12 май 2019 2 162

Як приготувати квасолевий суп в мультиварці

Квасолевий суп – це смачне частування, яке можна приготувати в якості першого на обід. Суп можна приготувати з м'ясом або з приправами, при цьому, він виходить дуже ситним і поживним.

Але всі знають, що приготування звичайним способом досить довгий, та й зовнішній вигляд не завжди виходить таким, яким хотілося б бачити це частування. А ось якщо суп з квасолі приготувати в мультиварці, то він буде наваристим, ароматним і дуже красивим, таким, що з нього можна писати картини.

А як його зробити в цьому диво-приладі, ми розглянемо докладніше в наступних рецептах.

Рецепт для тих, хто поститься
Інгредієнти Кількість
квасоля - 170 грам
картопля - 3 штуки
цибулина - 1 штука
морквина - 1 штука
зелень - на свій розсуд
масло вершкове - 20 грам
сіль - на свій смак
суміш приправ - на свій розсуд
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 169 Ккал

Процес приготування пісного квасоляного супу в мультиварці:

  1. З лука слід прибрати лушпиння, нарізаємо невеликими шматочками у вигляді кубиків або соломки;
  2. Далі моєму морквяний коренеплід, очищаємо його від шкірки і знову споліскують;
  3. Не варто моркву протерти через тертку, в такому вигляді вона втратить свої смакові якості;
  4. Найкраще морквяні коренеплоди нашаткувати тонкими смужками;
  5. Викладаємо в ємність мультиварки трохи вершкового масла, включаємо режим «Випічка» і виставляємо час 20 хвилин;
  6. Як тільки масло розтопиться, засипаємо порубаний лук і моркву, обсмажуємо овочі з усіх боків, постійно перемішуючи;
  7. Овочі потрібно обсмажувати протягом 15 хвилин, за цей час лук трохи підрум'яниться, а шматочки моркви стануть трохи м'якими;
  8. Квасоля рекомендується заздалегідь залити холодною водою і залишити постояти пару годин, але краще залишити настоюватися протягом всієї ночі;
  9. Кладемо до овочів квасоля, наливаємо воду, приблизно 2-2,5 літра;
  10. Перемикаємо в режим «Гасіння» і вибираємо час 1 годину;
  11. Тим часом чистимо картопляні бульби від шкірки, споліскуємо їх від бруду;
  12. Ріжемо картопляні бульби на невеликі шматочки, форма яких може бути різною – часточки, кубики, соломка;
  13. Через годину потрібно висипати в суп скибочки картоплі, додати сіль і суміш спецій;
  14. Потім знову ставимо режим «Гасіння» і час приготування 1 год. За цей час суп з квасолею буде повністю готовий;
  15. Після того як суп буде готовий, посипаємо його сушеної або посіченою свіжої зеленню.

Готуємо ситне блюдо зі свининою на обід

Для супу будуть потрібні наступні продукти:

  • 300-400 грам свинячого м'яса;
  • чотири картопляні бульби;
  • половина склянки квасолі білого виду;
  • головка цибулі;
  • одна морквина;
  • рослинна олія;
  • дві лаврушки;
  • сіль на свій смак;
  • суміш перців в молотом вигляді;
  • вода.

Часу на приготування знадобиться 3 години.

Калорійність – 120 ккал.

Як приготувати квасолевий суп зі свининою в мультиварці:

  1. Перед приготуванням супу, квасолю заливають холодною водою і залишають на декілька годин, якщо є можливість, то краще її замочити на ніч;
  2. Цибулю слід почистити від шкірки і порізати дрібними шматочками;
  3. Морква споласкивается, ріжеться на тонкі смужки;
  4. Підливаємо в ємність мультиварки трохи олії, вибираємо режим «Смаження» і залишаємо прогріватися;
  5. В розпечене масло треба засипати овочі. Все повинно зажариваться приблизно чверть години;
  6. Споліскуємо шматочки м'яса, ріжемо на середні шматочки;
  7. Через чверть години, кладемо до овочів м'ясо і смажимо чверть години
  8. З картоплі знімаємо шкірку, споліскують у холодній воді;
  9. Розрізаємо картопляні бульби на невеликі шматочки або смужки;
  10. Далі викладаємо до м'яса картопля і квасоля;
  11. Викладаємо кілька листочків лаврушки;
  12. Заливаємо все компоненти водою, приблизно 2 літри;
  13. Вибираємо режим «Суп» або «Гасіння», час приготування 2,5 години;
  14. В кінці додаємо в суп трохи солі і суміш мелених перців;
  15. Готовий суп трохи настоюється під кришкою і розливається по тарілках.

Квасолевий суп з копченою куркою в мультиварці

Для супу потрібні такі компоненти:

  • 400 грам копченої курки;
  • квасоля – 130 грам;
  • 400 грам картоплі;
  • 100 грам цибулі;
  • морква – 200 грам;
  • 30 грам вершкового масла;
  • рослинна олія;
  • сіль на свій смак;
  • кілька щіпок суміші з мелених перців;
  • суміш спецій для юшки;
  • 2 лаврових листа;
  • одна часникова часточка;
  • 3-4 гілочки кропу з петрушкою;
  • вода гаряча — 2-2,5 літра.

Час приготування – 2-2,5 години.

Калорійність – 89 ккал.

Процедура приготування:

  1. Копчену курку потрібно розрізати на невеликі брусочки або смужки;
  2. У чашу мультиварки потрібно налити трохи рослинного масла, додати вершкове масло, виставляємо програму «Смаження» і гріємо;
  3. В розпечене масло кладемо шматочки м'яса і обсмажуємо близько 10 хвилин;
  4. Далі потрібно прибрати з цибулини лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Морквину споліскуємо, чистимо від шкірки і рубаємо тонкими смужками;
  5. Овочі висипаємо до м'яса в мультиварку, розмішуємо і залишаємо обсмажуватися хвилин 10;
  6. З картоплі зрізаємо шкірку, моєму в прохолодній воді;
  7. Ріжемо картоплини на невеликі шматочки у вигляді кубиків або соломки;
  8. Квасоля рекомендується попередньо замочити в холодній воді на кілька годин, а краще на всю ніч;
  9. Викладаємо до інших компонентів картоплю і квасолю, все добре розмішуємо;
  10. Заливаємо воду, щоб вона повністю закривала всі компоненти;
  11. Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо готуватися протягом 1 години;
  12. Через годину в суп підсипаємо сіль, мелений перець і викладаємо листочків лаврушки;
  13. Часникову часточку очищаємо і рубаємо ножем невеликими пластинками;
  14. Кладемо часник в суп і залишаємо варитися в тому ж режимі ще 30 хвилин;
  15. Готовий суп повинен постояти під закритою кришкою близько 15-20 хвилин, після цього його можна розливати по тарілках.

Мексиканський суп в мультиварці-скороварці

Інгредієнти для приготування:

  • яловичина на кістці – 300-400 грам;
  • 500 грам картоплі;
  • одна морквина великого розміру;
  • 250 грам білої квасолі;
  • помідори – 4 штуки;
  • одна велика головка цибулі;
  • три часточки часнику;
  • сіль на свій смак;
  • пара пучок чорного перцю в молотом вигляді;
  • вода скільки буде потрібно.

Час приготування – 4-4,5 години.

Калорійність – 110 ккал.

Процес приготування:

  1. Квасолю заливають холодною водою і залишають на 2-3 години, а краще всього на ніч;
  2. У чашу скороварки викладаємо м'ясо, квасоля, заливаємо водою і варимо до готовності, приблизно 2-3 години. Готуємо під тиском;
  3. Як тільки клапан зашипить, зменшуємо вогонь і залишаємо отвариваться ще 30 хвилин;
  4. З лука прибираємо лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки;
  5. Морквину споліскуємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо на тонкі смужки;
  6. Очищаємо картоплю від шкірки, нарізаємо кубиками;
  7. Чистимо часникові зубчики і нарізаємо ножем на дрібні шматочки;
  8. Помідори промиваємо та нарізаємо на кубики або часточки;
  9. Виймаємо м'ясо з бульйону, нарізаємо на шматочки;
  10. Засипаємо овочі в бульйон і варимо ще півгодини до повної готовності;
  11. Хвилин за 10 до кінця приготування кладемо шматочки м'яса, підсипаємо трохи солі і спецій.

Суп квасолевий з ковбасою

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 100 грам квасолі;
  • 300 грам картоплі;
  • 100 грам ковбаси;
  • одна морквина;
  • цибулина – одна головка;
  • сіль на свій смак;
  • спеції на свій розсуд;
  • вода.

Час приготування – 1,5-2 години.

Калорійність – 95 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У ємність мультиварки треба засипати квасолю, залити її водою;
  2. Відварюємо квасолю в режимі «Варка на пару» протягом 45 хвилин;
  3. Після цього треба злити воду, залити нову воду і продовжуємо готувати в тому ж режимі;
  4. Лук очищаємо, і викладаємо цілу головку в бульйон з квасолею;
  5. Морква споліскуємо і ріжемо тонкими смужками;
  6. Засипаємо в бульйон моркву і продовжуємо варити;
  7. Картопляні бульби очищаємо від шкірки, промиваємо прохолодною водою;
  8. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками або соломкою;
  9. Засипаємо картоплю в бульйон і готуємо ще 15-20 хвилин;
  10. В кінці додаємо сіль, спеції;
  11. Наполягаємо готовий суп хвилин 15-20 і розливаємо по тарілках.

Підказки досвідчених кухарів

  • перш ніж відварювати, квасолю слід попередньо замочити в прохолодній воді на всю ніч. Після цього вона набагато швидше звариться;
  • моркву і цибулю рекомендується попередньо обсмажують, зажарка додасть супу аромат і наваристого;
  • обов'язково додайте спеції і різні прянощі, ці інгредієнти зроблять суп більш апетитним і ароматним.

Квасолевий суп, зварений в мультиварці – дуже ситне і смачне частування, яке стане прекрасним варіантом обідньої трапези, як для дорослого, так і для дитячого меню. У ньому міститься велика кількість вітамінів, які так необхідні для повноцінної життєдіяльності організму. Його можна робити як на основі овочів і бульйону, так і з м'ясом. У будь-якому випадку він виходить просто відмінним.

Що ще почитати: