23 апрель 2019 24

Як приготувати курячі грудки з сиром і помідорами в духовці

Куряча грудка дієтичний, але при цьому, при правильному приготуванні, досить смачний продукт. Варіантів приготування грудки величезна безліч. Її готують з додаванням різних спецій і маринадів, а також овочів і інших продуктів. Ось кілька прикладів, як можна цікаво готувати філе з сиром і помідорами в духовці.

Рецепт перший - красиво і неймовірно смачно!
Інгредієнти Кількість
грудок - 4 шт.
помідори середнього розміру - 2-3 шт.
твердого сиру - 150 г
20%-й сметани - 2-3 ст. л.
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Це блюдо підійде як для святкового столу, так і для повсякденного приготування.

М'ясо очистити від шкіри. Зробити надрізи, відстань між якими 1,5-2 див. Нарізаємо півкільцями помідори і сир невеликими брусочками.

Вкладаємо в кожен надріз шматочок сиру і помідора так, щоб сир не було видно. Викладаємо курку на деко. Солимо, перчимо за смаком.

Обмазуємо грудки сметаною. Відправляємо в духовку, попередньо розігрівши її до 180-200 градусів, на півгодини.

Страву варто подавати в гарячому вигляді, доповнивши запеченими або свіжими овочами або картоплею.

Читайте як приготувати вишукану свинину з помідорами і сиром в нашій статті.

Прості і легкі пироги до чаю — поповните свою колекцію смачної випічки.

Як приготувати смачний пиріг з апельсинами — така випічка відрізняється соковитістю і незабутнім ароматом.

Філе з сиром, картоплею і помідорами в духовці

Грудка запечена ідеально підійде як для людей, бажаючих схуднути, так і для мають проблеми зі здоров'ям.

Інгредієнти:

  • 4 філе курячої грудки;
  • 2-3 шт. картоплі;
  • 100 гр. сиру;
  • 4-5 помідорів середнього розміру;
  • 1 невелика цибулина;
  • 30 гр. оливкової олії;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль і спеції.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 250 ккал/100 гр.

Нарізати філе тонкими довгими смужками, залити 2 ст. л. соєвого соусу і залишити маринуватися. В процесі маринування м'яса нарізати картоплю і цибулю. Додати цибулю до маринованному м'яса.

Картоплю нарізати кружечками. Взяти деко, змастити його олією і викласти продукти шарами. Першими кладемо курку з цибулею. Далі викладаємо картоплю. Змішати сіль, спеції і масло, промазати сумішшю шар картоплі.

Наступний шар – помідори, нарізану кружальцями. Злегка посолити. Знову шар картоплі, змащеного олією зі спеціями. Викладаємо помідори, що залишилися. Солимо. Форму застелити фольгою.

Відправляємо в духовку, попередньо розігрівши її до 200 градусів і запікаємо протягом півгодини. Потім прибрати фольгу і залишити в духовці ще на 10 хвилин.

Після цього часу посипати натертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин.

Філе з сиром і грибами

Ця страва є відмінною альтернативою м'яса по-французьки, але замість жирної свинини тут використовується дієтична куряча грудка.

Інгредієнти:

  • філе курки – 500 гр;
  • гриби (гливи або печериці) – 1 кг;
  • цибулина;
  • вершки жирні – 250 мл;
  • сир – 200 гр;
  • 2-3 середні картоплі;
  • сметана 20% – 3 ложки.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 260 ккал/100 гр.

Курячі грудки нарізати тонкими смужками. Злегка відбити, додати спеції і залишити на 20 хв. Тонко нарізані гриби обсмажити до випарювання води з них, потім додати цибулю, сіль і перець. До грибів додаємо вершки і даємо потушиться протягом 15 хвилин.

Підготувати деко. Спочатку викласти картоплю. Далі викладаємо мариновані грудки. Зверху накриваємо шубою з грибів у вершковому соусі.

Посипати натертим сиром, який потрібно змастити сметаною, щоб сир не пригорів. Запікати в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин.

Кілька секретів, як приготувати філе курки соковитим

Деякі люблять грудку, так як вважають її сухою. Зазвичай її використовують для котлет і рулетів. Але достатньо скористатися кількома порадами.

  1. Перед приготуванням курку потрібно замаринувати. Для маринаду підійде соєвий соус, кисломолочні продукти або вино;
  2. Ще один цікавий спосіб зробити м'ясо соковитим — обернути його на шматочки бекону. При приготуванні бекон віддасть своєї жир курці, вона стане соковитою і смачною.

Тепер ви знаєте, як приготувати філе з сиром в духовці, щоб вони були не тільки корисними, але й смачними. Прості рецепти підійдуть для щоденного приготування, так як не забирають багато сил і часу.

Що ще почитати: