12 март 2019 8 526

Як приготувати млинці з шинкою і сиром

Млинці можна вживати не тільки в якості солодкого з джемом або сиром, але і як основна страва. Особливо, якщо зробити їх з шинкою і сиром, то це буде не тільки смачно, але і ситно.

Млинці є досить універсальним стравою, оскільки його можна зробити як в якості десерту, так і основного в залежності від обраної начинки. Їх можна подавати з ікрою, м'ясом, сиром, морепродуктів та іншими продуктами. Але найсмачнішим поєднанням вважається саме рецепт з шинкою і сиром.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячі яйця - 2-3 шт.
молоко - 200 мл
тепла вода - 150 мл
просеянная пшеничне борошно - 300 г
вершкове масло - 15 г
рослинна олія - для смаження
цукор-пісок - 30 г
столова сіль - 40 г
шинка - 300 г
сир м'яких сортів - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 246 Ккал

Кожна господиня може похвалитися своїм рецептом тіста, яке перевірено часом і найсмачніше. Навіть в рецепт вже не потрібно підглядати, все робиться буквально на око. Однак, щоб досягти таких результатів, потрібно простояти біля плити не один рік.

Традиційний рецепт тіста для млинців включається в себе певний перелік продуктів. Залежно від особистих переваг сім'ї або своїх власних в списку інгредієнтів можуть з'являтися інші продукти. Наприклад, додавання приправ для посилення смаку або цукру для ласунів.

Рослинного масла потрібно буквально кілька столових ложок для змащування сковороди і в саме тісто. Для того, щоб готові млинці, укладене на тарілку стопкою, не злипалися між собою і придбали смачний аромат, необхідно після кожного нового шару додавати маленький шматочок масла між ними. Цей секрет знали ще наші бабусі, тому їх млинці виходили такими смачними.

Послідовність приготування:

  1. Приготування тіста. Для цього потрібно змішати яйця, молоко, сіль і цукор в посуді. Ретельно перемішати всі інгредієнти (краще використовувати кухонний вінчик для зручності). Додати в суміш борошно порційно і по мірі замішування додавати воду. Якщо відразу висипати весь кількість, то утворюються великі грудки. Краще поступово додавати сухий інгредієнт. Останнім «штрихом» буде додана столова ложка рослинної олії;
  2. Смаження млинців. У цьому пункті немає нічого складного, головне стежити за млинцями і не відлучатися надовго від плити. У такому разі результат буде відповідним. Кожен новий блін, укладається стопкою на попередній, має супроводжуватися шматочком вершкового масла;
  3. Начинка для млинців. Для більшості рецептів існує певні вимоги до нарізки продуктів. Що стосується шинки і сиру для млинців, то тут варто відштовхуватися тільки від особистих переваг. Тільки сир краще потерти на дрібній тертці, щоб від гарячих млинців він швидше розплавився і став м'яким. Укладати начинку можна в довільному порядку, а загортати краще конвертиками.

Ось і весь рецепт! В кінці можна додатково обсмажити вже фаршировані млинці на сковороді до рум'яної скоринки, щоб вони були більш соковиті і хрусткі. Приготування такої страви не забере багато часу і сил, а запах від млинців пошириться по всьому будинку.

Як зварити компот із замороженої вишні читайте в нашій статті.

Пиріг з сиром і ковбасою — простий і смачний рецепт домашньої випічки.

Читайте як приготувати гнізда з макаронів з фаршем в нашій статті.

Млинці з шинкою, сиром і свіжими помідорами

Млинці, фаршировані начинками, можна сміливо виставляти на святковий стіл в якості закусок. Але яку вибрати начинку серед величезного розмаїття? Неважким рецептом є блюдо з млинців з шинкою, сиром і свіжими помідорами.

В даному випадку приготування млинців нічим не відрізняється від попереднього способу. Рецептура і готування абсолютно ідентичні. Різниця лише в начинці, про яку мова піде нижче.

Інгредієнти для начинки:

  • свіжі помідори – 2-3 шт. середнього розміру;
  • сир м'яких сортів – 200 г;
  • шинка – 250 г;
  • майонез – 50 г;
  • зубчик часнику, сіль, перець.

Час приготування (з урахуванням випікання млинців): 60 хвилин.

Калорійність на 100 г: 220 Ккал.

Як приготувати млинці з шинкою, сиром і помідорами? Все дуже просто! Приготування тіста і смаження млинців відбуваються за класичним рецептом, наведеним вище.

Технологія приготування нічим не відрізняється, так і кількість інгредієнтів однакове. Ось тільки до начинкою з шинки і сиру додається ще й свіжий помідор, який потрібно попередньо добре вимити.

Млинці з начинкою

У магазині можна зустріти млинці з різними начинками, починаючи з сирних і закінчуючи грибними або овочевими. Але навіщо купувати млинці в магазині, якщо їх з легкістю можна зробити в домашніх умовах? Та ще і начинка буде в 100 разів смачніше, оскільки продукти були відібрані самостійно і самі порції будуть більше.

Дуже популярний варіант млинців – з плавленим сиром. Потрапляючи на гарячий млинець, він починає плавитися і створює смачну пластичну масу. А з шинкою це поєднання взагалі здається божественним.

Інгредієнти для начинки:

  • шинка – 200 г;
  • сир м'яких сортів – 150 г;
  • плавлений сир – 150 р.

Час приготування (з урахуванням випікання млинців): 60 хвилин.

Калорійність на 100 г: 244 ккал.

Для того, щоб начиняти млинці, спочатку потрібно їх приготувати. Рецепт класичний: всі інгредієнти змішуються до однорідного рідкого стану, після випікаються на сковороді з антипригарним покриттям і складаються стопкою для подальших дій.

Що стосується начинки з сирів двох видів і шинки, то готувати їх не варто. Досить нарізати шинку довгастими скибочками невеликої ширини, а сир натерти на дрібній тертці. Плавлений сир краще нарізати маленькими однаковими кубиками, щоб він швидше розплавився.

Після того, як млинці готові, в них вкладається начинка. Після цього потрібно розкласти млинці на деко і відправити в духовку на 10 хвилин (температура повинна бути 130-150 градусів).

Таким чином сир розплавиться, а шинка стягне м'якою і соковитою.

Млинці з шинкою, сиром і майонезом

Без майонезу не обходиться практично жодна страва, крім солодких. Його додають скрізь, і млинці не стали винятком. Але в цьому варіанті він потрібен для сиру, щоб у поєднанні ці два продукти розплавилися і видавали чудовий аромат.

Інгредієнти для начинки:

  • шинка – 300 г;
  • сир м'яких сортів – 250 г;
  • майонез – 150 р.

Час приготування (з урахуванням смаження млинців): 60 хвилин.

Калорійність на 100 г: 292 Ккал.

Отже, млинці пожарены і готові до закладці начинки. Але попередньо її слід підготувати. Для цього необхідно натерти сир на дрібній тертці. Шинку потрібно нарізати довгими скибочками, додати в посуд до сиру і все ретельно перемішати.

Укладання такої начинки починається з покриття млинця тонким шаром майонезу. Варто рівномірно розподіляти його по поверхні, не доходячи до країв 3-4 см, інакше він буде просочуватися з них. Після викладається основна маса з шинки і сиру невеликою гіркою в центрі, і млинець потрібно загорнути акуратним згортком.

Фаршировані млинчики

Даний рецепт буде відрізнятися способом сервірування млинців. До речі, начинка тут буде класична – шинка і сир, а також тісто, приготовлене по традиційному рецепті (молоко, борошно, цукор, сіль, яйця, вершкове масло).

На ще гарячі млинці викладається столова ложка шинки і їдальня ложка тертого сиру. Акуратно, піднімаючи блін за краї, потрібно сформувати з нього подобу мішечка.

Для того, щоб зафіксувати його в такому вигляді, будуть потрібні листя зеленого лука. З їх допомогою можна з легкістю зав'язати млинець і подавати в такому вигляді на стіл. Оригінальна закуска, та до того ж ситна, прикрасить стіл і стане смачним доповненням до страв.

Поради професійних кухарів

Для кожного рецепту існують деякі тонкощі, дотримуючись яких, можна отримати ідеальне блюдо з мінімальними зусиллями. Зокрема, поради від кухарів з приготування млинців націлені на те, щоб вони виходили завжди смачними і красивими. До них відносяться наступні моменти:

  • якщо додати в тісто щіпку соди, то на поверхні млинця будуть утворюватися симпатичні бульбашки в процесі смаження;
  • для начинки з сиру необхідно використовувати сири тільки м'яких сортів, інакше вони не розплавляться і млинці будуть сухуватими на смак;
  • перед смаженням сковороду потрібно змастити шматочком сала.

Ще одним слушною порадою є рекомендація вживати млинці в їжу свіжоприготовленими, поки вони ще теплі. Як правило, після декількох годин в холодильнику або просто на кухонному столі, вони охолоджуються і після вторинного підігріву вже не ті на смак.

Млинці з шинкою і сиром є не тільки закускою, але і цілком повноцінним стравою на сніданок або обід. Вся справа в правильно підібраній начинці, що поєднує в собі ніжне м'ясо і м'який, розплавлений від тепла сир. Дивуйте своїх близьких новими рецептами і ловіть захоплені погляди!

Що ще почитати: