18 июнь 2019 3 914

Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах

Паста – іноземне ласощі, яке прижилося і в нас у країні. Простіше простого купити пасту в магазині, але приготування будинку має свої плюси. По-перше, вона не продається у кожному супермаркеті. По-друге, вдома ви самі регулюєте смак майбутнього ласощі.

Класична арахісова паста
Інгредієнти Кількість
Сирий арахіс - 300 г
Рослинна олія - 50 г
Мед - 1 ч. л.
Сіль - ¼ Ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 591 Ккал

Варіантів даного ласощі дуже багато. Але, щоб по-справжньому оцінити смакові якості, слід спочатку приготувати його класичний варіант.

Класичний рецепт арахісової пасти в домашніх умовах по кроках:

  1. Підготувати арахіс. Для цього необхідно прибрати всю лушпиння і помістити горіхи в духовку на 10-15 хвилин. Можна посмажити в мікрохвильовці. Можна використовувати вже смажений арахіс;
  2. Лушпиння, що залишилася на горіхах, дуже просто забирається після приготування;
  3. Підготовлений арахіс помістити в блендер;
  4. Додати мед і сіль;
  5. Подрібнити арахіс. Для цього використовуйте найвищу швидкість;
  6. Маса вийти розсипчастою, але в міру подрібнення почне виступати масло і маса перетворитися в ком;
  7. Як тільки маса стане виділяти арахісове масло – додати рослинне масло;
  8. Додавати рослинне масло невеликими порціями, інакше буде складно домогтися бажаної консистенції;
  9. Збивати, поки маса не вийти в'язкою і однорідної;
  10. Перекласти пасту в банку і зберігати в холодильнику.

Шоколадно-арахісова паста

Дана паста більше підходить завзятим любителям шоколаду. Тим не менш, витрачений час на приготування і складність рецепта практично ні чим не відрізняється від повсякденного варіанту.

Необхідні інгредієнти:

  1. Сирий арахіс – 200 г;
  2. Натуральне какао в плитці – 20 г;
  3. Мед – 1 ч. л.;
  4. Морська сіль – ¼ ч. л.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 270 ккал.

Як приготувати шоколадно-арахісову пасту в домашніх умовах:

  1. Сирий арахіс приготувати. Для цих цілей можна використовувати духовку, мікрохвильову піч або на сковороді;
  2. Арахіс готується близько 10 хвилин;
  3. Лушпиння прибрати за бажанням, пасту можна готувати і з лушпинням;
  4. Помістити горіхи в блендер, збивати протягом 5 хвилин;
  5. Як тільки подрібнені горіхи почнуть виділяти масло – додати сіль. Збити;
  6. Шоколад натерти або розтопити на водяній бані;
  7. Ввести какао і мед;
  8. Отриману суміш довести до однорідності і розлити по банках;
  9. Зберігати в холодильнику.

Рецепти свинячої корейки — ми підготували кілька варіантів, які різноманітять ваше меню.

Спробуйте наш рецепт тушкованого кролика з овочами — це дуже смачно і корисно.

Як приготувати лимонний пиріг з пісочного тіста читайте в нашій статті.

Мигдально-арахісова паста

Дане ласощі відрізняється своїм ароматом і ситністю. Його застосовують як намазки на хліб і печиво. Так само додають в різну випічку, каву чи морозиво. Або ж їдять просто так.

Необхідні інгредієнти:

  1. Мигдаль – 200 г;
  2. Арахіс – 200 г;
  3. Морська сіль – за смаком;
  4. Мед – 1 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 602 ккал.

Як зробити мигдально-арахісову пасту:

  1. Мигдаль підсушити в духовці: викласти на деко і готувати протягом 5 хвилин;
  2. Він повинен трохи поміняти колір – стати на кілька тонів темніше;
  3. Арахіс так само просушити, але протягом 10 хвилин;
  4. Очистити горіхи від лушпиння;
  5. Помістити мигдаль у блендер і збивати протягом 5 хвилин;
  6. Додати арахіс і продовжити готувати ще 10 хвилин;
  7. Зверніть увагу на свій блендер – деякі можна використовувати не більше 5 хвилин. З цього, можна робити перерви для охолодження мотора;
  8. Ввести сіль, підсолоджувач і продовжити збивати ще 5 хвилин;
  9. Готова паста повинна мати однорідну суміш;
  10. Розлити по банках і зберігати в прохолодному місці.

Арахісова паста ПП без масла в домашніх умовах

В гонитві за ідеальною фігурою, багато відмовляються від різних ласощів. Дане блюдо вважається дуже калорійним, але багато хто зовсім не замислюються про його корисності. Крім того, частування дуже ситне і зійде за прекрасний перекус.

Необхідні інгредієнти:

  1. Арахіс – 300 г;
  2. Сіль – за смаком;
  3. Мед або цукор – за смаком або бажанням.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 580 ккал.

Як робиться ласощі ПП без масла:

  1. Арахіс можна купити вже смажений або сирий. Так само можна купити вже солений;
  2. В залежності від виду горіхів слід пройти процес підготовки: якщо куплений сирої – посмажити і очистити від лушпиння, якщо смажені – очистити від лушпиння, якщо солений арахіс сіль в рецепт не додавати;
  3. Підготовлені горіхи помістити в чашу для блендера;
  4. Почати подрібнювати;
  5. Маса спочатку буде розсипчастою, після вийде масло і вона перетворитися в пасту;
  6. У даному рецепті відсутнє масло, за цього маса вийти густий.

Хрустка арахісова паста

Всі звикли бачити пасту саме однорідною і без ніяких грудочок. Але що, якщо приготувати частування трохи в іншій формі;

Необхідні інгредієнти:

  1. Арахіс – 4 ст.;
  2. Сіль – за смаком;
  3. Мед або цукор – за смаком або бажанням.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 580 ккал.

Як приготувати:

  1. Арахіс підсмажити на сковороді і прибрати всю лушпиння;
  2. Помістити продукт в чашу блендера і розпочато подрібнювати;
  3. Як тільки горіхи трохи подрібнюватися – відкласти декілька ложок в інший посуд; Кількість відкладених горіхів залежить від вашого бажання – чим більше відклали, тим більше шматочків буде потрапляти в пасті;
  4. Інші горіхи продовжувати подрібнювати;
  5. Час процесу залежить від потужності блендера;
  6. Кашка повинна вийти однорідною;
  7. Додати сіль, краще використовувати саме морську;
  8. За бажанням підсолодити пасту;
  9. У готову масу додати трохи подрібнені горіхи і добре перемішати.

Корисні поради

  1. В якості основи для пасти найчастіше використовують саме арахіс, але можна використовувати й інші горіхи, або поєднувати їх;
  2. В залежності від співвідношення кількості горіхів змінюється і смак пасти. Відповідно трохи поекспериментувавши, можна домогтися бажаного результату;
  3. При подрібненні горіхів кожні кілька хвилин слід робити перерви і перемішувати ложкою майбутню пасту;
  4. Час подрібнення залежить від виду горіхів. Наприклад, арахіс можна перетворити в пасту за кілька хвилин;
  5. Смак готового ласощі залежить від складових. Його можна перетворити на солену намазки або зробити солодким частуванням;
  6. У страву можна додавати різні добавки: імбир, мед, ваніль, паприка, кориця, сироп і так далі;
  7. Щоб не зіпсувати ласощі добавками зробіть тестову партію. Невелика кількість пасти змішайте з добавками і продегустуйте;
  8. Паста стане смачнішою, якщо трохи налаштуватися;
  9. У холодильнику консистенція намазування стане густіше;
  10. Масло робить пасту більш м'якою;
  11. Можна використовувати різні види олії, але ідеально підходить саме арахісове;
  12. Після додавання олії ще раз збийте пасту до однорідності;
  13. Арахісова паста може зберігатися в холодильнику до півроку;
  14. Можна відкласти невелику кількість подрібнених горіхів і додати вже готову страву. Так текстура стане набагато цікавіше;
  15. Перед приготуванням арахіс обсмажують, щоб намазки вийшла більш смачною;
  16. Від ступеня підсмажування залежить і смак майбутньої пасти;
  17. Головний секрет – правильне поєднання горіхів і добавок;
  18. По консистенції маса повинна нагадувати масло;
  19. Після смаження горіхи треба трохи остудити, але не повністю. Теплі горіхи швидше і краще віддають масло;
  20. Крім олії, для поліпшення консистенції можна додати воду, але термін зберігання зменшується до декількох тижнів;
  21. Зберігати слід у скляній посуді зі щільною кришкою і в холодильнику;
  22. Пасту можна подавати до тостів, млинців і млинчиків. Використовувати в якості начинки для випічки або прикраси. Так само її застосовують як окремий інгредієнт у соусах і інших стравах;
  23. Для приготування краще використовувати саме блендер. Але можна і інший кухонний комбайн. Підходить навіть м'ясорубка, але в такому випадку горіхи треба пропустити кілька разів. І маса вийти не такий однорідної;
  24. Сіль покращує смакові якості горіхів, вона обов'язково входить в рецепт.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: