Четвірка приголомшливих шоколадних тортів з горіхами
Торт з шоколадним смаком є фаворитом дітей і дорослих. Якщо хочеться вразити гостей і порадувати, то немає нічого краще шоколадного торта, що поєднується зі смаком горіхів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
волоські горіхи і мигдаль - | по 250 г |
шоколад - | пара плиток |
вершкове масло - | 200 г |
цукор - | 100 г |
яйця - | 6 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 500 Ккал |
Смакові особливості двох видів горіхів і шоколаду наповнюють випічку оригінальним і насиченим смаком.
Алгоритм приготування покроковий:
- волоські горіхи, мигдаль, шоколад слід роздрібнити.
- потім вершкове масло перетирають з цукром, вбивають в суміш жовтки.
- в отриману суміш додають шоколадно-горіхову масу.
- білки збивають в піну, додають до приготовленої суміші. Тісто готове.
- тепер потрібно викласти його у форму, поставити в духовку і готувати півгодини при температурі 180 градусів.
Цей торт можна є не тільки холодною, але й гарячим.
Торт з горіховим кремом та чорносливом
Смачний і корисний шоколадний торт з чорносливом і горіхами, який стане головною стравою свята.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 300 г;
- волоські горіхи – 150 г;
- мед – 150 г;
- цукор – 150 г;
- пара яєць;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- розпушувач – 0,5 ч. л.
Складові крему:
- чорнослив – 500 г;
- волоські горіхи – 150 г;
- цукор – 150 г;
- сметана – 250 г;
- вершкове масло – 200 р.
Також знадобиться шоколадна стружка для посипання, можна виготовити її за допомогою терки.
Час приготування – близько 1,5 годин. Калорійність – приблизно 353,8 ккал.
Спочатку потрібно приготувати суміш перетертих яєць з цукром, до якої додається розпушувач, пшеничне борошно, дрібно порубані волоські горіхи. До тесту потрібно додати також мед. Він повинен бути рідким, тому його потрібно потримати на водяній бані.
Зібрані інгредієнти потрібно перемішати в одну масу. За консистенцією вона повинна нагадувати сметану. Кожен з коржів виготовляється з однієї третини тіста. Духовка розігрівається до 170-180 градусів.
Поки коржі випікаються, можна приділити увагу крему. Чорнослив потрібно трохи розм'якшити, залив гарячою водою на 40 хвилин. Воду зливають, а чорнослив прокручують через м'ясорубку. В піну ретельно збитої сметани з цукром додають подрібнені горіхи, чорнослив.
Створення крему завершується додаванням вершкового масла. Крем наносять на коржі, намагаючись, як слід просочити їх. Торт майже готовий, потрібно лише прикрасити його, покривши шоколадною стружкою, шматочками чорносливу.
Рецепт шоколадного торта з горіхами без випічки
Якщо часу на випікання немає, можна проявити фантазію, приготувавши торт без використання духовки.
Інгредієнти для основи:
- подрібнені волоські горіхи – 1 склянка;
- цукор – 100 г;
- чорний шоколад – 50 г;
- лікер – 2 ст. л.
- сіль – щіпка.
Компоненти крему:
- вершкове масло – 200 г;
- шоколад – 85г (плитка);
- яйця – 4 шт.;
- лікер – 1 ч. л.;
- кава в гранулах – 2 ч. л.
- ваніль, кориця, сіль – за смаком.
Час приготування – близько 40 хвилин. Калорійність – близько 500 ккал.
Попередньо подрібнені горіхи і шоколад перемішують з усіма іншими інгредієнтами основи торта. Суміш викладають в будь-яку форму для торта і відправляють в холодильник. Можна приступити до приготування крему. Вершкове масло в розм'якшеному вигляді з цукром, лікером і гранулами кави збивають в крем.
Шоколад, розтоплений на водяній бані, охолоджують і додають до вершкового крему, посипають ваніллю, перемішують. У процесі збивання крему по одному додають яйця. Маса повинна придбати однорідну шовковисту консистенцію. Тепер можна дістати замерзлу основу з холодильника, покрити її кремом. Після охолодження можна подавати на стіл. Застиглий торт добре ріжеться на шматочки.
А скільки ви знаєте страв з сиру? Спробуйте наші рецепти, де сир є одним з головних інгредієнтів!
Як смачно готувати курячі грудки читайте в нашій статті!
Як готувати соковитий борщ дізнайтесь за нашим покроковим фото з докладним описом процесу.
Ласощі з готових коржів
Цей торт підійде для свята, а також просто до чаю. Коржі можна купити в магазині.
Компоненти:
- бісквітні коржі – 3 шт.;
- згущене молоко (можна варене) – 3 банки;
- шоколад – 70 г;
- масло – 280 м;
- арахіс -2 склянки;
- кава -120 мл;
- коньяк за смаком.
Час виготовлення – приблизно 1 годину. Калорійність – приблизно 353 ккал.
Для початку можна приготувати просочення. Кава необхідно зварити, можна розчинити звичайний розчинну каву. В нього додають цукор, рекомендується також долити трохи коньяку. Готову просочення треба остудити. Згущене молоко збивають з маслом, додають розтоплений і охолоджений шоколад. Тепер можна приготувати арахіс. Горіхи потрібно обсмажити, очистити і розім'яти качалкою.
Кожен з коржів просочується солодким кави, змащується шоколадним кремом. Коржі укладаються один на інший. Зібраний торт з усіх боків обмазують і рясно покривають горіховою крихтою, вдавлюючи її в поверхню для фіксації. Залишається охолодити торт в холодильнику. Через пару годин можна пробувати.
Корисні поради
Приготування торта може бути стомлюючим заняттям, якщо не знати хитрощів його приготування. Самостійне приготування бісквіта вимагає дотримання декількох умов. Кілька порад від майстрів:
- тісто для бісквіта не слід занадто довго перемішувати, так як необхідно зберегти бульбашки повітря, адже саме вони дають тісту піднятися;
- щоб розсипчасте тісто залишалося ніжним, рекомендується використовувати лише жовтки від яєць;
- горішки не рекомендується змішувати з кремом, так як волога змушує їх розкиснути і втратити смак;
- духовку небажано відкривати в самому початку процесу, 20-25 хвилин, це призводить до обпадання бісквітів;
- розкачувати тісто потрібно товщиною не більше 0,4–0,8 см, тоді воно буде добре пропікається;
- листкове тісто вимагає температури в приміщенні близько 15– 17 градусів, а температуру випікання – не менше 220 градусів, щоб масло не витікало;
- форму заповнюють тістом лише на 2/3 від його висоти, залишаючи місце для підняття бісквіта;
- щоб отримати стійкий масляний крем, його збивають в мисці з холодною водою;
- масло для крему повинно бути тільки свіже, адже воно є основним компонентом крему;
- білковий крем буде повітряним тільки, якщо збивати його в сухому посуді;
- додавання цукрового сиропу до білкової маси має відбуватися при постійному помішуванні, потроху;
- заварний крем стає більш густим в залежності від кількості борошна або крохмалю в його складі.
Дотримання цих правил дає можливість швидко і легко створити кондитерський шедевр у вигляді пишного і смачного торта з горіхами.