23 март 2019 7 751

Як зробити рулет зі свинячої рульки в домашніх умовах

Соковита, ароматна свиняча рулька – страва, яку хочуть навчитися готувати всі господині. Варіантів її приготування існує величезна безліч, треба тільки докласти трохи сил, бажання і все обов'язково вийде. Якщо експериментувати, додавати різні інгредієнти, кожен раз буде виходити все смачніше і смачніше.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
рулька - 1 кілограм
сіль - 20 г
спеції - за смаком
селера - 2 стебла
морква - 60 грам
цибулина - 1 шт.
часник - 3 зубчики
Час приготування: 1080 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 Ккал

Найпростіший варіант приготування рульки – класичний. В результаті вийде шалено смачний варений рулет зі свинячої рульки. В цьому випадку все дуже просто і легко.

  1. Рульку помістити у велику каструлю, залити водою і залишити на 6 годин, дістати з ємності, добре почистити металевої губкою і ножем,
  2. Видаліть все непотрібне;
  3. Перекласти рульку в нову каструлю, влити необхідну кількість води, щоб вона покривала її, поставити на вогонь і варити 150 хвилин, покласти лавровий лист, готувати ще 15 хвилин;
  4. Викласти її на тарілку, дати трохи охолонути, зробити розріз, видалити кістку;
  5. посипати спеціями і натертим часником, щільно обмотати харчовою плівкою і поставити під гніт на дві години.

Щоб вийшов рулет добре нарізався, він повинен відстоятися в холодному місці на 6-8 годин, тоді він не буде розпадатися. Якщо є бажання, можна витратити трохи більше часу на приготування цієї страви з начинкою зі смажених грибів, корейської моркви, зелені.

Як приготувати рулет із свинячої рульки з яблуками

Дуже оригінальний і незвичайний смак у рульки з яблуками, які надають страві трохи кислуватий, але при цьому і солодкий смак. Фрукти ідеально поєднуються з м'ясом, роблять його ще ніжніше і м'якше.

Інгредієнти:

  • рулька – 1 штука;
  • приправи;
  • сметана – 30 мілілітрів;
  • сіль.
  • яблука – 200 грам.

Час приготування: 10 годин.

Калорійність на 100 грам: 154 ккал.

  1. Рульку замочити у воді, почистити, розрізати і видалити з неї кістка, а також сухожилля;
  2. М'ясо трохи відбити, посипати зверху пропущеним через прес часником, приправами, сіллю, все це втерти;
  3. Видалити з яблук шкірку, серцевину, розрізати його на 4 шматочки і ці скибочки покласти всередину рульки, загорнути рулетом, зав'язати ниткою і помістити в рукав або харчову плівку;
  4. Покласти м'ясо в каструлю, залити водою і варити 3 години на дуже повільному вогні, постійно знімаючи піну;
  5. Дістати рулет з води, дати йому трохи охолонути, натерти часником, полити сметаною, викласти на деко і запекти в духовці до золотистого кольору.

Рецепт цієї страви дуже простий і на його приготування потрібно зовсім небагато продуктів.

Читайте як приготувати смачну тушковану картоплю з фаршем.

Читайте як приготувати вишукані тарталетки з крабовими паличками і ананасом.

Як приготувати запіканку з моркви — візьміть на замітку кілька цікавих рецептів.

Рулет з начинкою

Рулет з начинкою – дуже вишукане і смачне блюдо, яке можна подавати і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограма рульки;
  • морква;
  • приправи;
  • 0,3 кілограма курячого філе;
  • 2 зубчики часнику;
  • цибуля – 150 грам;
  • сіль;
  • вода.

Час приготування: 6 годин.

Калорійність на 100 грам: 143 ккал.

  1. У каструлю налити воду – 2 літра, додати спеції за смаком, поставити на вогонь і прокип'ятити 10 хвилин;
  2. Зачистити шкуру на рульки, добре помити її, видалити з неї кістка, трохи відбити м'ясо, поперчити, посипати сіллю, часником;
  3. Філе нарізати тонкими пластинами, відбити, натерти приправами;
  4. Моркву порізати тонкими смужками;
  5. Викласти на гомілку морква, філе, загорнути рулетом, зав'язати мотузкою;
  6. Покласти рулет в каструлю, залити маринадом, варити 2 години, перекласти на блюдо, дати постояти в холодильнику 2 години.

Рулет виходить дуже смачним, а в приготуванні немає нічого складного. З начинкою можна експериментувати і використовувати інші інгредієнти. Якщо рідини буде трохи не вистачати, можна потроху доливати в каструлю воду, щоб м'ясо встиг приготуватися.

Як зробити страву з начинкою в духовці

Для святкового застілля завжди можна з простих продуктів приготувати щось смачне і незвичайне. Запечена рулька – саме таку страву, а після підготовчого етапу вона відразу ж відправляється в духовку і готується досить швидко.

Інгредієнти:

  • 1 рулька;
  • часник сушений;
  • сіль;
  • гриби – 300 грам;
  • цибулина;
  • перець чорний;
  • паприка.

Час приготування: 5 годин.

Калорійність на 100 грам: 167 ккал.

  1. У невеликій ємності з'єднати всі спеції: сіль, паприку, часник, перець, перемішати;
  2. Рульку добре почистити, помити, просушити за допомогою паперового рушника, зробити розріз і дістати кістку, не чіпаючи при цьому сухожилля і м'якоть;
  3. Обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиками, додати до нього пластинки грибів, протушкувати 10 хвилин;
  4. Натерти з усіх боків м'ясо, покласти в нього начинку, згорнути у вигляді рулету, перев'язати ниткою, загорнути у великий шматок фольги, викласти на деко швом вгору;
  5. Поставити на 90 хвилин у духовку, добре і попередньо розігріту до температури 200 градусів;
  6. Зняти з рульки фольгу, поставити деко ще на 20 хвилин у духовку, щоб скоринка трохи підрум'янилася і придбала золотистий колір.

Після приготування рульку обов'язково потрібно поставити в холодильник на ніч або на кілька годин, щоб вона повністю охолола і тільки після цього нарізати порційними шматочками.

Кулінарні підказки

Щоб смак свинячий рульки перевершив всі очікування, необхідно звернути увагу на кілька моментів, які відіграють дуже важливу роль в кінцевому результаті.

  1. М'ясо обов'язково потрібно вибирати тільки якісне і краще всього, якщо це буде молоде тварина, віком до двох років, оскільки з віком, смакові якості продукту стають гірше, і готувати його доведеться набагато довше, але і це не гарантує позитивний результат;
  2. Для приготування рулету, використовується тільки задня гомілка, на якій більше м'яса, а ось передню частину ноги, можна використовувати для холодцю, який стане більш наваристим;
  3. Коли рулька готується зі шкурою, її обов'язково потрібно обробити, видалити з допомогою одноразової бритви залишки щетини, потримати над газовою конфоркою, замочити на кілька годин у воді і добре почистити ножем;
  4. Свиняча рулька стає м'якою тільки після тривалого приготування. Її можна відварювати або запікати в духовці за допомогою рукава або фольги, щоб захистити від підгоряння;
  5. Якщо рулет готується в духовці, то час її запікання можна зменшити, якщо попередньо її трохи відварити у воді, таким чином м'ясо залишиться ніжним і не пересушити з-за тривалого впливу високих температур.

М'ясний рулет з свинячої рульки дуже простий у приготуванні, необхідно тільки вибрати хороші продукти і зробити все так, як описано в рецепті. Можливо, виникнуть невеликі складнощі у його приготуванні, але експериментуючи з інгредієнтами, кожен раз буде виходити все краще і краще.

Що ще почитати: