Прості рецепти чудових пирогів з апельсинами
Ніжний, смачний, ароматний пиріг з додаванням апельсинів – як же багато варіантів приготування такої смакоти! Кожна господиня знайде для себе найкращий, найшвидший і зручний рецепт. Можна зробити бісквітний пиріг з листкового тіста. Приготувати ласощі в духовці або в мультиварці. Є різні способи приготувати пироги з апельсином.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
апельсинів - | 1 шт. |
холодних яєчних білків - | 5 шт. |
пшеничного борошна - | 450 г |
соди харчової - | 2 ч. ложки |
цукру - | 140 г |
крохмалю картопляного - | 1 ст. ложка |
солі - | щіпка |
соняшникової олії - | 1 ст. ложка |
кисляку 1% - | 290 мл |
ливочного несолоного масла 72,5% - | 150 г |
оцту спиртового 5% - | 0,5 ст. ложки |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Швидкий по приготуванню виходить вологий, м'який, смачний бісквітний пиріг з апельсинами.
Нарізати на шматки масло, перекласти в миску, розтопити в мікрохвильовій печі. Залишити до повного охолодження. В масло насипати цукор, сіль. У суміш з маслом налити кисляк. Перемішати. Соду погасити оцтом і налити в миску.
Борошно і крохмаль просіяти і додати до масляної суміші. Все ретельно збити міксером, щоб не було грудочок. Апельсин вимити і обдати окропом. Зрізати цедру і подрібнити. Можна взяти блендер і подрібнити в ньому або натерти на дрібній тертці.
Апельсин порізати на дрібні шматочки, дістати всі кісточки. Вичавити сік. Можна покласти в марлю і віджати або скористатися соковижималкою. Додати цедру і сік апельсина в тісто. Перемішати. Взяти миску для збивання. Ретельно вимити і знежирити. Це треба для того, щоб яєчні білки добре взбились і не осіли.
Охолоджені яєчні білки покласти в миску, додати сіль на кінчику ножа (що б краще взбивались білки) і збивати міксером, до тих пір, що б білкова маса стала піками, не змінювалася і не розтікалася при нахилі миски. Додати акуратно білкову масу в тісто і перемішати ложкою.
Деко або форму для запікання добре пензликом промазати маслом рослинним. Тісто перекласти у форму або на деко. Розігріти духовку. Температура 180 градусів. Випікати пиріг приблизно 35-55 хвилин.
Простий листковий пиріг з додаванням апельсинів і горіхів
З листкового тіста найчастіше готують пироги відкриті і закриті. Бувають вони з солодкою і несолодкої начинкою. Великою популярністю користується пиріг з листкового тіста з апельсинами і горіхами.
Солодкий пиріг з апельсинами подають на свято, на сніданок або просто до чаю. Листкове тісто можна приготувати самому або вибрати простий, швидкий варіант — купити готове в магазині.
Інгредієнти:
- 3 листа листкового тіста;
- 3 апельсина;
- 100 гр. цукру;
- 360 гр. сиру м'якого 1%;
- 200 гр. горіхів (кількість можна змінювати за вашим смаком);
- 3 ст. ложки пшеничного борошна в/с;
- 100 гр. цукрової пудри;
- 300 мл вершків 33%.
Час приготування: приблизно 70 хвилин.
Калорійність: близько 270,09 Ккал/100 гр.
Стіл присипати борошном і розкласти листи листкового тіста розморожуватися. Наколоти кожен аркуш виделкою. Деко застелити спеціальним папером для випічки і змастити пензликом соняшниковою олією. Покласти на деко лист листкового тіста. Духовку заздалегідь розігріти (до 180 градусів).
Поставити пиріг на режим верхній і нижній нагрівальний елемент. Випекти всі три листа. Апельсини почистити. Обов'язково зняти білу плівку. Нарізати дрібними шматочками. Вершки збити з цукром до стійких піків.
Додати сир, шматочки апельсина і акуратно перемішати. Крем і горіхи розділити на три частини. Корж змастити кремом, накрити коржем, посипати горіхами.
Зверху другий корж, крем, посипати горіхами. Накрити третім коржем, змастити кремом і посипати горіхами. Готовий пиріг зверху присипати цукровою пудрою.
Риба, запечена з картоплею в духовці — просте і ситне блюдо на кожен день.
Залишився розсіл з огірків або помідорів? Не біда, адже можна спекти смачне печиво.
Візьміть на замітку наші способи завертання млинців з сиром.
Закритий пиріг з листкового тіста
Ще один смачний, корисний, простий рецепт апельсинового пирога.
Інгредієнти:
- 500 гр. листкового тіста (2 аркуша);
- 2 апельсина;
- 75 гр. цукру;
- 1,5 ст. ложки олії соняшникової;
- 50 гр. горіхів.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: близько 329,18 Ккал/100 гр.
Апельсин вимити, облити окропом. Зняти шкірку. Цедру дрібно натерти. З апельсина зняти білу плівку. Розділити на часточки, дістати всі кісточки. Часточки нарізати шматочками. Горіхи обсмажити на сковорідці. Подрібнити.
Перемішати цукор, апельсин, цедру, горіхи. Розкачати лист листкового тіста. У змащену рослинним маслом круглу форму викласти тісто так, що б тісто закривало краю форми. Покласти на тісто начинку.
Другий пласт листкового тіста розкачати круглої форми і щільно накрити начинку. Краї обов'язково добре защипнути. Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати протягом 35-45 хвилин.
Цитрусовий пиріг в мультиварці – швидкий рецепт
Якщо простий пиріг з апельсинами приготувати в мультиварці, він виходить соковитим, ароматним. Якщо порівняти з приготуванням в духовці, апельсиновий пиріг з мультиварки збереже більше корисних речовин.
Інгредієнти:
- 180 гр. цукру;
- 240 гр. борошна;
- 3 апельсина;
- 3 шт. курячих яєць;
- 100 гр. маргарину;
- оцет;
- 1 ч. ложка харчової соди;
- олія соняшникова.
Час приготування: близько 1 години 20 хв.
Калорійність: близько 250,84 Ккал/100 гр.
Зняти шкірку з апельсина. Подрібнити на тертці апельсинову цедру. В мікрохвильовій печі, можна на водяній бані, маргарин розтопити. Відставити до повного охолодження, щоб повністю охолов. Зробити апельсиновий сік.
Збити цукор і яйця, додати маргарин, борошно, апельсиновий сік, цедру. Погасити оцтом соду. Все добре збити міксером. Чашу мультиварки повністю змастити маслом, перекласти в неї тісто і поставити на годину на режим «Випічка».
Поради
Мука повинна бути обов'язково просіяної. Тоді пиріг добре підніметься і буде більш пишним. При просіюванні борошна в ситі залишиться все сміття, який може міститися в борошні.
При знятті з цедри апельсина, потрібно білу частину відокремити, щоб пиріг не гірчив.
Апельсиновим пирогом нікого не здивувати, адже це найпростіше і найшвидше ласощі. Коли гості на порозі і нічим пригостити, можна з мінімальною кількістю продуктів встигнути приготувати такий пиріг до приходу гостей.