Як спекти пиріг з яблуками на швидку руку
Ароматні яблучні пироги дуже просто і швидко готуються, а мають неповторний смак. Особливо популярні вони напередодні осені, коли починають дозрівати яблука. Дуже важливо мати кілька простих рецептів, які дозволять господині радувати свою сім'ю ароматною випічкою, не витрачаючи при цьому дуже багато часу на її приготування.
Рецепти на швидку руку
Яблука – це той фрукт, який подобається всім і завжди є у вільному доступі. Цей фрукт не тільки один з найдешевших, але і один з найбільш корисних. Пироги з яблук виходять ароматними та смачними, а рецептів їх приготування безліч.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
яблука - | 2 великих |
борошно і цукор - | по 250 г |
мелена кориця - | 10 г |
масло вершкове - | 10 г |
цукрова пудра - | для прикраси |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Стандартний пиріг з яблуками, який називається шарлотка, готується швидко і з мінімуму інгредієнтів. За бажанням можна додавати корицю, кардамон і інші спеції.
- У глибокому посуді змішати до однорідності борошно з корицею;
- У глибокій металевої каструлі (не алюмінієвої) збити міксером яйця з цукром;
- Збивати треба так довго, поки маса не збільшиться в два рази в обсязі;
- В яєчну суміш поступово порціями всипати борошно;
- Виставити температуру духовки на 180º;
- Вимиті яблука нарізати кубиками або часточками, на свій розсуд точно так само, як і те, чистити шкірку або ні;
- Вилити у форму тісто і начинку;
- Випікати близько тридцяти – сорока хвилин.
Перевірити, спікся чи пиріг, легко – достатньо проткнути його виделкою або зубочисткою. Якщо на ній не залишилося рідкого тіста, і верхівка пирога рум'яна, то пиріг з яблуками готовий.
Яблучний пиріг «Лінивець»
Цей пиріг знаменитий тим, що на його приготування йде всього 5 хвилин, решта 40 – він печеться в духовці. Погодьтеся, 5 хвилин витратити на випічку – це дуже приваблива пропозиція!
Продукти:
- яблука – 600 гр.;
- ягоди для прикраси;
- курячі яйця – 3 шт.;
- кефір – 150 мл;
- сода – 1 ч. л;
- борошно і цукор – по ½ склянки;
- маргарин – 10 гр.
Необхідний час: 45 хвилин.
Калорії: 210.
- Фрукти помити і натерти на тертці – так пиріг стане більш соковитим і насиченим;
- До крутий піни міксером довести яйця з цукром;
- В отриману суміш додати соду;
- Порційно всипати борошно і акуратно перемішати тісто ложкою так, щоб воно не впало;
- Додати кефір і знову все перемішати до однорідності;
- Підготовлену форму змастити шматочком маргарину;
- Дрібку борошна розпорошити на форму так, щоб вона рівномірно покрила всю форму;
- Потерті яблука викласти рівно форму, але не треба надмірно утрамбовувати їх, інакше вони потечуть і пиріг буде рідким;
- Залити форму тестом і відправити дбати (40 хв.) при 200 градусах;
- Поки пиріг в духовці, її не можна відкривати, інакше бісквіт впаде.
Готовий пиріг на швидку руку прикрасити ягодами за бажанням і пудрою. Подавати можна і гарячим, і холодним, насичений солодкий яблучний смак не втрачає своєї принадності в залежності від температури!
Яблучний пиріг з сиром на швидку руку
Цей пиріг із яблуками не залишить нікого байдужим! Насичений сирний смак змішується у нього з кислувато-солодким ароматом яблук і стосується самих ніжних струн душі.
Продукти:
- масло вершкове — 125 г + для змащування форми;
- сир — 100 гр;
- кориця — 1 ч. л;
- борошно — 175 гр;
- пудра цукрова — 100 гр;
- розпушувач або сода — 1 ч. л;
- яблуко — 2 шт.;
- вершки для прикраси.
Час приготування: 80 хвилин.
Калорійність: 250 ккал.
- Борошно і цукрову пудру з розпушувачем кинути в глибоку ємність і змішати до однорідності;
- Вершкове масло (краще охолоджене) порізати дрібними шматочками і додати в ємність до сухих інгредієнтів;
- Все разом добре розтерти так, щоб утворилася крихта;
- Сир необхідно вспушить – пропустити через блендер або сито і додати в миску;
- Замісити м'яке тісто, періодично підсипаючи борошно так, щоб тісто було зручно місити, і воно не липло до рук;
- Розділити загальну масу на дві частини;
- Підготовлену форму для випічки обмазати маслом і частину тіста викласти на дно, попередньо розкотивши за формою качалкою;
- Зробити у викладеному пласті кілька дірочок, зубочисткою або вилку
- Видалити насіння і шкірку з яблук. Порізати їх кільцями;
- Яблука присипати ваніліном, корицею;
- Тісто розкачати і викласти поверх яблук;
- Обидва пласта тіста защипнути по краях;
- Випікати годину (при 180°).
Як тільки пиріг спечеться, його можна прикрасити будь глазур'ю, цукровою пудрою, вершками або ягодами. Величезна перевага цього пирога в тому, що можна прикрашати його, як тільки хочеться.
Спробуйте приготувати трояндочки з листкового тіста з ковбасою — цікава закуска, яка точно сподобається дітям.
Смачні оладки на кефірі — пишні і ніжні, відмінна випічка до чаю з вареньицем.
Тут ви знайдете смачні і цікаві страви з лосятини.
Швидкий яблучний пиріг «Алкогольний»
Цей незвичайний рецепт варто обов'язково спробувати, особливо якщо запланована вечірка!
Склад:
- червоне вино — 2 ст.;
- борошно – 350 гр;
- яблука — 1 кг;
- світле пиво — 0,5 ст.;
- цукор — 2 ст. л;
- кориця — 1 ч. л;
- масло – 200 гр.
Час приготування: 180 хвилин.
Калорійність: 310 калорій.
- Для замісу тіста слід використовувати глибоку ємність, бажано скляну;
- Борошно висипати в ємність і влити до нього масло (попередньо розтопивши). Розім'яти все в крихту;
- Влити пиво;
- Вимісити тісто і сформувати його в кулю;
- Загорнувши в целофан, охолодити тісто 2 години;
- Очищені і порізані скибочками яблука викласти в каструлю;
- Всипати до яблук цукор і корицю, влити червоне вино так, щоб воно покрило яблука;
- Каструлю помістити на плиту і закип'ятити;
- Як тільки яблука закиплять – зняти з вогню, відкинути на друшляку;
- Охолоджене тісто поділити на дві рівні половини і кожну з них розкачати за формою дека;
- Один лист тіста укласти у форму, на нього викласти яблука і прикрити їх другим пластом. Скріпити краю;
- Пекти пиріг півгодини в духовці, нагрів її попередньо до 180° градусів.
Пиріг слід подавати гарячим, додатково прикрасивши його за своїм бажанням.
Пиріг з яблуками: швидкий рецепт в мультиварці
Час приготування цього пирога ділиться на дві частини: активна – де вимагається увагу жінки, і пасивна – всю роботу в якій робить мультиварка. Розглянемо докладно рецепт пирога з яблуками на швидку руку в мультиварці.
Склад:
- яйце куряче – 5 шт.;
- вершкове масло – 10 г;
- цукор – 1 склянка;
- ванілін – 20 гр;
- борошно – 250 гр;
- яблука – 500 гр.
Витрачений час: 65 хвилин.
Калорійність: 191 калорія.
- Зрізати шкірку з яблук, вирізати насінні коробки і нарізати на часточки;
- У промаслений чашу мультиварки викласти в неї яблучні дольки;
- Яйця збити міксером до білої піни. Чим довше збиваються яйця, тим пишніше вийде пиріг у підсумку;
- Збивати краще всього таким чином: спочатку на невеликій швидкості, поступово прискорюючись;
- Після перших 5 хвилин збивання яєць почати вводити поступово цукор і збивати наступних 5 хвилин. Додати ванілін;
- Як тільки яйця з цукром перетворяться в густі піки – міксер можна вимикати;
- Ввести в тісто борошно, поступово її додаючи і перемішуючи тісто при цьому ложкою;
- Тісто має вийде рідкуватим, як густа сметана. Вилити його у форму;
- Випікати пиріг 50 хвилин під закритою кришкою. Режим необхідно включати «Випічка» або на аналогічний, якщо мультиварка його не має. Перевірити це можна в інструкції до приладу;
- Кришку не відкривати;
- Після звукового сигналу не слід відразу витягати пиріг – необхідно дати йому постояти на підігріві ще хвилин 10;
- Після цього акуратно від'єднати силіконової лопаткою пиріг від стінок і перевернути його на підготовлене блюдо так, щоб яблука були вгорі.
Пиріг можна прикрасити кондитерськими прикрасами або будь глазур'ю до смаку. Також добре будуть виглядати часточки свіжих яблук або інших фруктів.
Корисні поради
Щоб пироги завжди виходили смачними і повітряними, слід прислухатися до наступних порад:
- Щоб почищені яблука не стали коричневими, поки тісто готується, їх необхідно полити лимонним соком;
- Краще всього використовувати яблука кислих сортів – Симиренка, білий налив – тоді смак яблук буде відчуватися в багатошаровій більше і сам пиріг буде соковитіше;
- Щоб пиріг був повітряним, борошно для його приготування слід заздалегідь просіяти через сито;
- Чим більше яєць буде використано, тим вище і більше вийде пиріг;
- Легкість яблучних пирогів залежить від того, як довго збиваються яйця з цукром для їх приготування;
- Яйця треба охолодити, так їх швидше можна буде довести до крутий піни;
- Чистити шкірку або ні – справа смаку. У ній міститься безліч вітамінів, а після випікання шкірку майже не відчувається.
Готувати пироги з яблуками на швидку руку просто! Навіть молода господиня впорається з цією справою, якщо вибрати просто рецепт і слідувати йому уважно!