25 март 2019 13 823

Як смачно приготувати рулет з лаваша з корейською морквою

Лаваш з морквою по-корейськи і іншими, не менш апетитними інгредієнтами відмінно підійде на роль закуски. Їм в рівній мірі можна прикрасити святковий стіл, і повсякденний вечерю.

Зазвичай це блюдо подається у вигляді нарізаного на неширокі шматки рулету, що дозволяє зручно регулювати розмір з'їдається порції і насолоджуватися окремими шматочками разом з іншими учасниками трапези.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
лаваш (тонкий) - 2 штуки
яйце - 2 штуки
плавлений сирок - 2 штуки
морква по-корейськи - 0,2 кг
часник - 1 зубчик
зелень кропу або петрушки - 50 г
майонез - 4 столові ложки
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 204 Ккал

Рецептура цього блюда і справді вкрай проста, впоратися ній під силу кожному, хто задумає побалувати себе і близьких оригінальним частуванням.

Хід приготування лаваша з корейською морквою і часником:

  1. Яйця круто відварити, зняти шкаралупу, натерти, використовуючи велику тертку;
  2. Шматочки корейської моркви по можливості подрібнити (вкоротивши їх, що спростить подальшу готування);
  3. В окремій мисці розім'яти обидва плавлених сирка допомогою виделки (якщо використовується звичайний сир, то просто натерти його на тертці), змішати з морквою, яйцями і попередньо подрібненим часником і зеленню;
  4. Все змішати, приправивши майонезом;
  5. Кожен з листів лаваша розділити на кілька частин відповідного розміру;
  6. По кожній з частин рівномірно розподілити начинку, а потім повернути їх в рулетики і нарізати кожен на шматочки товщиною 2,5 см;
  7. Всю закуску розкласти на блюді, прикрасивши залишками зелені і подати до столу.

Читайте як приготувати млинці на кефірі та молоці — спробуйте приготувати це просте і смачне блюдо.

Рецепт юшки з осетра — ароматний суп, неймовірно смачний і апетитний.

Візьміть на замітку рецепт торта «Наполеон» з готового листкового тіста. Це один з найпростіших десертів до чаю.

Рецепт рулету з лаваша з корейською морквою і куркою

Якщо до закуски додати трохи курячого м'яса, то вона перетворюється в самостійний і дуже ситне блюдо, яке сподобається всій родині.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 0,5 кг;
  • лаваш (тонкий) – 2 штуки;
  • морква по-корейськи – 150 г;
  • салат зелений – 0,2 кг;
  • сир вершковий – 0,2 кг;
  • сіль і перець – за смаком.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність: 139 ккал.

Хід приготування:

  1. Відварену грудинку курки остудити і подрібнити;
  2. Один з листів лаваша вкласти на стіл і витратити 100 г вершкового сиру на те, щоб змастити його поверхню;
  3. Промиті і обсушені салатні листи викласти поверх сирного шару;
  4. Далі покрити салат другим листом лаваша і знову нанести шар вершкового сиру, а після посипати його подрібненої куркою, залишивши з одного боку відступ 15-20 см (щоб спростити згортання рулету);
  5. Курячий шар приправити перцем і викласти шар корейської моркви;
  6. Згорнути всі шари в рулет;
  7. Не засипаний куркою вільний край додатково змастити сиром (якщо він залишився), щоб закріпити його;
  8. Обмотати рулет харчовою плівкою і покласти остуджуватися в холодильник;
  9. Чотири години потому рулет можна дістати, нарізати і подати на стіл.

Лаваш з крабовими паличками і морквою

Корейська морква сама по собі надає страві цікавий смак, а в поєднанні з крабовими паличками він стає справді оригінальним.

Інгредієнти:

  • лаваш — 1 штука;
  • морква по-корейськи — 0,1 кг;
  • сир — 0,1 кг;
  • бекон — 0,1 кг;
  • крабові палички — 0,1 кг;
  • яйце — 3 штуки;
  • огірок — 2 штуки;
  • олія оливкова – 20 мл

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 180 ккал.

Хід приготування:

  1. Яйця відварити, очистити, натерти з сиром з допомогою дрібної терки;
  2. Огірок вимити, дати воді стекти і теж натерти (відкинути огіркову масу в друшляк, даючи надлишків рідини стекти);
  3. Моркву подрібнити з допомогою ножа;
  4. Кожну крабову паличку поділити на дві складових, від'єднавши червону частину від білої;
  5. Розташувати аркуш лаваша на робочій поверхні, трохи змастити поверхню олією;
  6. Рівномірно розподілити по листу шарами всі подрібнені продукти (начинку);
  7. Поверх всієї начинки викласти білу частину крабових паличок, розташувавши червоні частини по одному краю (який буде виступати при закручуванні рулету);
  8. Повільно і акуратно, не змішуючи шари, згорнути рулет, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на годину;
  9. Через зазначений час дістати закуску, поділити на порції і викласти в спеціальне блюдо.

Лаваш з гострою морквиною і ковбасою

Цей варіант хороший для тих, хто не любить обтяжувати себе і не втрачається, намагаючись поєднувати екзотику і буденність в одному флаконі. Або для тих, хто звик збирати продукти у своєму холодильнику за принципом «з миру по нитці». Зазвичай саме так трапляються дуже цікаві кулінарні експерименти.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 штуки;
  • морква по-корейськи – 0,2 кг;
  • сир – 150 г;
  • ковбаса – 150 г;
  • майонез – 50 мл

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 224 ккал.

Хід приготування:

  1. Сир натерти, використовуючи дрібну тертку;
  2. Ковбасу подрібнити з допомогою ножа;
  3. Розгорнути лаваш поверх столу, нанести на нього тонкий майонезний шар (головне, не перестаратися, надлишок майонезу занадто розм'якшує лаваш, і рулет буде «розповзатися»);
  4. На майонез покласти морквяний шар (чим товще він буде, тим більш гострою вийде закуска);
  5. Поверх моркви викласти другий лист лавашу, його також змастити майонезом;
  6. Наступний шар – сирний, а потім – ковбасний;
  7. Скрутити всі шари в рулет, розділити страву на шматочки і пригостити ним домочадців.

Рецепт лаваша з морквяно-сирною начинкою

В останньому рецепті перелік продуктів мінімальний, але саме завдяки цьому особливо добре відчувається смак кожного компонента.

Інгредієнти:

  • лаваш — 1 штука;
  • сир плавлений м'який — 0,1 кг;
  • морква по-корейськи — 0,1 кг;
  • майонез — 50 г;
  • листя салату — 4 штуки.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 225 ккал.

Хід приготування:

  1. Поверх робочого столу лист лаваша викласти і покрити його м'яким сиром (щоб урізноманітнити смак страви можна брати не тільки звичайні сири, але й ті, що містять добавки, а насиченості смаку додадуть сири твердих сортів);
  2. Після м'якого сиру викласти другий шар начинки – морква по-корейськи (так само вітається, якщо морквина була приготована з якими-небудь додатковими інгредієнтами);
  3. На моркву рівномірно нанести заготовлений майонез (це зробить начинку більш соковитою), приправити сіллю за смаком;
  4. Салатні листи промити в проточній воді і дати їм трохи обсохнути і розкласти так, щоб вони покрили весь майонезний шар (салат можна замінити звичайною подрібненою зеленню петрушки або кропу);
  5. Щільно згорнути лаваш з начинкою, надавши йому форму рулету, обернути харчовою плівкою і відправити на полицю холодильника на 40 хвилин;
  6. Нарізати рулет на порційні частини і приступити до трапези.

Корисні поради

Ні в одній справі не можна обійтися без рекомендацій професіоналів, приготування рулетів з лавашів з морквою по-корейськи це теж стосується:

  • щоб закуска вийшла легкою, більша частина начинки повинна складатися із зелені і подрібнених овочів, а використовуваний соус (наприклад, майонез) володіти низьким відсотком жирності;
  • найголовніше в таких рулетах – не допустити розмокання лаваша, тому викладання начинки і подальше закручування рулету має відбуватися максимально швидко;
  • перш, ніж приступати до готування, обов'язково переконайтеся в тому, що всі компоненти рулету мають однакову температуру (інакше в процесі може утворитися конденсат і лист лаваша розмокне);
  • обов'язково заздалегідь спробуйте моркву на смак, щоб оцінити наскільки сильно потрібно буде перчити або солити блюдо (врахуйте, що «солоності» додає і використання майонезу).

З урахуванням усіх цих рад буде неважко приготувати відмінну закуску, тому немає сенсу чекати, потрібно відразу братися за готування, тим більше, що часу на це піде зовсім небагато.

Що ще почитати: