06 июнь 2019 29

Як приготувати рульку в пиві в домашніх умовах

Запечена свиняча рулька є одним з улюблених страв у багатьох національних кухнях. Вона дуже популярна серед відомих кулінарів і гурманів усього світу. Приготувавши її на святковий обід або вечірній вечерю, ви зможете вразити всіх своїми кулінарними талантами. Адже вона дуже ситна і смачна.

Рулька в пиві з медом
Інгредієнти Кількість
рульки - 1 або 1,5 кг
темного пива - 500 мл
цибулин - 2 шт.
меду - 3 ст. л.
моркви - 1 шт.
петрушки - 1 пучок
помідор - 2 шт.
селери - 1 пучок
перцю - 1 шт.
гвоздики - 2 шт.
лаврового листочка - 2 шт.
часнику - 1 головка
солі - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 295 Ккал
Це блюдо урізноманітнює будь-який стіл і принесе задоволення своїм смаком. До того ж, приготування рульки за даним рецептом досить економічно і не потребує багато зусиль і часу.

Як приготувати свинячу рульку в пиві з медом:

  1. Промиваємо і скоблим м'ясо;
  2. Кладемо його в об'ємну каструлю і засипаємо усіма перерахованими вище подрібненими овочами;
  3. Додаємо спеції і солимо;
  4. Додаємо в каструлю воду так, щоб вона не закривала м'ясо, і виливаємо півпляшки пива;
  5. Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо 2 години під закритою кришкою;
  6. Після варіння остуджуємо м'ясо;
  7. Залишився пиво розбавляємо з медом, і цією сумішшю заливаємо рульку;
  8. У розігріту до 220 градусів духовку поміщаємо м'ясо на 40 хвилин.

Подається страва з відварною картоплею, горохом або скибочками обсмажених кислих яблук.

Пивна рулька, запечена в духовці

М'ясо, запечене в духовці – це рецепт соковитого і ароматного страви. Плюс цього рецепту в тому, що подавати страву можна або в холодному вигляді, або у гарячому.

Компоненти:

  • 1 кг свинини;
  • 1 головка часнику;
  • 1 ч. л. без гірки сухого меленого імбиру;
  • сіль за смаком;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. меду.

Час, який знадобиться для приготування в духовці, складе близько 2,5 години.

Калорійність страви дорівнює 231 калорія на 100 грам.

Як приготувати запечену рульку в пиві:

  1. Покладіть м'ясо в каструлю і залийте прохолодною водою;
  2. Потім додайте сіль;
  3. Очистіть половину часнику і помістіть зубчики часнику цілком в каструлю;
  4. Доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть на повільному вогні пару годин;
  5. Готову свинину дістаньте і остудіть;
  6. Потім залишками часнику нашпигуйте ніжку;
  7. Заготівлю викладіть у форму для запікання, попередньо змащену рослинним маслом;
  8. Натріть ніжку сумішшю соєвого соусу і меду, посипайте імбиром;
  9. Запікайте близько 30 хвилин при 180С градусів.

Приготоване м'ясо зазвичай подається в гарячому або холодному вигляді. Піднести цю страву можна з картоплею, або капустою.

Медальйони з яловичини — приготуйте блюдо правильно. Кулінарні хитрості в нашій статті.

Пиріжки з повидлом — візьміть на замітку нашу добірку рецептів тесту і цікаві варіанти начинок.

Покроковий рецепт з фото супу з тюфтельками. Читайте наші поради, і у вас вийде смачне блюдо.

Рецепт рульки по-баварськи

Рулька, приготована за баварським традицій – це запашне, соковите і пікантне блюдо.

Інгредієнти:

  • 1 кг рульки;
  • 1,5 світлого і 200 мл темного пива;
  • цибуля – 1 шт;
  • 1 морквина;
  • 2-3 часникового зубчики;
  • сіль;
  • 2 ст. л. тростинного цукру;
  • 2 ст. л. меду;
  • чорний перець немелений;
  • гвоздика;
  • 2 ст. л. гірчиці.

Час приготування м'яса за таким рецептом не займе у вас більше 3 годин.

Калорійність дорівнює 470 калорій на 100 грам.

Як приготувати страву по-баварськи:

  1. Свинину помістити в глибоку каструлю, туди ж додати цибулю, моркву і часник в подрібненому вигляді;
  2. Вміст каструлі залити світлим пивом і поставити на повільний вогонь на 2 години;
  3. Потім потрібно приготувати соус: змішати гірчицю, мед, цукор, сіль. Цю суміш залити темним пивом і поставити на повільний вогонь і варити, поки не розчиниться цукор;
  4. Дістати зварену рульку, остудити її і зробити невеликі надрізи;
  5. Далі заливаємо м'ясо соусом і ставимо запікатися в духовку, розігріту до 180С на 25 хвилин;
  6. Після чого свинину необхідно перевернути, знову ж полити соусом і запікати 20 хвилин.

На стіл рульку по-баварськи бажано подавати гарячою і з гарніром. Як гарнір можна використовувати квашену або тушковану капусту. Обов'язково до м'яса подаємо гірчицю і хрін.

Кулінарні підказки

Для того щоб ваше блюдо було смачним і ефектно виглядало на столі, необхідно врахувати кілька нюансів у його приготуванні і, насамперед, у виборі самого м'яса.

Кулінарні підказки, які допоможуть вдало приготувати рульку в пиві:

  • для запікання краще вибирати задню ніжку;
  • у будь рульки повинно бути більше м'яса, ніж жиру;
  • при покупці слід звернути увагу на її шкуру , вона повинна бути світлою;
  • при натисканні на м'ясо, воно має пружинити, це говорить про його свіжості;
  • запах повинен бути злегка солодкуватим;
  • якщо на м'ясі є сині штампи від виробника, то їх необхідно змити;
  • якщо вам все ж потрапило старе м'ясо, то його слід вимочити в підсоленій воді протягом 2 годин;
  • якщо ви не хочете, щоб м'ясо відокремилося від кістки при варінні, загорніть в марлю;
  • для того щоб свинина вийшла м'якою, її варто потримати в молоці 2-3 години перед приготуванням;
  • перед приготуванням шкуру рекомендується злегка обпалити над газом, навіщо промити і витерти паперовим рушником;
  • щоб надати м'ясу пікантність, перед приготуванням його можна вимочити у вині зі спеціями;
  • щоб досягти ефектності подачі страви, гарнір необхідно посипати подрібненим свіжим кропом, залити його соком від самого м'яса.

На підставі даної статті можна зробити висновок про те, що приготування м'яса з того чи іншого рецепту – діло немудре і не витратне. Крім цього, м'ясо виходить досить ситним і дуже смачним.

Свиняча рулька в пиві – це гарний привід зібратися всією сім'єю або дружньою компанією за столом і покуштувати приємне частування. Безумовно, людська фантазія безмежна, маючи бажання і час, можна творити воістину кулінарні дива.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: