26 май 2019 44

Як підготувати тісто для курника на кефірі

Російська та слов'янська кухня славиться своєю випічкою. Пиріг, або курник, вважається найсмачнішим тільки після правильного приготування тіста. Воно має бути м'яким, повітряним і дуже ніжним на смак.

Тісто для курника на кефірі
Інгредієнти Кількість
пшеничне борошно - 5,5 ст. або 0,7 кг
кефір - 250 мл
сіль - 30 г
цукор-пісок - 180 г
яйце - 1 шт.
вершкове масло - 150 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 327 Ккал

Розібратися, від чого саме тісто в курнике перетворюється в ароматну і ніжну випічку, допоможе рецепт його створення. Процес дуже простий, не складний, а більшу кількість продуктів є майже на кожній кухні.

При цьому заготовка для курника повинна бути зроблена так, щоб з'явилася можливість використовувати декілька видів начинки, розділеної млинцями.

Зроблене тісто можна підготувати заздалегідь і зберігати в холодному місці протягом трьох днів. Для його замісу потрібно спочатку розтопити масло на сковороді, виливши його потім в глибоку миску. Після в цю ж посуд вбити яйце, всипати цукор, сіль.

Збивши добре масу, влити кефір і малими порціями додавати борошно через сито.

Після почати місити тісто. Лише коли воно стане м'яким, пружним його можна викласти в пакет з поліетилену, обернути харчовою плівкою або покласти у змащену олією каструлю.

Приступити до готування курника, використовуючи підготовлену раніше заготівлю основу, можна відразу після вибору та підготовки начинки.

Рецепт тіста на маргарині

Дріжджове, бездріжджове, листкове тісто може перетворитися в ароматний, смачний курник. Вид замісу можна вибрати самостійно, а для створення чудовою, простий заготовки будуть необхідні:

  • жирний кефір (3,2 %) – 0,25 л;
  • вершковий маргарин – 0,25 кг;
  • борошно – 0,8 кг ± 100 г;
  • сода і сіль – по 5 р.

Приступити до випікання курника можна через два з половиною години після початку створення заготовки, при цьому заміс тіста здійснюється протягом усього 20-ти хвилин. Калорійність 100 грам заготовки на кефірі і маргарині становить 355 ккал.

У кефір засипається сода, сіль. Маргарин повинен бути спочатку розтанув, а потім охолоджений. Його потрібно з'єднати з рідкої кефірної масою, перемішати.

Борошно можна просіяти через сито під час засипання в рідку масу. Так починається процес замісу тіста. Його потрібно продовжувати до тих пір, поки тісто не набуде м'якість і еластичність, не перестане липнути до рук.

Після закінчення заготовка обертається плівкою і ставиться в тихе місце на 2 години до початку випічки або переміщається в холодильник для зберігання.

Кукурудзяна каша на молоці — рецепт, який обов'язково потрібно спробувати.

Візьміть на замітку рецепт італійської пасти «Карбонара» з шинкою, покрокові фото допоможуть вам приготувати страву правильно.

Як обсмажити відбивні на сковороді, щоб не отримати сухий шматок м'яса. Рецепт тут.

Пісочна основа на сметані

Курником називають російську пиріг, випечений в духовій шафі. Любителям ніжною, розсипчастою випічки до душі припаде саме страву, в основі якого лежить чудова пісочна заготовка. Для створення тіста на сметані будуть потрібні:

  • по 200 г сметани і маргарину;
  • 2 жовтка курячих;
  • 250 г борошна пшеничного;
  • по 5 г солі, розпушувача і цукру.

Час замісу складе всього півгодини, а калорійність ста грам – 410 ккал.

Взявши пару яєць, потрібно буде відокремити жовтки для тесту, а білки не викидати – вони знадобляться для змащування курника. В яєчних жовтках розчинити цукор, потім сіль.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, а розм'якшений маргарин з'єднати зі сметаною і яєчної сумішшю. Тільки після цього можна почати заміс, вводячи борошно невеликими порціями.

Така заготівля настоюється всього двадцять хвилин, її можна використовувати для готування смачного пирога з м'ясом або з сирною начинкою до чаю.

Корисні поради

У більшій частині рецептів тесту для курника запропоновано розм'якшувати масло і маргарин при нагріванні, під впливом високих температур. Однак зберегти більшу кількість корисних мінералів, вітамін вийде, розм'якшуючи вершковий продукт виделкою, а потім розчиняючи його, нехай навіть не остаточно, в сметані, кефірі, молоці. Також потрібно пам'ятати що:

  1. Варіанти заготовок для такого пирога дуже різноманітні, але у всіх маргарин можна замінити маслом і навпаки;
  2. Борошно просіюється не тільки для того, щоб запобігти попадання сміття в тісто, але і для збагачення, насичення киснем. Така дія не зайве навіть провести двічі;
  3. Уникнути обвітрювання, підсушування тесту можна тільки помістивши заготовку в пакет, обернувши плівкою, помістивши в змащену маслом посуд.

Не тільки процес створення головної складової курника – тесту — дуже простий, але і процес вибору начинки – все, що є на кухні. Це може бути картопля, капуста, будь-який вид м'яса, а також рибне філе, різні свіжі, консервовані фрукти, ягоди.

Що ще почитати: