крем на основі згущеного молока.
Для вафельного торта знадобляться:
- 65 грам готових вафельних коржів, які еквівалентні 1 упаковці або 6-7 листами;
- 200 г дрібного цукрового піску;
- 380 грам згущеного молока;
- 150 грам вершкового масла;
- 100 грам темного шоколаду;
- 50 грамів цукатів для прикраси.
Збірка торта і приготування крему займе не більш півгодини.
Калорійність – 417,3 ккал/100 р.
Приготування крему і збірка торта:
- У каструлю з товстим дном всипати цукор і смажити, постійно помішуючи, на середньому вогні до золотистого кольору;
- Потім тонкою цівкою влити згущене молоко, розмішати. Коли обидві маси з'єднаються, покласти вершкове масло і проварити 3 хвилини;
- Готовий крем зняти з плити і охолодити, постійно помішуючи;
- Вафельні коржі перемазати кремом, зверху полити розтопленим шоколадом і прикрасити цукатами.
Шоколадний бісквітний торт у мікрохвильовці
Для шоколадного бісквітного торта потрібні:
- 2 яйця;
- 130 грам молока;
- 200 грам цукру;
- 240 грам борошна;
- 100 грам рослинного масла;
- 100 грам какао-порошку;
- 20 грам розпушувача для тіста.
Часу піде на замішування тіста близько 10 хвилин і 5 хвилин на випічку в НВЧ-печі.
Калорійність 100 грамів такого шоколадного бісквіта – 338,5 ккал.
Алгоритм замішування тіста і випічки:
- Яйця збити міксером з цукром на малих обертах. Потім додати сухі інгредієнти і в останню чергу рідкі (масло і молоко);
- Тісто вилити у силіконову форму і запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин;
- Готовий бісквіт можна розрізати на 2-3 коржа, перемазати кремом або варенням, а можна просто посипати зверху цукровою пудрою і подати до чаю.
Зефірний торт
Цей рецепт також – у скарбничку тортів без випічки. У ньому немає ніякої борошняний складової: ні печива, ні готових вафельних коржів. Багатьом їдцям навіть не з першого разу вдається розібратися, з чого він зроблений, але всі єдині в одному – це дуже смачно їсти і просто готувати.
Інгредієнти для десерту:
- 500 грам зефіру;
- 500 мл домашньої жирної сметани;
- близько 500 грамів фруктів.
На складання торта піде 15-20 хвилин і ще 30-40 хвилин йому необхідно буде постояти в холодильнику, щоб він застиг і не расползся.
Калорійність цього зефірного десерту – 264,2 ккал/100 р.
Порядок складання:
- Кожна зефирка складається з двох половинок. Потрібно розібрати зефірки навпіл і кожну половинку розрізати уздовж на 2 частини. З однієї половинки повинно вийти 4 круглі пластинки;
- Щоб зібрати торт, потрібно викласти шар пластинок з зефіру, змастити сметаною, зверху викласти фрукти.
- Це можуть бути як свіжі сезонні, так і консервовані. Добре підійдуть банан, полуниця, ківі та інші.
- Ті, хто не люблять з якихось причин домашню сметану, можуть її замінити збитими вершками;
- Продовжувати викладати шарами: зефір, сметана, фрукти до тих пір, поки не закінчиться зефір.
- Зверху торт обмазати сметаною і прикрасити по своєму смаку фруктами. Потім прибрати в холодильник, щоб він застиг і просочився. Хоч в рецепті і не використовується цукор, але солодощі зефіру цілком вистачить, щоб десерт був досить солодким.
Приємного чаювання з солодкою десертній випічкою!