22 май 2019 4 405

Як швидко приготувати коржі для торта на сковороді

Навіть без духовки можна стати пекарем-кондитером, а втілити в життя самі оригінальні торти допоможе звичайна сковорода. У порівнянні з випічкою з духовки, торти на сковороді готуються в рази швидше, не поступаються своїм духовим побратимам за смаком і можуть бути просочені абсолютно будь-яким кремом.

У даній статті ви дізнаєтеся, як легко і просто готувати коржі для торта на сковороді.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
цукрового піску - 200 г
сметани (жирність 20%) - 200 г
розпушувача або гашеного соди - 10 г
борошна - 500 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 317 Ккал

Цей варіант простих коржів на сковороді не тільки дуже швидко готується, але і вимагає наявності мінімальної кількості продуктів. Осилити приготування такого десерту без духовки під силу навіть недосвідченій господині, яка не часто возитися з тестом.

Приготування:

  1. Розмішати і трохи збити сметану з цукром до повного розчинення крупинок. Потім через дрібне сито невеликими порціями просіяти борошно, змішану з розпушувачем. Замісити не рідке, пластичне тісто;
  2. Розділити тісто на 8 або 9 частин, розкачати їх качалкою і спекти на сухій розігрітій сковороді по парі хвилин з кожної сторони. Для просочення ідеально підійде сметанний або заварний крем.

Коржі на згущеному молоці для торта на сковороді

Ці коржі є варіацією популярного торта «Молочна дівчинка». Для їх прошарку підійдуть збиті вершки, варене згущене молоко або заварний крем. Головне дати торту добре просочитися.

Для коржів зі згущеним молоком необхідно взяти:

  • 1 куряче яйце;
  • 380 г згущеного молока;
  • 10 г розпушувача (можна замінити такою ж кількістю гашеного соди);
  • 550-600 г борошна.

Витрати часу на випічку будуть не більше 30 хвилин.

Калорійність випічки – 316,9 кілокалорій на 100 грамів.

Порядок кулінарних процесів:

  1. У глибокій посудині розбовтати виделкою або вінчиком куряче яйце, влити до нього згущене молоко, розмішати до однорідного стану;
  2. Потім просіяти до рідким продуктам змішані сухі інгредієнти: борошно і розпушувач. Якщо використовується сода, то її гасять і додають до згущеного молока і яйця, а після цього просівають борошно;
  3. Тісто повинне вийти щільним і еластичним, на відміну від наливного, з якого печеться вище згадана «Молочна дівчинка». Отриманої кількості тесту вистачить, щоб спекти 8 коржів діаметром 27 см. Можна приготувати і більшу кількість коржів, але меншого діаметра;
  4. Піч пласти розкатаного тіста слід з обох сторін на сухій сковороді до золотистого кольору. Після повного охолодження їх можна перемазывать кремом. Для просочення торта на основі згущеного молока буде потрібно від 6 до 12 годин.

Як зробити сирні коржі для торта

Цікавий смак мають коржі з сирного тіста, випечені на сковороді. Вони готуються дуже швидко з недорогих і доступних інгредієнтів, і чудово поєднуються з будь-яким кремом. Також в прошарок між коржами можна покласти будь-які сезонні фрукти і ягоди.

Для сирного тіста знадобляться:

  • 1 куряче яйце;
  • 200 г цукру;
  • 200 г жирного сиру;
  • 20 г розпушувача;
  • 360 г борошна.

Час випічки складе не більше 40 хвилин.

У 100 г сирних коржів буде 299,0 ккал/на 100 р.

Послідовність дій:

  1. Яйце розтерти з цукровим піском, додати перетертий через сито сир і розмішати. Потім всипати розпушувач і борошно;
  2. Що вийшло в результаті тісто розділити на 6-8 частин. Кожну розкачати тоненький коржик, яку обсмажити на розпеченій сухій сковороді з обох боків до золотистого кольору;
  3. Перед складанням готовим коржикам можна надати більш правильну форму, обрізавши їх по краю прикладеної тарілки або кришки сковороди.

Салат з червоною ікрою — дуже смачне і багате частування.

Як зробити смачне морозиво з йогурту в домашніх умовах.

Читайте, як зробити цікаві конвертики з лаваша з начинкою. Рецепти з ідеями для начинок в нашій статті.

Швидкі шоколадні коржі на сковороді

Багато господинь здивуються, дізнавшись, що і бісквітні коржі можна спекти не в духовці, а на сковороді. Так, швидко приготувати шоколадний бісквітний торт можна, взявши за основу рецепт бісквіта «Шоколад на окропі», але приготувавши його нетрадиційним способом. Крем для такої основи торта можна взяти абсолютно будь-по своєму смаку.

На 5-6 швидких шоколадних коржів знадобляться:

  • 1 куряче яйце;
  • 200 г цукрового піску;
  • 25 г какао;
  • 125 мл молока;
  • 50 мл рослинного масла без запаху;
  • 10 г розпушувача;
  • 125 мл окропу;
  • 250 г борошна.

Всі кулінарні процеси з випікання такої шоколадної основи торта займуть 45 хвилин.

Калорійність цієї складової майбутнього десерту буде дорівнює 261,3 ккал/100 р.

Випічка:

  1. В окрему посудину просіяти і змішати всі сухі інгредієнти: цукор, какао-порошок, розпушувач і борошно;
  2. В іншій ємності з'єднати і добре розбовтати яйце, рослинне масло і молоко;
  3. З'єднати воєдино сухі і рідкі продукти, розмішати лопаткою або ложкою і влити окріп, не перестаючи помішувати;
  4. З отриманого рідкого, ллється тесту на сковороді з антипригарним покриттям без краплі олії спекти коржі. На один корж діаметром 22-24 см потрібно наливати від 150 до 170 мл тіста;
  5. Піч коржі потрібно, накривши сковороду кришкою 5 хвилин з одного боку, потім обережно перевернути корж на інший бік за допомогою двох лопаток, і пекти ще близько 1 хвилини. Після охолодження коржів можна приступати до складання торта.

Як приготувати медову основу для торта

Відповідь на питання, як приготувати коржі для Медовика на сковороді, дуже порадує любителів цього торта, оскільки він звучить так: швидко. І, правда, на сковороді 7-10 коржів встигнуть спектися швидше, ніж за 15 хвилин. Зовнішній вигляд і смакові якості таких медових коржів нічим не відрізняються від тих, які були приготовані з допомогою духовки.

Для приготування необхідний стандартний перелік інгредієнтів для Медівника, взятий у таких пропорціях:

  • 2 курячих яйця;
  • 200 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г меду (рідкого або зацукрованого);
  • 10 г негашеного соди;
  • 320 г борошна.

На замішування тіста і випікання коржів піде від 30 до 45 хвилин.

Калорійність 100 грамів медових коржів – 329,8 кілокалорії.

Хід роботи:

  1. На першому етапі замішування тіста потрібно мед і масло розтопити на водяній бані, і поки маса буде плавитися, збити яйця з цукровим піском;
  2. До расплавившейся, але не киплячій суміші на бані всипати соду і добре розмішати;
  3. Слідом за содою на баню відправляються яйця з цукром і просеянная борошно. Тісто добре розмішати ложкою і заварюється протягом 10-15 хвилин;
  4. Після цього його потрібно зняти з вогню, перекласти на посипаний борошном стіл, трохи вимісити і поділити на 6-12 колобків у залежності від діаметра майбутнього торта;
  5. З кожного колобка тіста розкачати тонкий корж і спекти буквально за 1-2 хвилинки з кожного боку на сухій розпеченій сковороді. Готові коржі можна перекласти заварним кремом або просто збитою сметаною з цукром.

Корисні поради

Рекомендації з приготування цього виду випічки, в основному, стосуються не вибору інгредієнтів, а вибору сковороди. Вона повинна бути з товстим дном і антипригарним покриттям. Це дозволить навіть наливні бісквітні коржі піч без масла, на сухій сковороді.

Рідке тісто під час випікання обов'язково потрібно накривати кришкою, а густе еластичне печуть не накриваючи. Якщо розкатаний пласт кладуть на звичайну чавунну сковороду, то її можна трохи припылить борошном.

Коржі з наливної тесту не можна перевертати, а просто спекти до стану, коли він схопитися з зовнішньої сторони. Але якщо господиня все ж таки зважилася перевертати їх, то зручніше це робити, озброївшись двома дерев'яними або силіконовими лопатками.

Для просочення тортів, для яких коржі готувалися на сковороді, підходять практично всі види кремів, але найбільш популярні: заварний, сметанний і на основі згущеного молока. Для прикраси тортів можна використовувати крихти від печива, горіхів, сухофрукти. В прошарок разом з кремом можна покласти улюблені фрукти або ягоди.

Просочення торта повинна тривати не менше 3-4 годин, в ідеалі, якщо вона проведе ніч у холодильнику перед подачею на стіл.

Що ще почитати: