14 март 2019 5 021

Як приготувати фаршировані курячі грудки

Страви з курки гаряче улюблені практично в кожному будинку. Але іноді традиційні смажені стегенця набридають, і тоді можна приготувати абсолютно нові оригінальні страви з курячої грудки. Багато хто не купують цю частину курки, так як вважають м'ясо грудки сухуватим. Але фаршировані ситної начинкою грудки — соковите і ароматне блюдо, яке урізноманітнює звичний раціон і прикрасить стіл.

Ніжні фаршировані курячі грудки з грибами
Інгредієнти Кількість
грудки курячі - один кілограм
часник - пара зубчиків
гриби (печериці) - триста грам
вершкове масло - дві столові ложки
сир - двісті грам
олія соняшникова - три столові ложки
сіль, перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал
Куряче м'ясо чудово поєднується з сиром і смаженими грибами. Це вишукане блюдо займе центральне місце на святковому столі.

Щоб приготувати курячу грудку, фаршировану грибами, потрібно:

  1. Куряче м'ясо потрібно промити холодною водою. Якщо філе з шкірою, то її необхідно зняти. Вирізаємо все зайве: жир, сухожилля. Розрізаємо м'ясо пластинами на дві — три частини;
  2. Кожну пластину закриваємо харчовою плівкою і відбиваємо спеціальним молоточком. Відбивати потрібно дуже акуратно, щоб не прорвати ніжне м'ясо. В ідеалі товщина відбитого філе повинна бути близько одного сантиметра. Після того як м'ясо підготовлено його можна прибрати в холодильник;
  3. Для приготування цієї страви краще використовувати печериці, але і інші гриби теж підійдуть. Гриби потрібно промити і насухо протерти. Нарізати на шматочки, а потім подрібнити у блендері. Можна просто дрібно порізати їх ножем;
  4. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо, можна використовувати чеснокодавку;
  5. Смажимо зубчики часнику пару хвилин на вершковому маслі, потім додаємо гриби. Обсмажуємо інгредієнти протягом десяти хвилин, в кінці додаємо сіль і перець;
  6. Сир нарізаємо тонкими пластинами;
  7. Викладаємо куряче філе на обробну дошку, зверху кладемо пластинку сиру, а на неї начинку з грибів;
  8. Скручуємо куряче м'ясо з начинкою в рулетик і добре закріплюємо зубочистками. Солимо, перчимо;
  9. Отримані фаршировані рулети смажимо на олії приблизно п'ять хвилин, до появи рум'яної скоринки;
  10. Для приготування дієтичного страви фаршироване м'ясо можна запікати в духовці п'ятнадцять — двадцять хвилин при температурі двісті градусів.

Куряче філе, фаршироване сиром, зеленню і часником

Зелень і часник — відмінне доповнення до курки. Страва вийде ошатним і дуже ароматним.

Інгредієнти:

  • грудка куряча — дві штуки;
  • сир — триста грам;
  • петрушка, кріп, зелена цибуля — за п'ятнадцять грамів;
  • часник — три зубчики;
  • сухарі для панірування — п'ятдесят грам;
  • сіль, перець, хмелі-сунелі, кунжут.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність на сто грам — 150 кілокалорій.

Фаршировані курячі грудки сиром, зеленню і часником готуються таким чином:

  1. Куряче м'ясо очищаємо від шкіри і жиру. У кожному філе робимо ножем розріз вздовж і в глибину, так щоб утворився кишенька для начинки;
  2. Готуємо начинку. Сир натираємо на тертці, зелень і часник дрібно нарізаємо. Сир зробить курочку соковитою, а зелень не дасть сиру витекти;
  3. У кожен кишеньку кладемо начинку, можна скріпити вхід зубочисткою, ниткою або спеціальним жгутиком;
  4. Змішуємо сухарі, кунжут і хмелі-сунелі, додаємо трохи солі і перцю. Багато солі додавати не потрібно, так як вона вже міститься в приправі. Хмелі-сунелі можна замінити орегано, прованськими травами або іншими улюбленими спеціями;
  5. Обвалюємо курячі шматочки в суміші сухарів і приправ;
  6. Отримані курячі грудки можна смажити на сковороді до появи гарної скоринки або ж запікати в духовці при температурі двісті градусів п'ятнадцять — двадцять хвилин.

Рецепт курячих рулетиків з бринзою і беконом

Бринза і бекон — поєднання продуктів, що прийшло до нас із західної кухні.

Інгредієнти:

  • куряча грудка — один кілограм;
  • бринза — двісті грам;
  • вершкове масло — сто грам;
  • бекон — три скибочки;
  • зелена цибуля;
  • сіль, перець.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність на сто грам — 437 кілокалорій.

Рецепт фаршированої курячої грудки бринзою і беконом покроково:

  1. Куряче філе промити, обсушити, очистити від жиру, шкіри, сухожиль. Кожне філе надрізати уздовж, щоб утворився кишеню. Всі надрізані шматки філе посолити, поперчити і залишити на одну годину;
  2. Готуємо начинку. Бекон ріжемо соломкою і обсмажуємо. Бринзу викладаємо в окрему ємність, додаємо вершкове масло і дрібно нарізану цибулю. Чекаємо, поки бекон охолоне, і теж додаємо в начинку;
  3. У кожен кишеньку курячого філе кладемо начинку, заколюємо розріз зубочисткою. Можна зашити звичайною голкою з ниткою;
  4. Готувати таке м'ясо можна як на сковороді, обсмаживши з двох сторін протягом п'яти хвилин, так і в духовці, запікаючи двадцять хвилин при температурі двісті градусів.

Куряче м'ясо, фаршироване сиром в духовці

Інгредієнти:

  • грудка куряча — один кілограм;
  • твердий сир — двісті грам;
  • яйце — дві штуки;
  • борошно, сухарі;
  • сіль, перець.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність — 166 кілокалорій.

  1. Філе промити, висушити, і в середині кожного шматочка зробити розріз уздовж у вигляді кишеньки;
  2. Сир нарізати на тонкі пластини;
  3. У кожен кишеньку вставити по платівці сиру, місце розрізу скріпити зубочистками;
  4. Борошно змішати з сіллю. В окремій мисці збити яйця з перцем. На тарілку висипати панірувальні сухарі;
  5. Кожен шматок м'яса обваляти в борошні, потім в яєчної суміші, а потім у панірувальних сухарях;
  6. Тепер фаршировану курячу грудку сиром потрібно пару хвилин обсмажити з кожної сторони. Викласти на деко і запікати в духовці хвилин п'ятнадцять при температурі двісті градусів.

Паста з фаршем і томатною пастою — ароматне блюдо, улюблені у всій Італії.

Прочитайте як правильно замаринувати свинину в соєвому соусі.

А ви вмієте готувати яловичину по-китайськи? Рецепт тут.

Цікаві варіанти начинок для начинки

В якості начинки для курячої грудки можна використовувати безліч різних поєднань продуктів.

  • сир і ананас. Для приготування начинки потрібно дрібно порізати ананас, начинити їм грудку, а зверху посипати тертим сиром;
  • чорнослив і сир. Чорнослив замочити в теплій воді на двадцять хвилин, потім дрібно нашаткувати і змішати з тертим сиром;
  • сир і консервований абрикос. У кишеньку на грудці покласти по три половинки абрикоса, потім додати суміш з сметани, часнику і тертого сиру;
  • сир, помідори і перець. Дрібно нарізати і змішати помідори, болгарський перець, зелень і тертий сир і трохи панірувальних сухарів;
  • шпинат, сир і зелень. Шпинат залити гарячою водою і залишити на кілька хвилин, коли він просохне, дрібно нарізати його. Сир розім'яти виделкою разом з яйцем і тертим сиром, додати нарізану зелень і шпинат;
  • сир і оливки. Змішати тертий сир, нарізані оливки, зелень, лимонну цедру і трохи розмарину;
  • сухофрукти у вині. Нарізані курагу і родзинки залити половиною склянки червоного вина. Цибулю обсмажити, перекласти до нього сухофрукти і довести до кипіння. Додати дрібно нарізані горіхи, і чекаємо, поки начинка охолоне;
  • рис з грибами. Рис відварити, гриби обсмажити. Перемішати інгредієнти, посолити і додати пару ложок майонезу;
  • овочі. Обсмажуємо на сковороді нарізані кубиками кабачок, печериці, часник і помідор.

Корисні поради від шеф-кухарів

  1. Для приготування смачних фаршированих курячих грудок краще всього використовувати свіже або охолоджене м'ясо. Страва буде ніжніше, ніж із заморожених грудок;
  2. Для начинки потрібно використовувати поживні продукти, тому що грудка сама по собі більш суха, ніж інше куряче м'ясо. Ситна начинка буде вдало доповнювати грудки;
  3. Перед тим як фарширувати, куряче м'ясо краще замаринувати на пару годин, тоді страва буде більш соковитим;
  4. Фаршировані грудки підійдуть до будь-якого гарніру, їх також можна подавати в холодному вигляді в якості закуски. Перед подачею їх потрібно нарізати скибочками;
  5. Грудку можна полити зверху різними соусами на майонезній або сметанною основі, з зеленню і часником;
  6. Дуже смачна фарширована грудка з будь-якою начинкою виходить, якщо загасити її в сметані в духовці.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: