01 апрель 2019 3 407

Як швидко приготувати рулет з лаваша з овочами

Яскраву і незвичайну альтернативу бутербродів — лаваш з овочами на швидку руку — можна приготувати буквально в лічені хвилини. Така закуска прикрасить святковий стіл, стане відмінним доповненням пікніка або сімейного вечері.

Швидка закуска з лаваша з овочами і пікантним соусом
Інгредієнти Кількість
тонких лаваша - 3 шт.
моркви по-корейськи - 200 г
огірків - 2 шт.
твердого сиру - 150 г
кропу і листового салату - по пучку
майонезу - 300 г
гірчиці - 1 ст. л.
меду - 2 ч. л.
кетчупу - 3 ст. л.
меленого перцю - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Головною родзинкою цієї закуски є соус, яким змащується лаваш. А поєднання корейської моркви зі свіжим огірком робить пікантну закуску і легкої одночасно.

Приготувати соус, ретельно змішавши майонез, мед, кетчуп, гірчицю і мелений перець. Лист лаваша, попередньо викладений на плівку, посипати тертим твердим сиром. Сир затримає вологу, не давши рулету промокнути від соковитої начинки, що збереже його ефектну форму.

Накрити наступним лавашем, змастити частиною соусу і посипати подрібненим кропом і салатними листям. Викласти останній лаваш, змастити соусом, посипати нарізаною морквою і дрібною соломкою огірком.

Акуратно згорнути рулетом і відправити просочуватися в холодильник. Щоб блюдо вийшло соковитим, його необхідно витримати на холоді не менше 1 години.

Лаваш з овочами і плавленим сиром

Швидко і смачно приготувати закуску, яка здивує гостей, гранично просто. Для приготування рулету з лаваша з овочами і сиром знадобляться доступні інгредієнти:

  • 1 лаваш тонкий;
  • 1 великий огірок;
  • 50 гр зеленої цибулі;
  • 5 яєць;
  • 200 гр рідкого плавленого сиру;
  • за кілька гілочок кропу, петрушки і кінзи.

Час приготування рулету: 20 хвилин (+2 години для просочення).

Калорійність: 260 ккал/100 гр.

Яйця відварити і подрібнити. Свіжу зелень кропу, кінзи, петрушки і пір'я цибулі дрібно нарізати, з'єднати з плавленим сиром, натертим на крупній тертці огірком (огірок додасть закуски весняну свіжість).

Лаваш розрізати навпіл, щоб отримати 2 рулету, викласти на харчову плівку або фольгу і змастити начинкою, залишаючи 1.5-2 см краю несмазанным. Згорнути рулетом, як можна щільніше, і відправити в холодильник для просочення.

Плівку зняти, закуску нарізати на шматочки і прикрасити рубаною зеленню.

Рецепт рулету з лаваша з рибою і овочами

Вершковий і ніжний рулет з яскравими овочами і горбушею стане улюбленою стравою ваших гостей і домочадців. Приготувати овочі з рибою в лаваші нескладно. Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 великий лаваш тонкий;
  • 200 г сирного сиру (можна замінити плавленим);
  • 200 скибочок слабосоленої горбуші;
  • 1 довгий огірок (свіжий);
  • 1 солодкий перець (краще взяти по половині жовтого і червоного);
  • пучок кропу.

Час приготування: 20 хвилин + 2 години для просочення.

Калорійність закуски: 180 ккал/ 100 гр.

Кріп подрібнити, змішати з сирним сиром.

Огірок, перець і рибу нарізати тонкими довгими скибочками. Лаваш змастити сумішшю сиру і зелені. На край викласти скибочки огірка і риби, зробити обіг.

Далі слід болгарський перець і горбуша. Шари чергуються, поки не закінчиться лаваш. Рулет необхідно обернути харчовою плівкою або фольгою і прибрати на кілька годин в холодильник.

Закусочний пиріг з грибами, куркою та овочами

З лаваша можна робити не тільки смачні рулети. Із нього виходять і чудові пироги, начинкою для яких можуть служити різні овочі, гриби або м'ясо. Давайте прямо зараз спробуємо поєднати лаваш з куркою, овочами і грибами в чудовий пиріг.

Для приготування ароматного закусочного пирога знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 лаваша (тонкі);
  • 200 гр твердого сиру;
  • 300 гр фаршу (з курячої грудки);
  • 300 гр печериць (можна замінити іншими грибами);
  • 1 морква;
  • 1 велика цибулина;
  • 200 мл сметани;
  • 3 яйця;
  • сіль і перець;
  • олія для змащування форми і приготування начинки.

Час приготування пирога: 60 хвилин.

Калорійність: 220 ккал/ 100 гр.

Цибулю нарізати кубиками, моркву і сир натерти на тертці (великої), гриби подрібнити ножем (кілька штук залишити для прикраси пирога). Обсмажити цибулю до рум'яного кольору, додати до нього моркву і через кілька хвилин гриби.

Протомитися під кришкою близько п'яти хвилин і додати до суміші фарш, ретельно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності фаршу. Для заливки з'єднати сметану з збитими яйцями, посолити і поперчити за смаком.

Форму змастити олією і розкласти лист лаваша так, щоб залишався високий бортик. Викласти на нього третину начинки і посипати сиром (приблизно 50 гр), полити заливкою (3-4 ст. л.). Другий лист змочити в заливці і накрити їм начинку, обрізавши по контуру форми (обрізана частина нагоді для наступного шару).

Далі слід: начинка-сир-заливка-лаваш-начинка-сир-заливка. Останнім шаром викласти лавашный лист, посипати сиром, полити заливкою і прикрасити грибами.

Запікається пиріг в попередньо розігрітій до 1800С духовці 30 хвилин (до золотистого кольору). Подавати блюдо можна як гарячим, так і холодним.

Читайте як правильно приготувати соковиті і ароматні макарони з помідорами рецепт у нашій статті.

Читайте як приготувати соковитий омлет в пакеті на воді — покроковий рецепт з фото тут.

Спробуйте шарлотку з яблуками за рецептами, які ми підготували.

Запечений рол з лаваша з овочами і куркою

Гарячі роли з лаваша — це повноцінний вечерю або обід. Поєднання хрусткого тіста з овочами і куркою — безпрограшне, а низькокалорійний соус не дасть страви негативно позначитися на вашій талії. Для приготування страви вам знадобляться такі продукти:

  • 4 лаваша;
  • 500 гр курячого філе;
  • 2 великих помідора;
  • пучок листового салату;
  • 100 мл грецького йогурту;
  • 2 ч. л. темного соєвого соусу;
  • 3-4 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ч. л. гірчиці;
  • 2 ч. л. меду (рідкого).

Час приготування страви: 1 год.

Калорійність страви: 200 ккал/ 100 гр.

Курячу грудку змастити сумішшю лимонного соку, соєвого соусу і меду. Через 10 хвилин відправити в розігріту до 1900С духовку на 30 хвилин. Курку охолодити, нарізати на невеликі шматочки.

На фольгу викласти лавашный пласт, змастити сумішшю йогурту і гірчиці. Розкласти листя салату, скибочки помідора і шматочки грудки. Роли згорнути, накрити фольгою. Запікати 10 хвилин (7 хвилин під фольгою і 3 — без неї).

Кулінарні хитрості

  1. Свіжий бездріжджовий лаваш повинен бути м'яким і гнучким. Якщо ж він підсохнув, привести його можна розм'якшити, потримавши над парою;
  2. Лавашем можна запастися про запас, щоб завжди бути готовими до приходу несподіваних гостей. Він прекрасно зберігається в морозильній камері, не втрачаючи своїх властивостей до 12 місяців;
  3. Начинкою для рулетів можуть служити практично будь-які продукти — крабові палички, фарш, смажене або варене м'ясо, риба, гриби, овочі, і навіть фрукти;
  4. Чим більш рідким буде соус, яким змащується лаваш, тим швидше він розм'якшиться. Тому якщо до приходу гостей практично не залишається часу, зробіть начинку соковитіше і подавайте на стіл закуску вже через 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: