20 июнь 2019 4 337

Як смачно приготувати пісний квасолевий суп

Бобові страви, у тому числі пісні супи з квасолі, мають велику кількість шанувальників. Якщо ви один з них і вирішили догодити свої смакові потреби, то спеціально для вас представляються кращі рецепти пісних квасолеві супів.

Класичний рецепт першого страви
Інгредієнти Кількість
картопля середніх розмірів - 3-4 штуки
цибуля ріпчаста - 1 штука
морква середніх розмірів - 2 штуки
червона квасоля - півтора склянки об'ємом 200 мл
приправи (перець, зелень, сіль) - за смаком
соняшникова або оливкова олія - 3 столових ложки
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал
Самий простий, традиційний рецепт приготування супу. Не вимагає багато інгредієнтів, хоча часу на приготування знадобиться чимало.

Послідовність приготування пісного квасоляного супу з червоної квасолі наступна:

  1. Квасолю необхідно замочувати очищеної прохолодній воді приблизно шість годин. Наприклад, можна зробити це на ніч, щоб продовжити до ранку.
  2. Розм'якшену квасолю разом з водою перемістити в каструлю, додати ще води і варити, тобто близько 40 хвилин на максимальному вогні до повної готовності.
  3. У цей час очистити і нарізати цибулю на дрібні кубики, моркву очистити і натерти, використовуючи тертку середніх розмірів.
  4. Змішати цибулю і моркву, потім обсмажити на соняшниковій або оливковій олії, часто помішуючи.
  5. Картопля позбавити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, відправити до киплячої квасолі і залишити готуватися на 10 хвилин.
  6. Додати в суп приправи за смаком, обсмажені овочі і знову залишити для кипіння на 10 хвилин.
  7. Готовий суп зняти з плити, дати охолонути і настоятися ще 15 хвилин обов'язково під кришкою.

Пісний суп з білої квасолі з грибами

Альтернативний спосіб приготування цього чудового блюда, цього разу з білої квасолі з додаванням грибів, любителі яких будуть просто в захваті.

Для приготування потрібно взяти:

  • картопля середніх розмірів – 4 штуки;
  • біла квасоля – один-півтора склянки, об'ємом 200 мл
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • свіжі гриби (печериці) – 250-300 грам;
  • приправи і зелень – за смаком.

Час на приготування — 70 хвилин, а час на замочування квасолі у воді – до 6 годин. Даний варіант трохи більше калорійний (60 ккал на 100 грам), ніж попередній, але теж дуже легкий.

Покрокова інструкція:

  1. Замочити квасолю у чистій воді (як і в попередньому рецепті), залишити у воді на 6 годин.
  2. Варити квасолю в каструлі до готовності (це може зайняти до 40 хвилин).
  3. Очистити і сполоснути цибуля, картопля та гриби.
  4. Нарізати цибулю та гриби на дрібні шматочки, картоплю на великі кубики.
  5. Скласти все в каструлю з квасолею і продовжити кип'ятіння хвилин 10.
  6. Зменшити вогонь і томити до готовності картоплі.
  7. Додати зелень, приправи, тримати на вогні ще 15 хвилин.
  8. Зняти посуд з плити і настояти пісний суп з білої квасолі з грибами протягом 10 хвилин.

На десерт приготуйте смачний пиріг з журавлиною і сметаною.

Пропонуємо вам найкращі рецепти соте з баклажанів. Рецепти з фото і нашими підказками допоможуть вам приготувати дуже смачне блюдо.

Домашній рецепт шаурми з курячої начинкою — відмінний варіант для перекусу. До того ж тут є де проявити фантазію.

Квасолевий суп без м'яса в мультиварці

Використання мультиварки в процесі створення пісного страви збільшує час приготування, зате істотно знижує людський фактор, тобто ваша участь.

Для цього візьміть:

  • червона квасоля – один стакан;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • часник – півтора-два зубчики;
  • картопля – 4 штуки великого розміру;
  • морква – 2 свіжих плода малого розміру;
  • томатна паста – 1,5-2 столових ложки;
  • олія соняшникова – необхідна кількість для смаження;
  • сіль і перець – за бажанням.

Тривалість складе близько 140 хвилин додатково до часу на розмочування квасолі. Калорійність така ж низька, як і в попередніх рецептах.

Готувати суп квасолевий пісний в мультиварці потрібно так:

  1. Замочити квасолю по вже знайомому принципом.
  2. Дрібно нашаткувати цибулю і часник, крупно натерти моркву почистити і крупно нарізати картоплю.
  3. Включити мультиварку на режим «смажити», залити чашу маслом, викласти в неї овочі (цибуля, часник і моркву).
  4. Помішуючи час від часу, довести все вищеперелічене до золотистого кольору кірки.
  5. Додати в чашу томатну пасту і трохи води, тушкувати пару хвилин.
  6. Після цього запустити всередину картоплю і квасолю.
  7. Влити в каструлю гарячу воду, посипати сіллю і перцем.
  8. Закрити кришку, перевести в режим «гасіння» і готувати 2 години.

Все, ваш суп готовий.

Веганські суп-пюре з консервованої квасолі

Якщо під рукою немає свіжої або мороженої квасолі, це не привід відмовляти собі в задоволенні поласувати улюбленою стравою, просто замініть цей інгредієнт на консервований аналог. Може бути, смак буде менш насиченим, зате скоротитися час приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • консервована червона квасоля – 1 банка;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • 2 маленьких зубчики часнику;
  • томатна паста (за бажанням) – 2 столових ложки;
  • картопля – 4 штуки;
  • 2 морквини невеликого розміру;
  • сіль, мелений чорний або червоний перець і зелень за смаком;

На це блюдо знадобитися менше всього часу, всього близько півгодини. Енергетична цінність — менше 50 ккал на сто грам готового продукту.

Як готувати пісний суп-пюре з консервованої квасолі:

  1. Картоплю почистити, крупно нарізати, покласти в киплячу воду.
  2. Варити не більше 15 хвилин, бажано 10.
  3. Моркву і ріпчасту цибулю почистити, цибулю нарізати дуже дрібно, моркву крупно натерти.
  4. Обсмажувати цибулю з морквою в сковороді 5-7 хвилин.
  5. В цей час відрити банку з квасолею, злити воду, промити боби і додати в сковороду, туди ж відправити і томатну пасту з невеликою кількістю води.
  6. Обсмажувати ще 3 хвилини.
  7. Коли картопля буде готова, тобто, зварена, додати туди вміст обжарювання.
  8. Варити 5 хвилин, додавши спеції.
  9. Остудити, прибравши з плити. Потім перемолоти в блендері і дати настоятися. Через чверть години ваш суп буде готовий.

Корисні поради

Для зручності у такій нелегкій, але цікавій процесі, як створення кулінарного шедевру, можуть стати в нагоді корисні поради і деякі секрети від справжніх майстрів домашньої кухні:

  • якщо ви готуєте суп з грибами, замість води рекомендується використовувати грибний бульйон, залишений після маринування, це додасть страві яскраво виражений смак і аромат;
  • частина квасолі можна розім'яти разом з картоплею (якщо не використовуєте мультиварку) прямо в каструлі, але іншу частину все одно потрібно залишити цілою;
  • якщо ви плануєте готувати це блюдо неодноразово, зваріть відразу більшу кількість квасолі, ніж потрібно. Надлишок можна заморозити, тоді не буде необхідності в багатогодинному замочуванні бобових;
  • у кожному рецепті допустима зелень (петрушка, кріп), але потрібно врахувати, що вона сильно перебиває власний запах і смак супу;
  • якщо в інгредієнтах вказана томатна паста, то при готуванні, вона розводиться водою. Інший спосіб – відразу використовувати натуральний томатний сік.

Вибравши найбільш вподобаний рецепт, кожен може приготувати собі пісний суп з червоною або білою квасолею, як кажуть, на свій смак і колір. При цьому можна додати томатну пасту, гриби і моркву, використовувати свіжу або консервовану квасолю, варити на плиті або в мультиварці. А якщо ви до цих пір жодного разу не пробували це блюдо, обов'язково зробіть його. Після цього, ви напевно поповните ряди цінителів смачних і малокалорійних бобових супів.

Що ще почитати: