20 март 2019 4 831

Як приготувати курячі рулетики в беконі

Таке блюдо припаде до смаку більшості, можливо, воно і не корисне, але зате дуже смачне. Курятина, загорнута беконом, під час приготування захищена від висихання. А те, що вона просочується свинячим жиром, робить її ще соковитіше.

Бекон покривається дуже смачною скоринкою, так що встояти неможливо. Може бути використане як друге блюдо з гарніром і як закуска. Блюдо їдять як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курятина - 400 г
свинячий бекон (грудинка) - 7-10 шматочків
сир вершковий - 100 г
часник - 3 зубчики
зелень, перець і сіль - за смаком
рослинна олія - 20 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Класичний рецепт найшвидший і для приготування з нього необхідний мінімум продуктів.

Курячі рулетики в беконі потрібно готувати таким чином:

  1. Підготувати філе: обмити, обсушити і відбити молотком для м'яса, так щоб філе перетворилося на тонку пластину;
  2. Змішати сир, дрібно нарізаний часник, зелень, спеції;
  3. Кожне підготовлену пластину з курятини змастити цією сумішшю шаром приблизно в 0,7 см;
  4. Згорнути в рулетики;
  5. Кожен рулетик акуратно обернути скибочкою бекону, якщо потрібно, то не одним;
  6. Викласти рулети на розігріту сковороду з розігрітим маслом;
  7. Смажити по 10 хвилин з кожного боку;
  8. Зменшити вогонь, накрити кришкою і дати протомиться ще 10 хвилин.

Рулетики можна обгорнути у фольгу і зберігати так в холодильнику. А якщо подається в якості другої страви, то виключно гарячим, на гарнір ідеальні картопляне пюре, паста і овочі на грилі.

Курячі рулетики в беконі, запечені з сиром

Можна запекти страву в духовці з сиром. Скоринка у такої страви виходить просто приголомшливою, роблячи блюдо гідним святкового столу.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе — 450 г;
  • свинячий бекон — 7-10 скибочок;
  • сир твердих сортів (пармезан, гауда) — 100 г;
  • 4-5 зубчики часнику;
  • яйце куряче.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність на 100 г: 230 Ккал.

Рецепт покроково:

  1. Відбити філе курки, натерти сир;
  2. 2/3 сиру змішати з рубаним часником, яйцем і спеціями, посолити;
  3. Сумішшю густо змастити філе і згорнути його в рулетики;
  4. Кожен рулетик обернути беконом;
  5. Скласти всі рулетики у форму для запікання, змащувати форму маслом необов'язково, достатньо жиру, який стече в процесі запікання;
  6. Посипати сиром, сіллю і спеціями;
  7. Нагріти духовку до 180 градусів і відправити туди рулетки;
  8. Коли скоринка стане рум'яною дістати і посипати зеленню.

Фарширована курка без кісток — цікаве і смачне блюдо, яке стане хітом святкового столу.

Спробуйте салат «Обжорка» з печінки — простий у приготувань, але разом з тим дуже смачний і ситний.

Цікава закуска пхали з шпинату по-грузинськи — рецепт тут.

Рулетики з курячого філе з соковитою начинкою

Для любителів овочів страву можна доповнити помідорами. Поєднання томатів, базиліка і вершкового сиру додасть страві італійський відтінок. Цей варіант самий дієтичний, на 100 г в ньому всього 150 Ккал.

Необхідні інгредієнти:

  • філе курки — 400 г;
  • 4 середніх томата;
  • свинячий бекон (грудинка) — 10 середніх шматочків;
  • вершковий сир — 150 г;
  • базилік свіжий;
  • часник — 2 зубчики.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 150 Ккал.

Алгоритм створення чудовою закуски:

  1. Підготувати філе курки і відбити;
  2. Обшпарити помідори, зняти шкірку;
  3. Нарізати помідори, свіжий базилік і часник дуже дрібно, змішати й посолити суміш;
  4. На відбиті пластини курятини намазати шар сиру, посипати сумішшю з овочів і зелені;
  5. Звернути в рулети, обернути беконом;
  6. Скласти в форму для запікання і відправити в гарячу духовку;
  7. Готувати при 200 градусах 30 хвилин.

З такої кількості продуктів виходить 6 досить великих рулетиків.

Рецепт рулетиків з курячого м'яса з грибами

Курка і смажені в маслі гриби чудове поєднання родом із французької кухні.

Необхідні інгредієнти:

  • кура — 400 г;
  • гриби (печериці або гливи) 300 г;
  • свинячий бекон — 7-10 середніх скибочок;
  • 1 цибулина;
  • вершкове масло для смаження;
  • сіль, зелень і спеції за бажанням.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність на 100 г: 204 Ккал.

Як приготувати страву:

  1. Підсмажити цибулю до м'якості, а потім додати гриби і смажити ще 10 хвилин;
  2. Відкласти гриби в бік, остудити;
  3. В цей час м'ясо курки помити, підсушити паперовим рушником і відбити;
  4. На кожен відбитий шматок курятини покласти гриби з цибулею шаром не більше 1 см;
  5. Звернути в рулети і обернути беконом;
  6. Зверху посипати спеціями і відправити в духовку на 30 хвилин.

Рецепт страви з ананасом

Такий варіант підійде для святкових вечерь. Поєднання персика сподобається справжнім гурманам. Не всі знають про такому поєднанні, але воно досить гармонійно. Тому гості будуть приємно здивовані, а сил страву багато не відніме.

Необхідні інгредієнти:

  • курятина — 400 г;
  • ананаси — 200 г;
  • оливкова олія для смаження;
  • свинячий бекон (грудинка) — 7-10 шматочків, залежно від розміру;
  • сіль, зелень і спеції за бажанням.

Час приготування: 35 хв.

Калорійність на 100 г: 223 Ккал.

Покроковий алгоритм дій:

  1. Підготувати філе курки і відбити;
  2. Тонко нарізати ананаси пластинами і викласти на філе, загорнути в рулети;
  3. Зверху обернути скибочками бекону;
  4. На сильному вогні обсмажити до скоринки з обох сторін;
  5. На деко постелити пергаментний папір, викласти рулетики;
  6. Запікати 25 хвилин при 200 градусах.

Так як начинка не така жирна, щоб блюдо вийшло соковитим краще використовувати стегнову частину. Ананаси можна використовувати і свіжі і консервовані.

Поради шеф-кухарів

Кілька порад від знавців допоможуть приготувати блюдо ідеально:

  1. Соковите м'ясо курки – це стегна. Якщо попрацювати і відокремити м'ясо від ніжки ножем, то можна зробити рулетик з такого стейка;
  2. Якщо філе відрізається від грудинки, то робити це потрібно поперек волокон, зазвичай для 1 пластинки необхідно половину грудки, розрізаної навпіл;
  3. Під час того як м'ясо курки відбивають, то роблять це тупим кінцем молотка для м'яса. Філе загорнути в харчову плівку, щоб бризки не забруднили кухню;
  4. Еталоном вершкового сиру є сир від бренду Philadelphia (Філадельфія), але його не так просто дістати. Хорошими аналогами є сири від брендів: Frischkase, Mlekara Sabac, Hohland і Almette. Замінити можна будь-яким вершковим сиром, інше його назви: м'який сир і крем-сир;
  5. Зелень може бути та, що більше подобається, але краще всього з часником поєднується кріп і базилік;
  6. Якщо приготувати в фользі, то вони вийдуть тушкованими, цей варіант підійде для людей з хворим шлунком;
  7. Для того щоб рулетики не розвалилися напевно можна обв'язати їх харчової нікою або проткнути зубочисткою, але перед подачею нитки і зубочистку треба буде витягнути;
  8. Почати обертати беконом краще починаючи з вузького краю скибочки бекону;
  9. Начинку можна урізноманітнити, додавши болгарський перець, чорнослив, горіхи, спаржу, персик, мариновані огірки за смаком;
  10. Чим сильніше розігріти духовку, тим рум'яніша буде скоринка у бекона, але не більше 220 градусів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: