27 июнь 2019 3 813

Як правильно варити компот з ізюму для дитини

Родзинки – дуже корисний продукт. Він містить багато вітамінів і мінералів, зміцнює імунітет, усуває набряки, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає при безсонні. Відвар цього сухофрукта допомагає впоратися з бронхітом і пневмонією, прибирає кашель і нежить. Годувати дитину цим солодким і неймовірно корисним продуктом можна починати з 1,5 років.

А компот можна давати навіть раніше – з шестимісячного віку, тим більше він володіє неймовірними лікувальними і смаковими якостями. Але не лише дітям буде корисний цей напій – дорослі теж будуть задоволені їм у жарку пору року. До того ж, він додає енергії і сил, піднімає настрій.

Рецепт смачного компоту для малюка
Інгредієнти Кількість
родзинок сорту кишмиш (без кісточок) - 200 грам
води - літр
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 38 Ккал

Маленьким діткам можна давати різні напої лише з шестимісячного віку. Винятком є ситуації, коли у дитини підвищена температура. В цьому випадку є ризик зневоднення, тому поїти його не тільки можна, але і потрібно. Відвар з родзинок дуже корисний для малюків, він легко вгамовує спрагу в літній період. Завдяки солодкому смаку дітки рідко коли відмовляються його пити. У такий напій можна не додавати цукор. Дитині до року більше підійдуть напої однокомпонентні напої.

Родзинки ретельно промивається, кладуть у каструлю і заливають літром води. Варити на маленькому вогні близько години.

Читайте як правильно готувати смачний торт з волоськими горіхами — кілька простих і смачних рецептом домашнього десерту.

Читайте в нашій статті як правильно приготувати гусака в мультиварці.

Спробуйте приготувати грибну ікру з варених грибів — дуже смачна закуска.

Як варити компот з ізюму з курагою для дитини

Дитині старше одного року можна робити багатокомпонентні напої, наприклад компот з родзинками і курагою. Такий солодкий напій сподобається і дорослим, завдяки своїм смаковим якостям і багатому набору корисних речовин.

Інгредієнти:

  • 200 грам родзинок;
  • 200 грам кураги;
  • 3 літри води;
  • півсклянки цукру (за бажанням).

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність компоту із сухофруктів без цукру – 40 ккал.

Калорійність напою з цукром – 60 ккал.

Сухофрукти потрібно ретельно промити, залити водою і поставити варитися на середньому вогні до кипіння.

Після того, як вода закипить, можна додати цукор. Вогонь робимо менше, і варимо 20-30 хвилин. Потім суміш потрібно остудити, тоді він буде ще смачніше.

Замість цукру у напій можна додати мед, тоді користі буде ще більше.

Фруктовий компот з ізюму з яблуком і грушею

Додавши в стандартний рецепт компоту яблука і груші, можна чудово перетворити смак.

Інгредієнти:

  • 200 грам яблук;
  • 200 грам груш;
  • 50 грам родзинок;
  • літр води.

Час приготування – годину.

Калорійність напою на 100 грам – 34 ккал.

Яблука і груші миємо й чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими шматочками. У каструлю наливаємо літр води, додаємо нарізані фрукти і доводимо до кипіння на великому вогні. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 20. Після цього додаємо в каструлю промитий ізюм і продовжуємо варити ще 15 хвилин. Готову суміш залишаємо охолоджуватися і настоюватися на годину. Потім її можна процідити.

Корисні поради

При виборі родзинок, особливо на ринку, звертайте увагу на його вид. Він не повинен бути занадто м'яким, але і не повинен бути пересушеним. Якщо він сильно блищить, то це говорить про те, що його обробляли маслом. Серед великого вибору сортів родзинок віддавайте перевагу тому, який вам більше подобається. Для компоту підійде будь і не обов'язково переплачувати за дорогий сорт.

Для кращого аромату можна додати при готуванні такі спеції: мускатний горіх, гвоздику або ваніль. А для кращого смаку можна додати мед. Але не під час готування, а вже в остиглий напій, інакше мед втратить всі свої корисні властивості.

Що ще почитати: