14 апрель 2019 29

Як приготувати салат з ананасом і курячою грудкою

Салат з курячого філе і ананасів – це незвичайна закуска, яка виходить ну просто відмінною. І не варто думати, що ананаси зіпсують його своїм солодким смаком, навпаки, вони додадуть приємний аромат і зроблять м'ясо ніжніше і соковитіше. Закуска з курячого м'яса і тропічних фруктів сподобається всім і буде займати почесне місце на обідньому або святковому столі.

Так, в чому ж секрет цього частування? Справа все в складових інгредієнтів, вони просто доповнюють один одного і, спробувавши його, одного разу зрозумієш, що в цьому салаті немає нічого зайвого. Якщо вас зацікавила ця закуска, пропонуємо ознайомитися з найпопулярнішими способами її готування.

Традиційний салат з ананасом і курячою грудкою
Інгредієнти Кількість
Грудка куряча - 1 штука
Яйце - 4 шт.
Шматочок голландського сирка твердого сорту - 200-250 грам
Ананас консервований - 1 баночка
Майонез - для заправки
Маслини - для прикраси
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Приступаємо до приготування:

Грудку споліскуємо, знімаємо шкірку і варимо у воді з сіллю до готовності, хвилин 30-40;

Остигле м'ясо ріжемо маленькими брусками;

Поміщаємо курячі яйця в прохолодну воду, ставимо на плиту, відварюємо до кипіння і проварюємо ще хвилин 10, щоб вони зварилися до крутого стану;

Відварені яйця охолоджуємо, зчищають з них шкаралупу, нарізаємо невеликими брусочками;

Шматочок сиру можна перетерти в велику соломку або подрібнити також комбайном;

Якщо в салат додається ананас в свіжому вигляді, то з нього треба прибрати шкірку і розрізати на брусочки. Якщо ж консервовані ананаси, то з них потрібно спочатку злити весь сироп, потім розрізати на невеликі скибочки;

Всі компоненти кладемо в миску, заправляємо майонезом і перемішуємо;

Маслини нарізаємо на дві частини;

Зелень споліскуємо і ріжемо дрібними шматочками;

Викладаємо в салатницю салат, прикрашаємо його половинками маслин і присипаємо дрібненькими шматочками зелені.

Рецепт листкового ананасового салату з курячим м'ясом

Буде потрібно наступне:

  • Одна куряча грудка;
  • Цибульна головка;
  • 300 грам білих грибочків;
  • Банку консервованих ананасів;
  • Шматочок сиру на 300 грам;
  • 6 курячих яєць;
  • 200 грам сметани;
  • 200 грам майонезу;
  • Трохи солі.

Тривалість приготування – 1 годину.

Калорійність – 130.

Як робити:

  1. Курячу грудку споліскуємо, готуємо у воді з сіллю до готовності, близько 40 хвилин. Потім остуджуємо і ріжемо скибочками;
  2. Курячі яйця кладемо в ємність з водою, ставимо на вогонь і варимо до крутого стану. Після закипання їх потрібно проварити ще хвилин 10;
  3. Відварені яйця охолоджуємо, зчищають шкаралупу і ріжемо квадратиками;
  4. Грибочки обполіскуємо, чистимо капелюшки і ріжемо пластинками;
  5. Цибулька чистимо, нарізаємо у вигляді півкілець;
  6. У сковороду підливаємо маслечка, прогріваємо і засипаємо туди півкільця цибулі з грибочками. Обсмажуємо до готовності, коли вся рідина повністю випарується;
  7. Потім в мисці робимо соус для заправки. Кладемо туди 200 грам майонезу і 200 грам сметани, все збиваємо до однорідності;
  8. Всі нарізані інгредієнти поділяємо на дві частини, бо кожен шар буде повторюватися. У велику салатницю спочатку викладаємо шар з курячого м'яса і змащуємо заправкою;
  9. Наступний шар з грибів і цибулі. Також змащуємо майонезом;
  10. Далі кладемо ананаси. Попередньо зливаємо з них сироп і ріжемо кубиками. Також змащуємо соусом;
  11. Далі курячі яйця і протертий сирок. Також промазуємо;
  12. Потім всі верстви знову повторюються;
  13. В кінці салатик промазуємо невеликою кількістю майонезу і прибираємо на годину в холод для просочування.

Салат з копченою курячою грудкою і консервованих ананасами

Складові компоненти:

  • Одна копчена куряча грудка;
  • 5 курячих яєць;
  • Консервовані ананаси – 500 грам (1 банку);
  • 300 грам сирка твердого виду;
  • 1 великий свіжий огірок;
  • 2 часникових зубця;
  • Баночка маринованих печериць;
  • Майонез для заправки;
  • Кілька стебел кропу, петрушки для прикраси.

Період приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 117.

Приступаємо до приготування:

  1. Копчену грудку ріжемо соломкою або кубками;
  2. Зливаємо з консервованих ананасів сироп і розрізаємо на довгасті шматочки;
  3. Консервовані грибочки також ріжемо смужками. Якщо використовуються свіжі гриби, то розрізають на пластинки і засмажити в рослинному маслечко. Далі вони викладаються на сито, щоб скло зайве масло;
  4. Шматочок сиру перетираємо у велику стружку;
  5. Свіжий огірок чистимо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками;
  6. З часникових зубчиків знімаємо шкірку, ріжемо тонкими пластинками;
  7. Курячі яйця відварюємо круто, охолодити, зчищають шкаралупу, ріжемо квадратиками;
  8. Цей салат можна зробити у вигляді шарів, які потрібно промазати майонезом. Також можна викласти всі нарізані компоненти в салатницю, заправити майонезом, перемішати;
  9. Ставимо в холод на 60 хвилин, щоб все добре просочилося, і ставимо на стіл;
  10. Прикрашаємо салат стеблами кропу і петрушки.

Салат з ананасами, курячим філе і гранатами

Що знадобиться:

  • Одна куряча грудка;
  • 100 грам сирка твердого сорту;
  • Курячі яйця – 4 штуки;
  • 4 ананасових колечка;
  • Майонез;
  • Гілочки кропу – 2 штуки;
  • Гранатові зерна – 10 штучок.

Скільки готувати – 1 годину.

Калорійність – 120.

Як готувати:

  1. Грудку варимо до готовності, воду підсолюємо;
  2. Остиглу грудку очищаємо від шкірки і відокремлюємо кісточки. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Його можна розламати руками. Розкладаємо на дно склянок. Однієї грудки вистачить на 2 склянки;
  3. М'ясо змащуємо невеликою шаром майонезу;
  4. Потім зливаємо сироп з ананасів, виймаємо 4 кружечка і ріжемо невеликими шматочками. Розкладаємо по склянках, змащуємо майонезом;
  5. Курячі яйця варимо круто, охолоджуємо прохолодною водою, зчищають шкаралупу, нарізаємо дрібними шматочками. На один стакан потрібно два яйця, розкладаємо по склянках, змащуємо майонезом;
  6. Сирок перетираємо теркою великої стружкою і кладемо наверх всіх інгредієнтів. Змащуємо майонезом;
  7. Кладемо Наверх по гілочці кропу і викладаємо зерна граната, в кожну склянку кладемо по 5 гранатових зерен.

Пісні котлети з капусти — оригінальний рецепт, смак якого вас здивує.

Читайте як приготувати смачні котлети з курячого м'яса. Ми зібрали саму цікаву добірку рецептів.

Дізнайтеся, як правильно приготувати курку в клярі за нашими фото-рецептами з покроковими рекомендаціями.

Дієтичний курячий салат з ананасом і селерою

Нам потрібні такі компоненти:

  • Півкілограма курячого філе;
  • Баночка консервованих ананасів;
  • Один свіжий огірок;
  • 4 стебла селери;
  • Майонез для заправки;
  • Трохи солі.

Тривалість приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 105.

Процес приготування:

  1. Куряче м'ясо кладемо в каструлю, заливаємо воду, підсолюємо і відварюємо до готовності, приблизно 30-40 хвилин;
  2. Остигле м'ясо обробляємо невеликими квадратиками;
  3. Баночку з ананасами відкриваємо, виливаємо сік, виймаємо кружечки і ріжемо їх на 6 частин;
  4. Огірок промиваємо, чистимо шкірку, ріжемо соломкою;
  5. Стебла селери споліскуємо, добре струшуємо, обсушуємо. Шаткуємо зелень на дрібненькі шматочки;
  6. Далі всі нарізані компоненти засипаємо в глибоку чашку, додаємо майонез, перемішуємо, щоб заправка повністю розподілилася. Прибираємо салат в холод на годину, щоб він просочився;
  7. Готовий салат викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • Після відварювання курячу грудку найкраще залишити на деякий час в бульйоні. Вона просочиться і стане дуже соковитою і ніжною;
  • Замість грудки можна використовувати будь-яку частину курки;
  • Для приготування м'ясо не обов'язково відварювати, його можна посмажити. Смак від цього не зіпсується, навпаки салат вийде незвичайним. Також можна додати копчене куряче м'ясо воно додасть чудовий аромат;
  • У салат можна додати консервовану кукурудзу, свіжі огірки, варена картопля, рис і зелень;
  • Якщо робиться салат у вигляді шарів, то верх можна прикрасити гранатовими зернами і дрібно посіченою зеленню;
  • Також салат можна доповнити очищеними волоськими горішками, вони додадуть поживність і дивовижний смак.

Величезна різноманітність салатів з куркою та ананасом допоможе зробити ваше свято на вищому рівні. Цю закуску оцінять по достоїнству і гості, і ваші рідні. Якщо ви досі не знаєте чи думаєте, який салат зробити на святковий стіл, то цей салатик доведеться як не можна до речі.

Що ще почитати: