13 май 2019 153

Як приготувати свинину в червоному або білому вині

Страви зі свинини здавна займають основні позиції в багатьох кухнях світу. Це і всіма улюблений шашлик, різноманітні стейки і медальйони. Варіантів приготування цього виду м'яса існує величезна кількість. Не останнє місце в цьому списку займають страви з свинини з додаванням вина.

Розглянемо кілька різних способів приготування свинини у вині.

Рецепт приготування делікатесу на сковороді
Інгредієнти Кількість
свинина - 500 г
масло вершкове - 1 ст. ложка
олія оливкова - 2 ст. ложки
вино (червоне) - 1 склянка
сіль - щіпка
оцет бальзамічний або мед - 1 ст. ложка
часник - 2 великих зубчики
бульйонні кубики - 2 шт.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 489 Ккал

Поєднання червоного м'яса і червоного вина зустрічається в кулінарних книгах досить часто. Як правило, вино використовують як один з інгредієнтів маринаду, або додають безпосередньо в процесі приготування страви. У будь-якому випадку, результат виходить чудовий, вино робить м'ясо соковитим і ароматним, вигідно підкреслює його смак.

Щоб приготувати свинину в червоному вині, для початку потрібно приготувати бульйон з кубиків. Його потрібно 1 стакан.

М'ясо ретельно промити і обсушити серветками.

Нарізати на скибочки товщиною 1,5 сантиметра, натерти сумішшю солі з перцем і залишити на кілька хвилин.

Тим часом поставити на вогонь сковороду з маслом: оливковою і вершковим. Після викласти скибочки свинини і злегка обсмажити з обох сторін. Слід розуміти, що на цьому етапі не слід доводити м'ясо до повної готовності, тому не потрібно смажити його занадто довго.

Зняти м'ясо зі сковороди. Часник крупно порубати і обсмажити на тій же сковороді, де тільки що була свинина.

Додати до часнику вино. Соус повинен почати закипати, тоді випаруються непотрібні алкогольні пари.

Обсмажену свинину знову покласти в сковороду, залити заздалегідь заготовленим бульйоном і залишити нудитися в соусі на чверть години.

Потім влити оцет і залишити страву на вогні ще на кілька хвилин.

Свинина з вином на сковороді готова.

Корисний рада: бальзамічний оцет, як і мед, надає соусу солодку нотку. При бажанні ці інгредієнти можуть бути взаємозамінними.

 

Тушкована свинина в білому вині

Для приготування м'ясних страв можна використовувати не тільки червоне, але і біле вино. Ось один з таких прикладів.

Інгредієнти:

  1. Свинина — 500 г;
  2. Розмарин — 1 гілочка;
  3. Вино (біле) — 1 ст.;
  4. Сіль – щіпка;
  5. Перець – за смаком;
  6. Олія соняшникова — 1 ст. ложка.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 235 ккал на 100 г

М'ясо промити, висушити і порізати кубиками.

На розігріту сковороду з соняшниковою олією покласти свинину і обсмажувати декілька хвилин.

Потім влити в сковороду вино і покласти розмарин. Він додасть м'ясу особливу пікантність.

Посолити і поперчити.

Гасити свинину під кришкою на маленькому вогні 30 хвилин.

Корисний рада: тушковане м'ясо у вині буде добре поєднуватися з гарнірами з відвареної картоплі або овочів.

Обов'язково візьміть на замітку рецепт макаронів по-італійськи — за нашими рецептами, ви отримаєте кілька дивовижних страв, які точно сподобаються вашим близьким.

Як приготувати вишуканий журавлинний соус до м'яса — він зробить м'ясо ніжним і соковитим.

Спробуйте приготувати ароматну рульку з начинкою — рецепт з фото покроковими відео в нашій статті.

Шашлик, маринований у вині

Свинячий шашлик, приготований з червоним вином — це класичне блюдо грузинської кухні.

Інгредієнти:

  1. Свинина 2 кг;
  2. Вино (переважно сухе) — 1 ст.;
  3. Цибуля — 3 шт.;
  4. Приправа для шашлику (готовий набір) — 30 г;
  5. Сіль — 1 ст. ложка;
  6. Оцет бальзамічний — 2-3 ст. ложки.

Час приготування: маринування м'яса — не менше 120 хвилин. Час приготування — 60 хвилин.

Калорійність: 205 ккал на 100 р.

Як посмажити шашлик зі свинини на вині? Пропонуємо розглянути весь кулінарний процес в деталях.

М'ясо промити, порізати на порційні шматочки. Цибулю порізати кільцями.

М'ясо скласти в каструлю або миску, засипати цибулю і спеції, влити оцет. Потім влити вино. Рідини в маринаді не повинно бути багато. Перемішати всі інгредієнти так, щоб спеції рівномірно розподілилися. Залишити мінімум на дві години.

По закінченні двох або більше годин, м'ясо буде повністю готове до смаження. Як правило, шашлик готують на відкритому повітрі і в приємній компанії.

Порада: краще готувати шашлик з м'яса, яке не заморожували. У цьому випадку свинина краще просочиться маринадом.

Шашлик зі свинини з вином і прованськими травами

Прованські трави — це традиційна французька приправа, у складі якої чебрець, чебрець, шавлія, розмарин, орегано, майоран і м'ята. Компоненти і їх пропорції можуть змінюватись. Самі французи іноді додають в цю суміш ще і лаванду.

Тоді приготовані страви дійсно набувають аромат Провансу. Для рецепту приготування шашлику з свинини з вином і прованськими травами можна використовувати готову приправу.

Інгредієнти:

  1. Свинина 2 кг;
  2. Вино — 1 ст.;
  3. Прованські трави (готова суміш) — 1 ст. ложка;
  4. Сіль – за смаком.

Час приготування: мінімум 120 хвилин маринування м'яса, час готування — 1 годину.

Калорійність: 205 ккал на 100 р.

Свинину промити, розрізати на порційні шматочки і прибрати надлишки води, використовуючи паперові рушники.

В приготовлену посуд покласти свинину, засипати суміш прованських трав, сіль, залити вино. Ретельно перемішати м'ясо, щоб маринад повністю покривав його.

Залишити мінімум на два, а краще три або чотири години.

Після цього свинячий шашлик з прованськими травами готовий до приготування. Нанизати м'ясо на шампури і смажити до готовності.

Порада: для маринаду також підійде і домашнє вино.

Посуд, в якій буде маринуватися м'ясо, не повинна бути з алюмінію. Не дотримання цієї рекомендації може негативно позначитися на смак готової страви.

Що ще почитати: