Як приготувати м'ясні фрикадельки з підливою
Смачні, соковиті ароматні фрикадельки, политі ніжною підливкою – блюдо, від якого не зможе відмовитися жодна людина. Готується така страва дуже швидко, і з ним немає жодних складнощів. Всі продукти доступні та прості і їх легко можна купити в будь-якому магазині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фаршу - | 0,3 кілограма |
борошна - | 10 грам |
цибулини - | 2 шт. |
аджика - | 15 мілілітрів |
перець болгарський - | 1 штука |
сіль і спеції - | за смаком |
томатна паста - | 20 мілілітрів |
білок яйця - | 1 шт. |
сметани - | 100 мл |
моркви - | 1 шт. |
води - | 1 склянка |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 223 Ккал |
На сковороді можна приготувати багато простих, але дуже смачних страв. Фрикадельки, приготовлені таким способом виходять м'якими, ніжними, а підлива надає їм чарівний аромат.
- У миску викласти фарш, додати до нього порізану кубиками цибулину, аджику, трохи солі і яєчний білок, перемішати, сформувати фрикадельки;
- Другу цибулину нарізати у вигляді півкілець, перець очистити від насіння і порізати соломкою, моркву натерти, викласти овочі на сковороду і обсмажити до готовності;
- Влити до овочів сметану, гарячу воду, покласти томатну пасту, борошно, сіль, приправи, перемішати і довести до кипіння;
- Викласти в сковороду фрикадельки, накрити кришкою і готувати 25 хвилин на повільному вогні.
Таке блюдо ідеально доповнить різні гарніри – каші, макарони, пюре. Подавати фрикадельки з підливою найкраще в гарячому вигляді і доповнити овочевими салатами.
Курячі фрикадельки з рисом з білої підливою
Для приготування фрикадельок з рисом, краще всього використовувати куряче м'ясо, яке відрізняється ніжністю, легкістю і ідеально поєднується зі сметанною підливою.
Інгредієнти:
- 0,3 кілограма курячого фаршу;
- спеції;
- 1 склянка сметани;
- 0,25 літра вершків;
- білок яєчний – 1 штука;
- 50 грам рису;
- цибуля – 1 штука;
- сухий базилік і кріп.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 153 ккал.
- Рис відварити, дати йому трохи часу охолонути, перекласти його до фаршу, додати білок, сіль, перемішати і зліпити невеликі фрикадельки;
- Цибулю дрібно нарізати, викласти його в сковороду і обсмажити до м'якості, дати трохи охолонути, змішати з вершками, сметаною, сушеними травами, приправами, поставити на вогонь, закип'ятити;
- Кульки з м'яса і рису покласти в соус, накрити кришкою і тушкувати 35 хвилин.
Вершково-сметанна підлива додасть страві незвичайний смак, зробить його більш соковитим, ніжним.
М'ясні тефтелі з томатною підливою в духовці
Якщо виникає питання, що можна швидко і без зайвого клопоту приготувати на вечерю, можна скористатися цим простим рецептом. Блюдо виходить соковитим і на нього йде зовсім небагато часу.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубчики;
- цибуля – 1 штука;
- приправи;
- 0,5 склянки рису;
- 0,7 кілограма фаршу;
- 0,5 склянки води;
- сіль;
- яйця – 2 штуки;
- борошно – 50 грам;
- олія соняшникова;
- 50 мл сметани;
- томатна паста – 4 столові ложки;
- зелень.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 177 ккал.
- Рис промити, викласти в миску і налити туди ж 300 мл окропу, щоб крупа запарилась, залишити на 20 хвилин, злити зайву рідину;
- Фарш перекласти в миску, додати до нього перебитий на блендері цибулю з часником, додати трохи води, спеції, яйця, 4 столові ложки рису і перемішати, зробити невеликі кульки;
- Змастити деко або форму маслом, викласти на нього фрикадельки;
- У каструлю налити олію, підігріти його, всипати борошно і обсмажити її трохи, викласти томатну пасту, перемішати, влити воду і дати соусу закипіти, вимкнути, додати сметану, приправи, зелень.
- Полити кульки соусом, а залишки вилити у форму;
- Готувати в духовці 35 хвилин при 180 градусах.
Фрикадельки виходять дуже красивими і смачними, а як гарнір можна приготувати все, що завгодно.
Маринад для свинини для запікання в духовці — кілька рецептів від простого гірчичного, до вишуканого лимонного.
Читайте як приготувати смачні консерви з карася — рибка виходить незвичайно м'якою і соковитою.
Спробуйте приготувати салат з куркою, яблуком і сиром — оригінальний смак закуски вам сподобається.
Варіант приготування в мультиварці
Щоб нагодувати сім'ю ситним та смачним блюдом, завжди можна приготувати фрикадельки з підливою в мультиварці. Готувати їх набагато простіше, ніж котлети, а завдяки тому, що вони гасяться, а не обсмажуються, виходять більш корисними.
Інгредієнти:
- жовток одного яйця;
- 1 цибулина;
- 300 грам фаршу;
- цукор;
- 1 стакан води;
- 1 болгарський перець;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- приправи.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність на 100 г: 180 ккал.
- Жирний, хороший фарш викласти в ємність, додати до нього приправи, цукор, трохи солі, жовток, перемішати, відбити його і сформувати кульки;
- Викласти фрикадельки в чашу, по її краях;
- Нарізати півкільцями цибулю, перець – соломкою, зелень подрібнити і викласти всі овочі в центр мультиварки;
- Залити в чашу воду, додати томатну пасту, акуратно перемішати, готувати півгодини в режимі «гасіння».
Такі фрикадельки з підливою ідеально підходять до макаронів і свіжим овочам. Щоб вони стали більш ароматними, до фаршу можна додавати мелений перець, хмелі-сунелі, паприку.
Корисні поради
Щоб фрикадельки вийшли більш смачними, готувати їх краще всього з мішаного фаршу. Для цього необхідно взяти яловичину, курку, свинину і навіть баранину, перекрутити на м'ясорубку з цибулею, а також часником. На 450 грам м'яса потрібно також додати 50 грам хліба, вимоченого в молоці.
Більш повітряними і легкими фрикадельки будуть у тому випадку, якщо фарш перекрутится через м'ясорубку не один, а два рази і додати до нього трохи вершкового масла.
Дрібно посічену цибулю в готовому блюді зовсім не відчувається, але при цьому надає йому ніжний аромат і м'яку, приємну консистенцію. Його можна обсмажити на маслі або ж використовувати в сирому вигляді.
При бажанні, фаршу можна надати еластичність, для цього він відбивається про дошку, а потім з нього формуються кульки, які викладаються на сковорідку чи форму. Їх розмір не повинен бути більше волоського горіха, щоб вони рівномірно приготувалися і не залишилися всередині сирими.
Смак готового блюда в чому залежить від якості інгредієнтів. М'ясо повинно бути приємно, рожевого кольору, з легким характерним запахом. Сметана і вершки повинні бути свіжими.
Приправи можна використовувати абсолютно різні, від їх кількості залежить смак страви. Мелений перець, сушений базилік, кріп, паприка, часник додадуть йому більш оригінальні нотки.