12 апрель 2019 3 094

Як приготувати курячі рулетики з грибами

Існує величезна кількість страв з курки, вони настільки різноманітні, що легко з використанням цього продукту можна приготувати святковий бенкет, так і звичайний повсякденний обід для сім'ї. Однак і буденний прийом їжі можна перетворити в щоденний свято, якщо підходити до приготування курки з фантазією.

Страви з курки готуються досить швидко, не вимагають особливої підготовки перед тепловою обробкою, тому улюблені багатьма господинями. Одним з цікавих страв є курячі рулетики з грибами.

Ця страва може подаватися як до святкового столу, так і просто, побалувати улюблених. А при прояві кмітливості, кожен день фаршируя рулети по-різному, можна отримати абсолютно різноманітні страви.
Рулетики з курячої грудки з грибами
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 350 г
свіжі печериці - 350 г
цибулина - 1 шт.
соняшникова олія - 1/3 склянки
вершкове масло - 75 г
спеції (сіль, перець) - за смаком
борошно пшеничне - 35 г
зелень - 15 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Порядок приготування:

  1. Необхідно приготувати начинку для рулетів. Для цього печериці потрібно промити, нарізати дрібно, щоб начинка не випадала з курки. На розпеченій сковороді в соняшниковій олії з додаванням вершкового масла (вершкового – 40 г, олії – 30 г), обсмажити гриби до напівготовності. Поки гриби смажаться, необхідно дрібно порізати цибулю, додати його в сковороду. Потім посипати спеціями за смаком. Потримати на вогні ще 5 хвилин, потім зняти;
  2. Для того щоб підготувати куряче філе до подальшої готуванні, необхідно його вимити і просушити, потім нарізати на пластини, в які зручно буде загортати начинку, товщиною приблизно 1,5 див. Обтерти кожне філе спеціями, відбити його до більш тонкого стану, використовуючи спеціальний кулінарний молоток;
  3. Потім на кожне відбите м'ясо в середину необхідно покласти грибну начинку в розмірі 1 столової ложки, загорнути, заколоти його шпажкою, щоб ні один рулетик не розпався;
  4. Розжарити сковороду, додати в неї залишився соняшникова олія, обваляти заготовки в борошні, обсмажити рулетики до коричневої скоринки, до готового стану, близько 15-20 хвилин;
  5. При подачі можна присипати свіжою зеленню, яку потрібно дрібно порубати.

Курячі рулетики з грибами і сиром в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • куряча грудка – 450 г;
  • свіжі гриби – 150 г;
  • 1 невелика цибулина;
  • сир – 120 г;
  • соняшникова олія – 70 г;
  • вершкове масло — 35 г;
  • шинка – 150 г;
  • зелень – 25 г;
  • спеції – за смаком.

Час приготування – 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 263 ккал.

Порядок приготування:

  1. Гриби треба помити, потім обсмажити разом з соняшниковою олією на розпеченій сковороді до готовності, близько 10 хвилин, при цьому приправивши начинку спеціями;
  2. Філе курки промити, обсушити, розрізати на тонкі пласти, відбити його, посолити і поперчити;
  3. Шинку нарізати довгими тонкими брусочками;
  4. Сир подрібнити;
  5. Потім можна приступати до складання напівфабрикату. На курячий пласт спочатку необхідно покласти обсмажені гриби з цибулею, потім 2 брусочки шинки, зверху посипати сиром. Покласти всередину кожної порції трохи вершкового масла. Потім потрібно загорнути все всередину, закріпити дерев'яними шпажками;
  6. Для того щоб страва не розпалося в духовці, потрібно обсмажити кожну заготовку на розпеченій сковороді в олії по 1 хвилині з кожного боку, до утворення коричневого кольору;
  7. Потім у форму, в якій буде випікатися блюдо, викладаються курячі рулети, запікаються в духовці при температурі 185 градусів близько 25 хвилин;
  8. Подають блюдо, посипавши його дрібно посіченою зеленню.

Спробуйте приготувати вишуканий французький клафуті з вишнею — це справжня насолода з повітряного тіста і соковитості ягід.

Пісне тісто для піци — просте, не вимагає зусиль блюдо, яке можна готувати кожен день.

Вам не подобаються нудні торти? Тоді оціните нашу колекцію соковитих і вишуканих тортів з ягодами і фруктами. Це просто дивовижні десерти!

Курячі рулети з печерицями в сметанному соусі в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 300 г;
  • свіжі печериці – 200 г;
  • сметана – 120 г;
  • соняшникова олія – 50 г;
  • 1 цибулина;
  • спеції – за смаком;
  • зелень – 25 р.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 241 ккал.

Порядок приготування:

  1. Печериці помити, дрібно порізати, обсмажити у сковороді на олії до готовності. В середині обжарювання до грибів додати дрібно посічену ріпчасту цибулю. Суміш необхідно посолити, поперчити;
  2. М'ясо курки без кісток нарізати на тонкі плати, відбити, посипати сіллю, улюбленими спеціями за смаком, на середину викласти смажені гриби з цибулею, загорнути, заколовши його шпажкою;
  3. У ємність мультиварки скласти підготовлене м'ясо, попередньо наливши в неї рослинне масло. Зверху викласти сметану, поставити на режим «Випічка» на 25 хвилин. Внизу з'явиться золотава скоринка, якщо є бажання, можна перевернути рулетики для рівномірного кольору;
  4. Подавати блюдо, посипавши зверху рубаною зеленню.

Кулінарні поради

  1. Перед приготуванням начинки з грибів, печериці необхідно очистити від верхньої плівки, в якій накопичуються всі шкідливі речовини;
  2. Для того щоб зберегти цілісність філе курки при отбивании, необхідно використовувати харчову плівку або пакет, в який поміщається м'ясо. Так воно добре відіб'ється і не порветься;
  3. Для начинки сир краще використовувати м'яких сортів, він добре плавиться, також додасть хорошу консистенцію рулету;
  4. Всередину кожного рулету, які запікаються в духовці, добре додати вершкове масло, так страва буде соковитим.

Курячі рулетики з грибами досить прості в приготуванні, не займають багато часу. Досить володіти тими нехитрими продуктами, які необхідні для створення цього шедевра.

Куряче м'ясо дуже корисно для людини, в його складі присутній безліч вітамінів і поживних речовин, що ще раз доводить, що потрібно стабільно вживати страви з курки.

Що ще почитати: