30 июнь 2019 6 689

Як приготувати закусочні профітролі з несолодкої начинкою

Ви знаєте, чули щось про профитролях? Якщо ні, то сьогодні ви дізнаєтеся все, що можливо. Якщо ж вже в курсі, то повірте, дізнаєтеся для себе багато нового та корисного!

Профітролі – це, так звані заварні булочки. Саме так їх називають у народі з-за того, що вони готуються з заварного тіста. Насправді до нас вони прийшли з романтичної Франції. Як же вони можуть називатися тоді заварними булочками? Профітролі – ось справжня їх назва!

Сьогодні ми розповімо вам про те, як правильно приготувати тісто, адже багато хто не готують цю випічку, тому що бояться зіпсувати продукти. Тому ви дізнаєтеся всі секрети того, що і після чого додавати, чого робити не потрібно, і, навпаки, що потрібно в обов'язковому порядку.

Потім запропонуємо вам різні начинки. Але сьогодні це будуть тільки несолодкі варіанти. Тобто, ніяких кремів, ягід і вершків та інших солодощів. Сьогодні будуть овочі, м'ясо, гриби і сири.

Після цього підуть рекомендації по приготуванню. У цьому пункті буде зазначено, як правильно наповнити крихітні вироби так, щоб не витекло, не розмокло, не стирчало і виглядало максимально апетитно.

І в самому кінці на вас чекатимуть найбільш корисні та потрібні поради з приготування начинок, основи, наповнення, подачі і так далі.

Рецепт приготування профітролей
Інгредієнти Кількість
води - 240 мл
солі - 1 пучку
яєць - 4 шт.
вершкового масла - 100 г
борошна - 130 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 334 Ккал

Приготування домашніх профітролей:

  1. Для початку розігріти духовку до 190 градусів;
  2. Далі в сотейник налити воду і помістити його на плиту;
  3. Коли вода почне закипати, кинути в неї масло, додати сіль і заважати до розчинення компонентів;
  4. Коли рідина стала однорідною, додати борошно через сито;
  5. Почати активно заважати (бажано дерев'яною ложкою, поки маса не збереться в однорідну по консистенції, яка вже більше буде схожа на тісто;
  6. Тісто зняти з вогню і дати йому трохи охолонути;
  7. Коли тісто трохи охолоне, вбити всі яйця по одному, кожен раз вимішуючи до однорідності;
  8. У підсумку виходить тісто, більше схоже на густий, щільний крем;
  9. Деко накрити пергаментом і відсадити на нього профітролі бажаної форми і розміру з допомогою кондитерського мішка і насадки (можна і без неї);
  10. Помістити деко в гарячий шафа на п'ятнадцять хвилин;
  11. По закінченню часу знизити температуру на 15-20 градусів і пекти ще п'ятнадцять хвилин;
  12. Коли пройде час, вимкнути духовку і залишити профітролі всередині протягом п'ятнадцяти хвилин, потім дістати і наповнювати бажаної начинкою.

Несолодкі начинки

Тримайте і збережіть п'ять відмінних рецептів для наповнення профітролей. Кожна начинка незвичайна тим, що в її складі звичайні компоненти. Ви зобов'язані спробувати!

З сирним кремом

  • 1 стакан молока;
  • 5 г борошна;
  • 1 пучок кропу;
  • 3 г крохмалю;
  • 1 пучку солі;
  • 160 г рокфору (сиру).

По часу – 15 хвилин.

По калорійності – 187 калорій.

Приготування:

  1. Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
  2. Сир дуже дрібно порубати;
  3. Борошно з'єднати з крохмалем, додати молоко і кріп, добре збити міксером;
  4. Додати сир, знову збити до однорідності;
  5. Додати спецій за смаком, перемішати і перемістити в мішок;
  6. Відразу ж можна використовувати за призначенням.

З мусом з лосося

  • 210 мл вершків 38%;
  • сік лимона;
  • 160 г копченого лосося;
  • білий перець.

По часу – 10 хвилин.

По калорійності – 251 калорія.

Приготування:

  1. Вершки збити в чаші, додати до них сіль і білий перець;
  2. Рибу подрібнити і помістити в блендер, додати сік лимона;
  3. Перебити рибу з лимоном до стану пюре;
  4. Вмішати рибу до вершків, або навпаки і перемішати до однорідного кольору і консистенції;
  5. Використовувати за призначенням.

З креветочно-сирним кремом

  • 160 г сиру або вершкового сиру;
  • 4 гілки кропу;
  • 160 г креветок;
  • 1 зубчик часнику.

По часу – 15 хвилин.

По калорійності – 152 калорії.

Приготування:

  1. Очищені і заморожені креветки опустити в окріп і варити протягом однієї хвилини;
  2. Через хвилину злити морепродукти на друшляк;
  3. Трохи остудити їх, а потім дуже дрібно порубати;
  4. Кріп сполоснути і дрібно порубати його;
  5. У тому випадку, якщо у вас сир, перебити його заглибним блендером в кремову консистенцію;
  6. Часник очистити від шкірки і подрібнити;
  7. Додати до часнику кріп, креветки і сир, добре перемішати;
  8. Наповнити кремом профітролі і подавати до столу.

З кремом з авокадо

  • 1 авокадо;
  • свіжий базилік;
  • 5 г цедри лимона;
  • 20 мл соку лимона;
  • 5 мл олії оливи;
  • 40 г сиру.

По часу – 15 хвилин.

По калорійності – 204 калорій.

Приготування:

  1. Авокадо очистити від шкірки, м'якоть розрізати навпіл, прорізаючи ніж вздовж кісточки;
  2. Вийняти кісточку і нарізати дрібними кубиками авокадо;
  3. Кинути авокадо в блендер і прокрутити його в пюре;
  4. Базилік сполоснути і дрібно порубати;
  5. Додати до авокадо цедру, цитрусовий сік, сир, базилік олія;
  6. Включити блендер знову і перебивати до однорідності.

З оселедцем

  • 4 яйця;
  • 1 філе оселедця;
  • 100 г вершкового масла.

По часу – 20 хвилин.

По калорійності – 295 калорій.

Приготування:

  1. Яйця помістити в сотейник, залити їх водою і відправити на плиту;
  2. Як тільки вода закипить, засікти чверть години;
  3. По закінченню часу зняти продукт з газу і перемістити в прохолодну воду;
  4. Охолоджені яйця очистити і дрібно їх порізати;
  5. Філе риби сполоснути, перевірити на наявність кісток, зняти шкірку;
  6. Порізати кубиками і перебити в пюре за допомогою блендера;
  7. З'єднати оселедець з яйцями і додати до них м'яке масло;
  8. Перемішати майбутню начинку до однорідності і відразу наповнювати нею профітролі.

Як приготувати сирний кекс з манкою читайте в нашій статті з покроковими підказками і відео.

Рецепти компоту із заморожених ягід — читайте як заготовити напій на зиму.

А ви знаєте як правильно приготувати пасту на спагетті? Візьміть на замітку кілька наших рецепто з різними добавками.

Як приготувати профітролі з несолодкої начинкою

Вище є відмінний рецепт профітролей, який підійде як під несолодку начинку, так і під солодку. Готові профітролі необхідно повністю остудити, так як деякі з начинок можуть потекти. Приміром, якщо це вершковий сир, то під впливом високої для нього температури, він почне танути.

Ми запропонували вам кілька варіантів начинок, з яких ви можете вибрати для себе будь-яку і приготувати її для наповнення профітролей.

Приготувати начинку, виникає питання про те, як же помістити її всередину профітролей? Тут є кілька варіантів, і кожен з них ми розглянемо докладно:.

Варіант 1

Найчастіше в домашньому варіанті профітролі просто розрізають навпіл, щедро наповнюють начинкою і вже не закривають його другою половинкою, а лише прикривають, так як начинки і справді багато. Такий варіант згодиться для ситної закуски.

Варіант 2

Другий випадок скоріше відноситься до професійних кондитерам. У дні профітролей робиться отвір такого розміру, щоб можна було вставити кінчик кондитерського шприца з насадкою або без нього. І далі виріб акуратно наповнюється, безпосередньо, з мішка. Такий варіант хороший тим, що не буде видно місця, куди «вливалася» начинка. Саме тому професіонали його і використовують.

Варіант 3

Найрідкісніший метод – надріз з боку випічки. Варіант більше схожий на другий, так як теж є малопомітним. Тут головне акуратно наповнити начинкою, щоб не розірвати краю зробленого надрізу. Можна наповнити як ложкою, так і мішком.

Серед трьох варіантів ви можете вибрати будь-для себе, але тут все, звичайно ж, залежить від того, яка у вас начинка. Якщо це вершковий сир з дрібно посіченою рибою, то можна і з мішка. Якщо ж риба порізаний крупно, то краще використовувати перший варіант.

Щоб подати профітролі до столу, потрібно всього-навсього «поспілкуватися» зі своєю фантазією. Ми почнемо, а ваша фантазія вже продовжить, повірте.

Отже, профітролі краще подавати на окремому блюді. Страву можна декорувати зеленню або, приміром, трояндочками з начинки (видавити через насадку «зірка»).

Прикрасити самі профітролі можна листочками м'яти або базиліка, гілочками розмарину або іншої зелені. Їх можна подати як закуску або замість хліба/лаваша до супу. Якщо кришечки профітролей не закриті до кінця, можна прикрасити прямо начинку. Наприклад, це може бути ікра, зелень або шматочки того, що є у складі начинки. Але порізати продукт коштує більше або зовсім не подрібнювати. Також можна подати на салатних листках.

Корисні поради

Компоненти для тіста повинні бути кімнатної температури, а особливо яйця. Адже якщо додати в тісто холодні яйця, вони зроблять безліч важкої і з-за цього випічка може не піднятися.

Перш ніж додавати яйця, масу в обов'язковому порядку потрібно остудити. Якщо додати в гаряче тісто яйця, то вони згорнуться, і рецепт буде зіпсований.

Відстань між відсаженими профітролями повинно бути не менше п'яти сантиметрів. Це потрібно для того, щоб вони не склеїлися в процесі росту.

Наповнювати булочки необхідно перед самою подачею, інакше вологі компоненти размочат сухе тісто і виріб «попливе», перетворившись в кашу.

Борошно необхідно додавати всю і відразу, заздалегідь просіяне. Якщо додавати її частинами, поетапно, тісто вийде з грудками і доведеться його переробляти.

Обов'язково потрібно хоча б раз в житті спробувати профітролі з несолодкої начинкою. Це не тільки дуже акуратно і апетитно. Такі профітролі незвичайні в якості начинки і неймовірно смачні. Не тільки гості за столом будуть в захваті, але й ви самі!

Що ще почитати: