31 март 2019 19

Як смачно приготувати салат «Коул Слоу»

Салат «Коул Слоу» користується популярністю в Європі та Америці. У кожного кухаря існує своя особливість приготування цього салату з додаванням різних компонентів.

Найважливішим і основним компонентом цієї страви є капуста. Причому в класичному варіанті приготування додається два її види: білокачанна і червонокачанна. Також в основі приготування лежить незвичайний соус, який і надає салату родзинку.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
білокачанна капуста - 500 грам
стебло селери - один
морква середніх розмірів - одна
цибулина середніх розмірів - половина
кисле зелене яблуко - одне
кріп - невеликий пучок
сметана 15%-ной жирності - 4 ст. ложки
мінімальної жирності майонез - 2 ст. ложки
оцет яблучний 6%-ний - одна столова ложка
сіль і цукор - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 43 Ккал

У приготуванні салат «Коул Слоу» дуже проста і займе невелику кількість часу.

Безпосереднє приготування салату:

  1. Морква, цибуля, селера, яблуко, капусту нарізати у формі тоненькою соломки;
  2. Тепер варто зайнятися підготовкою заправки для салату. Для цього в окрему ємність викласти сметану і майонез. Вилити столову ложку яблучного оцту. Додати подрібнений свіжий кріп, трохи солі і всю суміш ретельно перемішати;
  3. З'єднати в підготовленій ємності всі овочі і підготовлену заправку. Ретельно перемішати.

Версія Джеймі Олівера

Рецепт капустяного салату «Коул Слоу» від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера дещо відрізняється від класичного способу готування. Отже, детальний перелік необхідних складових:

  • дві моркви середніх розмірів;
  • білокачанна капуста – 500 грам;
  • одна цибулина, розміри невеликі;
  • натуральний йогурт в кількості двох столових ложок;
  • зерниста гірчиця (негостра) – не більше однієї столової ложки;
  • перець чорний мелений і морську сіль додавати у відповідності з особистими смаковими уподобаннями.

Час приготування – всього близько 12 хвилин.

Калорійність – 51 ккал.

Процес приготування салату:

  1. Моркву очистити від шкірки, ретельно вимити і нарізати у формі дрібної соломки;
  2. Підготувати капусту. Зняти з неї самий верхній шар листя і нарізати якомога тонше;
  3. Цибулю також звільнити від шкірки, вимити і нарізати у формі найтонших півкілець;
  4. Всі овочі змішати в загальній ємності, додати йогурт, гірчицю;
  5. Присипати сіллю і перцем. Все ретельно перемішати. Салат готовий до подачі до столу.

Коржі з кукурудзяного борошна з грузинським рецептом, читайте як правильно приготувати це блюдо.

Як приготувати рецепт молочної манної каші в мультиварці читайте в нашій статті.

Дріжджове тісто на пиріжки — рецепти з фото і відео.

Рецепт салату «Cole Slaw» з червонокачанної капустою

Для приготування салату з червонокачанної капустою потрібно:

  • один качан білокачанної капусти;
  • один качан червонокачанної капусти;
  • дві моркви середніх розмірів;
  • кукурудза консервована – одна банка;
  • пучок свіжої петрушки;
  • цукор в кількості двох чайних ложок;
  • сіль поварена – не більше однієї чайної ложки;
  • діжонська гірчиця в кількості двох столових ложок;
  • сік свіжого лимона — три столових ложки;
  • пісний майонез – 200 грам;
  • кількість перцю духмяного молотого залежить від особистих смакових уподобань.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 92,7 ккал.

Приготування страви:

  1. Спочатку, необхідно зайнятися підготовкою соусу. Для цього в загальній ємності змішати діжонську гірчицю, йогурт, сік лимона і запашний мелений перець. Залишити для настоювання;
  2. Червонокачанну капусту необхідно нарізати якомога тонше. Злегка присипати сіллю і добре розім'яти руками. Так, вона стане набагато м'якше;
  3. Зелень петрушки нарвати руками на дрібні шматочки;
  4. Білокачанну капусту дуже тонко нарізати і добре розім'яти руками. Морква очистити, вимити і натерти на тертці дрібного розміру;
  5. З кукурудзи злити зайву рідину;
  6. Всі підготовлені складові перемішати спільної ємності;
  7. Залити підготовленим соусом і дуже ретельно перемішати.

Спосіб приготування з селерою

Для приготування цієї страви потрібні наступні список складових:

  • корінь селери — 800 грам;
  • яблука червоні великих розмірів – 2 шт.;
  • горіхи волоські – один стакан;
  • в'ялена журавлина – ½ склянки;
  • сметана 15%-ной жирності – один стакан стандартних розмірів;
  • хрін у кількості двох чайних ложок;
  • гірчиця діжонська – 1 ½ чайні ложки;
  • оцет яблучний 6%-ний – 2 столових ложки + 1 ½ чайні ложки;
  • цукор в кількості однієї чайної ложки;
  • чорний перець (мелений), сіль додавати у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування — 2 години 30 хвилин.

Калорійність – 108 ккал.

Як приготувати салат «Коул Слоу» з селерою:

  1. Волоські горіхи необхідно трохи обсмажити на абсолютно сухій сковороді, а потім подрібнити;
  2. Корінь селери почистити, вимити і нарізати у формі тоненькою соломки;
  3. Викласти підготовлений селера в ємність і залити двома столовими ложками яблучного оцту;
  4. Яблука нарізати у формі скибочок середнього розміру і викласти до селери;
  5. Додати туди ж в'ялену журавлину і подрібнені волоські горіхи. Все ретельно перемішати;
  6. В окремій ємності добре збити сметану, хрін, цукор, діжонську гірчицю і яблучний оцет. Додати сіль і перець, ретельно перемішати заправку, а потім залити нею салат;
  7. Ретельно все перемішати і помістити в холодильну камеру на 2 години.

Корисні поради

  1. Яблука обов'язково додавати в салат тільки зелені.
  2. Співвідношення яблук і капусти в салаті має становити 30:70.
  3. Для того щоб салат вийшов більш вишуканим, часто додають в основний перелік інгредієнтів родзинки, попередньо пропарений, свіжий виноград або консервовані ананаси.
  4. Для того щоб яблука в салаті не потемніли і не зіпсували зовнішній вигляд всього салату, варто побризкати їх свіжим соком лимона.

Незважаючи на те, що салат «Коул Слоу» є стравою американської кухні, в наших регіонах він також користується чималою популярністю. І це не дивно, оскільки це блюдо відрізняється хорошими смаковими якостями, насиченістю великою кількістю вітамінів і корисних компонентів, і при цьому є абсолютно некалорійною їжею.

Що ще почитати: