30 июнь 2019 3 105

Як приготувати рулетики з курячого філе з начинкою

Курячі рулетики – страва, що подобається дорослим і дітям. Готувати рулети можна двома способами – з філе або ж фаршу. Готується рулет з фаршу з невеликою кількістю желатину, щоб він тримав форму, але якщо страва готується в духовці, додавати його не потрібно.

Готувати рулети з філе дуже просто і легко, а щоб надати страві цікавий і оригінальний смак, можна експериментувати з різними начинками.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 300 грам
стегенце - 1 шт.
суміш перців - за смаком
часник - 2 зубчики
сіль і зелень - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 174 Ккал
З мінімальної кількості продуктів, які є в холодильнику у кожної господині, завжди можна приготувати дуже легкий і смачний сніданок або обід.

Прості курячі рулетики – дуже смачне, корисне блюдо, в якому міститься зовсім небагато калорій. Готуються вони швидко і легко.

  1. М'ясо миється, ретельно просушується паперовими рушниками;
  2. Від ніжки видаляється кістку, але шкіра при цьому не знімається, все накривається плівкою харчовою і акуратно відбивається, всі солиться і перчится;
  3. На фольгу покласти відбите м'ясо, шкірою вниз, зверху лягає філе, все посипається порізаною зеленню і часником, загортається у вигляді рулетика;
  4. Сформований рулет щільно обмотати фольгою, ретельно зав'язати нитками, покласти на деко і готувати 60 хвилин при температурі 180 градусів;
  5. Готову страву охолодити, поставити його в холодильник на 3 години, щоб рулет повністю просочився.

Цей рулет виходить смачним і ніжним, подавати його необхідно в холодному вигляді, порізавши невеликими шматочками.

Рулетики з курячого філе з начинкою

Для приготування рулетів з філе курки можна використовувати різні начинки. Таке блюдо виходить дієтичним і одночасно корисним і смачним, якщо зробити начинку з гірчиці і ще кількох продуктів.

Інгредієнти:

  • 0,8 кг курячої грудки;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 яйце;
  • куркума – 1 чайна ложка;
  • сіль;
  • 1 морква;
  • 1 чайна ложка кропу;
  • 50 г маслин без кісточок;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • суміш перців.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 185 ккал.

Рулети з гірчицею – смачне і незвичайне блюдо, яке стане справжньою окрасою столу. Воно не тільки дивовижно смачне, але ще і дієтичне.

  1. Філе помити, перемолоти на м'ясорубці;
  2. У готовий фарш додати перець і сіль за смаком, яйце, ретельно перемішати;
  3. Розділити фарш на дві частини, одну – відкласти, а другу поділити ще на дві порції, в одну додати гірчицю з куркумою, у другу – кріп, перемішати;
  4. Розстелити на столі харчову плівку, змочити її водою і викласти на нього тонким шаром фарш з кропом, потім викласти по центру начинку, приготовану з фаршу і гірчиці;
  5. За допомогою плівки загорнути рулет, який потрібно повністю замотати плівкою;
  6. Другу частину фаршу розділити на дві частини, в одну додати моркву, натерту на дрібній тертці, в другу – кріп і порізані кружечками маслини, все перемішати;
  7. Викласти на плівку фарш з морквиною, а всередину, викласти частину з маслинами, сформувати рулетик;
  8. Поставити на вогонь каструлю з водою, додати в неї суміш перців, лаврове листя, довести до кипіння і викласти в ємність ретельно загорнуті у плівку рулети;
  9. Через 5 хвилин зняти у воді плівку, готувати ще 20 хвилин;
  10. Готові рулетики дістати з води, дати їм час охолонути і поставити в холодильник на 60 хвилин.

Приготовлені таким способом рулети виходять дуже пікантними і цікавими, тому обов'язково сподобаються всім членам сім'ї і гостям.

Рулетики з сиром


Куряча грудка і сир – ідеальне поєднання для приготування різних страв. Дуже ніжними, соковитими і смачними, особливо виходять рулетики. Готуються вони швидко і легко, а всі рідні і друзі будуть у захваті від цієї страви.

Інгредієнти:

  • 140 грам масла вершкового;
  • філе куряче – 1 кг;
  • спеції;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 20 грам рослинного масла.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 222 ккал.

Приготування рулетиків з курячого філе з сиром по цьому рецепту займає мінімум часу. Всього 20 хвилин підготовки і 30 хвилин в духовці і все, сніданок готовий.

  1. Грудка миється, просушується, розрізається вздовж на 2 частини, відбивається, перчится, солиться;
  2. На кожен шматочок викладається невеликий шматочок вершкового масла і сиру, загортається в рулетик, все зав'язується нитками або ж краю закріплюються зубочистками;
  3. Поставити сковорідку на вогонь, налити рослинне масло і підсмажити на ньому сформований м'ясо з усіх боків до утворення золотистої скоринки;
  4. Перекласти рулети на деко, поставити в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин.

Такі рулетики виходять смачними і соковитими, при бажанні, їх можна посипати зверху зеленню і подати з будь-яким гарніром або без нього.

Курячі рулети з грибами

Готувати рулетики з курячого філе можна по-різному. Особливо смачними вони виходять, якщо приготувати їх з грибами і сиром.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг курячого філе;
  • 50 грам шампіньйонів;
  • 50 грам сиру;
  • сіль;
  • часник – 2 зубчики;
  • 2 яйця;
  • сухарі панірувальні;
  • 100 грам вершкового масла;
  • суміш перців;
  • кріп – пучок.

Час приготування страви: 40хвилин.

Калорійність на 100 грам: 220 ккал.

Готується блюдо швидко і просто, всередині воно соковите і ніжне, а зверху – з хрусткою скоринкою.

  1. Філе куряче миється, просушується, ріжеться на кілька частин уздовж, щоб пласти були товщиною 1 сантиметр;
  2. М'ясо трохи відбити з двох сторін, поперчити його і посолити;
  3. Кріп помити і порізати, часник очистити і подрібнити;
  4. Гриби помити, просушити, порізати пластинками;
  5. Сир з ніжним смаком порізати пластинками невеликого розміру;
  6. На м'ясо викласти часник, кріп, сир, гриби і загорнути рулетиками, заколоти краю зубочистками;
  7. Яйця збити, покласти рулетики в яйце, потім в панірувальні сухарі і обсмажити їх на сковороді у вершковому маслі по 10 хвилин з кожного боку на невеликому вогні, але щоб масло при цьому кипіло.

Такі рулетики слід подавати гарячими, з будь-яким гарніром, зверху посипати зеленню.

Суп з червоної риби — смачне перше блюдо, яке приготувати просто і швидко.

Скільки варити філе індички для дитини читайте в нашій статті.

Як приготувати ніжний і смачний заварний крем для бісквіта або торта «Наполеон».

Як приготувати страву з курячої грудки з беконом

Куряче філе, приготоване в тоненькій оболонці з бекону, з ароматною і ніжною начинкою, радує своїм м'яким і соковитим смаком.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе курки;
  • перець і сіль;
  • сирокопчений бекон – 8 смужок;
  • перець болгарський – 2 штуки;
  • сир вершковий – 200 грам;
  • кріп, петрушка.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 219 ккал.

Приготовані за цим рецептом рулетики порадують всіх членів сім'ї вишуканим смаком.

  1. Грудка миється, ріжеться уздовж на дві частини, якщо вона велика, то краще на три;
  2. М'ясо посолити, поперчити за смаком і відбити молотком;
  3. Кожен шматочок змастити вершковим сиром, посипати дрібно нарізаними кубиками перцю, подрібненою зеленню;
  4. Рулетики щільно згортаються і обгортаються шматочками бекону;
  5. Готувати при 180 градусах в духовці 35 хвилин.

До ніжним рулетикам приготувати будь-який гарнір, який подобається всім домочадцям. Бекон надає страві чудовий копчений аромат, а всередині вони будуть ніжними і соковитими.

Кулінарні хитрості

Приготувати рулет із курячого м'яса дуже просто і легко. Для цього можна використовувати ті продукти, які є в холодильнику. Експериментуючи з начинками, можна отримати різні смакові поєднання.

Гірчиця і часник додадуть страві більш гострий присмак, сир, масло, вершковий сир, зроблять його ніжним і соковитим. В рулетики з курячого філе можна додавати гриби, маслини, зелень, солодкий перець, помідори і багато інші інгредієнти.

Рулети можна готувати по-різному: варити, запікати, смажити на сковорідці. Щоб зроблений з фаршу рулет не втратив свою форму під час приготування, можна додати до фаршу желатин. Приготований на сковорідці, всередині буде соковитим, але не сирим, якщо готувати його на невеликому вогні, але щоб масло обов'язково кипіло при цьому.

Що ще почитати: