01 апрель 2019 2 116

Рецепт приготування шоколадної Нутелла в домашніх умовах

Нутелла – це один з тих брендів, що стали знаковими для улюбленого мільйонами продукту. Ця густа горіхово-шоколадна паста з яскравим і водночас ніжним смаком однаково люблять як дітьми, так і дорослими.

І це не дивно, адже Нутелла чудово підходить для безлічі десертів — для солодких бутербродів на сніданок з білим батоном або м'якою булочкою, а також з кружечками банани і полуниці поверх пасти; для домашніх млинців і оладок; як начинка для вафель; в якості прошарку для тортів і для багато чого іншого.

Приготувати Нутеллу можна і вдома, вона буде такою ж смачною, але ще й приготовленої зі свіжих натуральних продуктів без додавання консервантів та ароматизаторів.

Класична Нутелла складається з какао, яке дає їй насичений шоколадний смак; з молока, що робить пасту ніжною; з борошна, цукру і олії, які дають їй густу тягучу консистенцію; і нарешті, з горіхів, добавляющих пасті поживності.

Однак, можна експериментувати і готувати пасту, додаючи в рецепт яйця або прибираючи горіхи. Також можна додати ванілін або інші ароматизатори, можна додавати різні види горіхів, тим самим змінюючи смак готового продукту.

Класичний рецепт Нутелла
Інгредієнти Кількість
молока - 4 склянки
цукру - 4 склянки
горіхів (за смаком, але краще взяти фундук) - 4 столові ложки
пшеничного борошна - 4 столові ложки
якісного натурального какао - 6 столових ложок
масла вершкового - 250 грамів
солі - пів чайної ложки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 490 Ккал

Для початку підготуйте і відміряйте всі складові. Вони повинні бути однією, краще кімнатної температури. Горіхи нарубайте ножем або подрібніть блендером досить дрібно, щоб вони добре перемішалися в пасті.

Візьміть каструлю середніх розмірів і змішайте в ній сухі інгредієнти – цукор, борошно і какао. Почніть поступово вливати в суміш молоко, постійно помішуючи масу віночком, щоб в ній не утворилося грудочок.

Для цього краще використовувати блендер з насадкою віночком – він перемішати всі найбільш ретельно, але можна використовувати і простий ручний віночок, а, в крайньому випадку, і виделку. Їй змішати всі без грудочок буде складніше, але немає нічого неможливого.

Коли молоко буде повністю введено, суміш повинна бути однорідною. Поставте посуд на невеликий вогонь і доведіть суміш до кипіння. Не переставайте помішувати вміст каструлі, щоб молоко не прикипіли до її дна.

Після закипання введіть в суміш горіхи, вершкове масло і сіль. Зменшіть вогонь і на невеликій температурі продовжуйте варити суміш хвилин 20. Поступово вона буде густіти, уваривайте пасту до тієї густини, яка вам потрібна.

Коли паста буде готова, остудіть її і перелийте в чисті банки. Зберігайте готову Нутеллу в холодильнику.

Нутелла без горіхів

Інший рецепт приготування шоколадної пасти Нутелла відрізняється тим, що в нього не входять горіхи, тому він підходить для тих, хто страждає алергією на них. Також вона сподобається і тим, хто хоче отримати чисто шоколадний смак.
  • 2 склянки молока;
  • По 4 столових ложки борошна і какао;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1,5 склянки цукру.

Для початку змішайте всі сухі компоненти, а саме цукор, какао і борошно в маленькій каструльці. Змішайте всі з молоком і ретельно вимісіть до однорідної маси.

Поставте каструлю на плиту і уваривайте суміш, постійно помішуючи. Варити її потрібно не більше двадцяти хвилин. Так як ви будете постійно заважати масу, ви зможете контролювати ступінь її густоти – в процесі уварювання вона буде поступово густіти і ставати схожою на пасту.

Коли бажана консистенція отримана, зніміть пасту з плити, покладіть в посуд шматочок масла, який додасть пасті блискучу гладку текстуру. Зберігайте її в холодильнику в банку під щільною кришкою.

Вегетаріанська Нутелла

Ласунам, які не вживають в їжу молоко, яйця і вершкове масло не варто впадати у відчай – приготувати Нутеллу можна і без цих компонентів. Звичайно, її смак буде дещо відрізнятися від класичного, але все ж це буде смачна насичена шоколадом і горіхами паста. Для неї візьміть:

  • 80 грамів фундука;
  • 150 грамів молочного шоколаду хорошої якості без наповнювачів (горіхів, родзинок і начинки);
  • 1-2 столові ложки коричневого цукру;
  • Чайну ложку какао без гірки;
  • 25 мл кокосового масла;
  • Ваніль (1 стручок).

Горіхи обсмажити на сухій сковороді і подрібнити у блендері до дрібної крихти. Горіхи краще подрібнювати, поки вони гарячі, тоді в процесі подрібнення з них виділиться масло.

Коли з горіхів вийде паста, додати до них цукор. Можна брати і білий, але коричневий дає приємний аромат карамелі і робить пасту трохи більше тягучою.

Додайте до суміші какао, насіння ванілі і масло. Все добре змішати блендером. Розтопіть шоколад на водяній бані і влийте його тонкою цівкою в чашу блендера, ще раз все добре змішайте.

Охолодіть масу і перекладіть в банку. Потримайте її в холодильнику не менше двох годин перед подачею.

А ви знаєте як приготувати лікер «Бейліз» в домашніх умовах?

Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла зробить торт більш ніжним і смачним. Спробуйте зробити його за нашими рецептами.

Читайте смачні і цікаві рецепти тортів зі згущеним молоком в домашніх умовах, які ви можете приготувати на будь яке свято.

Поради з приготування домашньої Нутелла

Приготувати Нутеллу в домашніх умовах зовсім не важко, потрібно просто змішати всі інгредієнти і трохи поварити до загустіння.

  • Зберігайте пасту в холодильнику в скляному посуді з щільно закритою кришкою і постарайтеся з'їсти її поки вона свіжа.
  • Не варто зберігати пасту прямо в каструлі, в якій вона приготовлена, так як зайвий повітря швидше зіпсує продукт.
  • Класично до складу Нутелла входять горіхи, а саме фундук, проте можна замінити їх на волоський горіх і навіть на арахіс.
  • Дуже оригінальним і ніжним вийде смак шоколадної пасти, якщо додати кешью. Можна обійтися і зовсім без горіхів.

Також можна приготувати пасту на основі курячих яєць. Вони додадуть готової пасті гладку шовковисту текстуру і велику поживність. Але важливо пам'ятати, що така паста буде мати дуже обмежений термін придатності – її не можна довго зберігати навіть у холодильнику, але така паста зазвичай і не залежується занадто довго.

  • Постарайтеся брати максимально свіжі і якісні складові. Яйця, молоко і масло теж беріть свіжі, бажано фермерські.
  • Особливу увагу зверніть і на какао – беріть тільки якісний порошок з натурального какао, не варто замінювати його на розчинний напій – смак пасти вийде зовсім не такий.
  • Можна регулювати і його кількість – додавши трохи більше можна отримати смак гіркого шоколаду, але не варто додавати його менше, ніж зазначено в рецепті, інакше смак Нутелла не буде насиченим.

Для любителів експериментів можна покласти у готову пасту і нові смаки, які урізноманітнюють смак десерту. Це може бути кокосова стружка або сушений кокос, цукати з ананасів, курагу або суміш сухофруктів. Це дасть нові оригінальні смакові відтінки, і різноманітність текстур звичного страви.

Спробуйте додати в пасту і сіль. Остання додається в зовсім невеликій кількості – всього половина чайної ложки, але вона прекрасно відтіняє какао і робить смак шоколаду більш яскравим і насиченим.

Таку Нутеллу можна намазувати не тільки на білу здобну булочку, але і на шматочок житнього або навіть бородінського хліба. Це поєднання підійде і тим, хто не їсть білий хліб.

Для особливих гурманів і любителів незвичайних смаків можна покласти в пасту перець чилі буквально на кінчику ножа. Гострота перцю чудово поєднується з насиченим смаком шоколаду.

Що ще почитати: