25 май 2019 3 093

Як смачно приготувати пісний салат з грибами

Залишилося зовсім небагато часу до зими, а вже на носі Різдвяний піст. Тримати пости не так-то вже й просто, доводиться відмовлятися від молочної і м'ясної страв, а також яєць, мучної випічки і так далі. Людям, тим, хто постує вперше, на допомогу приходять рецепти страв, в яких немає скоромної їжі. Вони розміщені на порталах інтернету або в глянцевих журналах.

Існує безліч пісних салатів, у складі яких є гриби. Недарма гриби називають пісним м'ясом, вони поліпшують смак страв і збагачують організм людини корисними речовинами.

Пісний салат з грибами та квасолею
Інгредієнти Кількість
консервована квасоля - 1 банку
гриби, краще використовувати печериці - 250 грам
ріпчаста цибуля - 1 штука
часник - 2 зубчики
зелень - за смаком
рослинна олія - 50 грам
соєвий соус - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

У цьому рецепті замість солі використовується соєвий соус, додає пікантності салату. Ще його сміливо можуть їсти всі любителі стрункої фігури.

Печериці в цьому салаті використовуються свіжі, їх промивають під проточною водою і обсушують. Цибулю нарізають на півкільця. На плиту потім кладеться сковорідка, додається передбачене рецептом рослинне масло (в даному рецепті береться соняшникова) і спочатку обсмажується цибуля.

Туди додаються гриби і обсмажуються до тих пір, поки не вийде вся волога із печериць. В цей же час необхідно відкрити консервовану квасолю і вилити не уживану в салаті рідина. Консервовану квасолю кожен вибирає по своєму смаку, проте червоного кольору квасоля в томатному соусі по своїм смаковим якостям більше підходить до цієї страви.

У глибоку салатницю викласти квасоля, потім зверху обсмажені з цибулею гриби, зверху покрошенная зелень і все залити соєвим оцтом. Соєвий оцет треба попередньо спробувати, якщо він дуже солоний, то краще використовувати 1-2 столову ложки.

Потім через часникодавку потрібно видавити один зубчик часнику. Ті господині, які люблять часник нарізати, нехай використовують тоді його дві або три зубчики.

Потім все знову перемішати і залишити в такому вигляді настоюватися хоча б на десять хвилин, тільки потім можна буде його спробувати.

Салат з печерицями і спаржею

Спаржа володіє великою кількістю корисних речовин, вітамінів. У ній міститься калій, провітамін А, магній, а головне в овоче є аспарагін. Ця речовина знижує тиск, розширює судини і виводить з організму шкідливий аміак.

У кулінарії використовують білу і зелену спаржу, у яких стебло досить м'ясистий, а за смаком вона нагадує гриби, тому високо цінується гурманами. Спаржа хороша і як окрему страву і в складі салатів.

Для цього салату потрібно:

  • свіжі печериці -500 грам;
  • спаржа -500 грам;
  • лимон;
  • винний оцет -30 грам;
  • соняшникова олія — 60 грам;
  • естрагон — пів пучка;
  • петрушка — половина пучка;
  • кріп — 1/3 пучка.

На приготування йде хвилин тридцять.

Калорійність складає 1309 ккал.

Спочатку необхідно підготувати спаржу. Її промивають під водою, починаючи з середини, ножем знімають жорсткі місця, потім спаржу зв'язують у пучки по десять штук і варять у вертикальному положенні в підсоленій воді вісім-десять хвилин.

Як тільки вона звариться, спаржу слід перекласти в друшляк і почекати, поки стече вода. У цей час готуються печериці. Гриби нарізають і тушкують у невеликій кількості води. Як тільки вода випарується, гриби слід посолити, поперчити і вичавити на них сік лимона. Дати охолонути.

Спаржу слід нарізати на невеликі шматочки, додати гриби, винний оцет, петрушку, естрагон, кріп, заправити соняшниковою або краще оливковою олією. Потім поставити в холодильник на дві години. Салат готовий, його також використовують в якості закуски.

«Олів'є» з грибами

Любителі пісних салатів будуть приємно здивовані, побачивши на столі «Олів'є», який можна сміливо їсти. У цьому салаті замість м'яса будуть використовуватися гриби, а яйця нічим замінити не слід. Салат і так вийде смачним. В якості заправки підійде пісний майонез, який є у продажу.

Склад:

  • картопля — 5 бульб;
  • гриби гливи — 200 грам;
  • дві моркви;
  • свіжий огірок;
  • два солоних огірка;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • соняшникова олія — 30 грам;
  • консервований зелений горошок — 1 банку;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез пісний -150 грам.

На приготування салату йде, враховуючи час на відварювання картоплі і моркви, приблизно годину.

Калорійність — 1020 ккал.

Картоплю і моркву слід промити і зварити в мундирі. Печериці нарізати і підсмажити на соняшниковій олії. Всі огірки нарізати на однакові кубики і потім змішуються з остиглими грибами. Цибулю дрібно нарізати або натирається на тертці.

Картоплю і моркву остудити, очистити і нарізати на кубики, змішати з огірками і вешенками. Туди ж додається зелений горошок, нарізану зелень, посолити, поперчити і змішати з майонезом.

Салат готовий, за смаком і виглядом дуже нагадує «Олів'є».

Читайте як приготувати спагетті з морепродуктами — дуже смачна страва.

Візьміть на замітку рецепт печені з яловичини з картоплею.

Покроковий рецепт з фото тушкованої капусти з м'ясом.

Закуска по-венесуельськи

Спочатку слід замаринувати печериці.

Склад для маринаду:

  • печериці -500 грам;
  • яблучний оцет — 2 столові ложки;
  • цукровий пісок — 1столовая ложка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • перець горошком — 10 штук;
  • часник — 6 зубчиків;
  • рослинне масло — 120 грам;
  • лавровий лист — 2 листочка.

Часу на приготування йде 15 хвилин.

Калорійність становить 1020 ккал.

Для цього гриби потрібно промити, протерти паперовим рушником і нарізати на половинки. У глибоку посудину налити олію, додати оцет, подрібнений часник, покласти лавровий лист, кинути перець горошком.

Наступним кроком масло слід посолити, додати цукор, перешкодити, покласти гриби і поставити на вогонь. Як тільки закипить, зменшити вогонь і поварити ще п'ять хвилин.

Остудити гриби, покласти в банку і прибрати в холодильник на чотири години. Гриби виходять пікантного смаку і добре поєднуються в даному рецепті.

До складу пісного салату входять:

  • гриби по-венесуельськи — 300 грам;
  • відварна картопля — 5 бульб;
  • дві відварні моркви;
  • відварений буряк;
  • зелене яблуко;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • соняшникова олія — 30 грам;
  • майонез пісний — 2 столові ложки;
  • свіжий огірок — 2 штуки;
  • половина пучка кінзи;
  • сіль, перець за смаком;

Часу на приготування салату йде хвилин двадцять.

Калорійність становить 1942 ккал.

Цибулю слід дрібно нарізати і додати до маринованою грибів. Салат готується шарами. На сервірувальну тарілку спочатку натирають половину картоплі, який потрібно посолити і поперчити і слідом викладають половину підготовлених грибів.

Наступним шаром натирається яблуко, потім трохи моркви, свіжого огірка, і дві третини відвареного буряка. Кожен шар промащується майонезом. Потім процедура повторюється. Знову картопля, гриби, яблука, морква, огірок. Всі змащується майонезом і в кінці натирається буряк. Прикрашається салат зеленню.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: