19 апрель 2019 80

Як смачно приготувати шампіньйони з курячою грудкою

Блюда з печериць з курячим м'ясом – варіант для любителів швидкого і смачної їжі. Ці продукти особливо хороші в салатах, супах і других стравах. Сметана та вершки є традиційними добавками, які надають м'яса та грибів ніжний смак.

Рецепт тушкованих печериць з курячою грудкою у вершках
Інгредієнти Кількість
курячих філе - 3 шт.
часнику - половина головки
цибулин - 1 шт.
соєвого соусу - 20 мл
печериць - 150 г
чебрецю - гілочка
вершки (20%) - 200 мл
борошна - 25 грам
соняшникової олії - 45 мл
оливкової олії - 30 мл
пармезану - 100 г
цедри лимонної - 15 г
кропу - половинка пучка
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 299 Ккал

Тушковані у вершках печериці з курячим філе можна подавати як самостійне блюдо, а також з гарніром.

Як приготувати:

  1. М'якоть курки нарізати смужками. Цибулину нашаткувати кубиками, а скибочками шампіньйони, пропустити через прес очищений часник. Чебрець дрібно порубати;
  2. Рослинну олію розігріти на невеликому вогні, додати дрібно нашатковану цибулину і обсмажити, додати до цибулі куряче філе, сіль, половину видавленого часнику, перемішати. Готувати поки м'ясні шматочки не побіліють. Потім додати соєвий соус, прокип'ятити хвилину і прибрати з плити;
  3. Оливкова олія розігріти в сковорідці, покласти в неї скибочки печериць, порубаний чебрець. Смажити, поки гриби не придбають коричневу скоринку, але не більше 4 хвилин;
  4. З'єднати м'ясо з грибами, додати вершки і борошно, перемішати. У процесі готування помішувати, поки соус не стане однорідним і густим. Подрібнити кріп і лимонну цедру, додати до м'яса разом з рештою часниковим пюре, ретельно перемішати, накрити кришкою і прибрати з вогню.

Рецепт простіше простого

Вимагається:

  • 2 грудки (по 200 г);
  • масла вершкового – 5 ст. ложок;
  • половинка лимона для соку;
  • 6-7 штук печериць;
  • 1 часникова часточка;
  • вершки (краще жирні) – 6 ст. ложок.

На приготування їжі буде потрібно 40 хвилин, 100 грам готового страви містить 300 ккал.

Як готувати:

  1. Кожну грудку розрізати вздовж на дві рівні половини, приправити звичайною сіллю;
  2. М'ясо обсмажити в розігрітій олії, збризнути лимонним соком;
  3. На іншій сковорідці підсмажити на маслі гриби з подрібненим часником;
  4. Смажені шампіньйони викласти на м'ясо, залити вершками. Готувати на слабкому вогні, не доводячи до кипіння, щоб соус загус.

Рецепт класичного шоколадного брауні — спробуйте цей надзвичайно цікавий десерт.

Як приготувати курку в аерогрилі шматочками читайте тут.

Який подати соус до рибних котлет і як його правильно приготувати читайте в нашій статті.

Запечені гриби з курячою грудкою в сметані

Печериці з курячим м'ясом в сметанному соусі подобаються всім, без винятку. При цьому страва досить поживно. Змінюючи добавки, ви можете легко урізноманітнити смак. Крім традиційної зелені і пармезану, спробуйте що-небудь з своїх улюблених продуктів.

Вам знадобиться:

  • філе куряче – 300 г;
  • печериці – 100 г;
  • сметана – половина склянки;
  • борошно – 30 г;
  • пармезан (натертий) – 20 г;
  • по 1 пучку зелені (кріп, листова петрушка).

Час готування загальна: 55 хвилин, 1 порція містить 310 ккал.

Приготування:

  1. Нарізати печериці шматочками, на олії обсмажити;
  2. Обваляти шматочки курячого філе в борошні, злегка підрум'янити на маслі;
  3. Взяти жароміцне блюдо, в центр покласти обсмажене філе курки, навколо викласти печериці. Все залити сметаною, додати сир, готувати в духовій шафі;
  4. Через півгодини блюдо буде готово. Подавати на стіл, притрусивши січеною зеленню.

Рецепти супу з курки з печерицями

Суп з курячого філе з грибами можна приготувати, використовуючи різні способи. Самий популярний і він же найпростіший рецепт – додати курячий бульйон трохи свіжих печериць для смаку. Для другого варіанту знадобляться невеликі печериці, які дрібно нарізати, тушкуються на маслі, заливаються курячим бульйоном.

Капусняк з грибами

Вимагається:

  • 6 печериць;
  • 1 грудка;
  • капуста квашена – 450 г;
  • 1 морквина;
  • 1 корінь петрушки;
  • цибулина;
  • половинка пучка зелені кропу;
  • лавровий лист.

На готування піде 50 хвилин. Блюдо розраховане на 4 порції, в кожній по 244 ккал.

Як приготувати:

  1. З курячої грудки і води (1,5 літра) зварити м'ясний бульйон. Відварене м'ясо вийняти з бульйону і нарізати шматочками;
  2. Капусту квашену протушкувати на олії разом з морквою, корінням петрушки і ріпчастою цибулею;
  3. Нарізати гриби і покласти в киплячий м'ясний бульйон. Потім відправити в каструлю капусту, м'ясо, лавровий лист і перець, приправити за смаком сіллю. Через 10 хвилин щі будуть готові;
  4. Подавати зі сметаною і подрібненим кропом.

Курячий суп

Знадобиться:

  • 10 дрібних шампіньйонів;
  • головка цибулі;
  • 3 шт. картоплі;
  • 4 гілочки зелені кропу;
  • 3 столові ложки масла селянського;
  • 5 столових ложок сметани;
  • 1 філе курки.

Страву можна приготувати за 55 хвилин. Одна порція (100 г) містить 300 ккал.

Як приготувати суп:

Крок 1

Помити печериці, вирізати з них ніжки і нашаткувати дрібним кубиком, а капелюшки тонкими пластинками.

Крок 2

Філе курки нарізати соломкою, цибулину дрібними шматочками. Підрум'янити на маслі подрібнену цибулю з ніжками, потім додати до них нашинковане м'ясо.

Крок 3

Картоплю почистити, нарізати кубиком. Опустити картоплю в каструлю з киплячою підсоленою водою.

Крок 4

Додати в суп нарізані капелюшки грибів. Через 5 хвилин відправити піджарку з м'ясом і цибулею.

Крок 5

Готовий суп посипати рубаним кропом. Подавати зі сметаною.

Фаршировані печериці з курячим м'ясом

Це страва найкраще готувати з великих печериць. Воно добре підходить для святкового столу.

Вам знадобиться:

  • 10 великих печериць;
  • відварена куряча грудка;
  • невелика головка цибулі;
  • яйце;
  • 200 г сметани;
  • 1 жменю рубаної зелені кропу;
  • пакетик (80-100 г) крупи пшеничної;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 4 грама гірчиці;
  • 10 шматочків плавленого сиру.

На суп доведеться витратити 30 хвилин. У 100 г міститься 244 ккал.

Як приготувати:

Крок 1

Печериці ретельно промити. Вирізати ніжки, порубати дрібно. Капелюшки залишити для фарширування.

Крок 2

Крупу пшеничну прожарити на сухій сковороді, після чого викласти в каструлю, залити окропом, посолити. Готувати 10 хвилин.

Крок 3

З скибочки сиру вирізати кружечки, їх повинно вийти 10 штук (за кількістю печериць).

Крок 4

Філе курки нарізати дрібними шматочками, цибулю теж дрібно порубати.

Крок 5

Плавлений сир, точніше його залишки подрібнити і з'єднати з м'ясом, рубаною зеленню, крупою, засмажкою з цибулі і ніжок, яйцем. За смаком приправити спеціями.

Крок 6

Рясно змастити маслом форму для випікання. Викласти капелюшки, в них покласти начинку, зверху кружальце сиру.

Крок 7

Духовку попередньо розігріти. У мисці з'єднати сметану, гірчицю, вино, сіль, перець, перемішати. Цим соусом акуратно залити гриби. Запікати 15 хвилин.

Салати з печерицями і курячою грудкою

На відміну від салатів з лісовими грибами, салат зі свіжими печерицями можна готувати незалежно від сезону. Ці гриби доступні завжди.

Грибний салат з куркою та ананасом

Для салату потрібно:

  • відварена куряча грудка;
  • цибулина;
  • 300 г печериць;
  • 100 г волоських горіхів;
  • баночка консервованих ананасів;
  • приправляти майонезом за смаком.

Приготувати салат вийде за 15 хвилин. Кожна порція містить 190 ккал.

Рекомендації по готуванні:

  1. Відварити курячу грудку. Нарізати шматочками гриби і ріпчасту цибулю, все обсмажити на олії;
  2. Варене філе нашаткувати соломкою. Додати до нього шампіньйони з цибулею, подрібнені в блендері горіхи волоські і консервовані шматочки ананасів. Приправити салат майонезом. Сіль і перець додавати не потрібно.

Просто додайте вина

Знадобиться:

  • 400 г відвареного філе;
  • 5 печериць;
  • селера – 2 черешка;
  • за смаком майонез;
  • 2 маринованих огірка;
  • 15 грам олії рафінованої;
  • 15 мл білого вина;
  • 1 червоний лук;
  • гірчиця – 4 г;
  • приправляти за смаком.

На приготування салату піде 15-20 хвилин. Блюдо розраховане на 6 порцій, в кожній по 250 ккал.

Спосіб готування покроковий:

Крок 1

Варене куряче філе, черешок селери нашаткувати скибочками, цибулю нарізати тонкими кільцями, огірки – соломкою.

Крок 2

Гриби помити, обсушити на рушнику. Середніми шматочками нашаткувати і тушкувати на маслі, додавши сіль і перець.

Крок 3

У чашу блендера покласти майонез, додати гірчицю, біле вино, трохи солі і перцю, збити. У салатник викласти підготовлені інгредієнти, полити соусом і перемішати. Зверху прикрасити рубаним кропом.

Поради кулінарів

  1. У салати з печерицями і курячою грудкою можна покласти різні гриби. Наприклад, мариновані, солоні або свіжі;
  2. Дуже дрібні печериці використовують цілими, капелюшки середнього розміру шаткують у відповідності з іншими інгредієнтами страви;
  3. Великі гриби фарширують різноманітними начинками;
  4. У салатах можна використовувати печериці в сирому вигляді. Їх нарізають тонко, приправляють хорошим оцтом або соком лимона, щіпка перцю і солі;
  5. Традиційно використовують в салатах обсмажені на маслі гриби. Особливим чином розкриється грибний аромат, якщо підсмажити гриби на сухій сковороді або грилі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: