12 июнь 2019 40

Як приготувати рибу під маринадом «Мова проковтнеш»

Якщо ви ніколи раніше не чули про такому маринаді, то можете бути впевнені в тому, що дійсно багато чого втратили.

Це блюдо складається з овочів, які і складають рибний маринад і, звичайно ж, основного інгредієнта – риби. Вона тут неймовірно ніжна і соковита. Вже готові читати рецепти приготування риби під маринадом «Мова проковтнеш» і бігти за продуктами?

До речі, окрім двох рецептів трохи нижче ви зможете знайти парочку дійсно потрібних рад до приготування!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
минтая - 540 г
винного оцту - 30 мл
майонезу - 160 мл
цукру - 15 г
сметани - 210 мл
моркви - 1 шт.
олії оливи - 45 мл
лука - 2 головки
Час приготування: 270 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Риба під маринадом «Мова проковтнеш» готується наступним чином:

  1. Морква вимити, очистити її від зайвої бруду і шкірки, натерти на терці;
  2. Обидві головки цибулі позбавити від лушпиння, зрізати кінці і вимити;
  3. Цибулини нарізати тоненькими кільцями;
  4. Взяти глибоку сковороду або невеликий сотейник і розігріти з половиною масла;
  5. Всипати цибулю з морквою і помішуючи, тушкувати протягом п'яти хвилин;
  6. Додати оцет, перемішати і додати сметану;
  7. Туди ж відправити майонез, цукор і трохи солі, чорного перцю за смаком;
  8. Тушкувати овочі протягом чверті години, не забуваючи заважати їх;
  9. За цей час можна зайнятися очищенням риби, а саме видалення луски, голови, хвоста, плавців і нутрощів;
  10. Якщо риби великі, то порізати їх на порційні шматки;
  11. Влити в іншу сковороду другу половину масла і добре прогріти;
  12. Викласти шматочки риби і обсмажити з усіх боків до золотої скоринки;
  13. Готову рибку перемістить на блюдо, дати їй охолонути;
  14. Потім видалити кістки акуратно, не знімаючи м'ясо з хребта;
  15. Половину вже готових овочів викласти у форму для запікання або іншу форму середнього розміру;
  16. Зверху розташувати рибку, а потім другу частину овочів;
  17. Дати страві охолонути, потім накрити кришкою або плівкою і відправити в холодильник на три години;
  18. Через три години стравою можна насолоджуватися.

Медовик з заварним кремом — цей рецепт стане вашим улюбленим.

Баклажани в мультиварці — візьміть на замітку цю добірку рецептів.

А ви знаєте процес приготування буженини з свинини в домашніх умовах? Рецепти тут.

Рецепт риби під маринадом «Мова проковтнеш» в духовці

  • 1350 р хека;
  • 2 лаврових листа;
  • 5 г солі;
  • 5 горошин перцю;
  • 5 морквин;
  • 2 гвоздики;
  • 4 цибулини;
  • 50 мл рослинного масла + 30 мл для моркви;
  • 100 г борошна;
  • 15 г цукру;
  • 60 г томатної пасти;
  • 620 мл води.

Скільки робити – 2 години і 10 хвилин.

Скільки калорій – 103 калорія.

Приготування:

  1. У борошно додати сіль, перемішати і висипати на блюдо або прямо на робочу поверхню;
  2. Відрізати рибі хвіст і голову, зрізати плавники і розпороти черево;
  3. Випатрати рибу і вимити її всередині і зовні;
  4. Рибу порізати слайсами, як на стейки;
  5. Обваляти її з усіх сторін в солоній борошні;
  6. На плиті розігріти сковороду з маслом;
  7. Обсмажити кожен рибний стейк до рум'яності з кожної сторони;
  8. Цибулини позбавити від лушпиння, зрізати кінці і вимити головки;
  9. Кожну з них нарізати півкільцями;
  10. Моркву почистити і натерти на тертці або порізати тонкою соломкою;
  11. Готову рибу перекласти на серветки, а в гаряче масло, всипати цибулю;
  12. Обсмажувати його протягом п'яти хвилин і потім всипати морква;
  13. Додати масло і тушкувати моркву до м'якості;
  14. Далі влити дві склянки води і додати томатну пасту;
  15. Все перемішати, додати гвоздику, цукор, чорний перець, листи лавра і сіль;
  16. Знову перемішати, дати третій стакан води, закрити кришку і тушкувати п'ятнадцять хвилин;
  17. Розігріти духову шафу на середню температуру;
  18. Коли морква з цибулею будуть готові, викласти половину у форму для випічки;
  19. Зверху викласти рибу і на неї другу частину маринаду;
  20. Закрити кришкою або фольгою і відправити в гарячий шафа на 45 хвилин;
  21. Після цього запечена риба під маринадом «Мова проковтнеш» готова до подачі.

Кулінарні поради

Дане блюдо може бути приготовлено як зі свіжою, так і з замороженої риби. У свіжої туші обов'язково повинні бути ясні і опуклі очі, пружне м'ясо (щоб відбиток пальця зникав моментально). Колір плавників не повинен бути зеленого, сірого або чорно кольору, а пахнути риба повинна водою або водоростями.

Якщо риба заморожена, то потрібно розморожувати її дуже поступово, без термічних обробок. Для цього її потрібно помістити в друшляк, а його, в свою чергу, над умивальником або в миску і далі в холодильник. Якщо розморожувати рибу окропом або збивати з неї лід, то пружна структура м'яса буде загублена.

Покладіть на сковороду кілька шматочків сирої картоплі, і ваша кухня не просочиться рибним «запахом».

Як би ви не готували рибу під маринадом, в будь-якому випадку її потрібно зберігати в холодильнику і чим довше, тим страва стає смачнішим. Подати можна як основне або як закуску – не чудово чи що? Обов'язково приготуйте!

Що ще почитати: