23 июнь 2019 15

Смачні страви з яловичого фаршу для всієї родини

З яловичого фаршу можна приготувати різноманітні страви – всім відомі котлети, тефтелі, пельмені, манти, і інші смачні частування обов'язково робляться із застосуванням цього смачного, а головне ситного продукту.

Ці частування активно застосовуються для повсякденного меню, а також для святкового столу. Тому кожна господиня обов'язково повинна мати у себе в запасі кілька рецептів смачних страв з яловичого фаршу.

Тефтелі з сирною начинкою в томатному соусі
Інгредієнти Кількість
яловичого фаршу - 700 грам
лука - 2 головки
часнику - одна головка
грибів - ¼ Кілограма
горіхів - 130 грам
яєць - 1 шт.
бринзи - 100 грам
оливкової олії - 4 великі ложки
помідор - 600 грам
соку з томату - 2 склянки
петрушки - 4-5 стебел
сушеного базиліка - 1 ч. ложка
перцю і солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Для початку очищаємо одну головку цибулі і нарізаємо дрібними шматочками;
  2. З чотирьох зубців знімаємо шкірку і шаткуємо ножем дрібними пластинками або пропускаємо через часникодавку;
  3. Горіхи подрібнюємо до стану крихти;
  4. Споліскуємо пучок петрушки і розрізаємо на невеликі шматочки;
  5. Викладаємо в чашку фарш, додаємо шматочки цибулі, часнику. Також засипаємо горіхи, зелень;
  6. Додаємо до фаршу одне куряче яйце, сіль, перець;
  7. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, повинна вийти основа з рівномірною структурою;
  8. Бринзу потрібно розрізати на 10 кубиків;
  9. Фарш ділимо на 10частей;
  10. З кожної частини робимо невелику коржик, в центр викладаємо шматочок бринзи і формуємо круглі тефтелі;
  11. У глибоку жаровню підливаємо оливкове масло, ставимо на плиту і розігріваємо;
  12. В розпечене масло кладемо тефтелі, засмажуємо їх з двох сторін по 3-5 хвилин і прибираємо з вогню;
  13. Потім очищаємо цибулю від лушпиння і рубаємо на дрібні шматочки;
  14. Цибулю викладаємо на іншу сковорідку, підливаємо оливкова олія і ставимо на вогонь. Засмажуємо хвилин 5 до прозорості;
  15. Помідори споліскуємо, ріжемо на кілька частин, викладаємо в блендер і подрібнюємо до стану пюре;
  16. Викладаємо томатну суміш до цибулі і залишаємо готуватися ще хвилин 5-7;
  17. Потім заливаємо сік з томатів, додаємо сіль, базилік, перець і доводимо до кипіння;
  18. Заливаємо тефтелі готовим соусом з томатів, прибираємо на вогонь і залишаємо гаситися під кришкою протягом 20 хвилин.

Гострий фарш з овочами

Для приготування нам буде потрібно:

  • половина кілограма яловичого фаршу;
  • 800 грам замороженої квасолі;
  • 600 грам помідорів в консервованому вигляді;
  • 120 мл соку із томатів;
  • дві часточки часнику;
  • дві цибулини;
  • 150 мл соняшникової олії;
  • 1 ч. ложка чорного перцю в молотом вигляді;
  • щіпка гострого перцю в молотом вигляді (червоний);
  • кілька дрібок солі.

Період приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 245 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Очищаємо головку цибулі від шкірки і ріжемо дрібними шматочками;
  2. З зубчиків знімаємо шкірку і пропускаємо через часникодавку;
  3. Наливаємо в сковороду масло, ставимо на вогонь, додаємо цибулю і часник. Готуємо чверть години;
  4. Далі додаємо фарш, розмішуємо і обсмажуємо приблизно 20 хвилин;
  5. Виймаємо помідори з банки. Викладаємо в друшляк, щоб стік весь сік і розсіл;
  6. Якщо на поверхні помідор є шкірка, то її потрібно прибрати;
  7. Нарізаємо помідори на дрібні шматочки і кладемо до фаршу;
  8. Тушкуємо м'ясо з помідорами ще приблизно хвилин 10;
  9. Квасоля промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки;
  10. Викладаємо шматочки квасолі до фаршу, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися близько 15 хвилин;
  11. Кладемо томатну пасту, доливаємо сік з томатів і залишаємо тушкуватися ще 10 хвилин;
  12. В кінці приправляємо чорним і червоним меленим перцем, підсолюємо, тушкуємо хвилини 3-4 і знімаємо з вогню.

Запіканка

Для приготування такої страви з яловичого фаршу в духовці потрібні компоненти:

  • 800 грам фаршу з яловичого фаршу;
  • 800 грам картопляних бульб;
  • цибуля — 1 штука;
  • ½ Головки часнику;
  • 80 мл молока;
  • шматочок сиру твердого сорту – 70 грам;
  • 130 грам горошку в замороженому вигляді;
  • яйце – 1 штука;
  • трохи оливкової олії;
  • шматочок натурального коров'ячого масла на 60 грам;
  • 60 грам для соусу барбекю;
  • соус з томатів – ¼ склянки;
  • петрушка – 60 грам.

Період приготування – 1,5 години.

Калорійність – 240 ккал.

Як будемо робити:

  1. Для початку потрібно очистити картоплю від шкірки, добре промити і нарізати середніми скибочками;
  2. Викладаємо картоплю в каструлю, заливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на вогонь отвариваться;
  3. Поки вариться картопля, очищаємо цибулю від шкірки, нарізаємо на дрібні шматочки, з часникових зубчиків знімаємо шкірку і видавлюємо пресом;
  4. Підливаємо на сковорідку оливкову олію, прогріваємо, засипаємо цибулю і часник. Обсмажуємо хвилин 10 і знімаємо з вогню;
  5. Як тільки картопля стане м'яким, знімаємо його з вогню, зливаємо воду, трохи відливаємо відвару для приготування пюре;
  6. Додаємо до картоплі шматочок коров'ячого масла, підливаємо відвар і робимо з картоплі однорідне пюре;
  7. Шматочок сиру протираємо і додаємо в картопляне пюре, підсолюємо і приправляємо перцем. Гарненько перемішуємо;
  8. У глибоку форму для випічки потрібно постелити папір з пергаменту, духовку розпалюємо і залишаємо прогріватися;
  9. Викладаємо в чашку фарш, додаємо до нього заморожений горошок, одне яйце, панірування;
  10. Далі додаємо до фаршу соус для барбекю, томатний соус;
  11. Петрушку споліскуємо, шаткуємо дрібними шматочками і перекладаємо в основу;
  12. В кінці викладаємо засмажку з цибулі і часнику, підсолюємо. Всі компоненти добре розмішуємо;
  13. На дно форми викладаємо фарш, добре його утрамбовуємо і прибираємо в духовку;
  14. Фарш потрібно запікати півгодини;
  15. Далі виймаємо з духовки форму, викладаємо зверху шар з картопляного пюре і знову прибираємо запікатися;
  16. Залишаємо запікатися ще півгодини до повної готовності;
  17. Далі витягуємо форму, залишаємо постояти хвилин 10 і кладемо на тарілку;
  18. Подаємо на стіл, попередньо розрізавши на шматочки.

Кекси з м'яса з перепелиними яйцями

Якщо ви не знаєте, Що приготувати із свино-яловичого фаршу, то рецепт цих смачних кексів для вас. Які інгредієнти потрібні:

  • змішаний фарш (свино-яловичий) — 750 грам;
  • одна цибулина;
  • морквяний коренеплід – 200 грам;
  • яйця перепелині – 6 штук;
  • 110 грам сирного продукту твердого сорту;
  • пучок свіжої зелені;
  • соняшникова олія.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 255 ккал.

Як будемо робити:

  1. Моркву слід ретельно промити теплою водою, видаляємо з поверхні бруд, шкірку;
  2. Протираємо морквину на середній тертці;
  3. З поверхні лука знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні квадратики;
  4. У жаровню підливаємо трохи соняшникової олії, ставимо на вогонь і розігріваємо;
  5. Висипаємо на прогріте олія цибулю, засмажуємо кілька хвилин до рум'яного кольору;
  6. Далі кладемо протерту моркву, змішуємо і засмажуємо овочі хвилин 6-7;
  7. Підсмажені овочі викладаємо до фаршу додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо;
  8. Викладаємо перепелині яйця в підсолену воду, ставимо отвариваться до готовності, близько 10 хвилин;
  9. Поле цього охолоджуємо яйця, зчищають шкаралупу;
  10. Форми з силікону для запікання кексів потрібно змастити соняшниковою олією;
  11. Викладаємо у форми до половини фарш;
  12. Потім в кожну форму кладемо по 1 перепелиному яйцю, верх закриваємо фаршем;
  13. Прогріваємо духовку до 180 градусів;
  14. Прибираємо форми з м'ясними кексами в духову піч на 40 хвилин;
  15. Хвилин за 10 до кінця приготування, посипаємо верх м'ясних кексів тертим сиром і дрібно посіченою зеленню.

Сирна запіканка з морквою — читайте як приготувати смачне і корисне блюдо, читайте в нашій статті.

Тушковані овочі з овочами — чудове блюдо, ситне, просте і смачне.

Читайте як приготувати шикарний кекс в мультиварці, який можна приготувати за 5 хвилин.

Дієтичні страви з яловичого фаршу

Голубці

Інгредієнти для приготування:

  • 800 грам фаршу;
  • цибуля – 300 грам;
  • рис – 180 грамів;
  • один вилок капусти;
  • склянка вершків;
  • половина склянки молока;
  • 80 грам томатної пасти.

Період приготування: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність – 175 ккал.

Процес приготування:

  1. Капусту промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо водою і відварюємо до напівготовності;
  2. Потім розділяємо капусту на листя, викладаємо їх на друшляк, щоб стекла вся рідина;
  3. Рис слід відварити до напівготовності;
  4. Викладаємо у фарш рис, сіль, спеції і ретельно перемішуємо;
  5. Цибулю чистимо від луски і шаткуємо на невеликі шматочки;
  6. Засипаємо цибулю в основу, знову розмішуємо;
  7. Викладаємо начинку на капустяне листя і щільно їх звертаємо;
  8. Кладемо голубці в пароварку;
  9. В окремій чашці з'єднуємо вершки, молоко, томатну пасту і спеції. Всі компоненти добре перемішуємо;
  10. Заливаємо соусом голубці і залишаємо готуватися. Якщо голубці готуються в пароварки, то весь процес приготування займе 45-50 хвилин;
  11. Після цього кладемо голубці на тарілку, поливаємо соусом і подаємо на стіл.

Суп з яловичим фаршем

Які інгредієнти будуть потрібні:

  • 400 грам яловичого фаршу;
  • горошок зелений сушений – 250 грам;
  • 5-6 штук картоплі;
  • 200 грам цибулі;
  • одна морквина;
  • три літри води;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій смак;
  • суміш спецій.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 169 ккал.

Процедура приготування:

  1. У каструлю підливаємо трохи олії, додаємо фарш і прожарюємо його хвилин 5-7;
  2. Далі заливаємо воду і залишаємо отвариваться;
  3. Картоплю потрібно очистити від шкірки, споліскують і ріжемо на невеликі шматочки;
  4. Викладаємо в бульйон з фаршем картоплю і залишаємо варитися до м'якості картоплі;
  5. Промиваємо сухий горох і засипаємо в бульйон;
  6. Лук очищаємо, ріжемо дрібними кубиками;
  7. Морквину споліскуємо, зчищають бруд і шкірку. Протираємо коренеплід у велику стружку;
  8. Викладаємо в бульйон цибулю і моркву;
  9. Проварюємо суп хвилин 10-15;
  10. В кінці приправляємо сіллю, спеціями, варимо ще 7 хвилин;
  11. Вимикаємо вогонь, наполягаємо 15 хвилин і розливаємо по тарілках.

З яловичого фаршу можна готувати різноманітні страви, які припадуть дуже до речі для сімейного обіду або для святкового меню. Фарш вважається універсальним продуктом, який можна додавати в різні страви. Головне не забути про спеції та прянощі, які додадуть приємний аромат і відмінний смак.

Що ще почитати: