Як приготувати курячі рулетики з грибами
Існує величезна кількість страв з курки, вони настільки різноманітні, що легко з використанням цього продукту можна приготувати святковий бенкет, так і звичайний повсякденний обід для сім'ї. Однак і буденний прийом їжі можна перетворити в щоденний свято, якщо підходити до приготування курки з фантазією.
Страви з курки готуються досить швидко, не вимагають особливої підготовки перед тепловою обробкою, тому улюблені багатьма господинями. Одним з цікавих страв є курячі рулетики з грибами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряча грудка - | 350 г |
свіжі печериці - | 350 г |
цибулина - | 1 шт. |
соняшникова олія - | 1/3 склянки |
вершкове масло - | 75 г |
спеції (сіль, перець) - | за смаком |
борошно пшеничне - | 35 г |
зелень - | 15 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 217 Ккал |
Порядок приготування:
- Необхідно приготувати начинку для рулетів. Для цього печериці потрібно промити, нарізати дрібно, щоб начинка не випадала з курки. На розпеченій сковороді в соняшниковій олії з додаванням вершкового масла (вершкового – 40 г, олії – 30 г), обсмажити гриби до напівготовності. Поки гриби смажаться, необхідно дрібно порізати цибулю, додати його в сковороду. Потім посипати спеціями за смаком. Потримати на вогні ще 5 хвилин, потім зняти;
- Для того щоб підготувати куряче філе до подальшої готуванні, необхідно його вимити і просушити, потім нарізати на пластини, в які зручно буде загортати начинку, товщиною приблизно 1,5 див. Обтерти кожне філе спеціями, відбити його до більш тонкого стану, використовуючи спеціальний кулінарний молоток;
- Потім на кожне відбите м'ясо в середину необхідно покласти грибну начинку в розмірі 1 столової ложки, загорнути, заколоти його шпажкою, щоб ні один рулетик не розпався;
- Розжарити сковороду, додати в неї залишився соняшникова олія, обваляти заготовки в борошні, обсмажити рулетики до коричневої скоринки, до готового стану, близько 15-20 хвилин;
- При подачі можна присипати свіжою зеленню, яку потрібно дрібно порубати.
Курячі рулетики з грибами і сиром в духовці
Необхідні інгредієнти:
- куряча грудка – 450 г;
- свіжі гриби – 150 г;
- 1 невелика цибулина;
- сир – 120 г;
- соняшникова олія – 70 г;
- вершкове масло — 35 г;
- шинка – 150 г;
- зелень – 25 г;
- спеції – за смаком.
Час приготування – 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 263 ккал.
Порядок приготування:
- Гриби треба помити, потім обсмажити разом з соняшниковою олією на розпеченій сковороді до готовності, близько 10 хвилин, при цьому приправивши начинку спеціями;
- Філе курки промити, обсушити, розрізати на тонкі пласти, відбити його, посолити і поперчити;
- Шинку нарізати довгими тонкими брусочками;
- Сир подрібнити;
- Потім можна приступати до складання напівфабрикату. На курячий пласт спочатку необхідно покласти обсмажені гриби з цибулею, потім 2 брусочки шинки, зверху посипати сиром. Покласти всередину кожної порції трохи вершкового масла. Потім потрібно загорнути все всередину, закріпити дерев'яними шпажками;
- Для того щоб страва не розпалося в духовці, потрібно обсмажити кожну заготовку на розпеченій сковороді в олії по 1 хвилині з кожного боку, до утворення коричневого кольору;
- Потім у форму, в якій буде випікатися блюдо, викладаються курячі рулети, запікаються в духовці при температурі 185 градусів близько 25 хвилин;
- Подають блюдо, посипавши його дрібно посіченою зеленню.
Спробуйте приготувати вишуканий французький клафуті з вишнею — це справжня насолода з повітряного тіста і соковитості ягід.
Пісне тісто для піци — просте, не вимагає зусиль блюдо, яке можна готувати кожен день.
Вам не подобаються нудні торти? Тоді оціните нашу колекцію соковитих і вишуканих тортів з ягодами і фруктами. Це просто дивовижні десерти!
Курячі рулети з печерицями в сметанному соусі в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- куряче м'ясо – 300 г;
- свіжі печериці – 200 г;
- сметана – 120 г;
- соняшникова олія – 50 г;
- 1 цибулина;
- спеції – за смаком;
- зелень – 25 р.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 241 ккал.
Порядок приготування:
- Печериці помити, дрібно порізати, обсмажити у сковороді на олії до готовності. В середині обжарювання до грибів додати дрібно посічену ріпчасту цибулю. Суміш необхідно посолити, поперчити;
- М'ясо курки без кісток нарізати на тонкі плати, відбити, посипати сіллю, улюбленими спеціями за смаком, на середину викласти смажені гриби з цибулею, загорнути, заколовши його шпажкою;
- У ємність мультиварки скласти підготовлене м'ясо, попередньо наливши в неї рослинне масло. Зверху викласти сметану, поставити на режим «Випічка» на 25 хвилин. Внизу з'явиться золотава скоринка, якщо є бажання, можна перевернути рулетики для рівномірного кольору;
- Подавати блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню.
Кулінарні поради
- Перед приготуванням начинки з грибів, печериці необхідно очистити від верхньої плівки, в якій накопичуються всі шкідливі речовини;
- Для того щоб зберегти цілісність філе курки при отбивании, необхідно використовувати харчову плівку або пакет, в який поміщається м'ясо. Так воно добре відіб'ється і не порветься;
- Для начинки сир краще використовувати м'яких сортів, він добре плавиться, також додасть хорошу консистенцію рулету;
- Всередину кожного рулету, які запікаються в духовці, добре додати вершкове масло, так страва буде соковитим.
Курячі рулетики з грибами досить прості в приготуванні, не займають багато часу. Досить володіти тими нехитрими продуктами, які необхідні для створення цього шедевра.
Куряче м'ясо дуже корисно для людини, в його складі присутній безліч вітамінів і поживних речовин, що ще раз доводить, що потрібно стабільно вживати страви з курки.