12 апрель 2019 16 372

Покрокові рецепти салатів з тунцем і помідорами

З найбільш популярних салатів з рибою можна виділити італійський рецепт з тунцем. У нас на Батьківщині він зазнав безліч змін: змінювалися не тільки інгредієнти, але і соуси, і спосіб нарізки і подача. Але всі ці варіанти виявилися дуже вдалими. Такі салатики швидко прикрасять стіл своїм колоритом!

Рецепт салату з тунцем і помідорами
Інгредієнти Кількість
зеленої цибулі - 3 пера
помідори - 2 шт.
міксу салатів - 1 пачка
тунця - 1 банку
олії оливкової - 45 мл
діжонської гірчиці - 5 г
бальзамічного оцту - 15 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 97 Ккал

Збірка салату:

  1. Страва подається порційно, тому потрібно відразу приготувати дві тарілки. На них треба викласти вимитий мікс салату. Якщо не хочеться купувати пачку, можна використовувати те, що є під рукою: крес-салат, лоло-россо, рукколу, базилік, навіть зелені частини пекінської капусти – все підійде в якості подушки для салату;
  2. Обидва помідори помити, вирізати плодоніжки. Порізати на невеликі часточки або шматочки, а можна просто великим кубиком. Покласти їх у довільному порядку на листя;
  3. Зелену цибулю помити, а потім подрібнити. Білу частину теж використовувати. Посипати зверху на інші інгредієнти;
  4. З банки з рибою вилити масло, а саме м'ясо перекласти на тарілку. Вийняти всі кісточки і розім'яти його вилкою. Дуже сильно розминати не потрібно, нехай залишаться невеликі об'ємні шматочки;
  5. Рибу поділити навпіл і викласти в центр на тарілки;
  6. У тій же глибокій мисці, де була риба, необхідно змішати оцет з гірчицею і маслом в однорідну масу. Змішувати можна вилкою;
  7. Тонким струменем полити соусом весь салат на обох тарілках і відразу подавати.

Салат з тунцем, черрі і яйцем

  • оливкова олія;
  • 5 помідор черрі;
  • 2 яйця;
  • 1 пучок листя салату;
  • 1 цибуля;
  • 15 мл соку лимона;
  • 1 банку тунця.

Час на приготування – 25 хв.

Калорійність – 67 ккал/100 р.

Приготування салату:

  1. Відкрити банку з рибою і злити майже все масло. Витягнути м'ясо і розім'яти його вилкою разом із залишками масла – так виходить соковитіше;
  2. Звільнений від лушпиння цибулю слід дрібно нашаткувати і додати до риби;
  3. Потім обидва інгредієнта необхідно полити соком лимона;
  4. Черрі, помити і розрізати навпіл, а особливо великі плоди можна порізати на чотири частини;
  5. Всі перераховані вище інгредієнти необхідно помістити в салатник і перемішати, додавши оливкова олія. Посолити, а спеції додавати на свій розсуд. Можна використовувати гірчицю або соєвий соус;
  6. Яйця зварити так, щоб жовток був твердим. Це займає приблизно дванадцять хвилин, після чого їх слід охолодити і очистити. Розрізати їх на чотири часточки і додати в салатник зверху. Якщо хочеться, можна просто натерти їх і присипати зверху;
  7. Листя салату помити, злякатися вологу, укласти їх на блюдо цілими. А на них викласти інші інгредієнти. При бажанні, можна додатково прикрасити зеленню або маслинами.

Спробуйте приготувати неймовірний десерт — груша у вині. Це вишукане частування чудово підійде для романтичної вечері.

Якщо ви хочете приготувати незвичайне блюдо, не витрачаючи при цьому багато часу, спробуйте наш рецепт ароматної плов зі свининою з булгуру.

Курка по-мексиканськи — ви будете в захваті від цієї страви. Дуже вкуснй рецепт!

Консервований тунець з томатами і кукурудзою

  • Зелень;
  • 1 банку тунця;
  • 3 невеликих помідора;
  • 160 г кукурудзи (можна консервованої);
  • 2 яйця;
  • майонез;
  • 4 листи салату.

Час на підготовку – 20 хв.

Калорійність – 52 ккал/100 р.

Як зробити салат:

  1. Качан кукурудзи відварити в солоній воді. Коли він трохи охолоне, ножем зрізати потрібну кількість зерен. Взимку можна використовувати консервовану кукурудзу, витягнувши її з води;
  2. Листя салату сполоснути під водою, прибрати вологу, а потім нарізати невеликими квадратиками або смужками;
  3. Помідори помити. Далі їх треба нарізати на шматочки, обов'язково прибравши плодоніжку;
  4. Яйця зварити круто. Жовток повинен бути твердим. Їх потрібно охолодити, почистити і нарізати кубиками, але не занадто дрібними;
  5. Тунець з банки витягнути, масло не використовувати. Нарізати рибу такими ж кубиками, їх можна навіть просто відламати вилкою;
  6. Всі інгредієнти змішати в салатник, посолити. Додати бажану кількість майонезу. Можна так само використовувати будь-яку рослинну олію разом з соєвим соусом;
  7. Зелень помити, дрібно нашаткувати і присипати салат зверху.

Салат з огірком і помідором і тунцем

  • 30 г кедрових горіхів;
  • 2 помідори;
  • 1 зубок часнику;
  • 1 банку тунця;
  • 1 огірок;
  • 2 листків салату;
  • 30 мл соку лимона;
  • 60 мл оливкової олії;
  • 1 болгарський перець.

Час на підготовку – 30 хв.

Калорійність – 92 ккал/100 р.

Як приготувати салат:

  1. Витягнути м'ясо риби з банки і виделкою розібрати його на волокна;
  2. Всі овочі і листя вимити. Можна прикрасити салат листям фіолетового базиліка, їх тоді теж потрібно помити;
  3. Нарізати невеликими кубиками огірок, шкурку при необхідності можна зрізати. Тоді салат вийде ніжніше;
  4. Помідори вже без плодоніжки нарізати кубиками побільше;
  5. На такі ж кубики слід порізати болгарський перець, у якого спершу треба прибрати плодоніжку з насінням;
  6. Очищену головку часнику потрібно дрібно порубати ножем;
  7. Листя салату порвати руками на шматочки невеликого розміру;
  8. Змішати всі ці інгредієнти в одному салатнику;
  9. Зверху полити соком лимона, посолити, можна навіть трохи поцукрянити, поперчити;
  10. Додати оливкове масло, перемішати;
  11. Горіхи пересипати на суху гарячу сковороду прожарити протягом трьох хвилин, постійно заважаючи, посипати їх зверху.

Вишуканий салат з руколою

  • 3 помідори;
  • 1 пучок рукколи;
  • 7 кульок моцарелли;
  • 1 банку тунця;
  • кунжутне масло.

Час на підготовку – 10 хв.

Калорійність – 121 ккал/100 р.

Етапи складання салату:

  1. Вимиті помідори слід нарізати на кілька часточок;
  2. Рукколу помити, обсушити і покласти в салатник. Вона буде виконувати роль подушки;
  3. Зверху на неї покласти помідори;
  4. Далі витягнути тунець з банки, нарізати його слайсами і перекласти у вигляді віяла у центр салату;
  5. Кульки моцарелли, зовсім невеликі, в довільному порядку укласти зверху;
  6. Тонким струменем полити продукти кунжутним маслом. За бажанням можна присипати рубаною кунжутом.

Корисні поради

Кожне з цих страв можна доповнити домашніми сухариками. Для цього хліб нарізати на кубики, обсмажити їх в олії з доповненням часнику і пряних трав. Посипати зверху безпосередньо перед подачею. Якщо зробити це заздалегідь, вони розтопляться.

Так само до рецепту салату з кукурудзою можна додати рис. Тоді це буде вже повноцінне друге блюдо, досить легке і поживне. Дуже цікавий варіант вечері, в тому числі і романтичного.

Соковитий тунець перетворює будь-який стіл: як буденний, так і святковий. Жоден гість не відмовиться його спробувати. З-за чудового смаку страв з цією рибою ділитися ними не так вже і просто!

Що ще почитати: