09 май 2019 82

Як приготувати курячу грудку в мультиварці

Куряча грудка – це смачне, ніжне і дієтичне м'ясо. Воно є доступним і його можна купити в будь-якому продуктовому магазині за невелику ціну. М'ясо цієї частини курки дуже живильне і в теж час низькокалорійне, в 100 грамах міститься всього 110 калорій.

А багато хто чомусь вважають куряче м'ясо цієї частини курячої тушки сухим, і пускають його на приготування котлет або відбивні в клярі. А адже з грудки можна приготувати безліч інших, більш смачних частувань.

Варто відзначити, що особливо смачною і соковитою вона виходить в мультиварці. Крім цього, її можна доповнювати овочами, картоплею і приправами. А в результаті вийде смачне частування для вечірнього сімейного вечері. Так як же зробити ці страви вдома? У цьому допоможуть наступні рецепти приготування.
Запечена куряча грудка в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Куряча грудка - 1 шт.
Сметана 15 %-ной жирністю - 200 мл
Сирний скибочку твердого сорту - 150-200 грам
Зубчики часнику - 4-6 штучок
Приправа для курки - трохи
Рослинна олія - трохи
Сіль і перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 191 Ккал

Як робити:

У середню миску заливаємо сметану і додаємо туди спеції, чорний мелений перець;

З часникових зубчиків знімаємо шкірку і нарізаємо їх дрібними шматочками або видавлюємо чесночницей;

Викладаємо часник в сметану і все перемішуємо до рівномірної структури;

Філе потрібно сполоснути прохолодною водичкою, прибрати шкірку і витерти паперовим рушником;

Шматочок сиру перетирається середньої теркою;

Потім ємність мультиварки змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;

Курячі грудки занурюємо в сметанний соус і обвалюємо в ньому, щоб він повністю покрив м'ясо;

Курячі грудки в соусі викладаємо в каструлю і заливаємо залишками сметани;

Сирну стружку викладаємо наверх м'яса;

Виставляємо програму «Випічка» і залишаємо готуватися 40 хвилин;

Готову страву можна подати з картопляним пюре.

Рецепт курячої грудки з овочами в мультиварці

Для приготування потрібно:

  • 500 грам курячої грудки;
  • Одна морквина;
  • Солодкий перець – 1 штука;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • 80 мл сметани;
  • Томат – середня ложечка;
  • 30 мл кип'яченої води;
  • Трохи оливкової олії;
  • Трохи солі;
  • Приправа каррі – на свій смак;
  • Шматочок свіжого імбиру;
  • Оливки без кісточок – на свій розсуд.

Скільки потрібно готувати – 60 хвилин.

Рівень калорій на 100 грам – 202.

Приступаємо до готування:

  1. Курячу грудку споліскують у холодній воді. Знімаємо з неї шкірку і ріжемо невеликими шматочками;
  2. У ємність мультиварки ллємо олію, виставляємо програму «Випічка» і вибираємо період готування 50 хвилин;
  3. У прогріте масло закидаємо шматочки м'яса і залишаємо тушкуватися хвилин 10;
  4. Тим часом готуємо овочі. Моркву і цибулю чистимо від шкірки і режим дрібними брусочками;
  5. Солодкий перець ріжемо навпіл, вичищаємо насіння, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими квадратиками;
  6. Засипаємо овочеву нарізку до курячого м'яса, змішуємо і продовжуємо готувати ще 20 хвилин;
  7. Шматочок імбиру протираємо дрібної теркою, оливки розрізаємо на дві частини. Викладаємо все в каструлю і змішуємо;
  8. Потім готуємо соус. Кладемо В чашку томат, підливаємо сметани, підливаємо води. Все розмішуємо до рівномірного стану;
  9. Далі додаємо в соус сіль, приправу каррі і ретельно змішуємо;
  10. Цієї поливаємо сумішшю курку з овочами. Залишаємо все готуватися ще на 20 хвилин;
  11. Після цього блюдо викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Готуємо на пару в мультиварці

Потрібні наступні компоненти:

  • Одна куряча грудка;
  • 80 мл сметани;
  • Щіпка меленої паприки;
  • 1 маленька ложечка каррі;
  • Трохи солі;
  • Фольга.

Час приготування – 2 години.

Рівень калорійності на 100 грам — 160.

Приступаємо до приготування:

  1. Філе обполіскуємо прохолодною водою, викладаємо її на рушник з паперової основи;
  2. Сметану викладаємо в невелику миску, додаємо туди сіль, паприку, каррі і все добре змішуємо. Повинна вийти однорідна суміш;
  3. Далі курячу грудку змащуємо цим соусом з усіх сторін, він повинен повністю покривати всю її поверхню. Залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин і закритій ємності;
  4. Потім розстилаємо фольгу, викладаємо в неї м'ясо і загортаємо. В середині залишаємо невеликий отвір, з якого в подальшому буде виходити пар;
  5. В мультиварку заливаємо воду і на верхню частину встановлюємо ґрати;
  6. Викладаємо На решітку загорнуте філе і закриваємо кришкою;
  7. Вибираємо програму «Пар» і залишаємо готуватися на 45 хвилин;
  8. Після цього акуратно відкриваємо фольгу і виймаємо грудку;
  9. М'ясо можна подати з гарніром з варених овочів з картоплею.

Курячий суп з локшиною рецепт, який варто обов'язково зберегти в закладках. Курячий суп ще не раз вас виручить в самих різних ситуаціях.

Як смачно посмажити курку у вершковому соусі на сковороді. Читайте рецепти, які ми зібрали в нашій статті.

Як приготувати курячі крильця в духовці з різними соусами. Прочитайте як за допомогою декількох спецій повністю поміняти смак страви.

Картопля з курячою грудкою в мультиварці

Складові компоненти:

  • Півкілограма курячих грудок;
  • Картопля – півтора кілограма;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Сметана 20 %-ной жирністю – 270 мл;
  • 5-6 часникових зубця;
  • Приправи для курячого м'яса – на свій розсуд;
  • Трохи каррі;
  • Щіпка суміші перців;
  • Сіль – на смак;
  • Рослинне масло.

Період готування – 1 годину 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 215.

Як готується:

  1. Першим ділом ретельно промиваємо картоплю і знімаємо з нього шкірку;
  2. Очищені бульби нарізаємо соломкою або часточками. Можете різати на свій розсуд – кубиками, кружечками, соломкою;
  3. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями. Викладаємо в миску;
  4. Робимо соус. У миску наливаємо сметану і додаємо туди трохи карі, приправа для курячого м'яса;
  5. З часточок часнику видаляємо шкірку і пропускаємо давилкою або рубаємо ножем дрібними шматочками;
  6. Викладаємо в сметану часник, все перемішуємо до рівномірного стану;
  7. Також в соус можна додати сіль, суміш перців. Все змішуємо;
  8. Філе курки обполіскуємо прохолодною водою, протираємо серветками з паперової основи. Знімаємо з неї шкірку;
  9. Поміщаємо її в сметанний маринад і обвалюємо її в ньому. Маринад повинен повністю покривати м'ясо;
  10. Ємність мультиварки добре змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
  11. Поміщаємо грудки в сметаною суміші в чашку мультиварки;
  12. Картопляні шматочки також викладаємо в маринадних суміш, перемішуємо і викладаємо разом з маринадом на поверхню м'яса;
  13. В кінці все закриваємо цибульними кільцями;
  14. Вибираємо програму «Випічка», ставимо час 45-50 хвилин, прикриваємо кришкою;
  15. Готове частування можна викладати на тарілку і подавати на стіл.

Як приготувати грудку в сметані в мультиварці

Що знадобиться:

  • Куряча грудка на півкілограма;
  • Склянка сметани 20 %-ной жирністю;
  • Сирний скибочку твердого виду на 100-150 грам;
  • 2 зубчики часнику;
  • Цибулина велика – 1 штука;
  • Рослинна олія;
  • 1 маленька ложечка каррі;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки має готуватися – 50 хвилин.

Калорії в 100 грамах – 200.

Як готувати:

  1. Куряче філе споліскують холодною водою, потім паперовими серветками;
  2. Знімаємо шкірку і нарізаємо куряче м'ясо упоперек волокон на невеликі шматочки;
  3. З лука знімаємо шкірку. Ріжемо цибулину півкільцями. Можна використовувати побільше цибулі, від цього м'ясо стане ароматніше і смачніше;
  4. Ємність мультиварки гарненько збризкуємо рослинним маслом;
  5. Викладаємо туди курячі шматочки, приправляємо їх спеціями, підсолюємо. Вибираємо програму «Випічка» і час 35 хвилин;
  6. Приблизно через 10 хвилин засипаємо туди цибульні шматочки. Все перемішуємо, залишаємо смажитися всі разом приблизно 15 хвилин;
  7. Шматочок сиру протираємо у велику стружку;
  8. З часточок часнику знімаємо шкірку, нарізаємо його дрібними шматочками;
  9. У чашку виливаємо сметану, додаємо в неї сирну стружку, часник і перемішуємо;
  10. Потім заливаємо м'ясо сметаною сумішшю, змішуємо і залишаємо тушкуватися до звукового сигналу, приблизно 10 хвилин;
  11. Готове блюдо викладаємо на тарілку і ставимо на стіл.

Корисні поради

  • Перед готуванням курячу грудку можна потримати в маринаді приблизно 2-3 години. В якості маринаду можна використовувати майонез зі спеціями, гірчицю, кефір чи просто спеції;
  • Замість сметани можна використовувати майонез. Але всі такі краще додавати сметану, тому що вона додасть поживність і ніжність м'яса;
  • Обов'язково приправляйте спеціями, вони додадуть аромат і соковитість;
  • Також можна додати свіжу зелень – петрушку, кріп, зелена цибуля, селера. Трави додадуть дивовижний аромат;
  • Готове м'ясо можна подавати з соусом з вина, сметани, бульйону і борошна. Всі ці інгредієнти потрібно змішати і проварити до густоти. Всі інгредієнти можна брати на свій розсуд, головне, в рівній кількості.

Курячі грудки, приготовані в мультиварці, виходять набагато смачніше, ніж обсмажені на сковорідці або запечені в духовці. Саме в мультиварці вони зберігають аромат і соковитість. Після приготування вони виходять дивовижними і неймовірно ніжними.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: