29 апрель 2019 42

Як приготувати минтая під маринадом з моркви і цибулі

Багато хто любить морську рибу. Вона не має кісток, тому її можна готувати практично будь-яким способом. На наших прилавках часто зустрічається минтай. Тому проблем з покупкою цієї риби не виникає, та й ціна не висока.

А готувати її можна по-різному. Особливо смачною, соковитою, ніжною вона виходить під маринадом з морквою і цибулею. А ось як її зробити, варто розглянути більш детальніше.

Минтай під маринадом з моркви і цибулі
Інгредієнти Кількість
минтая середнього розміру на 700 грам - 2 тушки
солі - ½ Ч. ложки
перець чорний у меленому вигляді - 5 грам
борошно - 6 великих ложок
олія оливкова - на свій розсуд
спецій для риби - трохи
моркви - 2 середні
цибулини - 2 невеликі
томатна паста - 75 грам
цукор - 1/3 ч. ложки
лаврушка - 1 листочок
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Цибулю необхідно очистити від шкірки і нашаткувати дрібними квадратиками;
  2. Морквяний коренеплід промиваємо, зчищають весь бруд і шкірку. Натираємо овоч на тертці з крупною решіткою або нарізаємо соломкою;
  3. Наливаємо на сковорідку рослинно масло, ставимо на вогонь і розжарюємо;
  4. У гаряче масло додаємо моркву, розмішуємо і залишаємо готуватися;
  5. Через кілька хвилин засипаємо цибулю, все змішуємо і продовжуємо смажитися;
  6. Далі кладемо трохи томатної пасти. Замість неї можна зробити томатне пюре зі свіжих помідорів. Для цього їх необхідно облити гарячою водою і зняти шкірку. Потім їх перемелюємо в блендері або протираємо через сито;
  7. Заливаємо склянку води або рибного бульйону, все перемішуємо;
  8. Додаємо в маринад лаврушку, сіль, чорний мелений перець і розмішуємо. Маринад готовий;
  9. Далі приступаємо до приготування риби. Її слід добре сполоснути;
  10. Зчищають з минтая луску, розрізаємо і видаляємо тельбухи;
  11. Зрізаємо голову і видаляємо всі плавці;
  12. Нарізаємо рибу невеликими шматочками;
  13. На плоску тарілку підсипаємо борошно, додаємо сіль і спеції. Все перемішуємо;
  14. Попередньо поміщаємо на газ жаровню, ллємо масла і гріємо;
  15. Обсипаємо кожен шматочок риби борошняної сумішшю;
  16. Кладемо минтай на розпечене масло і засмажуємо кожну сторону, поки вона не покриється золотистим кольором;
  17. Після цього перекладаємо всі рибні шматочки в маринад, ставимо на повільний вогонь;
  18. Все тушкуємо від 15 до 30 хвилин, на свій розсуд;
  19. Подавати можна відразу в гарячому вигляді, але в холодному вигляді це блюдо буде набагато смачніше;
  20. Найкраще прибрати сковорідку в холодне приміщення на 2-3 години, можна на всю ніч.

Як готувати минтай з морквою і цибулею мультиварці

Які продукти будуть потрібні:

  • кілограм філе минтая;
  • 2-3 штуки морквяних коренеплоду;
  • томат у вигляді пасти – 80 грам;
  • дві цибулини;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • приправи на свій смак;
  • сіль на свій смак;
  • кілька щіпок чорного меленого перцю.

На приготування піде 3 години.

Калорійність – 82 ккал.

Правила приготування:

  1. Рибу необхідно добре промити під прохолодною водою;
  2. Далі очищаємо минтай від луски, розрізаємо і виймаємо тельбухи;
  3. Ріжемо на середні шматочки, посипаємо спеціями, сіллю, меленим перцем;
  4. Ставимо мультиварку в режим «Випічка» або «Смаження», підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  5. Викладаємо в прогріте масло шматочки минтая і обсмажуємо ос всіх сторін. Всі шматочки повинні стати рум'яного кольору;
  6. Виймаємо минтай на тарілку;
  7. З цибулин видаляємо шкірку, нарізаємо на дрібні шматочки;
  8. Морквяні коренеплоди промиваємо, зчищають всю шкірку;
  9. Моркву необхідно протерти на крупній тертці або нарізати тонкою соломкою;
  10. У чашу мультиварки наливаємо олії, розігріваємо в режимі «Смаження» або «Випічка»;
  11. На розпечене масло підсипаємо цибулю і морквину, розмішуємо;
  12. Обсмажуємо овочеву нарізку до рум'яного кольору, при цьому не забуваємо перемішувати;
  13. Після цього додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися хвилин 10;
  14. Далі викладаємо до овочів підсмажені шматочки риби;
  15. Всі підсолюємо, приправляємо спеціями;
  16. Заливаємо 200 мл гарячої воду, переставляємо режим «Гасіння»;
  17. Готуємо рибу під маринадом протягом 2 годин;
  18. Готовий минтай з маринадом подаємо з будь-яким гарніром.

Запечена риба в духовці

Інгредієнти для приготування:

  • 800 грам минтая;
  • два морквяних коренеплоду;
  • цибуля – дві головки;
  • оливкова олія;
  • паста томатна – 50 грам;
  • 50 мл води або червоного вина;
  • сіль поварена на свій смак;
  • трохи чорного перцю в молотом вигляді;
  • 2 зубчики часнику.

На приготування потрібно 1 годину 30 хвилин.

Калорійність – 81 ккал.

Процес приготування:

  1. Морквяні коренеплоди промиваються, очищаються від бруду і шкурки;
  2. Морква протираємо великою теркою або шаткуємо тонкими смужками;
  3. З цибулин знімаємо шкірку, цибулини ріжемо півкільцями;
  4. У казанок потрібно оподлить рослинного масла і помісити його на газ;
  5. Засипаємо моркву, цибулю і залишаємо обсмажуватися;
  6. Овочеву нарізку періодично перемішуємо, готуємо до золотистого кольору;
  7. Кладемо до овочів томатну пасту, перемішуємо;
  8. Обсмажуємо овочі з томатом протягом 5-7 хвилин;
  9. Заливаємо вино або воду, все тушкуємо протягом 5 хвилин;
  10. Готовий соус можна прибирати з плити;
  11. Далі рибу потрібно промити, очистити від луски;
  12. Розрізаємо минтай і виймаємо всі тельбухи;
  13. Зрізаємо плавники, голову;
  14. Філе нарізаємо на порційні шматочки;
  15. Дно форми для запікання необхідно змастити рослинним маслом;
  16. Викладаємо на дно половину овочевого маринаду;
  17. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо зверху овочів;
  18. Далі кладемо шматочки риби;
  19. Викладаємо шар з решти овочів;
  20. Виймаємо форму з овочами і рибою в духовку і залишаємо запікати протягом 45 хвилин;
  21. Запікаємо при температурі 220 градусів;
  22. Готову рибу витягуємо з духовки і подаємо до столу.

А ви знаєте з чого роблять справжній зефір на фабриці? Як правильно зробити цю солодкість, користь і шкода в нашій статті.

Рецепт смачних печених яблук — візьміть на замітку рецепт дієтичного десерту.

Як приготувати смачний рецепт супу з фрикадельками з індички читайте в нашій статті.

Поради кулінарів

  1. Попередньо рибу краще замаринувати у спеціях і залишити постояти близько 1 години. В результаті вона вийде соковитою, ніжною, ароматною;
  2. Тушкувати рибу в маринаді можна не сильно довго, при довгому гасінні вона може розпастися на шматочки;
  3. Подати дане частування можна з відварною картоплею, рисом, гречкою, тушкованими овочами.

Минтай під маринадом з моркви і цибулі стане прекрасним частуванням, як для повсякденного меню, так і для обіду з гостями. Якщо зробити все правильно, то в результаті може вийти відмінне блюдо, яке сподобається вам і вашій родині.

Що ще почитати: