17 март 2019 2 336

Як правильно приготувати курник з млинців

У справжньої господині плита не стоїть без діла, так само як і духовка. Адже чим, як не свіжою і ароматною випічкою можна здивувати і порадувати рідних і гостей? Паски, кулеб'яки, розтягаї і, звичайно ж, курники – далеко не повний перелік кулінарних страв, що подаються на стіл і в свято, і в будень.

Однак маючи достатнім часом, навіщо обмежувати себе малим, і не спробувати спекти не аби що, а справжній царський пиріг – курник? Цей дивно поживний і смачний пиріг здатний стати відмінною закускою, замінити основне блюдо і надати трапези особливий колорит.

Отже, викроївши час, підготувавши всі необхідні продукти, і скориставшись будь-яким з наведених нижче рецептів, печемо справжній шедевр – курник.

Курник з млинців з куркою і грибами – легко!
Інгредієнти Кількість
молоко 3,2 жирності - 2 склянки
яйце сире куряче - 2 шт.
сіяне борошно пшеничне - 1 склянка
сіль - 1-2 щіпки
цукор - 1 ст. ложка
масло рослинне - 100 мл
куряче філе - 150 г
суміш лісових грибів, печериці - 200 г
цибуля-ріпка великих розмірів - 1 шт.
сметана 20 % жирності - 200 мл
яйце відварне куряче - 4 шт.
сир, краще твердих сортів - 50-80 г
кухонна сіль, перчик мелений - за смаком
кріп - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 320 Ккал
Млинці – незмінна складова будь-якого курника. Традиційно вони використовуються як прошарок між начинками усередині конструкції. Але в спрощеному варіанті курника млинці послужать основою і замінять купол з тіста, почасти такий курник, нагадує млинцевий пиріг. Такий рецепт дозволяє заощадити час, отримавши при цьому нове оригінальне і ситне страву.

Почати можна з приготування млинців, а далі взятися за начинку, готуючи її, млинці охолонуть, і з ними легше працювати при формуванні курника.

Для отримання млинцевого тіста змішати всі зазначені інгредієнти, крім олії рослинної. Його в отриману суміш додати лише 1 столову ложку, інше масло потрібно для смаження млинців. Змішані продукти ретельно замісити віночком, або злегка збити блендером.

Розпечену сковороду змащувати маслом перед кожною порцією, і випікати млинці, рівномірно прожаривая з двох сторін. Для даного рецепту знадобиться 12 – 14 штук. Спечені млинці відкласти в сторону остигати, і зайнятися начинкою.

М'ясо куряче нарізати кубиками і обсмажити при помірних градусах не більше 10 хвилин. Очищений цибулю подрібнити, додати половину до обжариваемой курці. Сметану влити туди ж 1 столову ложку, всі приправити сіллю, перцем і тушкувати все разом не більше 15 хвилин.

Окремо обсмажити дрібно порізані гриби з іншою половиною цибулі, до повного приготування. Відварити вкруту яйця, почистити і дрібно порубати. Порубати і зелень кропу, змішати з крошеным яйцем.

Форму простелити харчовою фольгою і змастити ту вершковим маслом. Укласти у форму 4 або 5 млинців, таким чином, що б їх краю нависали з боків. На дно додатково покласти 2 штуки, негусто обмазати сметаною.

Викласти перший шар курника – цибульно-грибний і вкрити 2 млинцями. Повторити сметанную прошарок, укласти другий ряд начинки – курячий, над ним 2 млинця. Знову промазати сметаною і покрити яєчно-зеленою масою.

Прикрити 1 млинчиком, промазати сметаною, загорнути наверх звисають млинцеві краю. Накрити рештою млинцями, якщо ще залишилася сметана – обмазати верхівку курника.

Після чого присипати крупно перетертим сиром і відправити в розігріту до 180С духовку на 25 хвилин. Через це час курник зарум'яниться золотистою скоринкою, а, значить, пора діставати і подавати до столу!

 

Такий пиріг послужить відмінною заміною для звичних фаршированих млинців, а багатошарова начинка додасть пікантності страві.

Млинцевий курник в листковому тісті

Всім, хто любить возитися з тестом – рецепт курника з млинцями, куркою і грибами в листковому тісті доведеться по душі. При випіканні використовується два варіанти тесту і кілька начинок.

Коли-то в начинку пирога обов'язково включалася гречана або пшоняна крупа, зараз же крупа замінюється рисом. Також і начинка може бути найрізноманітнішої-аж до ягід, картоплі і квашеної капусти.

Але і з курино-грибною начинкою пиріг виходить не менш смачним.

Необхідні інгредієнти для основи:

  • тісто листкове готове – 500 г;
  • яйце сире куряче – 1 шт.

Для начинки:

  • млинці готові – 8 шт.;
  • рис – 100 г;
  • філе курячої грудки – 400 г;
  • цибулина велика – 2 шт.;
  • яйце «круто» куряче – 3 шт.;
  • гриби – 400 г;
  • сметана середньо-жирна – 4 ст. ложки;
  • сіль і приправи – за смаком;
  • рафінована олія рослинна для смаження -80 мл;
  • цибуля-перо зелений – 1 пучок.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин. Калорійність на 100 г: 370 Ккал.

Тісто готове листкове попередньо розморозити при кімнатній температурі. Спекти тонкі млинці можна по будь-якому своєму або поданим вище рецептом, в кількості 8 штук. Відварити курячу грудку в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Бульйон не зливати, він стане в нагоді надалі.

Цибуля звільнити від лушпиння, нарізати півкільцями і пропассеровать. Половину смаженої цибулі змішати з нашаткованою в кубики відварною філе курки. Другу половину додати до обсмажених пластинками грибів.

Рис відварити, змішати з порубаними крутими яйцями, сюди ж порізати перо зеленого лука. Після того як всі складові начинки підготовлені, слід приступити до формування пирога.

Тісто поділити на дві незначно нерівні частини, меншу з них розкачати і перенести на прокладений пергаментом деко. Це буде підстава курника. На підставу укласти перший шар начинки –рисово-яєчний.

Прикрити млинцем, який потім промазати сметаною. Потім йде шар курячий, і також вкривається млинчиком. Всі млинцеві прошарку змазують сметаною. Поверх смаженої з цибулею курочки, укладаються гриби, прикриваються млинцем.

Після повторити чергування начинка-блін, і приступити до формування куполоподібної шапки пирога. Тісто розкачати в коло і накрити шарову конструкцію курника у вигляді купола, краю прищипнути з краями підстави.

Тісто можна використовувати для декорування курника, у вигляді листочків, кісок, зірочок і т. д.

На вершині пирога зробити не великий отвір, сюди під час випікання курника можна підливати бульйон малими порціями, від чого начинка випічка вийде більш соковитою. Промазати курник взболтанным сирим яйцем.

Деко зі сформованим пирогом помістити в прогріту до 180 ° с і випікати курник до появи рум'яно-золотої скоринки. Після чого відкрити духовку, насолодитися спочатку ароматом, а в наслідок і смаком пирога. Приємного апетиту!

З чого роблять ячну крупу — користь і шкода продукту, як готувати правильно.

Рецепт простого бісквіта на кефірі — читайте як можна приготувати смачний десерт за пів години.

Візьміть на замітку нашу добірку рецептів гарячих бутербродів в лаваші.

Готуємо міні-курники з сиром і куркою

Пиріг курник недарма називають царським, велика кількість начинки і два види тіста, роблять свою справу, і пиріг виходить набагато вище і важче, ніж його кулінарні побратими. Це своєрідна спечена шапка Мономаха, здатна стати цвяхом застілля і наситити всіх присутніх.

Але майстерність кулінарії, як ніяке інше відкрито до експериментів і вдосконалення, а тому, чому б не змінити традиції, і спекти не один великий курник, а багато малих?

Із запропонованим покроковим рецептом завдання стає під силу і майстерним кондитерам, і недосвідченим господаркам.

Необхідні інгредієнти:

  • сіяне борошно пшеничне – 2 склянки;
  • яйце сире куряче – 2 шт.;
  • масло вершкове – 170 г;
  • молоко 3,2% жирності – 100 мл;
  • майонез низькокалорійний маложирний – 100 г;
  • шматок сиру – 100 г;
  • куряче філе філе – 300 г;
  • цибуля-ріпка не великих розмірів – 3 шт.;
  • готові тонкі млинці – 6-8 шт.;
  • картопля свіжий, середніх розмірів – 5 шт.;
  • пучки зелені кропу і петрушки – 2 шт.;
  • сіль і перець мелений чорний – за смаком.

Час приготування: 1 год. Калорійність на 100 г: 355 Ккал.

Як приготувати міні-курники з млинців з сиром і куркою? Почати краще з тіста. Для цього: масло вершкове покришити в кубики і з'єднати їх з борошном. За допомогою віночка або міксера збити в одній чаші молоко, майонез і 1 яйце сире.

Об'єднати борошняну масу з майонезно-молочною сумішшю, і вимісити до єдиного стану. Тісто заготовлено, і його добре прибрати на деякий час в холодильник, там воно дійде, поки готується начинка.

Філе курки дрібно нарубати або розмолоти блендером, до фаршеобразного стану. Почистити овочі, дрібно нарізати. Подрібнити зелені пучки. Після чого з'єднати в одну масу цибуля, картопля, філе січене і зелень. Поперчити і посолити, влити в масу сире яйце і вимісити фарш.

Дістати тісто з холодильника, розділити на декілька частин. Кожну частину сформувати в ковбаски, розкачати в тонкі млинці — пласти. За аналогією з приготуванням пельменів: використовуючи спеціальну форму або чашку відповідного діаметру, вирізати кружечки, які послужать підстава міні-курников.

У центр кожного кружечка викласти приготовану начинку, накрити вирізаним розмір млинчиком, додати зверху ще ложку начинки. Акуратно підняти краї тіста і защепити між собою, залишивши невеликий отвір зверху в центрі.

Підготувати жарова деко, змастивши маслом або проклавши пергаментом для випічки, викласти міні–курники, що б їх краю не стикалися між собою. Духова шафа прогріти від 180С до 200С і відправити туди піднос з пиріжками на 25 – 30 хвилин.

Через півгодини курники можна виймати з духовки, і в отвір кожного пиріжка покласти натертий до цього часу сир.

За бажанням готову випічку обмазати маслом вершковим, і страва готова до подачі.

Колись секрети приготування курников передавалися у спадок від покоління до покоління. У певний історичний період споконвічно російська кухня була забута, і кулінарні традиції частково втрачені.

Однак сьогодні найвідоміший національний пиріг, здавна улюблений і шанований російським народом, який подається в обов'язковому порядку на весіллях і до царського столу, повернув свої позиції. І, при бажанні, кожен може його спекти самостійно.

Що ще почитати: