20 март 2019 2 130

Рецепти глазурі з желатином для великодніх пасок

Глазур з желатином добре тримається на куличе, не тріскається та не осипається. Випічка буде красиво виглядати на столі, що важливо, якщо очікується прихід гостей. Є безліч рецептів такого покриття різного ступеня складності. Спочатку можна спробувати простий спосіб її приготування, щоб зрозуміти, чи подобається така глазур, або краще спробувати інші види прикраси.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
цукор - 1 склянка
вода чиста відфільтрована або мінеральна - 6 ст. л.
желатин - 1 ч. л.
розчин кислоти лимонної - 0,3-0,5 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 342 Ккал

Продукти для цього рецепта легкодоступні і коштують недорого. При бажанні можна додавати на свій розсуд натуральні барвники та ароматизатори. В наступному рецепті глазур для пасок з желатином виходить просто білою.

Для розчину беруть 1 чайну ложку кислоти і розчиняють її повністю в 2 чайних ложках гарячої води. Потім рідини дають охолонути.

На упаковках зазвичай описаний спосіб розведення желатину і час, що для цього потрібно. 1 столову ложку гранул заливають 2 столовими ложками води. Через покладений час желатин набухає. Тепер потрібно почати приготування сиропу.

Стакан цукру, заливають 4 столовими ложками води в алюмінієвій каструлі. Варимо суміш, поки не розчиниться цукор. Після закипання, додаємо кислоту, а потім – желатин. Перемішуємо суміш до повного розчинення всіх складових.

Потім гарячий сироп збиваємо міксером, поки він не загусне і не придбає рівний білий колір. У такому вигляді цукрову глазур з желатином можна розмазувати по поверхні паски.

Зазвичай в масі утворюються дрібні бульбашки, які скоро зникнуть, а при намазуванні пензлем або лопаткою, їх можна легко прибрати. Застигає покриття звичайно за 1,5 – 2 ч.

 

Глазур для паски з желатином і какао

Паска з шоколадною глазур'ю – досить незвичайний вибір, але поєднання здобного тіста і покриття з какао виходить дуже цікавим. Тому швидше записуйте рецепт глазурі для паски з желатином і какао.

Продукти:

  • 170 г тростинного (можна і білого, але коричневий більше підходить для кондитерських цілей) цукру;
  • 75 г порошку какао (краще, якщо він буде несолодким, натуральним);
  • 90 г вершків (33%-них);
  • 100 г води;
  • 12 г желатину (у вигляді прозорих пластин або порошку).

Час приготування: 30 хв (але застигає глазур кілька годин).

Калорійність в 100 г: 350 ккал.

Желатин розчиняють у воді відповідно до інструкції на пачці. Цукор змішують з какао. Заливають суміш вершками і водою і ретельно розмішують. Варять какао з цукром при слабкій температурі, поки рідина не почне кипіти.

Через хвилину відставляють з плити сироп. Додають набухлий желатин, перемішують. Переливають суміш в миску або стакан, закривають щільно харчовою плівкою і ставлять на ніч у холодильник.

На наступний день її можна розтопити на водяній бані і швидко розмазати по поверхні пасок. Розрівняти ложкою або лопаткою і залишити застигати на 3-5 годин.

Рецепт зі згущеним молоком

Продукти:

  • 1 склянка цукру;
  • 1 ст. л. згущеного молока (вареного);
  • 1 ч. л. гранул желатину;
  • 6 ст. л. води.

Час приготування: 20 хв.

Калорійність в 100 г: 354 ккал.

Приготувати желатин до додавання у сироп по інструкції в 2 столових ложках води (холодної). Цукор з чотирма столовими ложками води в алюмінієвій каструлі закип'ятити, додати желатин, через хвилину вимкнути.

Розвести в сиропі згущене молоко і збити до загусання міксером. Суміш готова до нанесення на паски. Застигати глазур з желатином з згущеного молока на великодньому куличе буде 1,5 – 3 години.

Збивати масу краще відразу після вимкнення плити, тому вибирають таку каструлю для варіння сиропу, яка не постраждає, якщо використовувати в ній міксер.

Будь глазур можна прикрасити зверху шматочками цукатів, мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою, шоколаду. Способи прикраси не обмежені жодними правилами – все залежить від смаку і фантазії того, хто готує паску.

Відгуки

Відгуки про глазурі для паски з желатином читачки прислали нам на пошту такого змісту:

  1. Чудові рецепти! В білу глазур я ще додаю дрібку ваніліну – для аромату.
  2. Спробувала приготувати цукрову глазур з желатином і дуже задоволена – додаю краплю фруктового соку або топленого шоколаду і виходять різні кольори. Дітям подобається малювати що-небудь, писати на куличах кольоровою глазур'ю.
  3. Не відразу вийшла глазур, мало збивала перший раз. Але з другого разу вийшло ідеально – глянсова, солодка, не тріскається і не відходить від поверхні. Закохалася в цей рецепт!
  4. Побачила фотографії тортів з глянцевою глазур'ю в інтернеті і вирішила, що на куличе теж буде відмінно виглядати таке покриття. Довго шукала зрозумілий рецепт, щоб можна було приготувати таку ж глазур. Поки спробувала шоколадну і просто білу – дуже смачно і красиво.
Що ще почитати: