05 май 2019 543

Як смачно приготувати пісний салат з квасолею

В основі пропонованих нижче страв буде не тільки квасоля, але і багато чого іншого, що зробить блюда яскравими, поживними, але в той же час легкими і смачними. Їх варто спробувати хоча б один раз.

Всі вони робляться на час посту, тому в них ви не зустрінете ні м'яса, ні риби, ні молочних продуктів, яєць, ні алкоголю. Нехай вони і приготовані для Великого посту, але їсти їх можна і потрібно навіть під час дієти.

Легкі страви, тому можуть підійти і в якості перекусу або легкого вечері. Але будьте обережні, так як деякі з них виходять особливо поживними з-за великої кількості інгредієнтів.

Ми не просто зібрали різні варіанти салатів, ми ще й продумали до кожного рецепту індивідуальну заправку. В одних варіантах це класика, а в інших дещо особливе, сучасне. Це вже може стати причиною до того, щоб спробувати ці пісні закуски з квасолею. Крім цього, можна зібрати ще море причин, тому не варто сумніватися.

Швидше спробуйте кожен з рецептів як-небудь на дозвіллі. Вони смачні і не вимагають багато часу на приготування. А ще вони точно не залишать вас байдужими!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
моркви - 2 шт.
стручкової квасолі - 230 р
черрі - 10 штук
огірків - 2 шт.
квасолі - 1 склянка
яблук - 2 шт.
олії оливи - 15 мл
томатів - 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 39 Ккал

Як готувати простий пісний салат з квасолею і яблуками:

  1. Морква добре вимити, очистити від шкірки гострим ножем або овочечисткою;
  2. Натерти коренеплоди з допомогою терки будь-якого розміру;
  3. Стручкову квасолю вимити, зрізати хвостики;
  4. Нарізати пір'ям і опустити у воду, яку за смаком можна попередньо приправити спеціями;
  5. Прибрати на плиту і варити до м'якості, потім воду злити і промити пір'я, щоб зупинити процес варіння;
  6. Томати вимити, вирізати корінці і нарізати кубиками всю м'якоть;
  7. Черрі вимити, нарізати четвертинками;
  8. Бобові відкрити, злити і промити або ж відварити її в сирому вигляді самостійно;
  9. Огірки очистити від шкірки, вимити, натерти на тертці;
  10. Яблука очистити, нарізати кубиками або натерти на терці;
  11. Салат зібрати шарами, починаючи з шару моркви;
  12. Далі викласти томати, потім огірки і потім бобові;
  13. В кінці прикрасити страву четвертинками черрі;
  14. В обов'язковому порядку кожен шар посипати сіллю і злегка полити маслом оливи.

Пісний салат з консервованої квасолею і сухариками

  • 140 г сиру тофу;
  • 1 морквина;
  • 2 головки цибулі;
  • 3 скибочки хліба;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 40 + 30 мл олії оливи;
  • 10 г пряних трав;
  • 1 банку квасолі;
  • 15 г меду;
  • 15 г гірчиці;
  • 15 мл оцту.

По часу – 35 хвилин.

По калорійності – 215 калорій.

Приготування:

  1. В першу чергу приготувати заправку, щоб у неї був час настоятися. Для цього змішати меншу частину масла оливи, оцет, гірчицю, мед і додати трохи цукру;
  2. Заправку довести до однорідності і прибрати в холодильник, щоб встигла настоятися;
  3. Сир нарізати кубиками або подрібнити за допомогою тертки;
  4. Морква очистити, вимити, нарізати на тертці;
  5. Цибуля позбавити від лушпиння, зрізати коріння і цибулю вимити;
  6. Далі нарізати дрібним кубиком;
  7. Розігріти сковороду і налити в неї рослинне масло;
  8. Дати йому, як слід прогрітися;
  9. Всипати моркву з цибулею, перемішати і тушкувати до м'якості;
  10. Квасоля розкрити, злити рідину;
  11. У хліба зрізати скоринку і м'якоть нарізати кубиками;
  12. Більшу частину олії оливи змішати з пряними травами і обваляти в отриманій масі кубики хліба;
  13. Розігріти суху сковороду і обсмажити пряні кубики до хрускоту;
  14. Змішати сир і сухарі з іншими інгредієнтами;
  15. Полити заправкою і можна подавати до столу.

Рецепти смачних пасок з прикрасою — подивіться нашу добірку фото цікавих варіантів і ідей.

«Царська» паска з сиру і сметани — надзвичайно смачний рецепт з покроковими фото і відео.

Що можна приготувати на Великдень 2018 — візьміть на замітку наші страви і покрокові рецепти до них.

Веганські салат з грибами та квасолею

  • 1 склянка вареної квасолі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 5 мл оцту;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 130 г сиру тофу;
  • 3 гілки базиліка;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 гілки кропу;
  • 1 томат;
  • 1 банку маринованих грибів;
  • 30 мл олії оливи.

По часу – 30 хвилин.

По калорійності – 118 калорій.

Приготування:

  1. Для початку приготувати заправку. Базилік сполоснути, дрібно порубати його;
  2. Змішати його з оливи маслом і оцтом;
  3. За смаком додати сіль і перець, перемішати, дати настоятися;
  4. Моркву очистити з допомогою ножа або овочечистки і натерти на тертці;
  5. Цибуля позбавити від лушпиння, зрізати коріння і вимити голівку;
  6. Далі нарізати дрібним кубиком;
  7. Розігріти сковорідку, влити туди рослинне масло і дати йому прогрітися;
  8. Грибочки відкрити і злити, нарізати їх слайсами;
  9. На сковороду всипати цибулю і моркву, гриби;
  10. Тушкувати разом протягом десяти хвилин;
  11. Томати вимити, нарізати їх кубиками;
  12. Часник позбавити від шкірки, подрібнити його зручним методом;
  13. Тофу натерти на тертці будь-якого розміру;
  14. Базилік сполоснути і дрібно порубати його;
  15. Квасоля пересипати в салатник і додати до неї моркву з цибулею і грибами, тофу, томати, часник і базилік;
  16. Масу посолити і поперчити за смаком, полити заправкою і до столу.

Пісна закуска з червоною квасолею і рисом

  • 1 склянку рису;
  • 30 мл соку лимона;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 банка червоної квасолі;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 пучок кропу;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 зубчик часнику.

По часу – 50 хвилин.

По калорійності – 190 калорій.

Приготування:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння і вимити його;
  2. Нарізати його дрібними кубиками;
  3. Перець сполоснути, розрізати його на дві частини і видалити хвостик з насінням і перетинками;
  4. Часник очистити від шкірки, зрізати суху частину і подрібнити часточку зручним методом;
  5. Рис для початку промити до прозорої води, потім залити водою в правильних пропорціях (дві частини води на одну частину рису) і прибрати на плиту;
  6. З моменту закипання води рис варити не більше тридцяти хвилин;
  7. Кріп вимити і дрібно порубати його гострим ножем;
  8. Розігріти сковороду і влити в неї половину масла;
  9. Гарненько прогріти і всипати цибулю;
  10. Гасити його не більше трьох хвилин;
  11. Додати до нього перець і часник, перемішати, тушкувати ще п'ять хвилин;
  12. Всипати рис, перемішати і викласти салат в підготовлену піалу;
  13. Додати до компонентів бобові, кріп і добре перемішати;
  14. Змішати залишки олії з соком цитруса, заправити страву і подавати.

Салат з квасолею і картоплею

  • 1 пучок молодої цибулі;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 1 жменю білих грибів;
  • 1 банку квасолі;
  • 40 мл кунжутного масла;
  • 3 картоплини;
  • 1 пучок кропу.

По часу – 40 хвилин.

По калорійності – 119 калорій.

Приготування пісного салату:

  1. Грибам зачистити капелюшки і ніжки з допомогою гострого ножа;
  2. Порізати їх пластинками і відставити;
  3. Картоплю вимити, покласти в сотейник, залити водою майже доверху і прибрати на плиту;
  4. Варити до готовності, перевіряючи на м'якість виделкою або кінчиком ножа;
  5. З готових бульб злити воду і остудити їх;
  6. Потім зняти шкірку і нарізати коренеплоди кубиками;
  7. Розігріти сковороду з маслом, всипати гриби;
  8. Почекати, поки віддадуть воду і почнуть смажитися;
  9. Тоді зняти з вогню і з'єднати з картоплею в піалі;
  10. Квасолю злити і змішати з рештою;
  11. Цибулю і кріп вимити, дрібно нарізати його;
  12. Додати зелень до решти продуктів, перемішати, додати спеції за смаком;
  13. Заправити салат кунжутним маслом і подавати до столу.

Рекомендації кулінарів

Гриби для пісного салату промивати не потрібно, так як у них і без цього міститься близько 95% рідини. Якщо ще і вимити їх, то смаку продукту не буде, залишиться одна вода.

За бажанням томати можна бланшувати і потім очистити їх від шкірки. Для цього потрібно зробити надрізи – з їх допомогою шкірка легше відійде. Потім ненадовго опустити в окріп і потім у холодну воду.

Якщо ви хочете додавати в салат власноруч зварені боби, то обов'язково вимочіть їх на ніч. Так вони стануть м'якше і швидше зваряться.

Під час посту ці страви з квасолею стануть вашими улюбленими. Всі вони різні і не схожі один на одного. В них немає тих самих заборонених продуктів, і саме тому їх можна їсти в будь-який час року і доби.

Що ще почитати: