Як приготувати торт «Їжа богів» з волоськими горіхами
Простий у виконанні, але дуже ефектний торт «Їжа богів», ймовірно, був створений саме для того, щоб ви могли радувати гостей і близьких його божественним смаком і незрівнянним ароматом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,3 кг |
цукор - | 0,2 кг |
яйце - | 2 штуки |
сметана - | 0,1 кг |
сода - | 3-4 р |
згущене молоко - | 350 г |
масло вершкове - | 0,2 кг |
какао-порошок - | 30 г |
ванілін - | 1 пакетик |
горіхи волоські (очищені) - | 1 склянка |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 387 Ккал |
Цей десерт готується з використанням коржів, які дещо схожі на бісквіт, а також крему з вершковим маслом і згущеним молоком. В цьому нічого незвичайного немає, тому основною родзинкою торта стали додаткові інгредієнти: подрібнений волоський горіх, какао-порошок, ванілін.
Хід приготування торта «Їжа богів» з волоськими горіхами:
- Перш за все, потрібно зайнятися приготуванням коржа: у глибокій мисці збити яйця і цукор, використовуючи вилку або віночок;
- Горіхи подрібнити, застосувавши чеснокодавку або блендер;
- Горіхову крихту і сметану додати в ємність з яйцем;
- Все ретельно змішати, потроху додаючи соду і борошно;
- Коли маса стане однорідною, потрібно дати їй трохи настоятися;
- Внутрішню поверхню форми для випікання покрити тонким шаром вершкового масла;
- Духовку поставити на розігрів (180C);
- Через 3-4 хвилини, розмістити тісто всередині форми, рівномірно розподілити його і поставити випікатися приблизно на 25-30 хвилин (ступінь готовності визначати за допомогою зубочистки, після протикання коржа вона повинна залишитися сухою);
- Готовий корж спочатку охолодити, а після витягти з форми;
- Нерівні краї коржа підрівняти, скориставшись ножем, а сам спекла бісквіт поділити на дві частини, що відрізняються по товщині на 10 см;
- Тонку частину і те, що залишилося від вирівнювання країв, розкришити;
- Далі можна переходити до крему: деякий час витримати масло в умовах кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і податливим;
- Масло і згущене молоко з'єднати, збивши разом в блендері;
- Додати в крем какао з ваніліном і знову все збити (якщо ще є горіхи, то їх можна подрібнити і теж додати в заготовку);
- Поверхня залишилася (більш товстої частини коржі змастити кремом і викласти десерт на блюдо для подачі на стіл;
- Залишився крем перемішати з раніше приготовленою крихтою;
- Корж оточити формою, а зверху викласти з'єднану з кремом крихту;
- «Посипання» розрівняти і прибрати десерт в холодильник на пару годин, де він застигне і зміцніє;
- Через зазначений час можна зайнятися прикрасою торта, а після, поділивши його на порції, подати до столу.
Салат олів'є з куркою — читайте як приготувати цю страву в декількох варіантах.
Що можна приготувати з кабачка і картоплі — ми зібрали кілька цікавих рецептів, які можна готувати кожен день.
Пиріг зі сметаною і чорносливом — це неймовірно смачне блюдо, яке відрізняється соковитістю і насиченим смаком.
Торт «Їжа богів» з волоськими горіхами і сухофруктами
З сухофруктів в даному варіанті пропонується використовувати родзинки і курагу. Обидва ці інгредієнти прекрасно доповнюють і прикрашають початковий смак торта, роблячи його більш насиченим і оригінальним. Опинившись на святковому столі, таке частування обов'язково приверне до себе увагу і заслужить масу прихильних відгуків.
Інгредієнти:
- борошно – 350 г;
- яйце – 2 штуки;
- сметана – 0,1 кг;
- цукор – 0,2 кг;
- горіхи волоські (очищені) – 1 склянка;
- сода – 5 м;
- згущене молоко – 350 г;
- какао-порошок – 50 г;
- масло вершкове – 0,2 кг;
- суміш із сухофруктів (ізюм, курага) і горіхів – 1,5 склянки.
Час приготування: 145 хвилин.
Калорійність: 389 кКал.
Хід приготування:
- Як і в базовому рецепті, починати слід з приготування коржів: стакан волоських горіхів розкришити, скориставшись блендером;
- Змішати цукор з яйцями, борошном, сметаною і содою, по черзі додаючи ці інгредієнти ємність з горіховою крихтою;
- Змастити форму для випікання зсередини невеликою кількістю вершкового масла, викласти в неї тісто;
- Поставити заготівлю коржа в духову шафу, розігрітий до температури 180C і не виймати протягом півгодини;
- Поки основа для торта випікається можна зайнятися кремом: витягнути масло з холодильника, дати йому трохи розм'якнути, а після збити його з какао-порошком;
- Продовжуючи збивати, потроху ввести в крем згущене молоко;
- До цього часу корж вже повинен бути готовий, його потрібно вийняти з духовки і поділити на два шари, один з яких повинен бути тонше, а інший — товщі;
- В якості основи торта потрібно взяти тонку частину, а іншу розламати на середні за величиною шматки;
- Розкришений шар коржа з'єднати з кремом і сумішшю сухофруктів та горіхів;
- Отриману масу викласти поверх підстави і сформувати торт бажаним чином;
- Десерт можна прикрасити залишками горішків, а після слід прибрати його в холодильник, де він буде просочуватися (бажано не виймати його до наступного ранку).
Корисні поради
Велика частина рекомендацій, пов'язаних з приготуванням «Їжі богів» належить до способів, що дозволяє урізноманітнити базову рецептуру десерту:
- За бажанням можна замінювати волоський горіх на кешью або додати рецепт очищених насіння;
- Для прикраси торта можна використовувати горіхи і родзинки, тертий шоколад, печені яблука, коктейльну вишню або цукрову пудру;
- Смак крему можна змінювати, додаючи в нього різні джеми;
- Щоб основа торта не виявилася занадто сухий, слід просочити її сиропом;
- Замість форми для випікання коржів цілком допустимо використовувати сковорідку зі знімною або металевою ручкою.
Займаючись приготуванням торта можна використовувати приведені поради, а можна покластися на свою фантазію і провести кілька кулінарних експериментів, можливо, результат такого досвіду виявиться навіть більш вражаючим.